Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z Redmi 2. Prawdopodobnie jest to podróbka. Co prawda antutu, cpu-z itp pokazują właściwe podzespoły ale w aplikacji updater nie ma przycisku "...". Przy próbie instalacji softu w recovery (jakieś dziwne android system recovery 3e) wyskakuje błąd "invalid ota package missing scatter". Kolejna ciekawostka - na pudełku jest niby wersja 2014811 a na telefonie juz 2014813.
Może ktoś ma jakieś pomysły? Albo chociaż upewni mnie czy to podróbka czy co...

Opublikowano

Podróbka. Koniec tematu.

Scatter oznacza urządzenie MTK gdzie Redmi 2 powinien być na qualcommie.

A koledze życzę powodzenia w kupowaniu jak najtaniej byle gdzie.

Wysłano z MI Note

• Like 2
Opublikowano

"A koledze życzę powodzenia w kupowaniu jak najtaniej byle gdzie. "

Akurat kupiłem od użytkownika z innego forum więc... a, że najtaniej to chyba każdy tak chce kupić.

Opublikowano

Nie widziałem nigdzie żeby było tyle podróbek to raz, dwa zależało mi na czasie więc chciałem kupić w PL. Poza tym nic nie wskazywało na podróbkę...

Opublikowano

Nie wiem za ile go kupowałeś, ale jeżeli dla Ciebie XFS ma sporą różnicę w cenie (650zł kosztuje 2Gb) to cena poniżej 500zł na allegro z Polski powinna sama podsunąć Ci, że coś tu nie gra :P No nic, zostało Ci modlić się, aby sprzedawca przyjął towar i zwrócił kasę :D

Opublikowano

Witam,

Ja również mam problem z Redmi 2. Kupiony na IBuygou, na stronie gdzie można sprawdzić autentyczność poinformowano mnie, że zrobiłem to jako pierwszy. Android 4.4.4.KTU84P  MIUI 6.4.3.0 Stable. ściągnąłem MIUI Polska 2014813, wrzuciłem ją do telefonu, wciskam Uploader a tam nie ma przycisku "...". Mam ściągnąć starszą wersję czy szukać innego rozwiązania?

Opublikowano

Witam,

Ja również mam problem z Redmi 2. Kupiony na IBuygou, na stronie gdzie można sprawdzić autentyczność poinformowano mnie, że zrobiłem to jako pierwszy. Android 4.4.4.KTU84P  MIUI 6.4.3.0 Stable. ściągnąłem MIUI Polska 2014813, wrzuciłem ją do telefonu, wciskam Uploader a tam nie ma przycisku "...". Mam ściągnąć starszą wersję czy szukać innego rozwiązania?

Jeżeli w aplikacji akutalizacje nie posiadasz nic w prawym górnym rogu, to zmień nazwę pliku z aktualizacja (romik który pobrałeś) na update.zip i zrób aktualizację zgodnie z Metodą 2 poradnika ze strony MIUIPolska.pl (Metoda z instalacją poprzez MiRecovery).

• 5 tygodni później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...