Kuchta2022 Posted May 15 Posted May 15 Dziś przestała działać pozycja MEETS_DEVICE_INTEGRITY Po aktualizacji aplikacji nie działa już nawet MEETS_BASIC_INTEGRITY Potrzebna kolejna aktualizacja apki
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 Nie, kolejna aktualizacja apki nie jest potrzebna. Wyczyść dane usług Google Play albo uruchom telefon ponownie.
Master Posted May 15 Posted May 15 sprawdziłem u siebie przed chwilą - wrzucony nowy fix - nic nie czyściłem i bez restartu ... a portfelu tez wszystko ok ...
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 (edited) 13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie, kolejna aktualizacja apki nie jest potrzebna. Wyczyść dane usług Google Play albo uruchom telefon ponownie. Ani jedno ani drugie nie pomogło. Z jakiegoś powodu apka cały czas ma status Zatrzymana. Zaktualizować musiałem ją też przez wyłączenie weryfikacji podpisu, bo wywala błąd o innej sygnaturze Edited May 15 by Kuchta2022
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 5 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Z jakiegoś powodu apka cały czas ma status Zatrzymana Nie wiem, gdzie to widzisz, ale u mnie takiej informacji nie ma. Coś musiałeś popsuć. 7 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Zaktualizować musiałem ją też przez wyłączenie weryfikacji podpisu, bo wywala błąd o innej sygnaturze A to już tym bardziej oznacza, że coś było grzebane. Normalnie tak nie powinno być.
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie wiem, gdzie to widzisz, ale u mnie takiej informacji nie ma. Coś musiałeś popsuć. A to już tym bardziej oznacza, że coś było grzebane. Normalnie tak nie powinno być. Zainstalowałem ponownie aktualizacje, ale za pomocą Instalator aplikacji (ten od Xiaomi) i jest już uruchomiona. Jednak nadal wszystko jest na czerwono. Już 3 razy telefon ponownie włączyłem, czyściłem Usługi Google Play i nic. Nie wiem co jest grane. Usługi Google Play zaktualizowały mi się same do wersji 24.17.18 (19408-633711484) może apka nie działa z tą wersją?
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 Sprawdzę jak będę mieć tę wersję (bo jej nie mam), aczkolwiek nie powinno to mieć nic na rzeczy.
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 Chyba jednak jest to wina waszej apki. Gdy ja wyłącze i wgram moduł magisk Play Integrity Fix to działa tylko 2 pozycja (1 nadal nie działa) jak włącze waszą to nie działa nic. Zanim zaktualizowały się usługi Google Play to też działała tylko 2 opcja
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 Trzeba było zatem mówić, że masz Magiska... Być może przez to nie idzie. Za modyfikacje z rootem nie odpowiadamy, zakładamy że masz świadomość tego co robisz.
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 18 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Trzeba było zatem mówić, że masz Magiska... Być może przez to nie idzie. Za modyfikacje z rootem nie odpowiadamy, zakładamy że masz świadomość tego co robisz. Już wszystko wiem. Fix działa, ale tylko z wersją usług Google Play 24.17.17 (19408.631235745). Przed fixem działa tylko 2 pozycja. Po aktualizacji fixa działa, ale tylko do tej wersji. Po aktualizacji Usług Google Play (wgrało się samo) do wersji 24.17.18 (19408-633711484) fix nie działa. Trzeba zatem wydać fixa który obsługuje najnowszą wersję Usług Google Play. Magisk nie jest tu niczemu winny
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 Wyślij mi APK tych usług Google Play, sprawdzę u siebie. Nie ma tej wersji w Internecie, u mnie też nie - zdaje się że masz jakąś betę APK...
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 (edited) 7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Wyślij mi APK tych usług Google Play, sprawdzę u siebie. Nie ma tej wersji w Internecie, u mnie też nie - zdaje się że masz jakąś betę APK... Jest w formie APKS, ale możesz rozpakować jak chcesz sam APK https://mega.nz/file/cpJCwLLI#4Gqjo89yiZNhiDLKvsSY6B98N4N6RK2QJfakipXnnFU Co najdziwniejsze po usunięciu tej aktualizacji i wgraniu jej ręcznie przez SAI weryfikacja działa poprawnie. Jednak po restarcie urządzenia, weryfikacja na tej wersji Google Play już nie działa Edited May 15 by Kuchta2022
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 Działa bez problemu. Sprawdzałem po restarcie. Nie mam roota, problem musi być gdzieś u Ciebie.
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 5 minut temu, l1ght napisał(a): U mnie też przestało dzisiaj działać. A zaktualizowałeś moduł? https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/XiaomiEUModule_2024.05.15.apk/download
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 (edited) Sprawdź w aplikacji Play Integrity Checker bo to co pokazałeś niczego nie udowadnia. To nie sprawdza tego jak trzeba Edited May 15 by Kuchta2022
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 2 minuty temu, Kuchta2022 napisał(a): Sprawdź w aplikacji Play Integrity Checker bo to co pokazałeś niczego nie udowadnia. To nie sprawdza tego jak trzeba Sugerujesz, że Google Play, bo z niego to sprawdzam, nie sprawdza swojego testu tak jak należy? Śmieszne... Ale proszę, inna apka (Play Integrity Checker wyczerpał API):
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 (edited) Po prostu to co jest w sklepie Play jest nieczytelne i nie dokładne. U mnie już nawet na domyślnej wersji Google Play bez aktualizacji nie działa. Skoro jest też inna osoba której nie działa to znaczy że trzeba wydać jeszcze jeden fix. Sklep Play pokazuje u mnie podobne informacje co na twoim screenie mimo że weryfikacja nie przechodzi testu Edited May 15 by Kuchta2022
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 1 minutę temu, Kuchta2022 napisał(a): Skoro jest też inna osoba której nie działa to znaczy że trzeba wydać jeszcze jeden fix Ta inna osoba napisała tylko, że dzisiaj u niej przestało działać, co jest logiczne. NIE NAPISAŁA, że NIE DZIAŁA na OSTATNIM FIXIE. Czytamy ze zrozumieniem.
l1ght Posted May 15 Posted May 15 12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A zaktualizowałeś moduł? https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/XiaomiEUModule_2024.05.15.apk/download Nie, po aktualizacji ruszyło. Dziwne bo updater nie wypluł informacji o nowej paczce. Muszę zacząć sprawdzać stronę, zatem.
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 1 minutę temu, l1ght napisał(a): Dziwne bo updater nie wypluł informacji o nowej paczce Prawdopodobnie dlatego, że masz jeszcze stary ROM z OTA na miuipolska, które zostało odcięte. Stąd brak komunikatu (np. ostatnie stable, w kolejnym będzie).
l1ght Posted May 15 Posted May 15 (edited) 17 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Po prostu to co jest w sklepie Play jest nieczytelne i nie dokładne. U mnie już nawet na domyślnej wersji Google Play bez aktualizacji nie działa. Skoro jest też inna osoba której nie działa to znaczy że trzeba wydać jeszcze jeden fix. Sklep Play pokazuje u mnie podobne informacje co na twoim screenie mimo że weryfikacja nie przechodzi testu Chłopie Ty się słyszysz? "Trzeba"? Ludzie to robią po godzinach za darmo. A Ty jakieś rozkazy przyszedłeś wydawać? Jak się nie podoba wróć na Roma od xiaomi i już. 11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Prawdopodobnie dlatego, że masz jeszcze stary ROM z OTA na miuipolska, które zostało odcięte. Stąd brak komunikatu (np. ostatnie stable, w kolejnym będzie). Pora zaktualizować soft. Edited May 15 by l1ght
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 13 minut temu, l1ght napisał(a): Chłopie Ty się słyszysz? "Trzeba"? Ludzie to robią po godzinach za darmo. A Ty jakieś rozkazy przyszedłeś wydawać? Jak się nie podoba wróć na Roma od xiaomi i już. Po to jest to forum by zgłaszać błędy. Jak coś nie działa to logiczne że trzeba to zaktualizować
Kacper Skrzypek Posted May 15 Posted May 15 2 minuty temu, Kuchta2022 napisał(a): Po to jest to forum by zgłaszać błędy. Jak coś nie działa to logiczne że trzeba to zaktualizować Oczywiście, tylko że problem w tym, że, jak widać na moim, @Master i @l1ght przykładzie, problem jest gdzieś u Ciebie. Masz Magiska, pewnie też jakieś moduły. Sprawdź je. Gdyby fix nie działał, mielibyśmy więcej zgłoszeń niż tylko to Twoje.
