Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS2.0.2.0.VLCCNXM dla telefonu Xiaomi 12 (nazwa kodowa cupid). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_CUPID_OS2.0.2.0.VLCCNXM_15.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1 1
sunkist Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Kacper można zainstalować normalnie przez OTA ??
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia Można. Ja co prawda tego nie robiłem, bo przechodziłem z Globala EEA, ale można na pewno.
sunkist Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Dzięki za odpowiedź, aktualizacja zrobiona, nawet bardzo szybko poszło, wygląda że wszystko działa, ale to okaże się dopiero po paru dniach.
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia 9 minut temu, QBAQ napisał(a): OS2.0.2.0.VLCCNXM jest przecież (??) Pardon, mój błąd. Nie zauważyłem zmiany numerka, myślałem że zrobili jak z 12 Pro. Poprawione.
rfr78 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego W dniu 27.01.2025 o 21:54, sunkist napisał(a): Dzięki za odpowiedź, aktualizacja zrobiona, nawet bardzo szybko poszło, wygląda że wszystko działa, ale to okaże się dopiero po paru dniach. Hej. W jaki sposób via OTA zrobiłeś aktualizacje? U mnie krzyczy brak dostępnych aktualizacji. Zmieniając kraje tylko Szwajcaria pozwoliła na aktualizacje do 1.0.16.0.ULCEUXM i dalej cisza.Bede wdzięczny za podpowiedź.
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego 53 minuty temu, rfr78 napisał(a): Hej. W jaki sposób via OTA zrobiłeś aktualizacje? U mnie krzyczy brak dostępnych aktualizacji. Zmieniając kraje tylko Szwajcaria pozwoliła na aktualizacje do 1.0.16.0.ULCEUXM i dalej cisza.Bede wdzięczny za podpowiedź. Masz ROM Global EEA, a w tym wątku mówimy o Xiaomi.eu, ROM-ie opartym na wersji chińskiej. To dwa różne wydania. Dla wersji EEA nie ma jeszcze aktualizacji. 1
QBAQ Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Pytanie do użytkujących to wydanie o opinię i ogólny "feeling" z korzystania (...) ?
t_gumienny Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Wygrałem. Brak klasycznego menu powiadomień do którego byłem przyzwyczajony chyba jeszcze od mi4 którego miałem ładnych parę lat temu. Mam nadzieję że przywrócą ta funkcje gdyż nowe menu jest tragiczne
Grzesiek Otfinowski Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Włączał ktoś funkcje w ułatwieniach dostępu, silnik xiaomi hyperai? Działa to w ogóle i do czegoś służy? Edytowane 8 Lutego przez Grzesiek Otfinowski
Vergiliusz Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Dzień dobry. Mam nieco inne pytanie a dawno mnie nie było na forum więc wpadłem z obiegu. @Kacper SkrzypekCzy jak wgram ten rom to będę dostawał aktualizacje zabezpieczeń OTA? Czy aplikacja wiadomości jest ta od Xiaomi czy Googla i czy działa nagrywanie rozmów. Edytowane 20 Lutego przez Vergiliusz
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego 1. Tak, będziesz mieć OTA (przy czym instalacja w TWRP niekoniecznie będzie działać automatycznie, zależy od TWRP). 2. Aplikacja jest od Xiaomi. 3. Działa nagrywanie rozmów. 1
Vergiliusz Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Dziękuję, zakładam że nic się nie zmieniło i nadal trzeba odblokować bootloader? A ta metoda przez fastboot nie działa na zablokowanym? Czy to mijałoby się z celem?
Vergiliusz Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): 1. Tak, będziesz mieć OTA (przy czym instalacja w TWRP niekoniecznie będzie działać automatycznie, zależy od TWRP). 2. Aplikacja jest od Xiaomi. 3. Działa nagrywanie rozmów. Dziękuję, zakładam że nic się nie zmieniło i nadal trzeba odblokować bootloader? A ta metoda przez fastboot nie działa na zablokowanym? Czy to mijałoby się z celem?
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego Nadal trzeba odblokować bootloader, tak. Metoda przez fastboot nie działa na zablokowanym (zresztą MiFlash przy wgrywaniu oficjalnego ROMu na zablokowanym bootloaderze też nie pójdzie, trzeba EDL/download). 1
Rekomendowane odpowiedzi