Kacper Skrzypek Posted May 18 Share Posted May 18 Zaktualizowane aplikacje systemowe (z ROM-ów opartych na Androidzie 15) Dodane nowe opcje związane z Edytorem SI w Edytorze Galerii (Xiaomi 14/Pro). Aby móc ich użyć, otwórz edytor (dowolnego zdjęcia), a następnie dotknij 3 kropek > Zarządzaj wtyczkami > pobierz Edytor SI Poprawki błędów i tłumaczeń W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 12 Turbo / POCO F5? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 18 Share Posted May 18 Dla 13 pro Nuwa po przejściu do mirrorów dostępna jest tylko stara wersja.Sędnięte z Xiaomi 13 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 Wygląda na to, że cache się nie odświeżył. Spróbuj ściągnąć z OTA lub ręcznie z sourceforge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 18 Share Posted May 18 No właśnie ota mnie tam przerzuca, a alternatywne serwery są nie dostępne i za każdym razem kieruje mnie tu gdzie screen.Sędnięte z Xiaomi 13 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 Odśwież stronę pobierania, powinna już być nowa wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SP1 Posted May 18 Share Posted May 18 Xiaomi 13, jak na razie OK.Xiaomi 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) shennong tez OK, pobrane z serwera i wrzucone w fastboot, na razie bez uwag ... i chyba problem z bateria w koncu rozwiazany ... tzn. z tym zablokowanym wskazaniem pozostalego czasu pracy - odlaczylem od ladowarki i bylo 7 godzin a nie jak do tej pory caly czas 6 18 ... tak przy okazji ... macie już testowe romy na andku 15? Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 Godzinę temu, Master napisał(a): tak przy okazji ... macie już testowe romy na andku 15? Nie. Za wcześnie na to, ROMy będą robione jak będzie już finalna wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 22 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie. Za wcześnie na to, ROMy będą robione jak będzie już finalna wersja. tzn. miałem na myśli te od Xiaomi ... nie Xiaomi eu 🙃 bo pierwszy punkt troszkę zmian tak by sugerował 🙃 tak przy okazji jak otworzyć ten edytor galerii? tak patrzę u siebie ale nijak nie idzie się do tego dobrać ... tak z ciekawostek to jeszcze w apce SMS nie pokazuje nazw kontaktów - tylko numery telefonów ... co ciekawe tylko w ostatnio wysyłanych / odbieranych ... zobaczę czy czyszczenie coś tu pomoże ... nic nie daje ... wszystkich danych apki też nie ... ogólnie dostęp do kontaktów jest bo jak się kliknie tego ludzika obok wiadomości to kontakt wyświetla właściwie ... tak jak widać w załączniku od 22 kwietnia o starsze są w porządku a wszystko nowsze już tylko numery ... bez nazw z kontaktów ... dziwne jest też to - że jak otworze te wiadomości w których nie pokazuje nazwy i kliknę na górze w numer telefonu to wyświetla się ten numer jako nieznany - pomimo tego że oczywiście jest dodany i opisany w kontaktach ... jakiś brak synchronizacji między kontaktami / smsami? Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 17 minut temu, Master napisał(a): tzn. miałem na myśli te od Xiaomi ... nie Xiaomi eu 🙃 bo pierwszy punkt troszkę zmian tak by sugerował 🙃 tak przy okazji jak otworzyć ten edytor galerii? tak patrzę u siebie ale nijak nie idzie się do tego dobrać ... tak z ciekawostek to jeszcze w apce SMS nie pokazuje nazw kontaktów - tylko numery telefonów ... co ciekawe tylko w ostatnio wysyłanych / odbieranych ... zobaczę czy czyszczenie coś tu pomoże ... nic nie daje ... wszystkich danych apki też nie ... ogólnie dostęp do kontaktów jest bo jak się kliknie tego ludzika obok wiadomości to kontakt wyświetla właściwie ... tak jak widać w załączniku od 22 kwietnia o starsze są w porządku a wszystko nowsze już tylko numery ... bez nazw z kontaktów ... Wchodzisz w edycję dowolnego zdjęcia w galerii i masz edytor. Co do SMS-ów - znam problem, prawdopodobnie to kwestia aktualizacji apki. Problem już zgłosiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Wchodzisz w edycję dowolnego zdjęcia w galerii i masz edytor. Co do SMS-ów - znam problem, prawdopodobnie to kwestia aktualizacji apki. Problem już zgłosiłem. jasne ... tam zrobiłem update jeszcze ... jak otworze ta wiadomość i kliknę na numer telefonu na górze to wyświetla się kontakt jako nieznany ... a ten numer jest dodany i opisany w dialerze ... 