kriegaffe Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 A więc wlazłem na stronkę https://jd.mi.com/gdzie można sobie zweryfikować czy nasz telefon to podróbka czy oryginał. Ściągamy appkę, skanujemy kod QR i dostajemy info o naszym modelu telefony, IMEI, dacie zakupu, itp., itd... no i jest tam jeszcze jedna pozycja, w której widnieje, że mój telefon ma LTE. Oczywiście nie było by w tym nic dziwnego, gdybym faktyczne kupił model 4g, ale kupiłem 3g. Tak więc pytanie - jak się upewnić czy może jednak mam model 4g?
Nezumi Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Redmi Note 2 nie występuje w wersji "3G"... Masz albo FDD-LTE, albo TD-LTE (z czym ta 2 wersja także obsługuje FDD-LTE, bóg jeden wie dlaczego).
kriegaffe Opublikowano 9 Października 2015 Autor Opublikowano 9 Października 2015 No ale w praktyce to oznacza 3g albo 4g? Czy nie? No i pytanie pozostaje nadal - jak mogę sprawdzić którą mam wersję?
Nezumi Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Na pudełku masz wszystko. W praktyce nie ma modelu 3G. Masz tylko 4G... Jeżeli na pudełku masz zakresy FDD-LTE to masz tą wersję, jeżeli TD-LTE i nie masz zakresów FDD-LTE podane to masz TD-LTE...
kriegaffe Opublikowano 9 Października 2015 Autor Opublikowano 9 Października 2015 Ok, sprawdziłem, na pudełku mam TDD-LTE czyli to oznacza, że mam LTE ale takie, które działa tylko w Chinach? Żeby w Polsce mieć 4g to musiałbym mieć FDD. Dobrze rozumuję?
Nezumi Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Jeżeli na pudełku w zakresach nie masz "FDD-LTE" to masz TD-LTE, pasma obsługiwane przez China Mobile (bodajże), ale Redmi Note 2 w wersji TD mimo braku pasm FDD na pudle, obsługuje je, taki gratis .
homman Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Po prostu masz 2 sieci w chinach. Jedna ma swoje pasma inna swoje. Jedna jest większa inna mniejsza. TDD (china mobile) zamówiła więcej modeli i jest tańsza. Ok 10 15$ A że xiaomi nie chciało się nic zmieniać w modelu to wersje są identyczne lepią tylko inne etykiety na pudełka. I to było wiadomo od początku. Jedynie to o czym wspominałem że myślałem że może za jakiś czas softy rozejdą się na 3 modele. Ale nie. Dzięki temu też nie ma najlepszej optymalizacji na prime. Coś za coś... Z drugiej strony xiaomi ma jeszcze większy dupochron. Bo przecież to europejczycy kupują telefony nie dla nich. Więc każdy tel TDD jest w UE nie do końca legalnie = jeszcze mniejsza możliwość roszczeń o patenty. I każdy happy. Na razie podrabiają jedynie baterie. Ani widu ani słychu o podrobionych tel. A podrobione telefony było widać na pierwszy rzut oka. Inne napisy pod klapką, brak możliwości wgrania jakiegokolwiek miui. Ogólnie zawsze najgorszy syf jaki to możliwy. Kamery 640*480. Grunt by wyglądało na xiaomi. Edytowane 10 Października 2015 przez homman
Acid Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Po prostu masz 2 sieci w chinach. 3 sieci (największe). Wysłano z MI Note
koko63 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Dnia 9.10.2015, 17:01:40, kriegaffe napisał: A więc wlazłem na stronkę https://jd.mi.com/gdzie można sobie zweryfikować czy nasz telefon to podróbka czy oryginał. Ściągamy appkę, skanujemy kod QR i dostajemy info o naszym modelu telefony, IMEI, dacie zakupu, itp., itd... no i jest tam jeszcze jedna pozycja, w której widnieje, że mój telefon ma LTE. Oczywiście nie było by w tym nic dziwnego, gdybym faktyczne kupił model 4g, ale kupiłem 3g. Tak więc pytanie - jak się upewnić czy może jednak mam model 4g? Po kliknięciu w DOWNLOAD app DOSTAJĘ TAKI KOMUNIKAT: 404 Not Found Code: NoSuchKey Message: The specified key does not exist. Key: antifake/antifake_10302_00.apk RequestId: F3EC12B29EE70C1E HostId: JCdlBbgF+hmdfUpnAdwAwaq9mHATYVTfor2R3f0ShkWisJ+42PLoYf1GCO6C//IIwx4kqX3AIEo= Skąd ją wziąć? W sklepie nie ma. Weryfikacja metodą wpisania kodu na stronie http://order.mi.com/service/scode niemożliwa bo captcha jest po chińsku Edytowane 25 Listopada 2015 przez koko63
d3tr0 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 poszukaj w google antifake_10302_00.apk, na miui.eu było podawane ale chyba nie zadziała ci mi wywala Cant Update a jeszcze tydzień temu działało 1
Antek Szprycha Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Jest nowa wersja. Załączam. antifake_10303_00.apk
koko63 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Dziękuję , jednak strona jd.mi.com nie jest teraz dostępna Już jest i telefon OK
d3tr0 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi