KrzysiekGP Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 Nie wiem po co sarkazm. Jeśli ktoś przeportuje stabilne AOSP to super. Na pewno sprawdzę z ciekawości jak działa. Jako użytkownik Nexusa przyzwyczajony jestem do możliwości wyboru spośród wielu romów (zanim kupiłem rm2 zainstalowałem Miui na Nexusie na stałe żeby sprawdzić czy system nie będzie mnie wpieniał). Inna sprawa że MIUI naprawdę fajnie działa. Im dłużej używam, tym bardziej mi się podoba. Właściwie to na starcie jest większość aplikacji użytkowych, które wcześniej musiałem do ROMu dogrywać- zarządzanie uprawnieniami, opcje blokowania dostępu do neta, przywracanie sms i inne. Ale z ciekawości i tak stabilne AOSP bym sprawdził ;)
Szymonzet1 Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 jak by ktos cos wiedzial to poprosze o info;)
zonee Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 łoł aż zacieram rąsie na razie sprawdzałem wczesne wersje AOSP i średnio nowsze ponoć dają potężnie radę: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-delirium-project-t3230547 http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/aosp-5-0-2-hermes-18-10-2015-t3228140 Panowie dalej tak : http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2 :)
redminote2 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Infrared wyeliminowal bug powodujacy wolne uruchamianie sie aplikacji. Wkrotce ma opublikowac rom w wersji beta.
dANDq Opublikowano 12 Listopada 2015 Opublikowano 12 Listopada 2015 Sprawdzał ktoś Delirium Project? Głównie chodzi mi o prędkość uruchamiania aplikacji. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wgrałem dzisiaj do mojego Redmi Notę 2 czysty AOSP. Polecam szczerze każdemu, na tym etapie jest jest wręcz idealny. Działa na nim wszystko. Pobieranie że sklepu idzie normalną prędkością, dźwięk dzięki Dolby Atmos jest idealny. Jak ktoś się waha i ma jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. Co do uruchamiana aplikacji: jest tak samo lub nawet szybkiej niż na MIUI. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 A jak z baterią? Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.11.5 PL
krycho22 Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 .... i czy wszystko działa ...
d3tr0 Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 Jak zarządzanie ramem? Lepiej od miui?
KANAR Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Czy da się automatycznie nagrywać rozmowy?
Elvlanden Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Kolego dANDq prosimy o odpowiedzi!
bosspotato Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 On już nie siedzi na aosp ponieważ brakło tam kilku funkcji które są w miui, najlepiej wgrać i zobaczyć samemu
dANDq Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Tak, wróciłem na MIUI Polska. Niestety, ale wciąż nie wszystko jest dopracowane w 100%. Pewne jest to, że już teraz można siedzieć na AOSP. Raz na jakiś czas zobaczymy braki w tłumaczeniu, ale mnie bardziej odrzucił interfejs niż te błędy. Cholernie nie podobają mi się podstawowe ikony oraz jestem przyzwyczajony do aplikacji z MIUI.
kriegaffe Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 nikt sobie nadal nie potrafi poradzić z bugiem "auto brightness", poza tym wygląda, że wszystko jest ok - mówię o AOSP Delirium
redminote2 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Coraz ciekawiej. Wczoraj na Chinskim forum opublikowano CM12.1 https://mega.nz/#!ol4g1STK!veIqERypkmWu7eyyWIi2fIjCxZIW8Kk__D_8xDm-8b8 Bug to niedzialajaca kamera, ale juz pewien Rusek naprawil ten blad. Rom ma byc udostepniony po zastosowaniu fixow itp. Ciekawą informacja jest tez to, ze udalo sie odblokowac chyba wszystkie czestotliwosci LTE (a na pewno Band 20 czyli 800MHz), ale pojawiaja sie jakies problemy z "NVRAM definitions" (@Acid nie wiesz o co tu moze chodzic?), miejmy nadzieje, ze uda sie wyeliminowac ten blad. 1
kriegaffe Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 w zasadzie mamy tą samą sytuację jak w przypadku AOSP - trzeba czekać aż jacyś mądrzy ludzie wyeliminują bugi
dANDq Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Z tego co zauważyłem to aparat jest jedyną wadą tego ROMu. Wszystko działa bardzo dobrze, nie ma krzaczków w tłumaczeniu, a bateria na ekranie trzyma 7h (takim screenem pochwalił się jeden z userów XDA). Czekam na fix do aparatu i chyba zrobię przeprowadzkę.
kriegaffe Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 jest nowa wersja, z działającą kamerąhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64098569&postcount=89 1
redminote2 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Testowales juz? Czy wszystko dziala? Z tego co czytalem to wczesniej byly jakies problemy z kodami USSD, dzwonieniem i gps.