Master Posted May 15 Posted May 15 no u mnie jak wysłałem ... jeszcze screeny z SPIC ... też safety net ... jak wspominałem nie robiłem restartu ani nie czyściłem cache usług googla ...
l1ght Posted May 15 Posted May 15 11 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Po to jest to forum by zgłaszać błędy. Jak coś nie działa to logiczne że trzeba to zaktualizować Nie, nie jest to logiczne. Logiczne jest że zgłasza się błąd i ewentualnie ktoś po jego weryfikacji go naprawi, albo nie.
Master Posted May 15 Posted May 15 4 minuty temu, l1ght napisał(a): Nie, nie jest to logiczne. Logiczne jest że zgłasza się błąd i ewentualnie ktoś po jego weryfikacji go naprawi, albo nie. no coś tam się gryzie u Kolegi ... zobaczymy jakie jeszcze będą zgłoszenia w temacie ... nie pamiętam przy poprzednich fixach ... a było ich już trochę ... żeby tego typu problemy zgłaszali załoganci ... 🙃 też nie miałem do tej pory problemu z żadną wersja fixa ... kiedyś nie było tego monitu w updaterze i forum było zawalone zgłoszeniami o problemie z tym pay / wallet ... no ale to już historia - w ogóle luks że ekipa z Xiaomi eu tak szybko zareagowała - z mojej strony pełen szacun że walczą z Google a to trochę jak walka Dawida z Goliatem 🙃 ale jak widać mały może więcej ... oby tak zostało ...
grzegorz.lki Posted May 16 Posted May 16 Nowy fix z 15 maja wgrany. Portfel działa i inne aplikacje. Jedyna aplikacja, która się wysypała to Lotto. A pewnie po aktualizacji sobotniej ruszy.
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 3 godziny temu, grzegorz.lki napisał(a): Nowy fix z 15 maja wgrany. Portfel działa i inne aplikacje. Jedyna aplikacja, która się wysypała to Lotto. A pewnie po aktualizacji sobotniej ruszy. Lotto ma chyba jakąś awarie po ich stronie
Master Posted May 16 Posted May 16 Godzinę temu, Kuchta2022 napisał(a): Lotto ma chyba jakąś awarie po ich stronie tak ... a w szczególności wizytę CBA w centrali w Wawie ... 🙃
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 (edited) Po testach zauważyłem: Bez root działa na każdej wersji Usług Google Play Z Magisk root nie działa. Wnioski: Urządzenie bez root przechodzi weryfikację dzięki waszej aplikacji Urządzenie z root ignoruje waszą aplikacje i do przejścia weryfikacji wymaga modułu Play Integrity Fix. Po wgraniu najnowszej wersji modułu 15.9.8 weryfikacja działa. Edited May 16 by Kuchta2022
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 33 minuty temu, Master napisał(a): tak ... a w szczególności wizytę CBA w centrali w Wawie ... 🙃 Poważnie czy sobie jaja robisz?
Master Posted May 16 Posted May 16 15 minut temu, Kuchta2022 napisał(a): Poważnie czy sobie jaja robisz? https://www.money.pl/gospodarka/cba-weszlo-do-totalizatora-sportowego-news-money-pl-7027821128666080a.html
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 Apka Lotto już działa. Chyba wzięli co chcieli i pozwolili ja włączyć.
Master Posted May 16 Posted May 16 (edited) Godzinę temu, Kuchta2022 napisał(a): Apka Lotto już działa. Chyba wzięli co chcieli i pozwolili ja włączyć. 🙃no dziala ... tez sprawdzilem ... moze tam to dlatego ze 100wke sieklem ostatnio w plusie ... i weszli sprawdzic czy aby nie przekret jaki 🙃 wiesz to moze byc zbieg okolicznosci ze akurat teraz wywalilo - choc do tej pory nie bylo takiego problemu - a korzystam co jakis czas ... wiec moze i to byc powiazane ... z drugiej strony strona lotto jest ok - i byla tez dostepna jak apke wywalilo ... no cos tam sie dzieje ... moze kolejnego przekreta / afere znajda ... to cale CBA zaczelo ostatnio pokazywac ze jednak do czegos jest potrzebne bo sa przeciez plany ich likwidacji ... Edited May 16 by Master
Recommended Posts