srajomi Opublikowano 8 Września 2025 Opublikowano 8 Września 2025 (edytowane) Szanowni Państwo, na telefonie xiaomi 11t pro mam androida 12 i miui 13. Jak to zaktualizować do Androida 14 z Hyper Os? Zmiana regionu na Uk/Szwajcarię nic nie daje. Włączenie wczesnych aktualizacji również. Istnieje jakiś bezpieczny sposób na wymuszenie tej aktualizacji, bez ryzyka rozdupcenia telefonu? Pozdrawiam serdecznie forumową społeczność i nieserdecznie Twórców tego szmelcu. Edytowane 8 Września 2025 przez srajomi
Master Opublikowano 8 Września 2025 Opublikowano 8 Września 2025 (edytowane) pierwsze co przychodzi na myśl to zabawa regionami ... czasami wskakuje na innych niż UK i Szwajcaria ... jeśli masz wersję EU to próbuj na europejskich ... ale zmień też na jakieś z innych regionów ... w ogóle te ich updaty jeśli chodzi o globale to porażka 🙃 nikt tu chyba tego nie ogarnia na ile czytałem jakie są z tym przygody ... osobiście nie korzystałem nigdy z globali i nie zamierzam - chyba że przez działania Googla nie będę już mieć wyjścia - oby nie ... ps. najpewniejszą opcja jest zrobienie unlocka i wgranie systemu samemu ... ten model ma też globalne romy na Tajwan i Indonezję - wtedy będziesz mieć nagrywanie rozmów w dialerze ... czego z powodu ograniczeń prawnych nie masz w wersji EU ... no i jest też system Xiaomi eu - tyle że nie wiem czy tam jest nagrywanie bo to ROM oparty o wersję global MI - no i na tym romie jakby co nie można zrobić z powrotem locka ... co po ostatnich działaniach Googla spowoduje problemy z ich portfelem ... Edytowane 8 Września 2025 przez Master
kris68 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 @Master, ale co mnie na przykład zdziwiło. Ja w swoim wiesz teraz Romie Taiwan, nie mam opcji wyboru regionów, może przy TW to normalne, no ale przecież to Global ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 Przede wszystkim: jaką dokładnie masz teraz wersję MIUI? Chodzi mi o to, co jest napisane w polu Wersja MIUI w Informacjach o telefonie (całość).
Master Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 a może tam jest jakiś brandowany ROM? stąd brak update z oficjalnego kanału? to by trochę wyjaśniało problem 🙃 @kris68 a czemu tam nie dają zmiany regionu to nie wiem ... może te wersje regionalne tak mają ... tu może jakiś lepszy fachowiec niech wrzucić trochę infa ... moja za głupia na to 🙃
langolier Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 19 godzin temu, srajomi napisał(a): Szanowni Państwo, na telefonie xiaomi 11t pro mam androida 12 i miui 13. Jak to zaktualizować do Androida 14 z Hyper Os? Zmiana regionu na Uk/Szwajcarię nic nie daje. U mnie (11T i 14T Pro) najlepiej działają zmiany na Niemcy.
Rekomendowane odpowiedzi