🙃 no otwieram edycję zdjęcia i? nigdzie tam nie ma trzech kropek i możliwości dodania wtyczek 🙃 Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 8 minut temu, Master napisał(a): no otwieram edycję zdjęcia i? nigdzie tam nie ma trzech kropek i możliwości dodania wtyczek 🙃 Wygląda na to, że z jakiegoś powodu opcja jest widoczna tylko na Xiaomi 14... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Wygląda na to, że z jakiegoś powodu opcja jest widoczna tylko na Xiaomi 14... no dobre i to ... bo myślałem że zgłupiałem 🙃 aż wstyd się pytać i takie oczywiste rzeczy bo ładnie opisane a ja patrzę i nie widzę ... tak przy okazji SMS to dźwięki też wywaliło ... właśnie testowo wysłałem z innego numeru i zero efektu ... Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 18 Share Posted May 18 Odśwież stronę pobierania, powinna już być nowa wersja.Po godzinie przerwy z mojej strony faktycznie pobrało przez ota, dzięki za pomoc.Sędnięte z Xiaomi 13 PROPotwierdzam problem z kontaktami w SMS na 13 pro, ale widzę że to już znane.EditW historii połączeń też jest dużo numerów które są bez opisu a kontakty są wpisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) z smsami to w ogóle są dodatkowe problemy ... brak dźwięku wlazłem w dźwięki i ustawiłem inny dałem zastosuj i to samo ... przy ustawianiu dźwięk odtwarza dobrze ale już jak przychodzi wiadomość zero reakcji ... mało tego - nie pokazuje w ogóle że jest nowy SMS (na pulpicie) też brak jest powiadomienia ... SMS dopiero widać że przyszedł jak się wejdzie w apke ... czyli poza apka w ogóle padły jakiekolwiek reakcje ... 🙃 możliwe że jest też problem z wysyłaniem MMS - wysłałem do siebie na próbę to doszedł choć musiałem pobierać ręcznie - sam się nie pobrał ale jest ... wyslalem od siebie na inny numer - i nie doszedł ... 🙃 Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 Widocznie nie wszystkie apki powinny być aktualizowane. Napisałem z prośbą o przywrócenie starej apki SMS. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 31 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Widocznie nie wszystkie apki powinny być aktualizowane. Napisałem z prośbą o przywrócenie starej apki SMS. luks - stara dzialala jak trzeba - zadnych problemow Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 18 Share Posted May 18 Jak przywrócić starą?Sędnięte z Xiaomi 13 PROSorry napisałem zanim pomyślałem i teraz nie mogę usunąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
tootek Posted May 18 Share Posted May 18 Potwierdzam. Xiaomi 14 brak powiadomień dźwiękowych SMS i w ogóle brak powiadomień SMS oraz brak nazw kontaktów. Czekamy do przyszłej soboty na poprawkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 22 minuty temu, tootek napisał(a): Potwierdzam. Xiaomi 14 brak powiadomień dźwiękowych SMS i w ogóle brak powiadomień SMS oraz brak nazw kontaktów. Czekamy do przyszłej soboty na poprawkę? pewnie tak ... chyba że jakieś inne poważniejsze problemy wylaza to może będą reuploady ... ogólnie dialer jest ok - na tyle na ile sprawdziłem .. tak ja sprawdzam resztę to też wygląda że ok ... w baterii sporo się zmieniło też ... reszta wygląda podobnie ... ciekawe co tam wylezie jeszcze na Xiaomi eu 🙃 te smsy da się przeżyć ... dobrze że w ogóle to działa 🙃 trzeba częściej apke otwierać i patrzeć co tam się pojawiło ... update - dostałem info że wysłany MMS jednak doszedł ... ale bardzo duże opóźnienie ... czyli i odebrać i wysłać się da ... 🙃 Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Author Share Posted May 18 Rano powinien być rebuild z starą apką SMS. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 18 Share Posted May 18 Świetna wiadomość, bo to dość uciążliwa sprawa.Sędnięte z Xiaomi 13 PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 luks ... podpinam się pod kolegę powyżej ... choć w zasadzie i można zrobić downgrade do poprzedniego buildu ... sygnatura poprawek jest ta sama więc powinno zaskoczyć ... no ale wrzucimy rebuilda jak będzie 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted May 18 Share Posted May 18 Z tą apką SMS jest w ogóle dziwny problem, na Xiaomi 13 z najnowszym romem faktycznie sprawa wygląda jak koledzy opisali powyżej, więc postanowiłem sprawdzić jak wygląda sytuacja na chińskim romie w Xiaomi 14. Ściągnąłem więc tą apkę w wersji 15.2.1.2 i chciałem zaktualizować moją z romu, która ma wersję 15.1.0.12, czyli teoretycznie starsza. Jednak tu updater nie pozwala jej uaktualnić, uparcie twierdząc, że nie mogę zrobić downgrade do tej wersji...Hmmm chyba chińczyki pogubili się w numeracji apek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 19 Share Posted May 19 Poprawka wrzucona, apka SMS znormalniała . Nie było błędów na czerwono po instalacji w TWRP.Sędnięte z Xiaomi 13 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 19 Share Posted May 19 shennong też wrzucony - smsy odżyły 🙃 wielkie dzięki za szybką reakcję 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted May 19 Share Posted May 19 @Kacper Skrzypek widzę, że wyjątek dla Google Maps udało się wprowadzić do wyjątków w ładowaniu. Mam ustawione 90% zatrzymaj ładowanie jak działa nawigacja i rzeczywiście zatrzymuje ładowanie. Dzięki Panowie "niech moc będzie z Wami" 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 19 Author Share Posted May 19 A, to mnie zaskoczyłeś. Wiem, że Igor coś robił, ale nie pisał nic na ten temat... Aplikacje dodane do listy: Mapy Google, Mapy Google Go, Waze, Mapy Sygic, Sygic GPS Truck & Caravan, HERE WeGo (zwykła i beta), TomTom GO Navigation, TomTom GO Fleet, TomTom AmiGO, CoPilot GPS Navigation, MapFactor Navigator, MAPS.ME, OsmAnd. W następnej aktualizacji będzie Yanosik. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 21 Share Posted May 21 troszkę off top ale przede umawiają się już aktualne poprawki google Play to można sobie sprawdzić przy okazji ... nie zaszkodzi ... u siebie na shennongu wrzuciłem - poszło bezproblemowo ... ogólnie na tym aktualnym rebuildzie wszystko jest ok ... nie ma specjalnie co się przyczepić ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted May 22 Share Posted May 22 Miałem to wcześniej na innych buildach. Po jakimś czasie przestaje mi działać wybudzanie telefonu dwuklikiem. Dopiero reset pomaga. Ktoś ma coś podobnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 22 Share Posted May 22 U mnie dwuklik działa cały czas bez problemów, może coś się gryzie, jakaś aplikacja którą w tym okresie instalowałeś. Miałem tak kiedyś z wyświetlaniem powiadomień na zablokowanym telefonie i odblokowaniem twarzą, okazało się że widget wygaszenia ekranu się kłócił z nimi i po zmianie na inny wszystko zaczęło działać.Sędnięte z Xiaomi 13 PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted May 22 Share Posted May 22 (edited) Muszę zatem przeprowadzić śledztwo EDIT: Chyba znalazłem winowajcę - to apka NOLED do pokazywania nieodebranych połączeń, sms-ów itd. itp. Po odinstalowaniu dwuklik działa. Edited May 22 by Dru79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 22 Share Posted May 22 Te apki chyba są mocno ingerujące w system, taż różnych używałem. Teraz mam chyba najprostsza i świetnie działająca NotifyBuddySędnięte z Xiaomi 13 PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 22 Author Share Posted May 22 Moduł z 15 maja przestał działać. I nie mamy więcej fingerprintów, więc Google Pay nie będzie działać, jeśli ktoś jakiegoś nie znajdzie. Przykro mi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 22 Share Posted May 22 potwierdzam ... już wywaliło 🙁 ja się już od jakiegoś czasu przesiadłem na blika zbliżeniowego ... no ale dobrze było mieć to w rezerwie jakby tam co nie zaskoczyło ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts