orzeszpole Opublikowano 16 Października 2024 Opublikowano 16 Października 2024 Cześć, może ktoś będzie potrzebował tak jak ja ustalić na jakiej wersji oficjalnego romu można znaleźć apki telefonu (nagrywanie połączeń) i wiadomości od Xiaomi zamiast od Googla to podpowiem i oszczędzę szukania. Sprawdziłem Global, Europa, Indie - wszędzie Google Taiwan - bingo Rosja i Turcja - nie sprawdzałem. Mam zainstalowany ROM Taiwan - wszystko działa, rozmowy się nagrywają. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Października 2024 Opublikowano 16 Października 2024 Na zwykłym Globalu na pewno jest Google? Widziałem film na YT z tego ROM-u i był tam dialer od Xiaomi. Może to zależy od regionu... Przeglądałem wszystkie ROM-y i wyszło mi tak: Xiaomi 14T EEA OS1.0.10.0.UNEEUXM Google Dialer i Wiadomości Google Xiaomi 14T Global OS1.0.6.0.UNEMIXM Wiadomości Google, Dialery są niby oba ale... no właśnie Xiaomi 14T Rosja OS1.0.2.0.UNERUXM Xiaomi Dialer i SMS Xiaomi Xiaomi 14T Turcja OS1.0.2.0.UNETRXM Google Dialer ale Wiadomości i Google, i Xiaomi (a przynajmniej obie są w ROM-ie, niekoniecznie obie muszą być aktywne ale tu nie było wielkich problemów, zazwyczaj były) Xiaomi 14T Tajwan OS1.0.2.0.UNETWXM Xiaomi Dialer i SMS Xiaomi Xiaomi 14T Indonezja OS1.0.3.0.UNEIDXM Google Dialer ale Wiadomości i Google, i Xiaomi (zastrzeżenie jak dla TR) Xiaomi 14T Pro Global OS1.0.7.0.UNNMIXM Wiadomości Google, Dialery są niby oba ale... no właśnie Xiaomi 14T Pro EEA OS1.0.11.0.UNNEUXM Google Dialer i Wiadomości Google Xiaomi 14T Pro RU OS1.0.5.0.UNNRUXM Xiaomi Dialer i SMS Xiaomi Xiaomi 14T Pro ID OS1.0.2.0.UNNIDXM Google Dialer ale Wiadomości oba Xiaomi 14T Pro TW OS1.0.1.0.UNNTWXM Xiaomi Dialer i SMS Xiaomi
latet Opublikowano 29 Października 2024 Opublikowano 29 Października 2024 W dniu 16.10.2024 o 08:22, orzeszpole napisał(a): Cześć, może ktoś będzie potrzebował tak jak ja ustalić na jakiej wersji oficjalnego romu można znaleźć apki telefonu (nagrywanie połączeń) i wiadomości od Xiaomi zamiast od Googla to podpowiem i oszczędzę szukania. Mam zainstalowany ROM Taiwan - wszystko działa, rozmowy się nagrywają. Dzięki za info. A powiedz jeszcze, jak to jest, chciałbym zrozumieć - czy po zainstalownaiu ROM-u Global Taiwan na telefonie, który (jak się domyślam) pierwotnie miał ROM Global inny niż Taiwan, można z powrotem zablokować bootloader? (i nie wpłynie to na aktualizację do nowszych wersji Taiwan)? Dzięki!
orzeszpole Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Opublikowano 27 Listopada 2024 cześć przepraszam za zwłokę, instalując oficjalny ROM inny niż global jak najbardziej można zablokować BL.
tomayw Opublikowano 3 Lutego 2025 Opublikowano 3 Lutego 2025 (edytowane) Czy ktoś mógłby napisać jaka jest procedura? Edytowane 3 Lutego 2025 przez tomayw
Netoper Opublikowano 3 Lutego 2025 Opublikowano 3 Lutego 2025 Najpierw trzeba zacząć od odblokowania bootloadera, następnie ściągasz odpowiedni rom dla swojego telefonu i wgrywasz go za pomocą MiFlash.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
tomayw Opublikowano 3 Lutego 2025 Opublikowano 3 Lutego 2025 3 godziny temu, Netoper napisał(a): Najpierw trzeba zacząć od odblokowania bootloadera, następnie ściągasz odpowiedni rom dla swojego telefonu i wgrywasz go za pomocą MiFlash. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka czyli żadnych większych problemów, tylko odblokowany BL, czy na wersji TAIWAN stable jest coś co może nie działać u nas w PL? = myślę głównie o płatnościach telefon/modem itp. itd.
Master Opublikowano 3 Lutego 2025 Opublikowano 3 Lutego 2025 37 minut temu, tomayw napisał(a): czyli żadnych większych problemów, tylko odblokowany BL, czy na wersji TAIWAN stable jest coś co może nie działać u nas w PL? = myślę głównie o płatnościach telefon/modem itp. itd. powinno być wszystko ok ... już pisało tu kilka osób z tymi romami i nie zgłaszały jakiejś większej biedy 🙃 oczywiście to wszystko po ponownym zablokowaniu bootloadera ... bez tego będziesz musiał bawić się w roota magiski moduły itp. itd. a tu nie wiem czy innych problemów po drodze nie będzie ... są tu tematy z tym związane można poczytać co tam piszą załoganci ewentualnie wysłać pytania na priv czy zadać je publicznie do wszystkich ...
Netoper Opublikowano 3 Lutego 2025 Opublikowano 3 Lutego 2025 czyli żadnych większych problemów, tylko odblokowany BL, czy na wersji TAIWAN stable jest coś co może nie działać u nas w PL? = myślę głównie o płatnościach telefon/modem itp. itd.Jedynym problemem może być odblokowanie bootloadera, bo ROM Tajwan to jest oficjalny global więc na telefonach między innymi z rynku EU działa bez zająknięcia.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
tomayw Opublikowano 4 Lutego 2025 Opublikowano 4 Lutego 2025 No dobra, trzeba czekać na rom EU i odblokowanie BL dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi