dzanas69 Posted May 16 Posted May 16 Prawdopodobnie dlatego, że masz jeszcze stary ROM z OTA na miuipolska, które zostało odcięte. Stąd brak komunikatu (np. ostatnie stable, w kolejnym będzie).A jest może możliwość tak zrobić, aby powiadomienia o nowych wersjach poprawek pojawiały się na starszych telefonach( RN 10 PRO ), które już nie dostają aktualizacji? Owszem,można sprawdzać na stronie czy nie ma coś nowego, ale zawsze prościej jak aktualizator pokazywał info o nowej wersji? pozdrawiam
Kacper Skrzypek Posted May 16 Posted May 16 Godzinę temu, dzanas69 napisał(a): 17 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Prawdopodobnie dlatego, że masz jeszcze stary ROM z OTA na miuipolska, które zostało odcięte. Stąd brak komunikatu (np. ostatnie stable, w kolejnym będzie). A jest może możliwość tak zrobić, aby powiadomienia o nowych wersjach poprawek pojawiały się na starszych telefonach( RN 10 PRO ), które już nie dostają aktualizacji? Owszem,można sprawdzać na stronie czy nie ma coś nowego, ale zawsze prościej jak aktualizator pokazywał info o nowej wersji? pozdrawiam Daj mi znać czy teraz pokazuje w aktualizatorze. Aktualizacja 16:18: Przykro mi, ale nie ma takiej możliwości. Wrzuciliśmy pliki na miuipolska i praktycznie zaraz cały serwer padł.
Master Posted May 16 Posted May 16 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Daj mi znać czy teraz pokazuje w aktualizatorze. Aktualizacja 16:18: Przykro mi, ale nie ma takiej możliwości. Wrzuciliśmy pliki na miuipolska i praktycznie zaraz cały serwer padł. tak przy okazji tego serwera i dostępu do portalu - bardzo często nie chce z przeglądarki się wbić na forum ... wrzucony adres i to wisi ... z żadną inną strona nie mam takich problemów - wskakuje moment a tylko tutaj są takie zawiechy 🙃
Kacper Skrzypek Posted May 16 Posted May 16 1 godzinę temu, Master napisał(a): tak przy okazji tego serwera i dostępu do portalu - bardzo często nie chce z przeglądarki się wbić na forum ... wrzucony adres i to wisi ... z żadną inną strona nie mam takich problemów - wskakuje moment a tylko tutaj są takie zawiechy 🙃 Niestety mimo skasowania plików wciąż coś zżera ogromne zasoby procka. Próbujemy temu zaradzić, ale na razie jest jak jest...
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 A powiedz kolego, wykrywanie tej apki do Xiaomi.inject jest wprowadzone po stronie ROMu czy poprostu za pomocą aplikacji Aktualizacje? Na moim Romie póki co jest jeszcze chyba po staremu (1.0.4.0)
Kacper Skrzypek Posted May 16 Posted May 16 15 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): A powiedz kolego, wykrywanie tej apki do Xiaomi.inject jest wprowadzone po stronie ROMu czy poprostu za pomocą aplikacji Aktualizacje? Na moim Romie póki co jest jeszcze chyba po staremu (1.0.4.0) Jeśli masz na myśli wykrywanie tego, czy fix jest zainstalowany, to nie ma tego nigdzie wprowadzonego. Informacja idzie do wszystkich, niezależnie od tego, czy ktoś miał już fixa, czy nie.
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli masz na myśli wykrywanie tego, czy fix jest zainstalowany, to nie ma tego nigdzie wprowadzonego. Informacja idzie do wszystkich, niezależnie od tego, czy ktoś miał już fixa, czy nie. Chodzi mi o wykrywanie aktualizacji tego modułu. U mnie nie było takowej informacji. Musiałem sprawdzić ręcznie na stronie
Master Posted May 16 Posted May 16 7 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Chodzi mi o wykrywanie aktualizacji tego modułu. U mnie nie było takowej informacji. Musiałem sprawdzić ręcznie na stronie tu bym radził wyczyścić wszystkie dane apki aktualizatora ... wtedy powinno się pojawić wszystkie monity ... zakładam że to przechodzi przez apke - a nie sam system jako taki ...
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 (edited) 24 minuty temu, Master napisał(a): tu bym radził wyczyścić wszystkie dane apki aktualizatora ... wtedy powinno się pojawić wszystkie monity ... zakładam że to przechodzi przez apke - a nie sam system jako taki ... Faktycznie. Teraz wykrywa. Wyłączyłem to bo wyskakiwało non stop Edited May 16 by Kuchta2022
Master Posted May 16 Posted May 16 9 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Faktycznie. Teraz wykrywa. Wyłączyłem to bo wyskakiwało non stop wiesz w sumie ten monit to też jakoś specjalnie przydatny nie jest - w szczególności dla osób ogarniających temat ... bo jak często wrzucasz się na forum czy po prostu wywali Ci Googla to wiesz co robić - wbijasz na sourceforge i wrzucasz najnowszego fixa ... patrząc jak to ostatnio wygląda to jest to wszystko praktycznie na bieżąco ... 🙃 no a dla pozostałych to zawsze jakaś wskazówka ... bo przecież też z tego portfela Googla nie każdy korzysta na codzien ... tam trochę nie wiem po co jest ten monit odnośnie twrp czy fastboota - bo pobierana paczka z romem jest przecież w wersji dual (czyli wskoczy i w twrp i w fastboot) co innego jakby były osobne paczki pod jazdy tryb - wtedy wskazywałoby się aktualizatorowi która wersja nas interesuje ... 🙃
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 (edited) 1 godzinę temu, Master napisał(a): wiesz w sumie ten monit to też jakoś specjalnie przydatny nie jest - w szczególności dla osób ogarniających temat ... bo jak często wrzucasz się na forum czy po prostu wywali Ci Googla to wiesz co robić - wbijasz na sourceforge i wrzucasz najnowszego fixa ... patrząc jak to ostatnio wygląda to jest to wszystko praktycznie na bieżąco ... 🙃 no a dla pozostałych to zawsze jakaś wskazówka ... bo przecież też z tego portfela Googla nie każdy korzysta na codzien ... tam trochę nie wiem po co jest ten monit odnośnie twrp czy fastboota - bo pobierana paczka z romem jest przecież w wersji dual (czyli wskoczy i w twrp i w fastboot) co innego jakby były osobne paczki pod jazdy tryb - wtedy wskazywałoby się aktualizatorowi która wersja nas interesuje ... 🙃 A propos masz może apke Aktualizacje w wersji 18.1? Jakbyś mógł to podeślij linka z tą wersją i jak możesz to z apką Panel Sterowania (SecurityCenter) oraz uprawnienia (Perrmission) potrzebuje najnowsze wersje od Xiaomi.eu (próbuje naprawić mały problem) Edited May 16 by Kuchta2022
Master Posted May 16 Posted May 16 (edited) 37 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): A propos masz może apke Aktualizacje w wersji 18.1? Jakbyś mógł to podeślij linka z tą wersją i jak możesz to z apką Panel Sterowania (SecurityCenter) oraz uprawnienia (Perrmission) potrzebuje najnowsze wersje od Xiaomi.eu (próbuje naprawić mały problem) oj to chyba nie pomogę ... to trzeba by zapytać pana Kacpra ... nie wiem czy gdzieś jest z tym jakieś repozytorium plików - a jeśli jest to chyba nie każdy ma tam dostęp ... 🙃 napisz do niego - jak nie ma to zawsze można jeszcze poprosić o to kogoś z ekipy Xiaomi eu ... ja tam nie mam żadnych dojść 🙃 ps. jeśli chodzi o apki / usługi z hyper os to takie repozytorium jest tu ... https://hyperosupdates.com/latest-app-updates/ no ale to nie są wersje modyfikowane przez xiaomi eu ... więc raczej Ci się nie przydadzą ... Edited May 16 by Master
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 Godzinę temu, Master napisał(a): oj to chyba nie pomogę ... to trzeba by zapytać pana Kacpra ... nie wiem czy gdzieś jest z tym jakieś repozytorium plików - a jeśli jest to chyba nie każdy ma tam dostęp ... 🙃 napisz do niego - jak nie ma to zawsze można jeszcze poprosić o to kogoś z ekipy Xiaomi eu ... ja tam nie mam żadnych dojść 🙃 ps. jeśli chodzi o apki / usługi z hyper os to takie repozytorium jest tu ... https://hyperosupdates.com/latest-app-updates/ no ale to nie są wersje modyfikowane przez xiaomi eu ... więc raczej Ci się nie przydadzą ... Szkoda że Xiaomi.eu niema takiego repozytorium. Pliki APK byś dał spokojnie radę wyeksportować np. w Split APKS Installer
Master Posted May 16 Posted May 16 (edited) 39 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Szkoda że Xiaomi.eu niema takiego repozytorium. Pliki APK byś dał spokojnie radę wyeksportować np. w Split APKS Installer wiesz - ja nie wiem czy nie ma ... 🙃 to że my nie mamy to co innego - nie ta liga 🙃 mogę spróbować - jak się uda podeślę ... chodzi Ci o ta apke co w załączeniu ... ciekawe czy jest pod nowsze andki ... Edited May 16 by Master
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 (edited) 14 minut temu, Master napisał(a): wiesz - ja nie wiem czy nie ma ... 🙃 to że my nie mamy to co innego - nie ta liga 🙃 mogę spróbować - jak się uda podeślę ... chodzi Ci o ta apke co w załączeniu ... ciekawe czy jest pod nowsze andki ... Tak o te. Masz link do apki jak Sklep nie daje https://github.com/Aefyr/SAI Ustawienia backup ustaw tak jak na zdjęciu i pokaże wszystkie apki Edited May 16 by Kuchta2022
Master Posted May 16 Posted May 16 (edited) 26 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Tak o te. Masz link do apki jak Sklep nie daje https://github.com/Aefyr/SAI rozumiem że trzeba to zrobić jako backup ... tyle że tam nie pokazuje tych usług systemowych do wybrania ... dobra - już chyba ogarnąłem ... zaraz spróbuję zrobić https://we.tl/t-tmZZW5zkXn obadaj czy ok - zapisane jako APK - chyba że chcesz jako backup z tego programika ... format BIN to masz tu https://we.tl/t-KpUXf20Zbq Edited May 16 by Master
Kuchta2022 Posted May 17 Author Posted May 17 (edited) 10 godzin temu, Master napisał(a): rozumiem że trzeba to zrobić jako backup ... tyle że tam nie pokazuje tych usług systemowych do wybrania ... dobra - już chyba ogarnąłem ... zaraz spróbuję zrobić https://we.tl/t-tmZZW5zkXn obadaj czy ok - zapisane jako APK - chyba że chcesz jako backup z tego programika ... format BIN to masz tu https://we.tl/t-KpUXf20Zbq Ten programik robi backup tylko jako APKS albo APK. Dzięki wielkie. Uprawnienia apka ta sama wersja co u mnie ale Panel sterowania i Aktualizacje dałeś mi nowsze 😎 To są wersje od Xiaomi.eu tak (panel i uprawnienia) ? Jaki masz telefon że masz nowsze wersje na ROM od nich? Jakbyś mógł, sprawdzisz u siebie czy niektóre uprawnienia się resetują (wizualnie przynajmniej, bo apki dzialają) uprawnienia do Dokumentów i plików? W celach testowych nadaj którejś z tych które są na czerwono na screenie, potem cofnij się do tyłu i wejdź w te zakładkę jeszcze raz by sprawdzić czy się coś zmieniło. Jak wskoczy na czerwone znowu to będzie to zabezpieczenie samego Andka Edited May 17 by Kuchta2022
Master Posted May 17 Posted May 17 (edited) 31 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Ten programik robi backup tylko jako APKS albo APK. Dzięki wielkie. Uprawnienia apka ta sama wersja co u mnie ale Panel sterowania i Aktualizacje dałeś mi nowsze 😎 To są wersje od Xiaomi.eu tak (panel i uprawnienia) ? Jaki masz telefon że masz nowsze wersje na ROM od nich? Jakbyś mógł, sprawdzisz u siebie czy niektóre uprawnienia się resetują (wizualnie przynajmniej, bo apki dzialają) uprawnienia do Dokumentów i plików? W celach testowych nadaj którejś z tych które są na czerwono na screenie, potem cofnij się do tyłu i wejdź w te zakładkę jeszcze raz by sprawdzić czy się coś zmieniło. Jak wskoczy na czerwone znowu to będzie to zabezpieczenie samego Andka dobra - sprawdze w miare szybko w wolnej chwili ... z uprawnieniami nie mialem do tej pory problemow ... telefon to 14 pro, rom to najnowsza majowa beta ... jutro bedzie juz nowsza niz ta ... moze jeszcze jakies nowsze wersje tych uslug wskocza ... zobaczymy ... u mnie jeśli chodzi o dostęp do plików to tak to wygląda jak w załączeniu - zmieniłem dla tego widżetu na zielony potem wlazłem jeszcze raz i dalej jest zielony ... Edited May 17 by Master
Kuchta2022 Posted May 17 Author Posted May 17 Sprawdzę u mnie z tą apka. Teraz widzę że na tej najnowszej wersji która mi podeslałeś wszystko wygląda już zupełnie inaczej. Zweryfikuje jak to wygląda obecnie
Master Posted May 17 Posted May 17 (edited) 6 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Sprawdzę u mnie z tą apka. Teraz widzę że na tej najnowszej wersji która mi podeslałeś wszystko wygląda już zupełnie inaczej. Zweryfikuje jak to wygląda obecnie wiesz ja mam wylaczone to sledzenie uprawnien ... zaraz podesle Ci jeszcze kilka screenow ... nie jest mi to potrzebne w sumie do niczego - ogolnie mam duzo rzeczy tez wywalone w debloacie wiec odnosnie tego co pisales w mailu to tez pewnie nie wszystko da sie wyciagnac uzupelnisz najwyzej swoimi wersjami ... ja dosc mocno wszystko poczyscilem - pisalismy o tym w dziale dyskusje o aplikacjach - tam jest osobny watek do tego zalozony ... a w ogole to piszemy juz troche nie na temat bo zakladales ten watek w zakresie FIXa do GP/GW ... jesli chodzi o to co pisales w mailu to chyba trzeba by tu dodac taki odrebny watek w jakims dziale - moze w aplikacjach? i tam wrzucic tego linka do repozytorium ... no i w razie czego tam bedzie isc dalej dyskusja - temat do przemyslenia ... Edited May 17 by Master
Kuchta2022 Posted May 17 Author Posted May 17 Na tej wersji Panel sterowania i Uprawnienia co mi wysłałeś wszystko śmiga. Teraz Dokumenty i Pliki już nie są połączone z multimediami jak w starej wersji (uprawnienia były do plików i multimediów w jednym) tylko porozdzielane to też lista aplikacji się odpowiednio zmniejszyła. I jak dam na zielone to zostaje na zielonym 😎
Master Posted May 17 Posted May 17 2 minuty temu, Kuchta2022 napisał(a): Na tej wersji Panel sterowania i Uprawnienia co mi wysłałeś wszystko śmiga. Teraz Dokumenty i Pliki już nie są połączone z multimediami jak w starej wersji (uprawnienia były do plików i multimediów w jednym) tylko porozdzielane to też lista aplikacji się odpowiednio zmniejszyła. I jak dam na zielone to zostaje na zielonym 😎 spoko - fajnie ze ogarnales ... przeczytaj jeszcze co pisalem powyzej bo zrobilem edycje ... ogolnie nie mam zadnych problemow z dostepami i uprawnieniami - wszystko smiga jak trzeba ... 1
Kuchta2022 Posted May 17 Author Posted May 17 W tym miejscu pojawia się ten stary Menedżer uprawnień który ma problem z tymi sokami co na screenie są czerwone. Możesz u siebie zweryfikować? Z kolei zakładka Uprawnienia ta nowa z menu Ustawienia działa jak należy
Master Posted May 17 Posted May 17 (edited) 13 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): W tym miejscu pojawia się ten stary Menedżer uprawnień który ma problem z tymi sokami co na screenie są czerwone. Możesz u siebie zweryfikować? Z kolei zakładka Uprawnienia ta nowa z menu Ustawienia działa jak należy jak wejdę przez ten menadżer i w uprawnienia i zrobię tak jak piszesz - tzn. np dam ten dostęp dla Adobe (zielony) to potem jak znowu wejdę to jest znowu na czerwonym ... czyli zmienia sam ... poprzednio tez wlazilem z menu ustawien w aplikacje a nie tak jak teraz przez ten przybornik i uprawnienia ... Edited May 17 by Master
Kuchta2022 Posted May 17 Author Posted May 17 6 minut temu, Master napisał(a): jak wejdę przez ten menadżer i w uprawnienia i zrobię tak jak piszesz - tzn. np dam ten dostęp dla Adobe (zielony) to potem jak znowu wejdę to jest znowu na czerwonym ... czyli zmienia sam ... Czyli to będzie albo zabezpieczenie Androida albo apka ma zwalony moduł. Bo w całym systemie uprawnienia na to co tu pokazuje czerwone są przyznane i te apki zachowują się prawidłowo.
Master Posted May 17 Posted May 17 1 minutę temu, Kuchta2022 napisał(a): Czyli to będzie albo zabezpieczenie Androida albo apka ma zwalony moduł. Bo w całym systemie uprawnienia na to co tu pokazuje czerwone są przyznane i te apki zachowują się prawidłowo. na to by wychodzilo - trza napisac do pana Kacpra w temacie ... u mnie nie ma zadnych problemow z dostepem ani apek zewnetrznych ani uslug systemowych ... adobe normalnie czyta wszystko co trzeba - mimo ze tam mamy zaznaczone na czerwono - np. wlasnie ten dostep do plikow ...
Recommended Posts