Problemy techniczne
276 topics in this forum
-
- 0 replies
- 6.4k views
Witam. Mam taki problem - totalnie nie mogę znaleźć niczego podobnego. Od kilku dni podczas ładowania nagle - telefon oznajmia, że ładowanie zostało przerwane. Ponowne odłączenie i przyłączenie ładowarki nie daje rezultatu; próbowałem nawet innych ładowarek. Dopiero wyjęcie baterii, włożenie i po odczekaniu dłuższej chwili ładowanie się załącza ponownie. O co może chodzić? Dodam, że zmieniłem samą baterie po pierwszym tego typu epizodzie co w niczym nie pomogło, popołudniu tego samego dnia sytuacja powtórzyła się na drugiej baterii. Co może być problemem?
Last reply by pralka, -
- 0 replies
- 683 views
Cześć Mam telefon redmi 2, w wersji 2014813 i niestety nie uruchamia się (chyba nie ma systemu). Zainstalowałem mi flash i widzę jakiś COM5 (sterowniki system zainstalował). Pobrałem z działu system - xiaomi.eu_multi_HM2XTDPro_7.3.30_v8-5.1.zip Wrzuciłem do miflasha i mam takie coś (załącznik) Podpowiecie co robię źle, albo jak go postawić na nogi ? Młodzież ma go mieć do kontaktu z rodzicami i staram się go odratować Dziękuję za pomoc
Last reply by Robert, -
- 0 replies
- 799 views
Pacjent jak w temacie. Redmi 2 2gb 811 pewnego ranka przestał działać ekran. Ekran cały, nie uszkodzony mechanicznie, telefon reaguje, wchodzi w tryby. Wczoraj wrzuciłem nowy rom przez fastboot. Przez Mi Pc Suite mam podgląd na ekran i teoretycznie wszytko działa normalnie. Nie wkładałem tylko sim więc nie wiem jak z zasięgiem. Wifi działa, dotyk działa. Ekran czarny ledwo ledwo podświetla się po uruchomieniu i odblokowaniu ekranu ale tylko podświetlenie równomierne na całości nic więcej nie widać, żadnych znaków, obrazków ani kolorów. Spotkał się może ktoś z podobną usterką??? Nie wiem czy jest sens wysyłać do naprawy bo telefon już nie pierwszej młodości chociaż w…
Last reply by epiotr2, -
- 0 replies
- 611 views
Witam, Panowie i Panie napiszę prosto, potrzebuje pomocy z telefonem. Jestem zabiegana mama dwójki małych brzdąców i nie mam czasu szukać na forum co i jak zrobić, a jak już zaczynam szukać to co chwilę zamyka mi się Internet i wywala błąd " Aplikacja Internet przestała działać" i na dole jest: pokaż treść błędu, zgłoś, anuluj. Problem nie dotyczy tylko aplikacji Internet, ale też czasem innych. Chciałam prosić o pomoc w napisaniu, wstawieniu linka co i jak zrobić, aby wyczyścić cały telefon do wersji funkiel nówka i wszystko zainstalować od nowa. Mój telefon to: Xiaomi Redmi 2 Model: 2014811 ROM 8GB RAM 1GB MIUI 8 7.1.20 (rozwojowa) Androi…
Last reply by kurczak81, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witam, Mam problem z hotspotem na Redmi 2 (HM2014811), MIUI 7.3.30, Android 5.1.1, ROM: HM2XWCPro. Bez różnicy czy używam hotspot Wi-Fi, czy tethering USB - w każdym wypadku urządzenia łączą się z punktem dostępu, ale nie mają połączenia z internetem. Myślałem, że jest to może kwestia blokady operatora (Virgin Mobile), ale sprawdziłem na RN5+ oraz na modemie i wszystko było ok, więc wina leży po stronie telefonu. Wgrałem na nowo soft, ale bez zmian - jest połączenie, ale nie ma internetu. Na samym telefonie dane mobilne działają bez zarzutu. Proszę o pomoc, pzdr.
Last reply by Kniro, -
- 27 replies
- 10.2k views
Witam!! Od niedawna jestem (nie do końca)szczęśliwym posiadaczem Redmi 2(1GB). Jedyny problem z jakim się borykam to zbyt duża głośność podczas rozmów telefonicznych. Po ustawieniu głośności na minimum (podczas rozmowy), natężenie dźwięku jest na tyle duże, że osoby przebywające ze mną w pomieszczeniu słyszą rozmowę. Po ustawieniu na maksimum (również podczas rozmowy), mógłbym nie używać trybu głośnomówiącego... Przeszukałem forum pod kątem tego problemu i co prawda u nikogo on nie występował to znalazłem kilka tematów odnośnie "zbyt małego natężenia dźwięku". Idąc tym tropem chciałem obniżyć parametry, które tam proponowali podnieść. Konkretnie dotyczyły to par…
Last reply by buG, -
- 1 reply
- 1.3k views
Xiaomi Redmi 2 Stan pamięci: wewnętrzna dostępne 1,86 GB karta SD: dostępne 6,99 GB Mimo takiego stanu pamięci przy każdej próbie zaktualizowania jakiejkolwiek aktualizacji aplikacji wyświetla komunikat: "Brak miejsca w pamięci urządzenia - zwolnij miejsce". Kopii zapasowej nie ma żadnej, nie zajmuje ona miejsca. W jaki sposób można to rozwiązać?
Last reply by kylo76, -
- 5 replies
- 5.5k views
Witam Uzywam telefonu glownie do nawigacji (Yanosik). Wszystko fajnie pieknie tylko w momencie kiedy wylaczy sie ekran (opcja w Yanosiku kiedy nie ma zadnych komunikatow ekran sie wylacza) to po ponownym jego zalaczeniu mam ekran blokady i trzeba go odblokowac przesuwajac palcem do gory. Czy da sie to wylaczyc? Tzn zeby od razu po zalaczeniu ekranu przechodzil do pulpitu. MIUI 9.2.3 Global stable Android 4.4.4. W innych telefonach zawsze dalo sie dokopac do opcji gdzie mozna bylo wylaczyc calkowicie blokade ekranu a w tym modelu nie ma takiej opcji. Nie wiem czy w innej wersji MIUI jest inaczej ale od razu mialem w nim MIUI 8 a pozniej zaktualizowane do MIUI 9.
Last reply by zuchu76, -
No service 1 2
by Fedek143- 1 follower
- 45 replies
- 6.5k views
Na wstępie chciałbym wspomnieć, że wiem, że tego typu tematów jest dużo jednak rozwiązania nie działają w moim przypadku, dlatego zakładam nowy temat w którym opiszę konkretnie mój przypadek po kolei. telefon redmi 2 (według pudełka: 2014813) kupiony jakoś półtora roku (może rok) temu na xiaomiforsale Wszystko zaczęło sie od tego że któregoś dnia niedawno zorientowałem sie że aktualizacje cotygodniowe coś dawno mi sie nie pojawiały (nie śledziłem forum więc nie wiedziałem czemu tak jest) więc pomyślałem że zaktualizuję oprogramowanie z oficjalnej strony miui. Tu jednak pojawił sie problem ponieważ przez przypadek wgrałem oprogramowanie do redmi 2 prime i wtedy zaczął…
Last reply by FromWP, -
Witam, Jakiś czas temu wgrałem xiaomi.eu_multi_wt86047_6.5.5_v7-5.1 do mojego Redmi, wszystko ładnie hulało.. do czasu. Przy rejestracji w Whatsup telefon zawiesił się. Przy próbie uruchomienia wyświetlało się tylko logo MI. Próbowałem wgrać Rom przez twrp, nie udało się. Robiłem wipe Data, Cache, DAlvik, później zrobiłem Advanced Wipe, nic nie dało. W końcu ściągnąłem ROM uruchomiłem Miflasha i dostałem taki komunikat jak na załączonym screenie. Przy instalacji przez twrp wyświetla się komunikat "Updater process ended with signal:11" i jeszcze "Failed to mount '/cashe' (invalid argument)" "Failed to mount '/system' (invalid argument)" …
Last reply by mrosi, -
- 5 replies
- 1.8k views
Witam, dzisiaj po wyciągnięciu telefonu z kieszeni przestały mi działać dolne przyciski funkcyjne. Telefon nie spadł. Przed usterką telefon zaczął mi przez jakieś 5 sekund wariować, gdy dotykałem ekranu to wybierał np inną aplikację niż chciałem. Wersja Android 4.4.4 KTU84P Wersja MIUI MIUI 7 od MIUIPolska 5.9.24 (rozwojowa) Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, pozdrawiam.
Last reply by Marian1987, -
- 6 replies
- 1.9k views
Witam. Mam problem z aparatem, otóż na zdjęciu np. krajobrazu po delikatnym przybliżeniu widać poruszenie fragmentu zdjęcia i rozmycie (zdjęcie robione przy ISO 100 i w dobrych warunkach oświetleniowych). Zdjęcia wykonane obiektowi z bliska wychodzą już lepszej jakości i są ostre. Próbowałem różnych aplikacji i ustawień w aparacie i nie ma poprawy, aktualizacja softu też nie pomaga. Czy to może być wina modułu aparatu? W starym telefonie miałem aparat 5 mpx i tam zdjęcia wychodziły ostre jak żyleta, a tutaj 8 mpx a zdjęcia kiepściutkie.
Last reply by bezglowy, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam. mam następujący problem, przy włączeniu wideo-rejestratora wyłącza się GPS i zaczyna się wyszukiwanie sygnału. Po ylączeniu go wszystko wraca do normy. Poniżej sugestie z forum Yanosika "Podejrzewam że to sprawa sprzętowa. Wideorejestrator zżera baterię i telefon postanawia odciąć zasilanie do takich systemów jak GPS. W naszej aplikacji oba systemu działają nie zależnie i nie mają na siebie wpływu. Pozdrawiam Krzysiek" Czy to może być przyczyną, ewentualnie jak zablokować by gps się nie wyłączał ?
Last reply by adamsky, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, W moim Redmi 2 wymieniłem LCD razem z ramką zakupiony na Aliexpres. Telefon wstał i wydawało się ,że jest wszystko Ok do pierwszej zwiechy. Pomogło wyjęcie bateri. Od tego momentu telefon co jakiś czas dostaje zwiechy szczególnie jak jest trzymany np w kieszeni. Jeżeli leży spokojnie na półeczce to nic mu się nie dzieje i jest wszystko OK. Czy ekran może mieć wpływ na takie działanie, czy to coś związane z przełożeniem płyty procesora. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam trysiek
Last reply by Piechu, -
- 10 replies
- 2.7k views
Witam, ostatnio pojawił mi się problem z Mi Pc suite, mianowicie, próbuje podłączyć telefon, niby go widzi na USB (normalnie mogę wejść w eksploratorze w urządzenie) ale program wyrzuca komunikat "can't connect to your device" . Przełączenie do innego portu nic nie daje, a reboot także nie przynosi poprawy. Czy wiecie z czego to może wynikać? Na początku wszystko działało.
Last reply by glxmsc, -
- 1 follower
- 5 replies
- 6.9k views
Hej, chciałbym zapytać, czy da się wyłączyć powiadomienie o zasłoniętym obszarze głośnika? Informacja ta pokazuje się w momencie odblokowywania telefonu włożonego do pokrowca i żeby go odblokować trzeba jednocześnie wcisnąć przycisk głośność+ i wstecz. Jest to dosyć irytujące i chciałbym wyłączyć to powiadomienie.
Last reply by mrosi, -
- 2 followers
- 163 replies
- 79.8k views
Dziwna sprawa, bo raz jak dzwonię to mnie ktoś słyszy normalnie, a raz jak dzwonie to muszę krzyczeć, a i tak mnie ledwo słychać. Nie wiem czy problem nie wystąpił po nowej aktualizacji, ale ciężko powiedzieć, bo wcześniej miałem telefon kilka dni i nie jestem tego w stanie potwierdzić. Widziałem na forum podobne problemy z Mi2 czy Mi3, ale z redmi nie. Posiadam model z 2GB ramu, macie jakieś pomysły co to może być?
Last reply by igoor1983, -
- 0 replies
- 1k views
Hej, Wybaczcie błędy użytkownika który robi tylko zdjęcia, dzwoni i korzysta z telefonu jak laik. Chodzi o to, że telefon już trochę mam (Redmi 2). Dzwonię, piszę SMSy i czasem jak każdy robię zdjęcia. Kiedyś (Bo teraz nie wiem dlaczego nie mam) miałem opcje z menu opcje: dodaj jako prywatne (czy coś w tym stylu) i tak część z nich wylądowała. Chce sobie je zgrać na PCeta ale nie wiem gdzie one są. Dam głowę ,że one gdzieś sobie tam leżą, tylko jak do nich dotrzeć? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wcześniej nie miałem hasła na telefonie, teraz ustawiony mam wzorek. Proszę was bardzo o pomoc i wyrozumiałość ,że nie każdy jest mistrzem smartfona..
Last reply by FaK3e, -
- 1 reply
- 5.3k views
Hej, Telefon to Redmi 2 Pro 2/16GB HM2014811, Android 5.1.1 (ostatnio aktualizowany parę tygodni temu). Parę dni temu Redmi stracił obraz. Rano zadzwonił alarm, była obraz z aplikacji, maznąłem palcem, alarm się wyłączył. Poszedłem do łazienki. Po powrocie nie mogłem go odblokować (w każdym razie nie widziałem obrazu). Wyjąłem baterię i uruchomiłem ponownie. Było białe logo Mi i kropki od ładującego się Androida. Później tylko czarny ekran (ale reagujący na dotyk). Białe logo delikatnie migało/blakło. Parę następnych startów było podobnych. Później miałem już tylko czarny ekran. Pod MiPCSuite mam obraz ekranu i mogę sterować telefon…
Last reply by quake1, -
- 14 replies
- 4.1k views
Witam Tak jak w temacie. Macie problem z dogadaniem sie podczas rozmow na glosnomowiacym? Np. ja jadac samochodem i majac telefon na uchwycie mam problem ze zrozumieniem rozmowcy nawet po wyciszeniu radia. Sprawdzalem nawet w domu i przy wlaczonym telewizorze tez jest ciezko .Z odleglosci na wyciagniecie reki praktycznie nie mozliwe jest cos zrozumiec. Jakby co to MIUI 5.8.6 Mozecie sprawdzic u siebie jak to wyglada?
Last reply by Berni1985, -
- 11 replies
- 1.8k views
Cześć, telefon mam od roku, zawsze wszystko działało aż tu nagle pc przestał mi go wykrywać. Telefon się tylko ładuje. Nie aktualizowałem softu w telefonie za to windows 10 ostatnio dostał jakiś update. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witajcie, W telefonie mam 2 karty: slot1 - Viking slot2 - Play Jak wiemy obaj operatorzy korzystają z jednej infrastruktury, ale zasięg w Vikingach jest słabszy niż w Play. Czego próbowałem: - żonglowanie kartami i efekt zawsze jest ten sam - wymuszenie 2G na slot1 (slot2 ma tylko 2G) - efekt ten sam - zmiana sieci preferowanej -tu ciekawostka: Karta Play na obu slotach ma dostępny roaming na Plus, T-mobile, Orange, w Vikingu nie mam takiej opcji - obce sieci są "zabronione". I tu pojawia się pytanie: DLACZEGO? Wygląda na to, że Viking nie korzysta jednak dokładnie z tej samej częsci sieci Play - choć twierdzą co innego. A może dlatego, że tele…
Last reply by FromWP, -
- 5 replies
- 1.4k views
Witajcie, Telefon Redmi 2 2014813, system 4.4 Nie mogę włączyć wifi / bluetooth. Gdy włączam, wskaźnik przeskakuje chwile jest jasnozielony i się wyłącza. Instalowałem przez recovery czysty rom, zrzucałem do ustawień fabrycznych nic nie daje. Instalowałem chiński też nie. Chciałem dokonać flashu wg poradnika http://en.miui.com/thread-142581-1-1.html, lecz wyskakuje mi w MiFlash błąd na samym początku: 0x80004005 FAILED (remote: unknown command) Ktoś ma jakiś pomysł, co można zrobić? Mam już nowy telefon, ale do tego mam ogromny sentyment i potrzebuję wifi.
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Kolejna aktualizacja stable i nadal ten sam błąd. Przy próbie wejścia w Ustawienia telefonu pojawia się biała strona i następuje wyjście z ustawień. Zna ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu?
Last reply by mrosi, -
- 15 replies
- 2.1k views
SPECYFIKACJA: Xiaomi redmi 2 andek 4.4.4 2014813 TD TAKA SYTUACJA: musiałam zrestartować telefon, tym razem nie wypaliło i zawiesił się. W stanie mógł trwać latami tworząc elektroniczna ramkę na logo startowe a nie telefon. MOJA REAKCJA: Zorientowałam się, że pozostało mi tylko flashowanie. ROM : http://en.miui.com/a-234.html Redmi 2 Latest Global Stable Version Fastboot File Download . Ściągniete, rozpakowane na D w folderze mi MiFlash http://www.mediafire.com/file/ld9wfm2d3oykctf/MiPhone20141107.rar . Flashowanie przebieglo bez problemu telefon wyszedł z letargu. Ale problem z siecią, nie ma w ogóle zasięgu. W czym problem? W dodatku chcąc zrobić aktualizac…
Last reply by mrosi,