Skocz do zawartości

Xiaomi 12 - HyperOS 2.0 by Xiaomi.eu - OS2.0.2.0.VLCCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS2.0.2.0.VLCCNXM dla telefonu Xiaomi 12  (nazwa kodowa cupid).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_CUPID_OS2.0.2.0.VLCCNXM_15.zip/download

ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, aktualizacja zrobiona, nawet bardzo szybko poszło, wygląda że wszystko działa, ale to okaże się dopiero po paru dniach.

• Kacper Skrzypek zmienił(a) tytuł na Xiaomi 12 - HyperOS 2.0 by Xiaomi.eu - OS2.0.2.0.VLCCNXM - Android 15
Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 21:54, sunkist napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, aktualizacja zrobiona, nawet bardzo szybko poszło, wygląda że wszystko działa, ale to okaże się dopiero po paru dniach.

Hej. W jaki sposób via OTA zrobiłeś aktualizacje? U mnie krzyczy brak dostępnych aktualizacji. Zmieniając kraje tylko Szwajcaria pozwoliła na aktualizacje do 1.0.16.0.ULCEUXM i dalej cisza.Bede wdzięczny za podpowiedź.

Opublikowano
53 minuty temu, rfr78 napisał(a):

Hej. W jaki sposób via OTA zrobiłeś aktualizacje? U mnie krzyczy brak dostępnych aktualizacji. Zmieniając kraje tylko Szwajcaria pozwoliła na aktualizacje do 1.0.16.0.ULCEUXM i dalej cisza.Bede wdzięczny za podpowiedź.

Masz ROM Global EEA, a w tym wątku mówimy o Xiaomi.eu, ROM-ie opartym na wersji chińskiej. To dwa różne wydania.

Dla wersji EEA nie ma jeszcze aktualizacji.

• Thanks 1
Opublikowano

Wygrałem. Brak klasycznego menu powiadomień do którego byłem przyzwyczajony chyba jeszcze od mi4 którego miałem ładnych parę lat temu. Mam nadzieję że przywrócą ta funkcje gdyż nowe menu jest tragiczne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. Mam nieco inne pytanie a dawno mnie nie było na forum więc wpadłem z obiegu. @Kacper SkrzypekCzy jak wgram ten rom to będę dostawał aktualizacje zabezpieczeń OTA? Czy aplikacja wiadomości jest ta od Xiaomi czy Googla i czy działa nagrywanie rozmów. 

Edytowane przez Vergiliusz
Opublikowano

Dziękuję, zakładam że nic się nie zmieniło i nadal trzeba odblokować bootloader? A ta metoda przez fastboot nie działa na zablokowanym? Czy to mijałoby się z celem?

Opublikowano
Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

1. Tak, będziesz mieć OTA (przy czym instalacja w TWRP niekoniecznie będzie działać automatycznie, zależy od TWRP).

2. Aplikacja jest od Xiaomi.

3. Działa nagrywanie rozmów.

Dziękuję, zakładam że nic się nie zmieniło i nadal trzeba odblokować bootloader? A ta metoda przez fastboot nie działa na zablokowanym? Czy to mijałoby się z celem?

Opublikowano

Nadal trzeba odblokować bootloader, tak. Metoda przez fastboot nie działa na zablokowanym (zresztą MiFlash przy wgrywaniu oficjalnego ROMu na zablokowanym bootloaderze też nie pójdzie, trzeba EDL/download).

• Like 1