Skocz do zawartości

Mi4C - aparat - jak rozpoznać hardware?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swego czasu pokazywały się informacje że Mi4c moze mieć dwa rodzaje optyki i przetwornika (bodajże  Sony lub Samsung) - ktos się orientuje jak to zbadać nie używając narzędzi ciężkich typu  młotek, etc.?

Opublikowano
11 godzin temu, Gravis napisał:

Niestety, ale taki raport się nie tworzy.. tzn. tworzy pusty zip.

Zip nie jest pusty. Przerzuć go sobie do komputera, rozpakuj i otwórz plik w jakimkolwiek edytorze tekstu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Barol napisał:

3x kliknij w procesor w ustawieniach i zrobi się raport.

W tym raporcie nie ma informacji o zastosowanym aparacie, albo nie potrafię jej znaleźć.

41 minut temu, slimexx napisał:

Zip nie jest pusty. Przerzuć go sobie do komputera, rozpakuj i otwórz plik w jakimkolwiek edytorze tekstu.

Rozpakowywałem na telefonie aplikacją.. spróbuję na komputerze, ale wątpię, żeby to coś zmieniło.

Opublikowano
Depending on the batch that comes off the conveyor belt, the Mi 4c is equipped with a 13MP primary sensor that is produced either by Sony (IMX258) or Samsung (the S5K3M2). 

...u siebie znalazłem IMX258... Ciekaw jestem czy są jakieś znaczące różnice w jakości.
Opublikowano

Zaraz ja też z ciekawości sprawdze choć przyznam szczerze mój na chwilę obecną robi ładne fotki :)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mały tutorial dla oporonych jak to sprawdzic.

Robicie restart telefonu > Wpisujecie na klawiaturze *#*#64663#*#* > klikacie 3 kropeczki w prawym gornym rogu i wybieracie narzedzia > Logi > DMESG.

Najlepiej podlaczyc tel do komputera i wejsc w folder debug_log > Otworzyc utworzony wczesniej log > Nacisnac ctrl + f i wpisac  imx258. Jezeli znajdzie to mamy aparat Sony. Jak nie znajdzie to wyszukajcie S5K3M2, jak znajdzie to macie aparat samsunga.

Ofc mozecie otworzyc ten log w przegladarce na telefonie i tam wyszukac... 

Opublikowano
Mały tutorial dla oporonych jak to sprawdzic.

Robicie restart telefonu > Wpisujecie na klawiaturze *#*#64663#*#* > klikacie 3 kropeczki w prawym gornym rogu i wybieracie narzedzia > Logi > DMESG.

Najlepiej podlaczyc tel do komputera i wejsc w folder debug_log > Otworzyc utworzony wczesniej log > Nacisnac ctrl + f i wpisac  imx258. Jezeli znajdzie to mamy aparat Sony. Jak nie znajdzie to wyszukajcie S5K3M2, jak znajdzie to macie aparat samsunga.

U mnie nie ma ani jednego ani drugiego, czego szukać?

Pozdr

Wysłane z Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Zrób restart, albo odpal aparat i spróbuj jeszcze raz

Mały tutorial dla oporonych jak to sprawdzic. Robicie restart telefonu > Wpisujecie na klawiaturze *#*#64663#*#* > klikacie 3 kropeczki w prawym gornym rogu i wybieracie narzedzia > Logi > DMESG.

U mnie nie ma ani jednego ani drugiego, czego szukać?

Pozdr

Ano. Przekonany o własnej wiedzy, źle robiłem raport. Dzięki.

Mam Sony i nie wiem czy się cieszyć :-o.

Pozd

Opublikowano
17 minut temu, preston2009 napisał:

Jeżeli jakość nie została dopilnowana to niestety masz gorszy aparat :P.

Sony > Samsung w tym przypadku.

Opublikowano
7 minut temu, AndropaX napisał:

A skąd wiesz? Żadnego porównania nie znalazłem.

Opieram sie tylko na fakcie ze sony uzywa nowszej technologii i na komentarzach ludzi z forum xda ktorzy mieli ten i ten model

Ale zadnych dokladnych testow rowniez nie widzialem.

Opublikowano
10 minut temu, Winiu89 napisał:

Ja mam wersje 3GB i mam aparat Sony.

I teraz jeszcze sprawdziłem, że ekran jest sharp.

Mam to samo.

Czyli lepiej trafic nie mogles :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...