Mam problem z moim Redmi Note 13 Pro 5g (GARNET) kupiony w sklepie wersja EEA. Wgrałem mu Indonezje aby mieć nagrywanie rozmów i tu dziwna sprawa do puki nie włączę mu internetu wszystko działa jak należy ale jak tylko połączę go po WiFi czy przez dane pakietowe pobiera chyba jakąś aktualizację z google i wyłącza nagrywanie rozmów. Z dialera znika kaseta a z ustawień zakładka nagrywania rozmów. Taka sama sytuacja jest też na oprogramowaniu Tajwan. Ktoś coś miał może podobnego i czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.
Pytanie
buberek4040
Mam problem z moim Redmi Note 13 Pro 5g (GARNET) kupiony w sklepie wersja EEA. Wgrałem mu Indonezje aby mieć nagrywanie rozmów i tu dziwna sprawa do puki nie włączę mu internetu wszystko działa jak należy ale jak tylko połączę go po WiFi czy przez dane pakietowe pobiera chyba jakąś aktualizację z google i wyłącza nagrywanie rozmów. Z dialera znika kaseta a z ustawień zakładka nagrywania rozmów. Taka sama sytuacja jest też na oprogramowaniu Tajwan. Ktoś coś miał może podobnego i czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.
Top użytkownicy dla tego pytania
22
16
14
10
Popularne dni
9 Kwi
18
15 Sty
9
30 Sty
8
28 Lut
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Janwoj 22 odpowiedzi
Marrik 16 odpowiedzi
buberek4040 14 odpowiedzi
Kacper Skrzypek 10 odpowiedzi
Popularne dni
9 Kwi 2024
18 odpowiedzi
15 Sty 2025
9 odpowiedzi
30 Sty 2025
8 odpowiedzi
28 Lut 2025
6 odpowiedzi
Popularne posty
Marrik
Jest prostszy sposób. Można próbować wgrać na podmiankę pliku zip z aktualizacją. Wtedy nie trzeba odblokowywać BL by wgrać Indonezję lub Tajwan.
Kacper Skrzypek
Nie funkcjonują w przypadku chińskich modeli. Z globalnymi jest nieco lepiej.
Kacper Skrzypek
Nie, to jest niezależne od siebie (chyba że masz wyłączone ustalanie czasu od operatora, to wtedy może, ale... tak to nie).
Opublikowane grafiki
79 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi