piterchmiel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Telefon od jakiegoś czasu zaczął sam się aktywować w kieszeni. Albo sam dzwoni do kogoś. Innym razem włącza się aparat i robi zdjęcia. Co chodzi?
FromWP Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 (edytowane) Ty chodzisz, a on robi. Nie masz przypadkiem ustawionego wybudzenia podwójnym kliknięciem? Albo opcji podnieś aby wybudzić? Edytowane 11 Sierpnia 2025 przez FromWP
FromWP Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 O ile nie wkładasz ręki do kieszeni i przypadkowo nie dotykasz czytnika to nie ma znaczenia. Sprawdź opcje które podałem. Jak nie włączone to serwis
piterchmiel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Raczej trzeba będzie się rozstać z tą firmą
djrzz Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 W moim jest to samo, mimo że ustawiony na odcisk, to i tak się odblokowuje sam w kieszeni. Szukałem, testowałem co może być przyczyną, ale nic to nie dało. Odpuściłem i kupiłem innej firmy fona, dla xiaomi już podziękowałem.
Marrik Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Tak samo mam w poco M6 pro a wcześniej w Mi Note 10 Lite. Jedyne wyjście było wkładać tel tak do kieszeni, by ekran był na zewnątrz. W starym RN 4X był tryb kieszonkowy, który działał bardzo dobrze i nie można było nic aktywować gdy tel był w kieszeni.
marcin_poco Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 x6 pro ma przecież tryb kieszonkowy. W ustawieniach ekranu blokady, można włączyć.
Marrik Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Gdzie tego szukać? Mam wprawdzie m6 pro, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że takie coś jest zależne od telefonu.
Netoper Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 W ustawieniach w wyszukiwarce wpisz Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
piterchmiel1 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Mam ustawione. Nic to nie zmienia
Marrik Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 W ustawieniach w wyszukiwarce wpiszWłaśnie w tym problem, że takiego czegoś nie mam.
Netoper Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 No to diabli wiedzą czy usunęli czy może pod inną nazwą jest.A jaki masz rom?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Marrik Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Mam ROM na Tajwan, ale u żony na EEA też tego nie ma.
FromWP Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Model modelowi nie równy. Mam EEA i nie ma trybu kieszonkowego. Był ale się zmył i żadnego zamiennika tego ustawienia nie widzę.
djrzz Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Tylko problem jest w tym, że telefon nie ma prawa się odblokować bez odcisku palca! Skoro się odblokowuje bez konieczności przyłożenia palca, to jest to żadne zabezpieczenie tylko ściema jakaś, a nie biometria!
piterchmiel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2025 No i święta prawda. Zmieniłem blokadę z odcisku palca na odblokowanie kodem i jest ok. Ale nie oto chodzi. Skoro jest taka funkcja to ma działać
marcin_poco Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 (edytowane) Mi 10t lite - nigdy nie było trybu kieszonkowego. Przez ponad 4 lata, nigdy się nie odblokował, bo to w sumie niemożliwe, bez przyłożenia palca. Poco x7 pro - ma tryb kieszonkowy. Wszystko działa idealnie. Korzystam też z funkcji podwójnego dotknięcia, żeby wybudzić ekran i go zablokować. Nie ma fizycznej możliwości, odblokowania telefonu bez odcisku lub pinu. @piterchmiel1 @Marrik @djrzz ps. Chyba wiem, dlaczego myślicie, że się wam telefon odblokowuje. To nie jest odblokowanie, tylko wysuwanie górnego panelu sterowania, na zablokowanym ekranie. To trzeba wyłączyć: Ustawienia>Powiadomienia i Pasek statusu>Elementy wyświetlane na Ekranie blokady po przesunięciu w dół. Odznacz: Panel powiadomień i Centrum Kontroli. Od teraz, nic ci się nie wysunie, bez wpisania Pinu lub odblokowania palcem. Edytowane 15 Sierpnia 2025 przez marcin_poco
piterchmiel1 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Nic te ustawienia nie dają. Jak jest ustawiona blokada odciskiem palca telefon się odblokowuje. Jak zmienię przykładowo na wzór to nie ma tego przypadku
BlacK MagiC Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Problem występuje po aktualizacji?
marcin_poco Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 (edytowane) @piterchmiel1 Możesz jeszcze ponownie wgrać Full OTA, poprzez aktualizator. Opcja: Pobierz najnowszy pakiet, a potem go wgraj. Czasami może pomóc wgranie pełnego pliku, niż te aktualizacje przyrostowe, które mogę coś popsuć. Edytowane 15 Sierpnia 2025 przez marcin_poco
Marrik Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Chyba wiem, dlaczego myślicie, że się wam telefon odblokowuje. To nie jest odblokowanie, tylko wysuwanie górnego panelu sterowania, na zablokowanym ekranie.Tu nie chodzi o wysuwanie paska. Taki przykład. Ktoś do mnie dzwoni i nie odbiorę. Na ekranie jest wtedy info o nieodebranych połączeniu i przycisk "połącz". Wystarczy kliknąć na ten przycisk i od razu nawiązujemy połączenie, nie trzeba odblokowywać telefonu wtedy.
marcin_poco Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 (edytowane) @Marrik No to lipa. Proponuje, jak pisałem wcześniej, wgranie Full Ota, czyli pełnego softu od nowa, poprzez aktualizator. ps. Spróbuj: Ustawienia>Powiadomienia i Pasek statusu>Ekran blokady>Format: Wyświetlaj powiadomienia, lecz ukryj zawartość. Wtedy ci nie otworzy całości, bez odblokowania. Domyślnie jest Wyświetlaj zawartość i powiadomienia. Czyli możesz na zablokowanym ekranie klikać w wiadomość i możliwe, że też łączyć. Edytowane 15 Sierpnia 2025 przez marcin_poco
BlacK MagiC Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Albo reset do ustawień fabrycznych
djrzz Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 W dniu 15.08.2025 o 11:19, marcin_poco napisał(a): Mi 10t lite - nigdy nie było trybu kieszonkowego. Przez ponad 4 lata, nigdy się nie odblokował, bo to w sumie niemożliwe, bez przyłożenia palca. Poco x7 pro - ma tryb kieszonkowy. Wszystko działa idealnie. Korzystam też z funkcji podwójnego dotknięcia, żeby wybudzić ekran i go zablokować. Nie ma fizycznej możliwości, odblokowania telefonu bez odcisku lub pinu. @piterchmiel1 @Marrik @djrzz ps. Chyba wiem, dlaczego myślicie, że się wam telefon odblokowuje. To nie jest odblokowanie, tylko wysuwanie górnego panelu sterowania, na zablokowanym ekranie. To trzeba wyłączyć: Ustawienia>Powiadomienia i Pasek statusu>Elementy wyświetlane na Ekranie blokady po przesunięciu w dół. Odznacz: Panel powiadomień i Centrum Kontroli. Od teraz, nic ci się nie wysunie, bez wpisania Pinu lub odblokowania palcem. Mam wyłączony panel powiadomień na ekranie blokady... Zmieniłem telefon i problem miną, bo na tym x6pro za dużo błędów w sofcie. Ostatnio nawet doszło rwanie połączeń. Szkoda się bawić w szukanie rozwiązań i trącić nerwy i Czas. Pożegnałem xiaomi.
marcin_poco Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @djrzz Mogłeś jeszcze wgrać Full OTA oficjalne, jak pisałem wcześniej. No, ale ok, pewnie coś było nie tak z telefonem fizycznie. W necie takim problemów nie mają z tym modelem.
Marrik Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Tak czytam te porady i w sumie przez ponad dekadę nic się nie zmieniło. Na pierwszym moim smatrfononie Sony Xperia X8 jak cokolwiek nie działało to reset rozwiązywał problem. Dziś po 15 latach, nadal remedium na wszystko jest reset do fabrycznych.
Rekomendowane odpowiedzi