Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Poprawki błędów W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 12 Turbo / POCO F5? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 3
grzegorz.lki Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Dzięki. Zainstalowane i sprawdzamy. Na razie wszystko OK
Master Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 (edytowane) już pobieram i będę wrzucać ... ostatnio przez updatera w ogóle nie idzie pobierać ... zawsze komunikat żeby spróbować później albo przejść do pobrania z serwera ... ale to szczegół ... też zauważyłem od jakiegoś czasu że aktualizacja nie jest widoczna w updaterze jak wejdę do niego z poziomu ustawień - klikam sprawdź i komunikat że mam najnowszą wersję - za to jak wejdę do updatera z poziomu apki to od razu wskakuje że jest nowa wersja do pobrania ... tydzień temu też tak było jak pamiętam ... ogolnie wrzucone ... tak jak pisal przedmowca - poki co wyglada ze wszystko ok ... Edytowane 1 Czerwca 2024 przez Master
ZduneX25 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 3 godziny temu, Master napisał(a): zauważyłem od jakiegoś czasu że aktualizacja nie jest widoczna w updaterze jak wejdę do niego z poziomu ustawień Cenna uwaga, dzięki. 1
pobudi Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 A mi normalnie updater ściągnął za 1 razem. Ale tydzień temu to tragedia. Za smoka nie chciał. Śmiga na razie 😉
Master Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 no może tak trafiam jak raz że kolejki 🙃 w sumie no problem ... jak wiadomo gdzie się wbić to i można updatera pominąć ... u mnie na razie też wszystko w porządku ... specjalnie nie ma się do czego przywalić 🙃
kaciek Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Jest faktycznie od jakiegoś czasu lipa przez updater, ja od rana jeszcze nie pobrałem. Najpierw 5 razy wywalało mnie pod koniec pobierania z serwera głównego, mirror u mnie nie działa. Od popołudnia wreszcie updater mnie dopuścił (pewnie już wszyscy pobrali) ale za pierwszym razem zatrzymało się na 30% później pobrało ale podczas sprawdzania md5 telefon się zawiesił i zrestartował oraz sam usunął plik. Teraz od 3h pobieram po raz kolejny i mam dopiero 60%, ale przynajmniej idzie. Pewnie temu że byłem cały dzień w rozjazdach i zrywało neta.Sędnięte z Xiaomi 13 PRO
Master Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 to nie miałem nigdy takich przygód jak opisałeś 🙃 bywało że na ilus procentach się przywiesilo albo był błąd md5 ... ale to sporadycznie ... teraz zawsze wywala że jest kolejka i żeby spróbować później ... dawno już nie pobrałem normalnie przez updater ... ale w sumie i tak wrzucam przez fastboota to włączam kompa i ściągam przez przeglądarkę ... omija mnie zgrywanie z fona na kompa 🙃 ale pamiętam czasy jak przez updater szło luks i moment - tak 1 procent co sekundę ... teraz to marzenie ...
ukey Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Ja mam pewne może i dziwne spostrzeżenia.. Xiaomi 12 od może 3 wydań pogorszył mi się zasięg i aparat robi zdjęcia jakby za mgłą. Co do zasięgu myślałem, że to problem operatora jednak ten6sam operator na Samsungu lte na Redmi Note 13 Pro lte a ja na Xiaomi 12 tylko "E". Zrobię test i podmienię karty by wykluczyć uszkodzenie, ale słabo i dziwnie to wygląda. Co do aparatu to chyba gcam muszę zainstalować by coś więcej powiedzieć.
Master Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 (edytowane) może wrzucili jakieś zmiany w optymalizacji pracy baterii i modem pracuje z niższą mocą? trudno powiedzieć ... no ale to by nie tłumaczyło pracy w trybie E ... możesz wejść w te ukryte opcje GSM i zobaczyć jak jest ustawiony tryb pracy modemu ... jakby co to musisz poklikać kilka razy tam na dole w tą pozycję pamięć wewnętrzna ... ogólnie jakby nie patrzeć to w tym aktualnym hyperos preferowana sieć można ustawić tylko jako 5G albo LTE ... u Ciebie z jakiegoś powodu chyba przeskakuje LTE i jedzie niżej ... Edytowane 1 Czerwca 2024 przez Master
kaciek Opublikowano 1 Czerwca 2024 Opublikowano 1 Czerwca 2024 Ja mam pewne może i dziwne spostrzeżenia.. Xiaomi 12 od może 3 wydań pogorszył mi się zasięg i aparat robi zdjęcia jakby za mgłą. Co do zasięgu myślałem, że to problem operatora jednak ten6sam operator na Samsungu lte na Redmi Note 13 Pro lte a ja na Xiaomi 12 tylko "E". Zrobię test i podmienię karty by wykluczyć uszkodzenie, ale słabo i dziwnie to wygląda. Co do aparatu to chyba gcam muszę zainstalować by coś więcej powiedzieć.Między innymi dlatego porzuciłem 12x aparat systemowy na rozwojowe robił rozmazane zdjęcia i z nieostra głębią. Jak skończyli się wsparcie to zmieniłem. Myślałem że to był problem z moim egzemplarzem, ale objawy takie same jak u !nie nadal występują. (Wprawdzie 12 to nie to samo co 12x, ale objawy taki sam). Na stabilnej byli ok ale jak żyć bez bety...Sędnięte z Xiaomi 13 PRO@MasterWydaje mi się że wybór sieci jest uzależniony od operatora. Miałem Plusa i miałem możliwość wybrać każda opcje jako preferowaną i domyślnie miałem ustawione preferowaną na 3G LTE i 5G miałem wyłączone. Teraz przeniosłem numer do t-mobile i mam tak jak pokazałeś, nie mam możliwości wyłączenia LTE i 5G przez co bateria trzyma mi równo o 1/3 krócej niż w Plusie. Dlatego bo LTE i 5G mam dużo słabszy zasięg (dlatego je wyłączałem)
grzegorz.lki Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 Mam pytanie odnośnie tej wersji i aplikacji telefon. Czy jak macie otwarty dialer i na dole po lewej stronie wciskacie trzy kreski (opcje) to czy łapie wam odrazu czy dopiero po kilku razach. Tak jakby się zawieszało. Sprawdzałem w innych aplikacjach i na ikonach umieszczonych na pulpicie na tej samej wysokości i reaguje od razu po naciśnięciu. Tylko w doalerze wygląda tak jakby ekran nie reagował na dotknięcie w tym miejscu. Xiaomi 13 ta wersja ROM. Dzięki za odpowiedzi
Master Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 chodzi Ci o to przejście do widoku co jest w załączeniu? jeśli tak to u mnie zero problemu ... reaguje od razu - żadnego zmulenia i zwiech ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2024 Nie, chodzi o te 3 paski co masz nad ikoną telefonu. U mnie istotnie jest coś na rzeczy. Spróbuję to zgłosić (chociaż też nie zawsze się tak dzieje - w części przypadków wskakuje od razu). 1
Master Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 (edytowane) te opcje podręczne? - co w załączeniu - otwierają się szybko i bez problemu ... poklikalem sporo po tym i nic niepokojącego nie widać ... a tak przy okazji bo zastanawia mnie to już od dłuższego czasu - czy nie ma jakiegoś problemu ze zliczaniem zajętego miejsca przez galerię - ciągle rośnie zajęte miejsce ale faktycznie pliki zajmują dużo mniej miejsca niż raportuje ta apka ... zgodnie z załącznikami ... zajęta przestrzeń to prawie 10gb ... a pliki w katalogu camera zajmują tylko nieco ponad 2gb ... no i od razu daje znać że nie trzymam nigdzie więcej plików video czy zdjęć ... katalog pictures to raptem kilkaset mb ... skąd ta wielkość w galerii? Edytowane 4 Czerwca 2024 przez Master 1
kaciek Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 Mam pytanie odnośnie tej wersji i aplikacji telefon. Czy jak macie otwarty dialer i na dole po lewej stronie wciskacie trzy kreski (opcje) to czy łapie wam odrazu czy dopiero po kilku razach. Tak jakby się zawieszało. Sprawdzałem w innych aplikacjach i na ikonach umieszczonych na pulpicie na tej samej wysokości i reaguje od razu po naciśnięciu. Tylko w doalerze wygląda tak jakby ekran nie reagował na dotknięcie w tym miejscu. Xiaomi 13 ta wersja ROM. Dzięki za odpowiedzi Na 13 pro działa szybko i płynnie. Przynajmniej przez ostatnie kilka minut...Sędnięte z Xiaomi 13 pro
Master Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 (edytowane) no ja co jakiś czas tam wlaze i klikam ... przechodzę do ustawień apki bez problemu ... ani razu nic nie przymulilo i się nie przywiesilo ... 🙃 ale pan Kacper też zauważył problem więc coś musi być na rzeczy ... a tak przy okazji tego zliczania miejsca w pamięci - tu kolejny przykład ... wchodzę w głębokie czyszczenie - na liście mam jak widać że apki zajmują prawie 8gb ... a jak to otworze to widać jakie są rozmiary tych apek ... skąd się bierze ta wartość 8gb? Edytowane 4 Czerwca 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2024 6 godzin temu, Master napisał(a): a tak przy okazji tego zliczania miejsca w pamięci - tu kolejny przykład ... wchodzę w głębokie czyszczenie - na liście mam jak widać że apki zajmują prawie 8gb ... a jak to otworze to widać jakie są rozmiary tych apek ... skąd się bierze ta wartość 8gb? Suma
Master Opublikowano 5 Czerwca 2024 Opublikowano 5 Czerwca 2024 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Suma ok - tam też cache jest doliczany - sumarycznie jak się po wszystkim przelecimy to jakoś tak i wyjdzie ... ale z galerią coś zdecydowanie jest nie tak ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2024 27 minut temu, Master napisał(a): ale z galerią coś zdecydowanie jest nie tak A nie masz włączonej synchronizacji ze Zdjęciami Google? Moim zdaniem to przez to, bo ja nie mam włączonej synchronizacji i mam 2 GB.
Master Opublikowano 5 Czerwca 2024 Opublikowano 5 Czerwca 2024 (edytowane) 34 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A nie masz włączonej synchronizacji ze Zdjęciami Google? Moim zdaniem to przez to, bo ja nie mam włączonej synchronizacji i mam 2 GB. mozliwe - synchronizacje na pewno ustawialem - ale to i tak byloby dziwne ... bo te zdjecia nie sa przeciez fizycznie w telefonie ... a zaciaganie do apki infa z chmury i wykazywanie takiej wielkosci to troche bez sensu chyba ... tym bardziej ze w chmure jak wejdziemy to tam ilosc zajetego miejsca tez jest widoczna ... zreszta ta wielkosc zajetego miejsca ciagle rosnie mimo ze praktycznie nic tam nie dochodzi nowego ... chyba ze on bierze calkowita wielkosc plikow na dysku google - ja mam tez tam firmowy dysk podlaczony gdzie wrzucam pliki do repozytorium ... ogolnie jesli chodzi o wszystkie pliki wykazywane na dysku googla wlacznie z tym repozytorium to jest tego 4gb ... na telefonie wszystkie pliki zdjecia / video zajmuja tylko 2.5gb czyli sumarycznie to i tak nie zgadza sie z tym co wykazuje apka galerii - czyli az 10gb ... 🙃 ps. jak wyczyściłem wszystkie dane apki galerii to wskazanie jest takie jak w załączeniu ... poza tym zrobilem znowu synchronizacje i dalem tworzenie kopii zapasowej - no i wielkosc wskazywana w galerii sie nie zmienila - dalej jest tak jak w zalaczeniu ... Edytowane 5 Czerwca 2024 przez Master
kaciek Opublikowano 6 Czerwca 2024 Opublikowano 6 Czerwca 2024 Ja zauważyłem problem z odblokowaniem twarzą. Prze 2-3 dni działa bez problemu, aż nagle przestaje działać. Pomaga restart, ale znowu na jakieś 2 dni. Nic nie instalowałem i nie aktualizowałem. Po każdym restarcie telefonu działa bez zarzutu.Sędnięte z Xiaomi 13 pro
Master Opublikowano 6 Czerwca 2024 Opublikowano 6 Czerwca 2024 Teraz, kaciek napisał(a): Ja zauważyłem problem z odblokowaniem twarzą. Prze 2-3 dni działa bez problemu, aż nagle przestaje działać. Pomaga restart, ale znowu na jakieś 2 dni. Nic nie instalowałem i nie aktualizowałem. Po każdym restarcie telefonu działa bez zarzutu. Sędnięte z Xiaomi 13 pro a wiesz - ja u siebie z tego cały czas korzystam + oczywiście paluch w porach wieczornych / nocnych jak nie zaskoczy i żadnych problemów - cały czas wskakuje bez problemu ... przyznam że akurat z tą funkcjonalnościa nie miałem jeszcze problemu ... oczywiście odpukac ... może wyczyść dane które masz do rozpoznawania i zrób jeszcze raz skana fejsa 🙃 no i zobacz co będzie ... tu chyba nie specjalnie co innego da się zrobić ... a może przednia kamerka zaczyna szwankować?
kaciek Opublikowano 6 Czerwca 2024 Opublikowano 6 Czerwca 2024 Czyszczenie i nowe zdjęcie paszczy to od razu robiłem. Po restarcie działa bez najmniejszych zacięć że 2 dni i później lipa. Robię restart i znowu działa. Już kiedyś miałem problem, ale Kacper wymacał że jedna aplikacja bruździła i po odinstalowaniu problem ustał. Zobaczymy co będzie po sobocie.Sędnięte z Xiaomi 13 pro 1
Master Opublikowano 6 Czerwca 2024 Opublikowano 6 Czerwca 2024 7 minut temu, kaciek napisał(a): Czyszczenie i nowe zdjęcie paszczy to od razu robiłem. Po restarcie działa bez najmniejszych zacięć że 2 dni i później lipa. Robię restart i znowu działa. Już kiedyś miałem problem, ale Kacper wymacał że jedna aplikacja bruździła i po odinstalowaniu problem ustał. Zobaczymy co będzie po sobocie. Sędnięte z Xiaomi 13 pro no to ciekawy problem ... może znowu to konflikt - tyle że z inną apka? to byłoby dość prawdopodobne ... w sumie zrobiłeś co mogłeś (czyszczenie i nowa paszcza) - no i tak - czekamy na kolejną betę ... 🙃
ZduneX25 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Opublikowano 7 Czerwca 2024 W dniu 1.06.2024 o 10:38, Master napisał(a): zauważyłem od jakiegoś czasu że aktualizacja nie jest widoczna w updaterze jak wejdę do niego z poziomu ustawień Poprawione, przynajmniej u mnie na testach już działa to prawidłowo Zaktualizowałem też listę mirrorów. 2 2
Rekomendowane odpowiedzi