Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam problem, zależało mi na nagraniu dzisiejszej urzędowej rozmowy, ale rozmawiałem przez słuchawki bluetooth. No i sprawdzam nagrywane rozmowy, a tam nic nie ma z dzisiaj. Czy telefon nie nagrywa rozmów przez bluetooth, czy coś muszę zmienić w ustawieniach ??

Posted

Jaki telefon?

Mi na 13 nagrywa po BT.
Może przypadkiem wyłączyłeś nagrywanie, mi to się notorycznie zdarza, gdyż rozmawiam przez telefon.
Bo te Xiaomi mają problem z wygaszaniem ekranu podczas rozmowy.

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie wiem czy na xiaomi.eu jest optymalizacja miui, ale ostatnio jak ją wyłączyłem to przestały mi się automatycznie nagrywać rozmowy.

Posted

Nie cały czas jest właczone, wiem na pewno, sprawdzam - a tutaj tej rozmowy nie ma.

Posted

Nagrywa na pewno. Parę razy rozmawiałem przez Bluetooth, rozmowa zawsze była nagrana. Teraz zresztą też jestem w słuchawkach, sprawdziłem, nagranie idzie.

Posted

@Kacper Skrzypek a gdzie wtedy przez bluetooth zapisuje nagrane rozmowy ??

Posted (edited)
38 minut temu, kris68 napisał(a):

Marrik  ale gdzie to ustawienie znalezc?

to powinno być w opcjach developera ... nie wiem czy w tej chwili w ogóle jest bo jakoś nie kojarzę że to widziałem ... zaraz popatrzę 🙃 

u siebie nie widzę ... może to jest tylko w globalu?

jest ... po przywróceniu wartości domyślnych w auto uzupełnianiu się pojawiło - to co pisał załogant poniżej 🙃 ale co ciekawe jak ponownie wejdzie się w te opcje programisty to już tego nie widać ... czyli trzeba znowu zrobić przywrócenie wartości domyślnych

Screenshot_2025-05-07-15-07-02-145_com.android.settings.jpg

Edited by Master
  • Like 1
Posted

@kris68
Ustawienia/ dodatkowe ustawienia/ opcje programisty.
Prawie na samym dole jest.
Jeśli nie widać, to w sekcji "Autozupełnianie" trzeba kilkakrotnie kliknąć opcję "Przywróć wartości domyślne" (1).
Wtedy powinno się pojawić ustawienie "Włącz optymalizację systemu"(2).
Nie wiem czy tak samo będzie na xiaomi.eu, ja tak mam na Indonezji.
Kiedyś wyłączyłem tą opcję i zaczęły się cuda dziać z telefonem, więc nie polecam tego.IMG_20250507_145815.thumb.jpg.89b460e7892e289c9c9496f2b0ed6cbc.jpg

• Like 1
Posted
2 godziny temu, kris68 napisał(a):

@Kacper Skrzypek a gdzie wtedy przez bluetooth zapisuje nagrane rozmowy ??

Tam gdzie zwykle. Nie ma różnicy. Na 14 działa, być może nie masz jakichś uprawnień nadanych dla dyktafonu czy dialera.

Screenshot_2025-05-07-16-24-24-488_com.android.soundrecorder.jpgScreenshot_2025-05-07-16-24-14-359_com.android.incallui.jpg

Posted

Zwracam Honor @Kacper Skrzypek-przeglądałem przez kompa podłączonego do smartfona i nie były widoczne na 100%, a niedawno, bo wgrałem ten nowy ROM, sprawdzam przez telefon i są, czemu nie były widoczne w komputerze, nie wiem, a chciałem jeden skopiować.

Posted

Bo być może patrzysz do starej lokalizacji. Xiaomi nie zaktualizowało ścieżki w ustawieniach, nagrania idą teraz do Android/data/com.android.soundrecorder/files.