Pawliko Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 No ale teraz jest tak samo... Ten sam ROM dla kilku telefonów a i tak są problemy z dzialaniem w zależności od modelu fona. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Ale sądzisz, że zmieniając bazę Androida na wyższą, będzie w tej kwestii lepiej?! Chyba jednak, nie. Na pewno nie. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 1 godzinę temu, Pawliko napisał: No ale teraz jest tak samo... Ten sam ROM dla kilku telefonów a i tak są problemy z dzialaniem w zależności od modelu fona. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Problemy są, ale tylko na wersjach dev, bo... od tego one są no i zmiana numerka androida raczej nie poprawi błędów MIUI, co najwyżej dołoży swoje, własne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 1 godzinę temu, kulig007 napisał: Ale sądzisz, że zmieniając bazę Androida na wyższą, będzie w tej kwestii lepiej?! Chyba jednak, nie. Na pewno nie. TapTap Tapatalk+MI4W Wydaje mi sie ze ujednolicenie systemu mialo by pozytywny wplyw na wszystkie urzadzenia. 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Problemy są, ale tylko na wersjach dev, bo... od tego one są no i zmiana numerka androida raczej nie poprawi błędów MIUI, co najwyżej dołoży swoje, własne . No sry bardzo, ale MIUI Polska to sa romy Dev, wiec argument troche slaby. Zreszta podstawowe funkcje telefonu powinny dzialac w 100% nawet w wersjach Dev. A zdarzaly sie przypadki ze byly i z tym problemy. Nie to ze hejtuje albo cos. Tak tylko luźno sobie myśle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 9 minut temu, Pawliko napisał: Wydaje mi sie ze ujednolicenie systemu mialo by pozytywny wplyw na wszystkie urzadzenia. No sry bardzo, ale MIUI Polska to sa romy Dev, wiec argument troche slaby. Zreszta podstawowe funkcje telefonu powinny dzialac w 100% nawet w wersjach Dev. A zdarzaly sie przypadki ze byly i z tym problemy. Nie to ze hejtuje albo cos. Tak tylko luźno sobie myśle rom dev nie jest od tego, aby działał, tylko po to, aby nim testować więc w czym problem? No i... jestem tutaj modem, byłoby słabo gdybym nie widział na czym stoi rom miuipolska . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 46 minut temu, Nezumi napisał: rom dev nie jest od tego, aby działał, tylko po to, aby nim testować więc w czym problem? No i... jestem tutaj modem, byłoby słabo gdybym nie widział na czym stoi rom miuipolska . Bardziej chodzilo mi oto ze i na romie stable ludzie plakali ze nie dziala gps, nie ma powiadomien, wifi sie wlacza przy blokadzie ekranu, o slabej jakosci dzwieku itp. Fakt faktem 80% nowych rzeczy ktore sa w andku 6.0 sa obecnie w MIUI No ale sam fakt posiadania najnowszego andorida w telefonie jest fajny, nie mowiac juz o tym ze i cala firma moze na tym skorzystac. Zreszta zawsze myslalem ze im nowszy telefon tym wieksza szansa na dostanie aktualizacji do najnowszej wersji andka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 9 godzin temu, Pawliko napisał: Bardziej chodzilo mi oto ze i na romie stable ludzie plakali ze nie dziala gps, nie ma powiadomien, wifi sie wlacza przy blokadzie ekranu, o slabej jakosci dzwieku itp. Fakt faktem 80% nowych rzeczy ktore sa w andku 6.0 sa obecnie w MIUI No ale sam fakt posiadania najnowszego andorida w telefonie jest fajny, nie mowiac juz o tym ze i cala firma moze na tym skorzystac. Zreszta zawsze myslalem ze im nowszy telefon tym wieksza szansa na dostanie aktualizacji do najnowszej wersji andka Powiedz to Samsungowi . Używałem Stable na Mi4 i Redmi 2 1Gb, nigdy problemów nie było, być może osoby, które miały "stable" miały syfiaste stable . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 (edited) 10 godzin temu, Nezumi napisał: rom dev nie jest od tego, aby działał, tylko po to, aby nim testować więc w czym problem? No i... jestem tutaj modem, byłoby słabo gdybym nie widział na czym stoi rom miuipolska . i tutaj oczywiście masz rację ale nie do końca. Tymi sprawami zajmuje się głównie grupa "MIUI Beta Team Testers". A romy (nawet dev) wydawane dla zwykłych użytkowników, muszą być na tyle stabilne, żeby nie przeszkadzały w codziennym użytkowaniu telefonu. Wspominanie przez niektórych restarty czy błędy w działaniu budzika, moim zdaniem trochę łamią tę zasadę. Nie powinny być publikowane takie wersje. Moim zdaniem po prostu za często są one wydawane i wiele błędów nie sposób sprawdzić w ciągu tygodnia. Tak co 2-3 tygodnie wersja DEV i na bank by było mniej problemów. Nie mówię tu o jakiś problemach w stylu, przesunięta ikonka, czy zamiast kółka jest kwadrat w grafice albo brak powiadomienia na ekranie blokady - bo to są pierdoły. Nawet sami Chińczycy o tym piszą: cyt. (en.miui.com): "The long awaited good news has finally come, MIUI 7 Global Beta ROM based on Android 6.0 Marshmallow is coming soon! How do you like this Christmas gift? Sorry about the delay, but we need to make sure it's stable enough for daily usage before releasing it to users." I stąd zapewne takie duże opóźnienie w wydaniu Androida w wersji 6.0. Acid też wspominał kilka tygodni temu, że rom jest nie do użytku - a oni juz wtedy pisali teksty w stylu: "od nastepnego tygodnia nie będzie wydawana MIUI dla MI3/MI4 i Note na Androidzie KitKat" - gdzie wiele osób pewnie zrozumiało, że Android 6.0 to już za tydzień będzie. Edited December 26, 2015 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 5 minut temu, lg4xhd napisał: i tutaj oczywiście masz rację ale nie do końca. Tymi sprawami zajmuje się głównie grupa "MIUI Beta Team Testers". A romy (nawet dev) wydawane dla zwykłych użytkowników, muszą być na tyle stabilne, żeby nie przeszkadzały w codziennym użytkowaniu telefonu. Wspominanie przez niektórych restarty czy błędy w działaniu budzika, moim zdaniem trochę łamią tę zasadę. Nie powinny być publikowane takie wersje. Moim zdaniem po prostu za często są one wydawane i wiele błędów nie sposób sprawdzić w ciągu tygodnia. Tak co 2-3 tygodnie wersja DEV i na bank by było mniej problemów. Nie mówię tu o jakiś problemach w stylu, przesunięta ikonka, czy zamiast kółka jest kwadrat w grafice albo brak powiadomienia na ekranie blokady - bo to są pierdoły. Nawet sami Chińczycy o tym piszą: cyt. (en.miui.com): "The long awaited good news has finally come, MIUI 7 Global Beta ROM based on Android 6.0 Marshmallow is coming soon! How do you like this Christmas gift? Sorry about the delay, but we need to make sure it's stable enough for daily usage before releasing it to users." Nie mówię, że rom ma się sypać "bo może", ale też dev nie jest od tego, aby działał idealnie, trzeba to troszkę "wyśrodkować" bo jedni chcieliby z dev zrobić stable, a inni z dev zrobić wczesną bete . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 2 minuty temu, Nezumi napisał: Nie mówię, że rom ma się sypać "bo może", ale też dev nie jest od tego, aby działał idealnie, trzeba to troszkę "wyśrodkować" bo jedni chcieliby z dev zrobić stable, a inni z dev zrobić wczesną bete . idealnie - nie, ale żeby działał tak aby nie przeszkadzać w codziennym użytkowaniu. A takie restarty (co na szczęście tylko w kilku wersjach miało miejsce) moim zdaniem go dyskwalifikują bo uniemożliwiają w losowych przypadkach kontakt z taką osobą (gdy ktoś ma kartę na PIN). Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 No i dlatego są pojęcia alfa, beta, dev... Mnie osobiście nic złego nie spotkało ale po tym co ludzie piszą myślę że wersje cotygodniowe czasem nie zasługują na miano dev. Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oleks Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Dnia 25.12.2015o22:02, kulig007 napisał: Zapominasz o kwestii sterowników. Nie zawsze da się to ogarnąć TapTap Tapatalk+MI4W Zauważyłem że Xiaomi głównie działają na Snapdragon, Redmi Note 3 z kolei na Mediateku. Zastanawiam się czy Mediatek umożliwi aktualizację do Androida 6 w Redmi Note 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Zapominasz o kwestii sterowników. Nie zawsze da się to ogarnąć TapTap Tapatalk+MI4W Zauważyłem że Xiaomi głównie działają na Snapdragon, Redmi Note 3 z kolei na Mediateku. Zastanawiam się czy Mediatek umożliwi aktualizację do Androida 6 w Redmi Note 3. Jak grochem o ścianę. Zmiana numerka nic ci nie da w przypadku miui, jak będzie miui 8 to na jednych urządzeniach będzie na lollipopie, na innych na marshmallowie bądź też jeszcze nowszym a na wszystkich funkcje będą te same. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
oleks Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 23 minuty temu, maaaciekmaaaniek napisał: Jak grochem o ścianę. Zmiana numerka nic ci nie da w przypadku miui, jak będzie miui 8 to na jednych urządzeniach będzie na lollipopie, na innych na marshmallowie bądź też jeszcze nowszym a na wszystkich funkcje będą te same. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jesteś pewien że wszystko będzie przeniesione 1:1? Nie wydaje mi się. Jeśli by tak było to bez sensu byłoby siedzenie na siłę na wersji niższej Androida. Szczególnie myślę tu o back-endzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Jak grochem o ścianę. Zmiana numerka nic ci nie da w przypadku miui, jak będzie miui 8 to na jednych urządzeniach będzie na lollipopie, na innych na marshmallowie bądź też jeszcze nowszym a na wszystkich funkcje będą te same. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jesteś pewien że wszystko będzie przeniesione 1:1? Nie wydaje mi się. Jeśli by tak było to bez sensu byłoby siedzenie na siłę na wersji niższej Androida. Szczególnie myślę tu o back-endzie. Ma to sens bo nie trzeba budować całego softu od zera. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 A jak to jest tutaj z Camera API? Gdzieś czytałem, że od Android 5.0 są one udostępniane. Jak to jest na MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Witam, Czy wiadomo jak idą testy 6.0 na Mi3 (czy dużo bugów zostało - względnie link gdzie mogę sobie zerkać)? Z góry dziękuję za info. P.S. Szczęśliwego Nowego Roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Nawet ja nie śledzę tego bo nie możemy dobrze zrobić romu. Znowu zmienili metodę odex, nie mamy apktoola z obsługą 6.0 albo Xiaomi znowu wprowadziło jakieś niestandardowe elementy przez co wywala się kompilacja 3 ważnych aplikacji. A ja nie mam czasu siedzieć w tym i dłubać. To wszystko to bardziej alfa niż beta bo po kiego z wersji na wersję zmieniają odex. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Thx. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Coś ruszyło w temacie: http://en.miui.com/thread-204101-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Ej. Weź poczytaj zanim coś wrzucisz dobra? Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ja nie mam nic do twoich aktualizacji. Nie musisz ich robić. Skoro autorzy wskazują, że wychodzi kolejna aktualizacja MIUI, w tym dla MI3 (co było do tej pory zawieszone) to o tym wspominam. http://en.miui.com/thread-204119-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Ale tu chodzi o Global. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) 7 godzin temu, Acid napisał: Ale tu chodzi o Global. Wysłano z Mi4c Piszą China Stable a nie Global przeciez. W tym drugim linku. Tylko to bedzie raczej KK. Mam nadzieje, ze bedzie chociaz nowy baseband, bo ten obecny to jakas masakra... Zaklocenia podczas rozmowy, skaczący zasięg. Edited January 4, 2016 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 48 minut temu, lg4xhd napisał: Piszą China Stable a nie Global przeciez. W tym drugim linku. Tylko to bedzie raczej KK. Mam nadzieje, ze bedzie chociaz nowy baseband, bo ten obecny to jakas masakra... Zaklocenia podczas rozmowy, skaczący zasięg. Czytamy, czytamy... 1 link jest o GLOBAL STABLE, 2 link o CHINA STABLE.... Czyli, nic dla nas... MIUIPolska przecież bazuje na devach... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ja akurat uzywam multi;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Wow, a multi wychodzi z tego samego skryptu co MIUIPolska. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Stable xiaomi.eu zresztą też... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 chodzi mi o wersje stable, tego nie ma niestety w miuipolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Nawet stable ma bugi. Posiedź na devach chwilę, wybierz ten który twoim zdaniem działa najlepiej i na nim zostań. Jaki problem? W razie czego przed zmianą zrób backup przez TWRP i w 6 minut będziesz miał system jak wcześniej... A jak nie potrzebujesz synchronizacji z Xiaomi to przejdź na sMIUI i zrób dany rom z oznaczonym na smiui.net Xiaomi frameworkiem A jak masz bugi to wgraj fastboot china dev (zrób backup i przenieś na komputer w razie czego) , na niego MIUI Polska lub sMIUI i większość się naprawi. Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) ale ja nie mam większych problemów z romami z xiaomi.eu. A to przecież także tłumaczy Acid. Co do wspomnianej przeze mnie jakości rozmów, dzieje się to niestety na każdym romie z miui7 - nie ważne jakim, czy stable czy dev, czy miuipolska. Edited January 4, 2016 by lg4xhd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) Trochę boli mnie że mój note pro nie dostanie andka 6.0,nie chodzi tu o jakieś nowości które wnosi, bo wiem że miui to wszystko dostarcza (wkońcu jestem już z wami prawie rok) aczkolwiek fajnie by było zobaczyć 6 na pokładzie, co mam nadzieje kiedyś się stanie.Nie mam też zamiaru płakać z tego powodu bo na 5.1 śmiga ładnie, jestem ogólnie zadowolony z telefonu i mogę go śmiało polecić.A no i ludzie nie martwcie się że macie andka 4.4.4 w końcu 80% andkowców ma ta wersje i aplikacje śmigają na nich.Pozostaje mi tylko podziękować całej ekipie miuipolska za pracę nad tłumaczeniami i życzyć szczęśliwego nowego roku oraz samych udanych kompilacji Edited January 4, 2016 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Mogę ci zmienić numerek w build.prop na 6.0. Popatrzysz sobie na to parę minut i .. tyle ;p 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 3 minuty temu, Acid napisał: Mogę ci zmienić numerek w build.prop na 6.0. Popatrzysz sobie na to parę minut i .. tyle ;p Nie jara mnie ogólnie sama cyferka, ale sam fakt że masz coś nowego, jesteś na bieżąco. Aczkolwiek tak jak mówiłem kiedyś może się doczekam bo mam przecież czas i nie jaram się jak ksiądz nowym ministrantem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil10p Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) APKtool dla 6.0 już jest. MIUI na Androidzie 6.0 ALPHA:https://miui-germany.de/index.php?thread/9492-leak-miuiv7-marshmallow-alpha-unoffizial-miui-v7marshmallow-alpha-anleitung-und/ Edited January 6, 2016 by Kamil10p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts