Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Micioru napisał:

Tak swoją drogą, pierwszy raz będę odbierał coś z paczkomatu - jak to wygląda dokładniej? Dostaję na maila/smsem jakiś kod za pomocą, którego to otworzę czy jak? D:

Dostaniesz meila i sms-a z kodem do otwarcia skrzynki!

Opublikowano

@Micioru- mailem i telefonem dostajesz kod. Wszystko będzie dość jasno opisane.

W Paczkomacie wklepujesz swój numer telefonu a potem otrzymany kod i zabierasz paczuszkę. ;)

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, lukasz58 napisał:

jak masz status zrealizowane to czekasz na f-re i potem  na wysyłkę.

wszystko dostaniesz oddzielnymi mailami

Dzięki za odpowiedź. Dostałem już fakturę i czekam na wysyłkę, martwi mnie właśnie to, że ludzie na następny dzień po dostaniu faktury mieli telefon w ręce. U mnie widzę jakąś paczkę w aplikacji inpostu jako "przygotowana przez nadawcę" od 08/08 18:05. Czyli 09/08 powinna chyba zostać odebrana i być w drodze. Martwię się, ze coś gdzieś stanęło/zaginęło po drodze w magazynie, ale może już panikuję z tego wszystkiego. :P

Edytowane przez china92
Opublikowano

to wychodzi jakies 230$ czyli prawie 900zł, drogo coś

Polecam Goldwaya na Aliexpress. Nie trzeba miec payapla,placi się w zł przez przelewy24 a do większości aukcji można za 17$ wybrać kuriera bez VAT i opłat celnych bo odprawiają paczkę na własny koszt po drodze. Idzie ok półtora tygodnia, ceny są mega korzystne. Redmi 3/3s, mi4c ok 115$, Redmi note 3 pro 3/32 ostatnio był za 162$, czyli 180$ z gwarancją braku VAT(750zl)

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, china92 napisał:

Dzięki za odpowiedź. Dostałem już fakturę i czekam na wysyłkę, martwi mnie właśnie to, że ludzie na następny dzień po dostaniu faktury mieli telefon w ręce. U mnie widzę jakąś paczkę w aplikacji inpostu jako "przygotowana przez nadawcę" od 08/08 18:05. Czyli 09/08 powinna chyba zostać odebrana i być w drodze. Martwię się, ze coś gdzieś stanęło/zaginęło po drodze w magazynie, ale może już panikuję z tego wszystkiego. :P

Mam dokładnie taką samą sytuację. Nawet godzina się zgadza :)

Xiaomi mi4 2/16

Opublikowano

a jaki telefon kupujesz? Ja zamawiałem wszystko DHLem, podróż telefonu zawsze tak samo szybka (~4 dni), z czasem wysyłki bywało różnie.

RN3P chce kupic. a warto kupic od typka przez allegro ( prywatnie ) za 900 pisze ze nowy ? gratis szklo i etui ?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Moi drodzy, przypomnę się, jeżeli ktoś byłby u nich osobiście, bardzo proszę o zasięgnięcie informacji o numerze zamówienia 25283 z dnia 24.07.

Opublikowano

Witam,byłem u nich chwilę temu

zamówienie #21048

Zamówienie: #23996

Dostałem informację,że powinny paczki dziś wyjechać max jutro ,mam na zbyciu 2 telefony redmi note 3 pro 3/32 jak ktoś chce a mieszka blisko mnie (Chorzów w tygodniu ) (Gdańsk w wekendy) to zapraszam

Opublikowano
4 hours ago, tpawel said:

Polecam Goldwaya na Aliexpress. Nie trzeba miec payapla,placi się w zł przez przelewy24 a do większości aukcji można za 17$ wybrać kuriera bez VAT i opłat celnych bo odprawiają paczkę na własny koszt po drodze. Idzie ok półtora tygodnia, ceny są mega korzystne. Redmi 3/3s, mi4c ok 115$, Redmi note 3 pro 3/32 ostatnio był za 162$, czyli 180$ z gwarancją braku VAT(750zl)

Jak się nazywa ta wysyłka za $17? "Seller's Shipping Method"? Jest gdzieś informacja w aukcji, która opisuje, że tak właśnie jest?

Opublikowano
1 minute ago, tiuro said:

Jak się nazywa ta wysyłka za $17? "Seller's Shipping Method"? Jest gdzieś informacja w aukcji, która opisuje, że tak właśnie jest?

Tak.

Masz to całe EU express w aukcjach i opisane co i jak.

• Like 2
Opublikowano

Moje zamówienie nr 27001 z 05.08 dziś dostało status na inPost "Przygotowana przez nadawcę", czyli cytując "nadwca wygenerował etykietę, która umożliwi mu wysłanie przesyłki". Wczoraj dzwoniłem i mówił facet, że dziś będą wysyłać. Jeśli rzeczywiście wyślą, to w moim przypadku wywiązują się z regulaminu. Co nie zmienia faktu, że kontakt jest gówniany i samemu trzeba dzwonić i się dopytywać.

Opublikowano

a ja dostałem potwierdzenie do zamówienia z 05.08 i nic się nie dzieje żadnej wiadomości że coś robią 

Zamówienie: #27325

powinienem dostać coś jeszcze niż tylko tą wiadomość z automatu ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tytus21 napisał:

Mam dokładnie taką samą sytuację. Nawet godzina się zgadza :)

Xiaomi mi4 2/16

Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś. :D Oby dzisiaj to wysłali...

Edytowane przez china92
Opublikowano

Dzis po 9 kurier dowiozl mojego mi4s/czarny, zamowienie z 3.08.

Byla wgrana jakas tam wersja stable miui7 polskojezyczna, ja zflashowalem tylko twrp, potem najnowsza miui 8 i zrobilem roota. Wszystko smiga. 

Opublikowano
2 godziny temu, Deeny napisał:

Moi drodzy, przypomnę się, jeżeli ktoś byłby u nich osobiście, bardzo proszę o zasięgnięcie informacji o numerze zamówienia 25283 z dnia 24.07.

Nie wiem jak się dodzwaniacie do nich, non stop próbuję od rana i wciąż "poczta dzwoniącego jest pełna i nie przyjmuje wiadomości". Próbuję pod ten numer 533 262 903.

Opublikowano
7 minut temu, yoshii07 napisał:

a ile czasu idzie przesyłka za pobraniem

Idzie tak samo jak każda inna wysłana przez ten sklep, jedynie masz pewność ,że jak tak wybierzesz płatność to  kasy nie stracisz.

Opublikowano
9 minut temu, china92 napisał:

To chyba olali paczkomaty, bo ja zamawiałem mi4s/czarny 29/07 i jeszcze nie mam...

A wygenerowali Ci etykiete w inPoscie, że nadawca przygotował przesyłkę do wysłania?

Opublikowano
12 minut temu, Deeny napisał:

Nie wiem jak się dodzwaniacie do nich, non stop próbuję od rana i wciąż "poczta dzwoniącego jest pełna i nie przyjmuje wiadomości". Próbuję pod ten numer 533 262 903.

nie przejmuj się ja też dzwonie od rana i nie mogę się dodzwonić

8 minut temu, Tygrysek napisał:

Idzie tak samo jak każda inna wysłana przez ten sklep, jedynie masz pewność ,że jak tak wybierzesz płatność to  kasy nie stracisz.

a dostane jakieś potwierdzenie czy że paczka już idzie a i jak złożyłem zamówienie bez konta to musze to jakoś potwierdzić ?

Opublikowano
5 minut temu, Deeny napisał:

Widzę ,że sam siebie cytujesz :) , trzeba było do mnie napisać wczoraj,dziś rano u nich byłem, spoko ludzie,miło ,podałem swoje zamówienia ,(zamówienia co mnie tu inni prosili aby sprawdzić) ,10 min i odebrałem ,wziąłem też 2 dodatkowe redmi note 3 pro,  pełno paczek gotowych do wysyłki ,Nie dziwie się ,że mają takie opóźnienia ,zamówień w u.....j. Szkoda ,że mam do nich aż 180 km ,bo bym jeździł po każde zamówienie a tak idzie tylko po drodze tam wpaść.

Jak byłem tam dziś przyjechał kurier dhl z dwoma paletami z telefonami , niestety nie udało mi się dowiedzieć skąd przyszły te palety :)

Opublikowano (edytowane)

Update: Zamówienie z 28.07. Mi4 2/16 LTE - telefon dotarł. Wszystko działa jak należy. Zaktualizowany systemowo do MIUI 8 Global. Kody zweryfikowałem na stronie mi.com 

Pozdrawiam :)

Edytowane przez lukeskywalker10
Opublikowano
8 minut temu, yoshii07 napisał:

nie przejmuj się ja też dzwonie od rana i nie mogę się dodzwonić

a dostane jakieś potwierdzenie czy że paczka już idzie a i jak złożyłem zamówienie bez konta to musze to jakoś potwierdzić ?

Jakie chcesz tu konto zakładać ???? wpisałem swoje dane nr telefonu wybieram płatność za pobraniem,akceptuje regulamin i dawaj, konto nie zakładałem ,po jakimś czasie wpisałem przypomnij hasło do konta ,przyszło jakieś tam ,zalogowałem się i pokazuje moje zamówienia i faktury ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tygrysek napisał:

Widzę ,że sam siebie cytujesz :) , trzeba było do mnie napisać wczoraj,dziś rano u nich byłem, spoko ludzie,miło ,podałem swoje zamówienia ,(zamówienia co mnie tu inni prosili aby sprawdzić) ,10 min i odebrałem ,wziąłem też 2 dodatkowe redmi note 3 pro,  pełno paczek gotowych do wysyłki ,Nie dziwie się ,że mają takie opóźnienia ,zamówień w u.....j. Szkoda ,że mam do nich aż 180 km ,bo bym jeździł po każde zamówienie a tak idzie tylko po drodze tam wpaść.

Jak byłem tam dziś przyjechał kurier dhl z dwoma paletami z telefonami , niestety nie udało mi się dowiedzieć skąd przyszły te palety :)

Kurde no widzisz, lipa :/ Tak to bym wiedział na czym stoję bo widzę, że niektóre zamówienia nowsze już ludziom wysyłają a moje z numerem 25283 jeszcze nie... ajj i co tu robić.. ja mam do nich 300 km...

Opublikowano
3 minuty temu, Tygrysek napisał:

@ up to zamów drugi za pobraniem, jak jakiś dojdzie to zrezygnujesz i kasę Ci oddadzą .

No niby to też jest pomysł... kurde chyba trzeba będzie tak zrobić bo to jest nie do pomyślenia.. A nikt inny z forumowiczów w najbliższym czasie nie wybiera się do nich osobiście?

Opublikowano
Przed chwilą, Tygrysek napisał:

@ up a jaki Ty chcesz telefon?

Mi4c grafitowy. Wiesz zamówiłem 24.07 poprzez koszyk bez zakładania konta. Zapłaciłem z góry poprzez PayU i cisza. Żadnego maila (w spamie i nigdzie indziej też nie ma). Kasa jest u nich a nr zamówienia mam tylko dzięki szczegółom przelewu mojego banku...

Opublikowano
Przed chwilą, Deeny napisał:

Mi4c grafitowy. Wiesz zamówiłem 24.07 poprzez koszyk bez zakładania konta. Zapłaciłem z góry poprzez PayU i cisza. Żadnego maila (w spamie i nigdzie indziej też nie ma). Kasa jest u nich a nr zamówienia mam tylko dzięki szczegółom przelewu mojego banku...

Dziwne, jak płaciłeś z PayU to od nich powinieneś dostać info, że zapłacone. Sprawdź maile z PayU. Powinieneś mieć maila:

[PayU] Sprawdź status swojej transakcji płatniczej zarejestrowanej w systemie PayU

I tam link do sprawdzenia czy sklep dostał kasę. Może nie przeszło przez PayU?

Opublikowano

Właśnie dzwoniłem, transakcja została przeprowadzona poprawnie. Mój błąd polega natomiast na tym, ze wpisałem literówkę w adresie mailowym ale to nic. Numer zamówienia zgadza się 25283. Także jedyne co mi doradził to kontaktować się ze sklepem -,-

Opublikowano
54 minuty temu, manx napisał:

A wygenerowali Ci etykiete w inPoscie, że nadawca przygotował przesyłkę do wysłania?

Tak. I w tym stanie jest już prawie 48h...

• Dodaj nową pozycję...