Kacper Skrzypek Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.3.0.VMACNXM dla telefonu Xiaomi 13 Ultra (nazwa kodowa ishtar). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_ISHTAR_OS2.0.3.0.VMACNXM_15.zip/download Informacje o tym, co między innymi zmieniło się w HyperOS 2 względem HyperOS 1, można znaleźć tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/ ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
mrlimatic Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 najpierw zaktualizowałem to smartfon poruszał się jakby chciał a nie mógł gest ostatnich aplikacji często się zawieszał smartfon łapał lekkie lagi Zainstalowałem od nowa z factory resetem to teraz co chwile mi wyrzuca błąd "system przestaje działać" i się zacina i rebootuje..
Netoper Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Spróbuj może tej komendy co Kacper zapodał https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/64497-Xiaomi-Mi-11---OS1.0.7.0.UKBCNXM---Większość-aplikacji-się-crashuję-po-aktualizacji.#entry655343Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
mrlimatic Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 wydaje mi się, że się samo naprawiło. Nic nie robiłem, wyrzuciło UI z pare razy, trochę się zacinało i teraz działa wszystko świetnie
czesioo Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 Hej, Czy przejście z Hyper OS1 na Hyper OS2 powoduje wyczyszczenie telefonu? Aplikacji danych itp.?
Master Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 (edited) 47 minut temu, czesioo napisał(a): Hej, Czy przejście z Hyper OS1 na Hyper OS2 powoduje wyczyszczenie telefonu? Aplikacji danych itp.? nie ... jeśli wybierzesz skrypt instalacyjny jako upgrade ... to w trybie fastboot przez kompa ... w trybie twrp też nic nie stracisz - wskazujesz paczkę z romem przez zakładkę install i jedziesz ... wszystkie ustawienia apki motywy kontakty zdjęcia downloady smsy widżety itp. itd. zostają jak były ... hyper 2ka ma tylko inną siatkę pulpitu to będziesz musiał porobić trochę porządków bo troszku zdemoluje Ci układ który masz teraz ale to idzie szybko ogarnąć ... poza tym nie powinieneś zauważyć żadnej różnicy ... hyper 2ka bardzo ładnie działa i warto się przerzucić ... Edited December 24, 2024 by Master 1
Freshusm Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Dzień dobry wszystkim. Potrzebuję wsparcia. Po aktualizacji mojego MI13 Ultra do nowego HYPER OS2 mam problem z telefonem. Po pierwsze ROM srasznie muli, laguje, łapie zawiechy z brakiem możliwości wybudzenia, resetuje. Nie można wykonać kopii historii połączeń. Po drugie problem jest w recovery. Nie mam dostępu do plików. To znaczy są one niewidoczne. Katalogi widać, ale tylko w pamięci głównej telefonu. NA wirualniej karcie (pamięci współdzielonej) katalogów i plików nie ma. Pojemność pamięci wskazuje 0, tak jak by był zablokowany dostęp do plików. Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz, że w trakcie wchodzenia do recovery nie woła o PIN. Próbowałem wgrać nowe recovery. W fastboot wgrałem nowe recovery do katalogu temp, ale z poziomu recovery nie ma widać w temp żadnego pliku. Jak już uruchomię telefon, to na przykład z menadzera plików nie widze, żadnych plików w wktalagu głównym pamięci współdzielonej, ale jak uruchomię aplikację Pliki, to wszystkie pliki są. Może gdybym jakoś odblokował dostęp do plików w recovery, to po ponownym wgraniu roma wszystko by wróciło do normy?
Kacper Skrzypek Posted December 24, 2024 Author Posted December 24, 2024 Wgraj TWRP przez Fastboota, a nie ADB. fastboot flash recovery_ab nazwa_pliku.img fastboot reboot recovery 1
kaciek Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Zrób jeszcze raz aktualizacje przez fastboot tylko jako upgrade to nic nie stracisz, coś źle poszło przy aktualizacji, też tak miałem.TWRP jest inne, ponieważ HO 2.0 jest na Androidzie 15. Trzeba pobrać nowy obraz twrp ze strony twórców i zainstalować przez fastboot. Poradnik znajdziesz dla Xiaomi 13/pro/ultra.Wczoraj też z tym walczyłem.Sędnięte z Xiaomi 13 pro 1
Freshusm Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Dzięki za podpowiedzi. Fajnie, że można na Was liczyć. Wgrałem nowe recovery przez fastboot. Niestety coś nie pykło i w recovery nie wchodzi hasło tzn pin odblokowania urządzenia. Jak system już się uruchomił, to normalnie wchodził ten pin. Nie mam dostępu do plików i niestety brak kopii zapasowej. . Ogólnie telefon wszedł w bootlop. Sporadycznie uda się go uruchomić, ale po chwili działania zwiecha czarny ekran i reset. W recovery udało mi się jakoś wyczyścić wszystko i wgrać wersję 1.0.20 zobaczymy jak pójdzie tym razem aktualizacja.
kaciek Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 To ciekawe... Też miałem problem z systemem i recovery, ale jak ponownie wgrałem aktualizacje tylko przez fastboot z kompa to telefon normalnie ożył i działa poprawnie (tylko bluetooth ma słaby zasięg) . Natomiast recovery pobrałem najnowsze dla Androida 15 i swojego modelu telefonu, i po wgraniu komendami które podał Kacper wszystko w nim działa już normalnie.Zrobiłem nawet root, bo go potrzebuje i działa, choć nie mogę zainstalować zygic w żaden sposób.Sędnięte z Xiaomi 13 pro
mateo912 Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 A ja zapeszyłem pisząc że wszystko gra 😅 od kilku dni zaczął się problem z dzwonieniem. Nagle nie mogę się do nikogo dodzwonić (od razu rozłącza) jak ktoś do mnie dzwoni to ani mnie nie słyszy ani ja jego. Przełączenie na tryb samolotowy nic nie daje jedynie restart telefonu.
Kacper Skrzypek Posted December 29, 2024 Author Posted December 29, 2024 1 godzinę temu, mateo912 napisał(a): A ja zapeszyłem pisząc że wszystko gra 😅 od kilku dni zaczął się problem z dzwonieniem. Nagle nie mogę się do nikogo dodzwonić (od razu rozłącza) jak ktoś do mnie dzwoni to ani mnie nie słyszy ani ja jego. Przełączenie na tryb samolotowy nic nie daje jedynie restart telefonu. Ściągnij reupload.
kaciek Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Czy reupload jest tylko dla Ultra? Na Pro właśnie pobrał mi się ROM przez Aktualizacje w telefonie o tym samym numerze i nie wiem czy instalowacSędnięte z Xiaomi 13 pro
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 Nie wiem nic o reuploadzie dla Pro. 1
Freshusm Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Hejka. Jeśli chodzi o mój problem, to po totalnej czystce w telefonie i wgraniu romu od początku, jest OK. System od kilku dni działa stabilnie, nie ma lagów. WIFI, BT, sieć mobilna działa jak na HOS1. Szkoda, że ta aktualizacja, w moim przypadku, skończyła się hard resetem. Mam wrażenie, że na plus jest bateria. Pytanie z innej beczki: Macie pomysł na jakiś wygodny i automatyczny backup dla androida na dysk NAS? Na przykład nocą raz w tygodniu, żeby samo się archiwizowało.
Recommended Posts