KANAR Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 więcej się dzieje na ruskim forum http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=695717&st=1900 przydał by się ktoś do tłumaczenia postępów
kriegaffe Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) nie testowałem, jutro zainstaluję i zobaczę co i jak Edit: zainstalowałem i wszystko jak na razie śmiga gładko, musiałem tylko dograć gaapsy i wszystko sobie od nowa (wiadomo) poustawiać... jestem w bardzo pozytywnym szoku, że tak to dobrze działa, mimo wczesnej wersji, oczywiście są jakieś tam małe pierdółki (aplikacja zegar krzaczy i nie mogę zainstalować motywów CM) ale cała reszta chyba jest ok, więcej będę wiedział w najbliższych dniach, ale jestem bardzo dobrej myśli... to wcześniejsze AOSP, nawet w najlepszej wersji się nie umywa. Edit2: ciekawostka: w końcu zaczął mi działać normalnie Bluetooth i Wifi, co było zmorą MIUI... MiBand i smartwatch w końcu działają jak powinny a WiFi przestało rwać nie sądzę żebym w najbliższym czasie wrócił do MIUI, chyba, że wyjdzie jakiś gruby bug w tym CM ale jeśli nawet to i tak zaraz pewnie zostanie naprawiony Edytowane 2 Grudnia 2015 przez kriegaffe 1
redminote2 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Rowniez zainstalowalem CM. Rom faktycznie jest szybki, ale chyba juz za bardzo przesiaklem miui. CM stwarza wrazenie ubogiego systemu.Chyba jedynym plusem wzgedem miui jest opcja "gestosc lcd" oraz normalne montowanie karty pamieci gdy telefon podlaczony jest do komputera (jako pamiec masowa). Reszta jest albo taka sama albo gorsza (np. galeria lub aparat - tutaj to straszna bieda, oprocz robienia zwyklych zdjec i nagrywania filmow nie ma nic wiecej). Bledy jakie zauwazylem: -kody USSD nie dzialaja -bywa, ze karta sd nie jest wykrywana, wtedy trzeba resetowac az ja w koncu wykryje. -nie dziala nagrywanie rozmow -nie wykrywa chinskich satelit (Baidu), ale i tak lokalizacja bardzo szybko jest okreslana - w bloku kilka/kilkanascie sekund do fixa. -galeria wykrzacza sie po tapnieciu w pedzel (nie wiem co to jest, ale pewnie jakas edycja zdjecia) -w aparacie googlowskim nie dziala panorama i zdjecie sferyczne No nic posiedzie na tym romie do piatku i jak sie nie przekonam to zrobie sobie czysta instalke najnowszej wersjiu miui. 1
KANAR Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 4 godziny temu, redminote2 napisał: Chyba jedynym plusem wzgedem miui jest opcja "gestosc lcd" wyczytałem że jest jeszcze jeden mega duży plus, działa xposed
redminote2 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 4 godziny temu, redminote2 napisał: Chyba jedynym plusem wzgedem miui jest opcja "gestosc lcd" wyczytałem że jest jeszcze jeden mega duży plus, działa xposed A czego nie ma w miui i cm co jest w xposed? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Np. interfejsu PIE z Grawitybox, który bardzo się przydaje przy dużych ekranach, bo Omni Swype mnie nie zadowala, gdyż nie działa w każdym miejscu. Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.11.19 PL
bosspotato Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 chętnie bym sprawdził jakiegoś aosp ale zależy mi na w miarę dobrych zdjęciach (często robie zdj notatek etc), oraz dobrej jakości dźwięku (nie mam pojęcia jak ustawić np vipera żeby grał równie dobrze jak MiSound z typem słuchawek HiFi), poza tym najlepiej jakby był czyściutki aosp bez żadnych zamienników appek (np muzyka z sony, galeria z htc..). Polecacie coś co spełnia moje warunki i działa w miarę stabilnie? czy trzeba jeszcze czekać?
KANAR Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Piszą na XDA że zapiernicza ten rom, dobrze zarządza energią i w pełni obsługuje hardware, nie działa Clear Motion i MiraVision, Teraz pytanie czy to duża różnica w odbiorze filmów? Dziś zainstaluję i się podzielę opinią, ale z racji tego że sporadycznie oglądam filmy co do powyższego się nie wypowiem.
dANDq Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Pobrałem ROM CM 12.1 zmodyfikowany przez jakiegoś Daniela. Działa wszystko prócz motywów. Nie ma problemu z wolno odpalącymi się aplikacjami, GPS działa dokładnie i szybko łapie sygnał. Jest supersu i w pełni działający xposed.
Gawronnek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jakiś link do tego ROMu? Redmi Note 2 Prime Miui v7 7.0.8.0 EU
bosspotato Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 @Gawronnek pewnie chodzi o ten rom http://www.needrom.com/download/cyanogenmod-3/ wrzucam build 3 własnie. a na buildzie 2 u mnie motywy normalnie działają.
kriegaffe Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 zainteresowanych CM na nasz telefon zapraszam na osobny temathttp://miuipolska.pl/forum/topic/7817-cyanogenmod-dla-redmi-note-2/
majkel123 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Siema, mam do Was znawców prosbe. Mam mianowicie kilka problemów z MIUI 7. Tak jak tu ludzie piszą, drażni mnie wielkość ikon. Tak jak poprzednio zarzuciłem Nova by spersonalizować nieco więcej. Z tym luncherem mamproblemów kilka: W kontaktach moge dojsc tylko do litery "L", nie ma możliwości zmiany tapet na pulpit i zablokowany ekran, ciągle wyłącza mi SwiftKey itp. Czy możecie mi pomóc? Pozdrrowionka
Gawronnek Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Co do L w kontaktach, to pewnie masz kogoś na Ł i to jest powiem, jest problem z polskimi literami alfabetu Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL
majkel123 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dziękuję za odpowiedź, ale co z resztą, tapety i klawiatura ?
Rekomendowane odpowiedzi