Michal 0 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Swego czasu pokazywały się informacje że Mi4c moze mieć dwa rodzaje optyki i przetwornika (bodajże Sony lub Samsung) - ktos się orientuje jak to zbadać nie używając narzędzi ciężkich typu młotek, etc.? Link to post Share on other sites
Acid 3,947 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Zapewne pełny raport wykonany w Diagnostyce pokaże nazwy producentów podzespołów. Wysłano z MI Note Link to post Share on other sites
Gravis 83 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Niestety, ale taki raport się nie tworzy.. tzn. tworzy pusty zip. Link to post Share on other sites
Barol 2 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 3x kliknij w procesor w ustawieniach i zrobi się raport. Link to post Share on other sites
slimexx 2 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 11 godzin temu, Gravis napisał: Niestety, ale taki raport się nie tworzy.. tzn. tworzy pusty zip. Zip nie jest pusty. Przerzuć go sobie do komputera, rozpakuj i otwórz plik w jakimkolwiek edytorze tekstu. Link to post Share on other sites
Gravis 83 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 1 godzinę temu, Barol napisał: 3x kliknij w procesor w ustawieniach i zrobi się raport. W tym raporcie nie ma informacji o zastosowanym aparacie, albo nie potrafię jej znaleźć. 41 minut temu, slimexx napisał: Zip nie jest pusty. Przerzuć go sobie do komputera, rozpakuj i otwórz plik w jakimkolwiek edytorze tekstu. Rozpakowywałem na telefonie aplikacją.. spróbuję na komputerze, ale wątpię, żeby to coś zmieniło. Link to post Share on other sites
Michal 0 Posted November 5, 2015 Author Report Share Posted November 5, 2015 Sporo czasu spędziłem nad tym plikiem i nie umiałem znaleźć informacji o układzie aparatu. Link to post Share on other sites
delusdb 0 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Ctrl + f i wpisz: IMX258 jak znajdzie to znaczy, że Sony jak nie to pewnie Samsung Link to post Share on other sites
advcron 33 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 (edited) Wydaje mi się, że jak masz taki wpis cm36686, to jest Samsung. Edited November 5, 2015 by advcron Link to post Share on other sites
Michal 0 Posted November 5, 2015 Author Report Share Posted November 5, 2015 Depending on the batch that comes off the conveyor belt, the Mi 4c is equipped with a 13MP primary sensor that is produced either by Sony (IMX258) or Samsung (the S5K3M2). ...u siebie znalazłem IMX258... Ciekaw jestem czy są jakieś znaczące różnice w jakości. Link to post Share on other sites
makovic 71 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Zaraz ja też z ciekawości sprawdze choć przyznam szczerze mój na chwilę obecną robi ładne fotki Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
makovic 71 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 U mnie nie wyszukuje nic z tych oznaczeń. Wypakowane i szukane na kompie... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
advcron 33 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 @makovic tego też cm36686 ? Link to post Share on other sites
makovic 71 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Zaraz zerkne... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
makovic 71 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 @advcron cm36686 mam. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
advcron 33 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 To wydaje mi się, że Samsung Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Michal 0 Posted November 10, 2015 Author Report Share Posted November 10, 2015 4 godziny temu, advcron napisał: @makovic tego też cm36686 ? To nie jest symbol kamery tylko tylko elementu ktory bada natężenie świeatła: http://www.capellamicro.com.tw/CN/product_c.php?id=85&mode=16&search Pozdrawiam Link to post Share on other sites
advcron 33 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 4 godziny temu, advcron napisał: @makovic tego też cm36686 ? To nie jest symbol kamery tylko tylko elementu ktory bada natężenie świeatła: http://www.capellamicro.com.tw/CN/product_c.php?id=85&mode=16&search Pozdrawiam Faktycznie. Poszukam w shellu czy nie ma jakiś info o aparacie i dam znać. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Michal 0 Posted November 10, 2015 Author Report Share Posted November 10, 2015 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Takie oto zdjęcia robi wersja z sony. Głowy nie urywa, ale nie ma na co narzekać. Link to post Share on other sites
makovic 71 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 @up Chyba nie do końca. Zerknij proszę na to: www.capellamicro.com.tw/CN/product_c.php?id=85&mode=16&search= Link to post Share on other sites
radeck07 0 Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Podobno zaraz po starcie systemu, trzeba (jako superuser) wpisać polecenie: dmesg | grep "imx" Jak znajdzie - mamy przetwornik Sony. Link to post Share on other sites
Poohacz79 56 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Sprawdziłem w raporcie. Bez problemu znalazł wpis sharp oraz imx258. Link to post Share on other sites
Pawliko 98 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mały tutorial dla oporonych jak to sprawdzic. Robicie restart telefonu > Wpisujecie na klawiaturze *#*#64663#*#* > klikacie 3 kropeczki w prawym gornym rogu i wybieracie narzedzia > Logi > DMESG. Najlepiej podlaczyc tel do komputera i wejsc w folder debug_log > Otworzyc utworzony wczesniej log > Nacisnac ctrl + f i wpisac imx258. Jezeli znajdzie to mamy aparat Sony. Jak nie znajdzie to wyszukajcie S5K3M2, jak znajdzie to macie aparat samsunga. Ofc mozecie otworzyc ten log w przegladarce na telefonie i tam wyszukac... Link to post Share on other sites
Dario 38 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Mały tutorial dla oporonych jak to sprawdzic. Robicie restart telefonu > Wpisujecie na klawiaturze *#*#64663#*#* > klikacie 3 kropeczki w prawym gornym rogu i wybieracie narzedzia > Logi > DMESG. Najlepiej podlaczyc tel do komputera i wejsc w folder debug_log > Otworzyc utworzony wczesniej log > Nacisnac ctrl + f i wpisac imx258. Jezeli znajdzie to mamy aparat Sony. Jak nie znajdzie to wyszukajcie S5K3M2, jak znajdzie to macie aparat samsunga. Ofc mozecie otworzyc ten log w przegladarce na telefonie i tam wyszukac... U mnie nie ma ani jednego ani drugiego, czego szukać? Pozdr Wysłane z Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
AndropaX 123 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Zrób restart, albo odpal aparat i spróbuj jeszcze raz Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Dario 38 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Zrób restart, albo odpal aparat i spróbuj jeszcze raz Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Mały tutorial dla oporonych jak to sprawdzic. Robicie restart telefonu > Wpisujecie na klawiaturze *#*#64663#*#* > klikacie 3 kropeczki w prawym gornym rogu i wybieracie narzedzia > Logi > DMESG. Najlepiej podlaczyc tel do komputera i wejsc w folder debug_log > Otworzyc utworzony wczesniej log > Nacisnac ctrl + f i wpisac imx258. Jezeli znajdzie to mamy aparat Sony. Jak nie znajdzie to wyszukajcie S5K3M2, jak znajdzie to macie aparat samsunga. Ofc mozecie otworzyc ten log w przegladarce na telefonie i tam wyszukac... U mnie nie ma ani jednego ani drugiego, czego szukać? Pozdr Wysłane z Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ano. Przekonany o własnej wiedzy, źle robiłem raport. Dzięki. Mam Sony i nie wiem czy się cieszyć . Pozd Wysłane z Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
preston2009 98 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Jeżeli jakość nie została dopilnowana to niestety masz gorszy aparat . Link to post Share on other sites
Pawliko 98 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 17 minut temu, preston2009 napisał: Jeżeli jakość nie została dopilnowana to niestety masz gorszy aparat . Sony > Samsung w tym przypadku. Link to post Share on other sites
AndropaX 123 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 A skąd wiesz? Żadnego porównania nie znalazłem. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Pawliko 98 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 7 minut temu, AndropaX napisał: A skąd wiesz? Żadnego porównania nie znalazłem. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Opieram sie tylko na fakcie ze sony uzywa nowszej technologii i na komentarzach ludzi z forum xda ktorzy mieli ten i ten model Ale zadnych dokladnych testow rowniez nie widzialem. Link to post Share on other sites
MTplayer 0 Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 (edited) Na jednym z forów widziałem info że wersja 2gb ma samsunga a 3gb ma sony, potwierdzi to ktoś z logów ? czy jednak pełna losowość? Update: wygląda że to prawda, http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/camera-sensor-sony-samsung-t3213510/page6 Edited December 7, 2015 by MTplayer Link to post Share on other sites
advcron 33 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 9 godzin temu, MTplayer napisał: Na jednym z forów widziałem info że wersja 2gb ma samsunga a 3gb ma sony, potwierdzi to ktoś z logów ? czy jednak pełna losowość? Update: wygląda że to prawda, http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/camera-sensor-sony-samsung-t3213510/page6 Raczej nie prawda. Wersje 3 GB też mają Samsungi. Link to post Share on other sites
Winiu89 233 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 (edited) Ja mam wersje 3GB i mam aparat Sony. I teraz jeszcze sprawdziłem, że ekran jest sharp. Edited December 8, 2015 by Winiu89 Link to post Share on other sites
Michal 0 Posted December 8, 2015 Author Report Share Posted December 8, 2015 Chyba nie ma w tym modelu innej matrycy jak sharp Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Pawliko 98 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 10 minut temu, Winiu89 napisał: Ja mam wersje 3GB i mam aparat Sony. I teraz jeszcze sprawdziłem, że ekran jest sharp. Mam to samo. Czyli lepiej trafic nie mogles Link to post Share on other sites
Recommended Posts