Problemy techniczne
80 topics in this forum
-
- 3 replies
- 425 views
Witam, mam problem. W trakcie wakacji chciałem przenieść kilka zdjęć do folderu prywatnego, nie mam pojęcia jak to się stało, że do tego folderu trafiło ponad 1000 zdjęć oraz filmów. Na telefonie ich zupełnie nie widać, na komputerze pokazuje je w formacie .lsa oraz.lsav ( nie moge niczym otworzyć), zmiana rozszerzenia nie pomogła, nie pomogło "pokaż ukryte foldery" itp. Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by Wojtas Z, -
-
- 4 followers
- 49 replies
- 141.6k views
Witam, Mam taki problem od samego początku. Xiaomi 11T bardzo cicho grają na Bluetooth. Z wbudowanych głośników wydobywa się mocny, piękny dźwięk, lecz po podłączeniu słuchawek, nie zależnie czy są to solidne słuchawki JBL, sprawdzone i używane wcześniej na innym smartfonie, Nigdy nie było z nimi problemu, czy to po sparowaniu z transmiterem FM, czy jakim kolwiek innym sprzęcie, głośność spada do 1/10 i nawet na 100% jest cicho, bardzo cicho, a dźwięk przytłumiony, niezależnie czy z YouTube czy tidal czy MP3 z pamięci telefonu. Czy ktoś miał tak, spotkał się i zechce podpowiedzieć co i jak można zrobić z tym problemem? Grzebałem w ustawieniach, próbowałem inne sprzę…
Last reply by demoxik, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.8k views
Cześć, z góry przepraszam jeśli umieszczam to w nieodpowiednim dziale, ale poszukuję pomocy z uceglonym xiaomi 11t pro. Przy włączeniu jest info "The system has been destroyed" i wymaga resa po czym oczywiście jest to samo, próba wejścia w Fastboot kończy się freezem, nic się zupełnie nie dzieje. Info które wiem: najprawdopodobniej booloader jest zablokowany i nie jest włączony tryb debugowania na telefonie. Komunikacja z PC jest, próbowałem XiaoMiTool V2 odbolkować bootloader, ale wywala błąd. I tu pojawia się moje pytanie, czy w jakiś sposób da się to samemu naprawić czy też zostaje serwis?
Last reply by Browalk, -
- 2 followers
- 2 replies
- 132 views
Witam Mój problem dotyczy prawidłowego wyświetlania kontaktu współpracownika. Numer telefonu po jego poprzedniku pozostał ten sam ja jedynie edytowałem imię i nazwisko nowego pracownika który będzie pod tym numerem. Niestety po kliknięciu nowej nazwy na ekranie podczas wybierania pojawia się imię i nazwisko starego pracownika. Czyściłem już pamięć cache dialera i kontaktów ale to nic nie pomogło, kontakty są wyświetlane tylko z konta Google nie z pamięci telefonu lub karty SIM. Telefon to Xiaomi 11t pro. Rom 14.0.4.0
Last reply by matirati666, -
- 1 follower
- 0 replies
- 124 views
Cześć, Xiaomi 11T, HyperOS 1.0.3.0 Postanowiłem pobawić się trochę z Asystentem Google (zainstalowany najnowszy update wg Google Play). Okazało się, że nie reaguje on na wypowiadanie "OK Google", ale działa przez uruchomienie - puknięcie ikonki. Wszedłem w Ustawienia, nauczyłem go mojego głosu przez Voice Match, potem zaznaczyłem ""Uruchom Asystenta w dowolnej chwili, mówiąc "Hej, Google", nawet jeśli masz wyłączony ekran", zrestartowałem telefon i sprawdziłem jeszcze raz ustawienia - niestety, nadal nie działa Usunąłem aktualizacje Asystenta i wyczyściłem pamięć - nic, zainstalowałem ponownie najnowszy update - nic, usunąłem i zainstalowałem wzo…
Last reply by langolier, -
- 1 reply
- 86 views
Witam spadł mi telefon i trochę się uszkodził przycisk i od tego czasu jest on cały czas gorący aż parzy
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 55 views
Cześć wszystkim, mam dziwny problem z telefonem, który wystąpił po którejś aktualizacji, chyba do Androida 14 🤬 otóż jak odbieram lub nawiązuje rozmowy przez asystenta głosowego a korzystam z interkomu lub słuchawki to muzyka nie przestaje grać w tle oraz dodatkowo na czas połączenia staje się znacznie głośniejsze i zniekształcona, że nie są się rozmawiać. Mam zainstalowany aktualnie hyperos1.0.2. Do muzyki używam powerampa - powinien wyciszać muzykę na czas połączenia, ale działa to tylko podczas wybierania z ręki lub bez podłączonych słuchawek. Miał ktoś podobnie lub wie jak to rozwiązać?
Last reply by sevi689, -
- 2 followers
- 1 reply
- 140 views
Cześć, zostawiłem telefon na biurku na jakieś 1,5 godziny i po powrocie zorientowałem się, że praktycznie wszystkie aplikacje zniknęły z telefonu a jednocześnie pliki systemowe urosły do 30 GB zostawiając mi jakieś 6 GB wolnej pamięci. Chciałem dołączyć screena ale nie jestem w stanie nawet tego zrobić. Nie mogę nawet włączyć slepu play ani przeglądarki, nawet kalkulator czy galeria nie chcę się włączyć. Ma ktoś może jakiś pomysł co mogę zrobić w tej sytuacji?
Last reply by langolier, -
- 0 replies
- 566 views
Witam Serdecznie, mam problem z wpisywaniem numeru telefonu. Po wpisaniu kilku cyfr, kolejne zaczynają zapisywać się "w drugą" stone i powstaje całkowicie nie zrozumiały numer telefonu 😅 Dodam że jestem kierowcą i często dzwonię pod numery Niemieckie/Holenderskie. Nigdy nie było najmniej kłopotu aby wpisać numer 0031 --- --- --- Szukałem w ustawieniach i nie mogę nic znaleźć. Wygląda to tak wpisując chcąc wpisać np 0031 123 456 789 wygląda to tak 00 31 1 a gdy dodam 2 to numer zmienia się w "200 311" zamiast 00 31 12. Gdy dodam kolejne cyfry to lecą znów w drugą stronę np "2300 311" -- " 23400 311" -- " 234500 311" itd Oczywiście zr…
Last reply by Valachi, -
- 3 replies
- 956 views
Dzień dobry, Mam dwa zapytania, mianowicie: 1. Nie mogę zaktualizować Mi music oraz Mi video w sklepie Google. Aktualizacje się pojawiły lecz po ściągnieciu komunikat o braku możliwości instalacji. 2. Przestała mi działać aplikacja Payback ze względu na oprogramowanie xiaomi. Pacjent Mi11T Pro, ROM: miuipolska stable. Płatnosci karta nie robię i inne apki działaja- bankowe, mObywatel itp
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 4 replies
- 801 views
Wg specyfikacji oba modele mają te same aparaty (lub proszę wyprowadźcie mnie z błędu) jednak przedni aparat w 11T który używa żona, robi widocznie gorsze zdjęcia niż 11T Pro który ja używam. Czy to jakaś wada fabryczna 11T tego konkretnego egz czy tak właśnie jest? Załączam zdjęcia wykonane z tego samego miejsca w tych samych warunkach ośw (celowo słabe oświetlenie), ustawienia domyślne aparatu w obu przypadkach. 11T większa "ziarnistość" i wyblakłe również przy lepszych warunkach oświetlenia. Aparaty czyste, bez szkiełek ochronnych, w 11T MIUI 13.0.8 a w 11TPro 13.0.14. Jaka jest Wasza opinia?
Last reply by aromat, -
- 2 followers
- 12 replies
- 899 views
Cześć, Mam pewien kłopot. Mianowicie po aktualizacji systemu do wersji MIUI V14.05.0TKDMIXM nie jestem w stanie zaktualizować Google Pay Fix. Po próbie zainstalowania aktualizacji wyskakuje błąd (screen w załączeniu). Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Z poziomu ustawień telefonu w sekcji aplikacje mogę jedynie wyłączyć tę apkę (brak możliwości wyczyszczenia danych czy odinstalowania aplikacji).
Last reply by xiva85, -
- 0 replies
- 1.1k views
Dzień dobry,mam problem z hasłem ochrony prywatności, a mianowicie nie pamiętam wzoru hasła bo dawno go nie używałem, ustawiłem hasło na odcisk palca ale dalej wymaga żebym najpierw wprowadził wzór, czy jest możliwość usunięcia jakoś tego wzoru bądź hasła nie tracąc przy tym danych?
Last reply by Wujson 90, -
- 4 replies
- 1.8k views
Hej, przychodzę z wątkiem, który wiecznie jest odgrzewany, ale nigdy nie mogę tego problemu rozwiązać. Chodzi o problem z certyfikatem od Google Play Protected na Xiaomi 11T Pro (wersja Global miui 8GB RAM / 256 GB ROM) Telefon kupiłam w 2021 od Pani, która spłaciła go w Play, w chwili otrzymania telefonu nie było nakładki Play'a (ale pozostałości po programiście mogły zostać). Telefon jest jeszcze na gwarancji do października, próbowałam się z tym skonfrontować, ale Xiaomi zbywa. Od początku był problem z połączeniem z Google Pay, nawet z niektórymi aplikacjami takimi jak McDonald's. Według aplikacji Advanced Rood Checked i testów nie mam roota (załączn…
Last reply by fido70, -
- 0 replies
- 521 views
Cześć, czy ktoś z Was wymieniał baterię w Mi 11T Pro na oryginalną / zamiennik? Jak wygląda sprawa szybkiego ładowania 120W - działa normalnie? Btw. czy ktoś może polecić serwis z Warszawy, który wstawi mi oryginalną baterię. Zależy mi na 120W ładowaniu, a podejrzewam, że zamiennik może tego nie obsługiwać.
Last reply by wartox, -
- 1 follower
- 1 reply
- 306 views
Witam, Wczoraj spadł mi telefon a ekran poszedł się do krainy snów. Czy jest to uszkodzenie mechaniczne? Czy ubezpieczenie play 360 mi to obejmie jeśli ktoś ma i miał taki przypadek? Dzięki za odpowiedzi.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.2k views
Witam. Posiadam 11T Pro. Od roku odblokowany bootloader i wgrane MIUI Polska. Wczoraj telefon mi upadł, jest w casie nillkina więc nic mu się nie stało, natomiast dzisiaj zauważyłem, że nie włącza się aparat (zarówno ten systemowy jak i MTLSCam jak i żaden np z Whatsappa). Restart telefonu nie pomógł, zrobiłem ponowny update przez fastboota ale nic to nie dało. Wyczyściłem dane aplikacji aparatu. Aplikacja się włącza ale nie ma podglądu z aparatu (czarny ekran) Mam jeszcze jakieś możliwości żeby samemu podziałać? Telefon jeszcze na gwarancji kupiony w salonie PLUSA. Czy odblkowanie bootloadera wpływa jakoś na gwarancję? Wysłać najlepiej przez P…
Last reply by king89yaku, -
- 3 replies
- 2k views
Witam Ostatnio kupiłem telefon Xiaomi 11t pro. Wskaźnik baterii na początku działał poprawnie, ale pewnego razu kiedy naładowałem telefon do 100% a po czasie baterią spadła do 77% wskaźnik zatrzymał się na tej wartości. Zresetowałem telefon i teraz telefon pokazuje non stop 15%. Nie pomógł też restart do ustawień fabrycznych. Jeżeli ktoś wie czym to jest spowodowane albo jak to naprawić to proszę o info .
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam dzisiaj ni z tego ni z owego zrobił się problem z kolorem w Google chrome jak i w g mailu zmienił się na żółty, uprzedzę nie jest to ochrona oczu wspomaganie czytania itp aktualizacja nie pomogła jak to naprawić
Last reply by GoldenFire, -
- 1 reply
- 1.6k views
Cześć, mam problem, mianowicie kupiłam nowy telefon Xiaomi 11T Pro. Telefon przyszedł rozładowany do zera, gdy naładował się do 30% udało się go uruchomić i był trochę się nagrzał. Czy to normalne czy zgłaszać reklamację?
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 2 replies
- 262 views
Witam. Co zrobić żeby były dostępne te ustawienia/ulepszenia dźwięku. Po podłączeniu słuchawek bluetooth również są niedostępne.
Last reply by MariiFit, -
- 1 follower
- 4 replies
- 320 views
Brak powiadomień o polaczeniu na AOD i dialerze ,tylko po otwarciu dialera .Masakra 🤬 Problem byl na EU 14.1 jak i teraz na 14.2 (nie sprawdzałem niżej) . Nie mam informacji ze ktoś do mnie dzwonił ,dopiero wejście w dialer jest na czerwono nieodebrane . Instalacja jako aktualizacja jak i na czysto bezpośrednio ,bez znaczenia . Wszystkie powiadomienia włączone , żadnej energooszczędności
Last reply by Gregor0819, -
- 1 reply
- 306 views
Cześć. Nazbierało mi się ciut problemów z T11 Pro, z którymi nie udało mi się samodzielnie poradzić, więc jestem. Sprawa pierwsza, to urządzenia WiFi. Głównym problemem są aplikacje do wideorejestratorów samochodowych: jestem podłączony do sieci urządzenia, ale samego rejestratora aplikacja nie widzi. Sprawdzałem na kamerkach swojej i żony (Navitel i Azdome) - w obu przypadkach u mnie nic, na smartfonach żony i córki zero problemów. Ja wymiękam. Edit: Jednak to udało się ogarnąć. Drugi temat to ustawienia dymków. Przy dymkach włączonych w ustawieniach mam aplikacje włączone na sztywno. Jeśli wyłączę je z poziomu listy aplikacji, to wystarczy, że przewinę w …
-
- 1 follower
- 5 replies
- 265 views
Cześć! Mam problem z moim telefonem, a mianowicie podczas obstukania telefonu z tyłu na wysokości aparatu telefon się uruchamia ponownie. Czy ktoś z Was wie co z tym zrobić? Może jest jakieś ustawienie które resetuje telefon poprzez jakiś dotyk? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Łukasz
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 653 views
Witam. Dosięgnął mnie poważny dla mnie problem. Jako, że potrzebuje mieć dokładną lokalizację przypisaną do miejsca robienia zdjęcia, to używam tej funkcji w aparacie. Jednak od jakiegoś czasu (trudno mi powiedzieć dokładnie od kiedy) lokalizacja wykonania foto jest błędna, czasami potrafi różnić się nawet o kilkanaście kilometrów od rzeczywistej lokalizacji robienia zdjęć. Resetowanie ustawień aparatu nie przynosi zamierzonego efektu. Czasami pozycja jest w miarę ok, a czasami zupełnie odbiega od rzeczywistości. Może ktoś miał problem z GPS i udało mu się go rozwiązać. Wszelkie wskazówki mile widziane. Pozdrawiam
Last reply by brawo,