Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Wątek ogólny poświęcony smartfonowi Xiaomi 15 Ultra. Można zadawać tu pytania, które niekoniecznie potrzebują swojego osobnego wątku.
alonsoharris Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Telefon przyszedł, jest super. Z tym, że rom Global no cóż... odblokować na koncie Xiaomi dopiero mogę 20 marca, bo trzy odblokowania w zeszłym roku miałem, a na koncie mojej drugiej połowy jest to co napisaliście w żółtej ramce. 6 marca mam spróbować znowu o 17:00 naszego czasu. Trochę robią się koszmarni z tym odblokowaniem. Jestem bardzo zdziwiony, że zestaw przyszedł tak szybko. Kit do fotografowania jest świetny. Ogólnie na plus no i mam wreszcie eSIM.
kris68 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca alonsoharris wiesz niby nie na temat trochę, ale wierzysz jeszcze w fantastykę naukową ?? Jak Ci się uda 15 Ultra odblokować na koncie Xiaomi, to wysyłam skrzynkę piwa......
alonsoharris Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) 14 Ultra odblokowałem 72 godziny po tym jak mi przyszedł, więc zobaczymy. Później odblokowałem na tym koncie jeszcze dwa inne. Bardziej martwię się o brak romu EU, Global bym przeżył, ale ten koszmarny dialer Google, co chwilę chcący jakieś spamerskie rzeczy mnie irytuje i brak nagrywania. Edytowane 4 Marca przez alonsoharris
kris68 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Kiedy dokładnie odblokowałeś to 14 Ultra ?? Ja próbowałem pół roku. Mógłbyś zdradzić tajemnicę ?
alonsoharris Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Najprawdopodobniej 20 marca 2024 kiedy dostałem pozwoleniem na odblokowanie po tym 72 godziny, juz mialem odblokowany. Czytam wątki na rededicie i odblokowują. Tylko wersje Global jak masz Chińska to inna bajka.
kris68 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca alonsoharris wybacz, ale nie wiesz, o czym piszesz: Najprawdopodobniej 20 marca 2024. Chłopie od połowy roku nic praktycznie nie da się tam odblokować nawet żadnego Globala. Najpierw Chińczycy zablokokowali możliwość ogóle odblokowywania, a po nowym roku jest podobno w puli 2000 pozwoleń dziennie. A startuje o nie codziennie ze 100 000 ludzi z fonami Xiaomi. Nie ma teraz praktycznie opcji uzyskać pozwolenia na odblokowanie na forum. Oczywiście chodzi mi o HyperOS. Zanim napiszesz, to poczytaj. Teraz tylko opcje płatne......
Marrik Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Nie ma teraz praktycznie opcji uzyskać pozwolenia na odblokowanie na forum. Oczywiście chodzi mi o HyperOS.Muszę się nie zgodzić z tą tezą. W zeszłym tygodniu odblokowałem BL na telefonie z hyperOS bez zgody w community. Nawet nie miałem tej aplikacji na telefonie. 1 1
alonsoharris Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca @kris68 nie rozumiem tonu Twojej wypowiedzi. Zapytałeś kiedy odblokowalem odpowiedziałem. Nurtował mnie temat, poszedłem na rededita i wpisy z tego roku o tym, ze odblokowywali. Koleś dostal termin za trzy dni po rejestracji i po tych trzech dniach dostał zgodę. Mozesz sobie nawet ten wątek wygooglować. Pewnie robisz coś nie tak skoro @Marrik odblokował. Zobaczymy co mi tam wyjdzie 6 marca. Nie uda sie to spróbuję znowu. Na głównym swoim koncie Xiaomi odblokowywałem 3 telefony na HyperOS ostatni chyba jakoś w sierpniu i nie było żadnej jazdy. (14U, 13U i od kumpla chyba 12pro juz nie pamiętam) nastepne odblokowania mogę dopiero zrobic 20 marca. Dam znać czy się udało. Ja tam jestem wiecznym optymistą.
kris68 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) Marrik albo jesteś czarodziejem, albo masz jakiś sposób, albo masz HyperOS 1, ale na tym też problem. Próbowałem dosłownie 10 razy odblokować i za każdym razem mi wyskakiwało, żebym uzyskał zgodę na Mi Community, przy dodaniu telefonu w opcjach programisty to samo hasło, Więc nie wiem, jak to zrobiłeś. Może dlatego, ze inny model telefonu, a nie 14 Ultra. Jeżeli masz sposób, to zdradź na forum, niech ludzie skorzystają. A forumowicze też pisali, że próbowali jak ty i zawsze wyskakiwało na czerwono i nigdy nie przeszło. alonsoharris ,ale to było w tamtym roku potem padło. Przeczytaj temat o odblokowaniu bootloadera dziesiątki jak nie setki wypowiedzi, że ludzie miesiącami próbują i to codziennie i nie dostają zgody. Nie uważasz, że coś w tym musi być ? Przecież użytkownicy chyba nie kłamią ? Po co by to pisali? A Marrik zawsze pisze, że mu się udaje, ale jakoś dokładnie nie opisuje nigdy, jaki ma dokładnie system, jak to zrobił, tylko pisze ogólnie, a ja patrzę na to, z przymrużeniem oka. Ja też mogę napisać, że dziś mi przyszła Xiaomi 15 Ultra i odblokowałem bez zgody i starym sposobem, tylko kto to zobaczy i uwierzy ? Ale Tobie życzę, żeby się udało nawet za pierwszym razem. Cytat : Kiedy próbuję pominąć część dotyczącą społeczności Xiaomi i bezpośrednio użyć narzędzia do odblokowania, narzędzie informuje mnie o konieczności złożenia wniosku o odblokowanie Dlatego codziennie korzystam z aplikacji społeczności Xiaomi, próbując odblokować bootloader, ale wciąż bezskutecznie. Macie jakiś pomysł, co mogę zrobić, aby zwiększyć szanse powodzenia lub co powinienem zrobić? Edytowane 5 Marca przez kris68
Marrik Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca albo jesteś czarodziejem, albo masz jakiś sposób, albo masz HyperOS 1, ale na tym też problem.Tak jak pisałem w temacie odblokowania BL, telefon wrócił z serwisu na hyperOS 1 EEA. Czysty, tylko po wstępnej konfiguracji. Wsadziłem kartę SIM, wszedłem w ustawienia, zaznaczyłem "zdjęcie blokady OEM", później w "stan odblokowania mi" kliknąłem "dodaj konto i urządzenie". Pojawiło się okno bym zalogował się na swoje konto w telefonie, co też zrobiłem i i wyskoczyło powiadomienie, że pomyślnie dodano urządzenie. Odpaliłem miunlock, pojawiło się okno o odczekaniu 72h. Po tym czasie znów uruchomiłem miunlock i poszło.Może to dlatego, że telefon był czysty, może dlatego, że konto dodawałem dopiero przy powiązywaniu telefonu z kontem, może dlatego że przyszedł z serwisu i to oni coś zrobili, bo miałem wgraną Indonezję a oni wygrali EEA, a podobno nie można tego zrobić bez odblokowania BL, nie wiem, pojęcia nie mam.
kris68 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) Pewnie dlatego tak było, jak piszesz, bo telefon wrócił czysty z serwisu i się udało, gratuluje. Niestety moje dwa fony nie było opcji: Redmi 12 ucegliłem wrócił naprawiony z MI Center, natomiast przy Xiaomi 14 Ultra, który mam od października chyba tamtego roku na początku HOS1, potem HO2 nie było boskiej możliwości odblokować. Teraz już mam, ale płatnie i śmiga na sofcie xiaomi.eu. alonsoharris trzymam kciuki, ale widziałem tę stronkę 1,5k razy i nic niestety. Może będziesz miał fuksa, oby. Edytowane 5 Marca przez kris68 1
alonsoharris Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Ja jestem uziemiony do 20 marca, aż mi minie rok. Na Mi Unlock komunikat, iż przekroczyłem ilość dozwolonych odblokowań w roku 😕( Mogłem nie być dobrym kumplem nie odblokowywać innym) Wrócę z urlopu w kwietniu to pewnie się za to wezmę, ewentualnie wezmę laptop aby mi leciał już czas na odblokowanie. Baby Bunny nie jestem, a konto mam już 2534 dni wiec myślę, że się uda. Dam znać co się będzie działo po 20 marca (tym bardziej, że się pewnie będę nudził na lotnisku). @Marrik Cytat bo miałem wgraną Indonezję a oni wygrali EEA Jaki miałeś dialer? Googlowski? Miałeś nagrywanie rozmów?
kris68 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Nie wiem jak Marrik ale ja na wgranym w Mi Center EEA nie mam nagrywania, bo chyba na tym sofcie nie ma tej opcji. 1
Marrik Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Jaki miałeś dialer? Googlowski? Miałeś nagrywanie rozmów?Dialer googlowski bez nagrywania rozmów.Teraz nawet na Indonezji po aktualizacji do hyperOS 2.0 nie ma nagrywania rozmów jeśli mam wybrany region Polska. Musiałem zmienić na Szwajcarię. 1
alonsoharris Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca @kris68 ja sobie zdałem sprawę, że 2534 to prawie 7 lat na tym community. Wiec może się udać, zobaczymy. Romu EU do 15 Ultra i tak nie ma więc mnie nic nie goni. Zobaczymy co mi wymyślą po tym 20 marca.
Wiskoler Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Witam. A co panowie powiedzą na taką sprzedaż na ebayu? Xiaomi 15 Ultra odblokowany Tak, wiem że przesyłka z China. Tak, wiem że może przyjść dopiero w Kwietniu...
Master Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 13 minut temu, Wiskoler napisał(a): Witam. A co panowie powiedzą na taką sprzedaż na ebayu? Xiaomi 15 Ultra odblokowany Tak, wiem że przesyłka z China. Tak, wiem że może przyjść dopiero w Kwietniu... no ale to unlocked to dotyczy sieci GSM ... a nie bootloadera ... tak więc zostaniesz na fabrycznym romie CN
Wiskoler Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 14 minut temu, Master napisał(a): no ale to unlocked to dotyczy sieci GSM ... a nie bootloadera ... tak więc zostaniesz na fabrycznym romie CN O widzisz pan. Ekscytując się odblokowaniem, nie doczytałem do konca.
Master Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 6 minut temu, Wiskoler napisał(a): O widzisz pan. Ekscytując się odblokowaniem, nie doczytałem do konca. szukaj po tytułach i w opisie żeby było np global rom ... to jak będzie fon chińczyk i global rom to znaczy że masz już z unlockiem ... możliwe że pojawia się takie oferty - do 15 pro np. widziałem ... ale koszt unlocka to tam dowalili chyba z 1.5 tysiaka ... 🙃
Andrzej47 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum. O dwóch tygodni jestem uzytkownikiem Xiaomi 15 ultra 16/512 koloru srebrnego. Na poczatek mam trzy pytania: 1. Nie mogę dodać karty płatniczej do Portfela Google . Za każdym razem wyskakuje komunikat : Nie udało się skonfigurować karty pod kątem płatności zbliżeniowych. Rozmowy z infolinią banku i Xiaomi Polska nic nie pomogły (na One Plus 13 który też posiadam nie ma problemu). Trochę to kociokwik w telefonie za 6.299 zł 2. Nie mogę sparować telefonu z AAwireless ( po kablu Android Auto śmiga) 3. Wsiąkła mi ikona apki Sprzątacz z ekranu głównego - nie wiem jak ją przywrócić. W necie są różne porady które mają się nijak do HyperOS 2.0
Wiskoler Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Nie wiem czy dobrze piszę, ale męczę się od dobrej godziny z nowym telefonem, 15 Ulta, i nigdzie nie mogę znaleźć jak przywrócić te klawiszki co były na dole? Od lewej patrząc - wszystkie uruchomione aplikacje - wyjście - cofnięcie. Nawet głupiego Yanosika nie idzie normalnie zamnknąć, a już nie mówiąc o przejściu z aplikacji sklepowej do Blika i z powrotem. Dodam tylko że mam system HOS 2 Global.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Kwietnia Autor Opublikowano 3 Kwietnia Ustawienia > Ekran główny > na dole Nawigacja systemowa.
Wiskoler Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Ustawienia > Ekran główny > na dole Nawigacja systemowa. O kurcza, w życiu bym na to nie wpadł. Dziękuję bardzo. 1
Andrzej47 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Czy ktoś jest w stanie się ustosunkować do moich problemów ?? Edytowane 3 Kwietnia przez Andrzej47
Master Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Andrzej47 napisał(a): Czy ktoś jest w stanie się ustosunkować do moich problemów ?? zakładam że masz system global ... ja go się pozbyłem u siebie najszybciej jak dałem radę i postawiłem Xiaomi eu - karta dodana do portfela Googla bez żadnych problemów ... Visa bank PKO BP ... tak więc może ktoś z globalem - o ile miał taki problem - coś tu pomoże ... Android auto nie korzystam ... wywalone od razu przez debloat - to też nie pomogę ... ikonka sprzątacza jest i ma się dobrze - tam chyba w ustawieniach sprzątacza można ją dodać na ekran główny - ale to też nie wiem czy na globalu jest tak samo jak w Xiaomi eu ... tak więc mam nadzieję że ktoś tu jeszcze coś sensownego w temacie napisze 👍 ps. o problemach z dodaniem karty i chyba też płatnościach NFC gdzieś już tu niedawno coś było ... można poszukać przez wyszukiwarkę ... 1 godzinę temu, Wiskoler napisał(a): O kurcza, w życiu bym na to nie wpadł. Dziękuję bardzo. a tego też się nie ustawia przy pierwszej konfiguracji fona? tak z pamięci to coś mi się przypomina że było 🙃 Edytowane 3 Kwietnia przez Master
Andrzej47 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Wersja OS 2.0.103.0.VOAEUXM Wersja Android 15 AQ3A.240912.001 Czy to global ??
Master Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, Andrzej47 napisał(a): Wersja OS 2.0.103.0.VOAEUXM Wersja Android 15 AQ3A.240912.001 Czy to global ?? EU ... czyli tak ... ten nasz europejski ...
Andrzej47 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Jeżeli mam EU i nie mogę dodać karty to sobie odpuszczam . Przecież można płacić poprzez IKO płatościami zbliżeniowymi. To chyba problem google Co do AA to sobie podaruję - podobno jest tak kapryśny , że na jednym egzemplarzu telefonu chodzi a na innym nie. Edytowane 3 Kwietnia przez Kacper Skrzypek Nie dodajemy tylu enterów. Na telefonie cała strona była pusta.
Master Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 8 minut temu, Andrzej47 napisał(a): Jeżeli mam EU i nie mogę dodać karty to sobie odpuszczam . Przecież można płacić poprzez IKO płatościami zbliżeniowymi. To chyba problem google Co do AA to sobie podaruję - podobno jest tak kapryśny , że na jednym egzemplarzu telefonu chodzi a na innym nie. wiesz tu musiałaby się wypowiedzieć osoba / osoby z tym globalem ... trudno coś pomoc ... z tego co piszesz to też masz w PKO BP ... ogólnie jak siedzę na Xiaomi nie miałem problemów z dodaniem karty - z IKO raz był problem jak wywaliło mi płatności NFC - pomogła reinstalacja apki - ogólnie więcej tego typu przygód nie pamiętam 🙃 zbliżeniowka działa u mnie luks tak przez IKO jak i przez Googla ... może być że to problem podstronie Googla - ostatnio dużo updatow tego portfela wychodzi ... możesz spróbować dodać jeszcze kartę z pominięciem apki portfel a wejść w to bezpośrednio czyli ustawienia - google - wszystkie usługi - google wallet ... tam jest potrzebna też weryfikacja przez bank o ile pamiętam jakby tu się wywalało to może być brak nadania jakiegoś uprawnienia dostępu - np. sms ... z AA to w ogóle nie mam doświadczenia ale to na forum już różne cuda opisywali 🙃 to chyba działa jak chce i u kogo chce ...
kris68 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia PKO ma problem informatyczny z dodawaniem kart do portfela Google. Godzinę siedzialem u sasiadki, próbując na wszelkie sposoby dodac kartę. Aż wreszcie zadzwoniła na infolinie i powiedziała konsultantka, że znają i mają ten problem. Nie wiedziała tylko, kiedy informatycy to rozwiążą......
Andrzej47 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Sprzątacz przywrócony. Sam nawet nie wiem dokladnie jak to zrobiłem. Jednak mam troche mieszane uczucia. Instrukcja Hyper OS w niektórych przypadkach ma się nijak do oprogramowania telefonu. Sprawdza się powiedzenie , że jak coś jest do wszystkiego to tak naprawdę do niczego. Nie wiem co to za moda nastała aby załatwiać to jedną instrukcją dla wszystkich modeli telefonów naraz. Edytowane 4 Kwietnia przez Andrzej47
Master Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, Andrzej47 napisał(a): Sprzątacz przywrócony. Sam nawet nie wiem dokladnie jak to zrobiłem. Jednak mam troche mieszane uczucia. Instrukcja Hyper OS w niektórych przypadkach ma się nijak do oprogramowania telefonu. Sprawdza się powiedzenie , że jak coś jest do wszystkiego to tak naprawdę do niczego. Nie wiem co to za moda nastała aby załatwiać to jedną instrukcją dla wszystkich modeli telefonów naraz. a co masz na myśli mówiąc instrukcja? w ogóle jest coś takiego? jak masz jakiegoś linka do tego to zapodaj proszę 👍 ps. hyperos dla różnych modeli wygląda bardzo podobnie ... różnice to detale np związane z funkcjami AI czy apka do aparatów ... wiadomo - różne konfiguracje aparatów / optyki ... a poza tym sama nakładka to w zasadzie to samo ... Edytowane 4 Kwietnia przez Master
Andrzej47 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 2 godziny temu, Master napisał(a): a co masz na myśli mówiąc instrukcja? w ogóle jest coś takiego? jak masz jakiegoś linka do tego to zapodaj proszę 👍 ps. hyperos dla różnych modeli wygląda bardzo podobnie ... różnice to detale np związane z funkcjami AI czy apka do aparatów ... wiadomo - różne konfiguracje aparatów / optyki ... a poza tym sama nakładka to w zasadzie to samo ... Instrukcja obsługi to instrukcja a nie opis oprogramowania. Czyli dokładny opis poszczególnych funkcji. W wielu przypadkach zapisy instrukcji xyperos są niezgodne z tym co jest w telefonie.
Rekomendowane odpowiedzi