Problemy techniczne
70 topics in this forum
-
- 0 replies
- 85 views
Dzień dobry,mam problem z hasłem ochrony prywatności, a mianowicie nie pamiętam wzoru hasła bo dawno go nie używałem, ustawiłem hasło na odcisk palca ale dalej wymaga żebym najpierw wprowadził wzór, czy jest możliwość usunięcia jakoś tego wzoru bądź hasła nie tracąc przy tym danych?
Last reply by Wujson 90, -
- 4 replies
- 1.2k views
Hej, przychodzę z wątkiem, który wiecznie jest odgrzewany, ale nigdy nie mogę tego problemu rozwiązać. Chodzi o problem z certyfikatem od Google Play Protected na Xiaomi 11T Pro (wersja Global miui 8GB RAM / 256 GB ROM) Telefon kupiłam w 2021 od Pani, która spłaciła go w Play, w chwili otrzymania telefonu nie było nakładki Play'a (ale pozostałości po programiście mogły zostać). Telefon jest jeszcze na gwarancji do października, próbowałam się z tym skonfrontować, ale Xiaomi zbywa. Od początku był problem z połączeniem z Google Pay, nawet z niektórymi aplikacjami takimi jak McDonald's. Według aplikacji Advanced Rood Checked i testów nie mam roota (załączn…
Last reply by fido70, -
- 0 replies
- 212 views
Cześć, czy ktoś z Was wymieniał baterię w Mi 11T Pro na oryginalną / zamiennik? Jak wygląda sprawa szybkiego ładowania 120W - działa normalnie? Btw. czy ktoś może polecić serwis z Warszawy, który wstawi mi oryginalną baterię. Zależy mi na 120W ładowaniu, a podejrzewam, że zamiennik może tego nie obsługiwać.
Last reply by wartox, -
- 1 follower
- 1 reply
- 133 views
Witam, Wczoraj spadł mi telefon a ekran poszedł się do krainy snów. Czy jest to uszkodzenie mechaniczne? Czy ubezpieczenie play 360 mi to obejmie jeśli ktoś ma i miał taki przypadek? Dzięki za odpowiedzi.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 359 views
Witam. Posiadam 11T Pro. Od roku odblokowany bootloader i wgrane MIUI Polska. Wczoraj telefon mi upadł, jest w casie nillkina więc nic mu się nie stało, natomiast dzisiaj zauważyłem, że nie włącza się aparat (zarówno ten systemowy jak i MTLSCam jak i żaden np z Whatsappa). Restart telefonu nie pomógł, zrobiłem ponowny update przez fastboota ale nic to nie dało. Wyczyściłem dane aplikacji aparatu. Aplikacja się włącza ale nie ma podglądu z aparatu (czarny ekran) Mam jeszcze jakieś możliwości żeby samemu podziałać? Telefon jeszcze na gwarancji kupiony w salonie PLUSA. Czy odblkowanie bootloadera wpływa jakoś na gwarancję? Wysłać najlepiej przez P…
Last reply by king89yaku, -
- 4 followers
- 46 replies
- 95.2k views
Witam, Mam taki problem od samego początku. Xiaomi 11T bardzo cicho grają na Bluetooth. Z wbudowanych głośników wydobywa się mocny, piękny dźwięk, lecz po podłączeniu słuchawek, nie zależnie czy są to solidne słuchawki JBL, sprawdzone i używane wcześniej na innym smartfonie, Nigdy nie było z nimi problemu, czy to po sparowaniu z transmiterem FM, czy jakim kolwiek innym sprzęcie, głośność spada do 1/10 i nawet na 100% jest cicho, bardzo cicho, a dźwięk przytłumiony, niezależnie czy z YouTube czy tidal czy MP3 z pamięci telefonu. Czy ktoś miał tak, spotkał się i zechce podpowiedzieć co i jak można zrobić z tym problemem? Grzebałem w ustawieniach, próbowałem inne sprzę…
Last reply by czeskimaster, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Witam Ostatnio kupiłem telefon Xiaomi 11t pro. Wskaźnik baterii na początku działał poprawnie, ale pewnego razu kiedy naładowałem telefon do 100% a po czasie baterią spadła do 77% wskaźnik zatrzymał się na tej wartości. Zresetowałem telefon i teraz telefon pokazuje non stop 15%. Nie pomógł też restart do ustawień fabrycznych. Jeżeli ktoś wie czym to jest spowodowane albo jak to naprawić to proszę o info .
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 185 views
Witam dzisiaj ni z tego ni z owego zrobił się problem z kolorem w Google chrome jak i w g mailu zmienił się na żółty, uprzedzę nie jest to ochrona oczu wspomaganie czytania itp aktualizacja nie pomogła jak to naprawić
Last reply by GoldenFire, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1k views
Cześć, mam problem, mianowicie kupiłam nowy telefon Xiaomi 11T Pro. Telefon przyszedł rozładowany do zera, gdy naładował się do 30% udało się go uruchomić i był trochę się nagrzał. Czy to normalne czy zgłaszać reklamację?
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 2 replies
- 132 views
Witam. Co zrobić żeby były dostępne te ustawienia/ulepszenia dźwięku. Po podłączeniu słuchawek bluetooth również są niedostępne.
Last reply by MariiFit, -
- 1 follower
- 4 replies
- 177 views
Brak powiadomień o polaczeniu na AOD i dialerze ,tylko po otwarciu dialera .Masakra 🤬 Problem byl na EU 14.1 jak i teraz na 14.2 (nie sprawdzałem niżej) . Nie mam informacji ze ktoś do mnie dzwonił ,dopiero wejście w dialer jest na czerwono nieodebrane . Instalacja jako aktualizacja jak i na czysto bezpośrednio ,bez znaczenia . Wszystkie powiadomienia włączone , żadnej energooszczędności
Last reply by Gregor0819, -
- 1 reply
- 196 views
Cześć. Nazbierało mi się ciut problemów z T11 Pro, z którymi nie udało mi się samodzielnie poradzić, więc jestem. Sprawa pierwsza, to urządzenia WiFi. Głównym problemem są aplikacje do wideorejestratorów samochodowych: jestem podłączony do sieci urządzenia, ale samego rejestratora aplikacja nie widzi. Sprawdzałem na kamerkach swojej i żony (Navitel i Azdome) - w obu przypadkach u mnie nic, na smartfonach żony i córki zero problemów. Ja wymiękam. Edit: Jednak to udało się ogarnąć. Drugi temat to ustawienia dymków. Przy dymkach włączonych w ustawieniach mam aplikacje włączone na sztywno. Jeśli wyłączę je z poziomu listy aplikacji, to wystarczy, że przewinę w …
-
- 1 follower
- 5 replies
- 141 views
Cześć! Mam problem z moim telefonem, a mianowicie podczas obstukania telefonu z tyłu na wysokości aparatu telefon się uruchamia ponownie. Czy ktoś z Was wie co z tym zrobić? Może jest jakieś ustawienie które resetuje telefon poprzez jakiś dotyk? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Łukasz
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 267 views
Witam. Dosięgnął mnie poważny dla mnie problem. Jako, że potrzebuje mieć dokładną lokalizację przypisaną do miejsca robienia zdjęcia, to używam tej funkcji w aparacie. Jednak od jakiegoś czasu (trudno mi powiedzieć dokładnie od kiedy) lokalizacja wykonania foto jest błędna, czasami potrafi różnić się nawet o kilkanaście kilometrów od rzeczywistej lokalizacji robienia zdjęć. Resetowanie ustawień aparatu nie przynosi zamierzonego efektu. Czasami pozycja jest w miarę ok, a czasami zupełnie odbiega od rzeczywistości. Może ktoś miał problem z GPS i udało mu się go rozwiązać. Wszelkie wskazówki mile widziane. Pozdrawiam
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.4k views
Czy u was też tak jest że w przeglądarka wam nie działa jak chcecie odpalić wideo jakieś na stokowej przeglądarce wywala do menu , druga sprawa wygląda następująco na chrome że pokazują się artefakty sprawdziłem na kilku i to samo jest. Miui od xiaomi.eu Pozdrawiam zapraszam do dyskusji Screenrecorder-2022-03-04-04-20-23-937.mp4
Last reply by ulita, -
- 1 follower
- 0 replies
- 533 views
Bluetooth w moim telefonie przestał działać. Gdy paruję go z jakimś urządzeniem to co kilka sekund wyłącza i włącza bluetooth. Dzieje się to z różnymi urządzeniami bluetooth - słuchawki i głośniki. Wcześniej działało przez kilka miesięcy bez zarzutu. Zrobiłem już : Kilka razy restartowałem telefon. Na apce systemowej Bluetooth: clear cache oraz clear data. Reset wszystkich ustawień sieci/wifi/bluetooth. Włączenie trybu samolotowego i wyłączenie go. Włączenie telefonu w Safe Mode a potem restart do zwykłego trybu. Nie próbowałem resetu do ustawień fabrycznych, ale chciałbym tego uniknąć - ponowne uwierzytelnianie się w aplikacjach…
Last reply by MichalHerman, -
- 2 followers
- 17 replies
- 11.7k views
Witam. Mam problem z aktualizacją do Androida 12. Telefonu jeszcze nie używałem, po zakupie wgrałem najnowszy wtedy dostępny soft czyli 12.5.20.0 Stabilna EEA. Aktualizowałem z poziomu telefonu przez Recovery. Firmware pobrałem z oficjalnej strony. Wyszła nowa wersja ROMU, dokładnie V13.0.8.0.SKDEUXM, niestety podczas próby instalacji wyskakiwał komunikat: "Nie można zweryfikować aktualizacji. Nie można flaszować tej stabilnej pamięci ROM". Zrobiłem więc update do najnowszej wersji z sytemem 11 czyli V12.5.21.0.RKDEUXM. Telefon się zaktualizował bez problemu. Jednak przy próbie wgrania docelowo Andro…
Last reply by pepeEL, -
- 1 reply
- 290 views
Cześć, Od kilku dni mam 11T z polskiej dystrybucji i wszystko jest ok... prawie wszystko. Otóż dodałem do portfela karty mBanku, Nestbanku, Revolut oraz PKO SA. I ta ostatnia nie działa przy próbie płatności zbliżeniowej. Próbowałem odinstalować zarówno aplikację banku jak i portfel. Kartę dodawałem albo z poziomu aplikacji banku albo z poziomu portfela. Zarówno wpisując dane ręcznie jak i robiąc zdjęcie karcie. Za każdym razem aplikacja grzecznie dodaje kartę i pozwala ją ustawić jako domyślą. Niestety przy próbie płatności jest komunikat, że to nie działa, pojawia się wykrzyknik i duu....a. Po zmianie na kartę innego banku płatność idzie bez kłopotu. …
Last reply by taba19, -
- 2 followers
- 18 replies
- 468 views
W Witam po aktualizacji telefonu problem polega na tym ze nie mogę ściągnąć żadnego pliku na telefon czy to przez przeglądarki(chrome mozlila) czy bluetooth mam komunikat ze zaczyna pobierać potem oczekiwanie i tak w nieskończoność jeśli chodzi o przeglądarki z bluetooth od razu wywala błąd pobierania wczoraj czytałem że jest to ponoć problem z ustawieniami baterii ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania dodam ze uprawnienia aplikacje maja w ustawieniach baterii wyłączyłem optymalizacje baterii ale efekt żaden
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 followers
- 1 reply
- 233 views
POMOCY Nie wiem czy temat już był poruszany ale szukam wszędzie odpowiedź. Podczas oglądania Netflix, , Prime na pełnym ekranie to obraz jest zamglony. Na miniaturce już normalnie wygląda. Ktoś coś wie?
Last reply by langolier, -
- 2 followers
- 3 replies
- 405 views
Mam telefon XIAOMI 11T Pro i od dwóch dni mam problem - zrobione zdjęcia zapisują sie w folderze .thumnalis(ukryte) zamiast w folderze Camera , a natomist nagrane Video zapisujesię prawidłowo w folderze Camera . Nic nie przestawiałem ustawień no chyba że coś niechcący przestawiłem w ustawienich . Bardzo proszę o podpowiedź co trzeba zmienić w ustawieniach żeby zdjęcia zapisywały się do folderze Camera.
- 2 followers
- 1 reply
- 437 views
Witam, od niedawna posiadam telefon 11T pro. Na ekranie blokady powiadomienia są półtransparentne, przez co całkowicie niewidoczne gdy mam ustawione zdjęcie na blokadzie ekranu. Czy można zmienić powiadomienia na całkowicie nie przeźroczyste?
- 2 followers
- 6 replies
- 540 views
Witam. Telefon Xiaomi 11T Pro po aktualizacji telefonu do miui 14 i androida 13 telefon po zakończeniu rozmowy robi się cały czarny tak jak by ekran się zawiesił lub czujnik zbliżeniowy i nic nie idzie zrobi trzeba wyłączyć telefon i wtedy działa wszystko normalnie do kolejnego połączenia lecz nie zawsze tak się dzieje. W miui 13 na andku 12 było wszystko ok macie też takie problemy z miui 14 na andku 13?? W razie pytań już robiłem hard reset a intalmsie zastanawiam czy nie zrobić jeszcze raz czy to pomoże. Proszę o pomoc jeśli jest to możliwe.
Last reply by Łukasz1982, -
- 3 followers
- 11 replies
- 2.2k views
Cześć, zdecydowałam się napisać tutaj z problemem, z którym nikt nie potrafi mi pomóc. Serwis Xiaomi odpisał że mam przywrócić ustawienia fabryczne, jednak zanim się na to zdecyduje postanowiłam poszukać pomocy na forum. Pamięć systemu a dokładnie plików inne zajmuje 95GB. Tak naprawdę nie wiem skad, problem pojawił się najprawdopodobniej po aktualizacji do Miui 13. wolnej pamięci mam 2GB. Dodam że wszystkie pliki MIUI w menadżerze są puste również te ukryte. Prosze o pomoc. Z góry bardzo dziękuję Agata
Last reply by Acid, -
- 3 followers
- 5 replies
- 1.6k views
Witam problem polega na tym ze nie moge aktywowac funkcji mi dzwięk
Last reply by Kacper Skrzypek,