Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów4 odpowiedzi
-
0 głosów8 odpowiedzi
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów2 odpowiedzi
-
0 głosów4 odpowiedzi
64 pytań w tym forum
-
CrashDump Mode
Dzień dobry wszystkim! Jestem nowym użytkownikiem forum. Piszę, ponieważ mam problem. Dziś na moim urządzeniu wyskoczył pomarańczowy ekran "Xiaomi CrashDump Mode" Your device is crashed, you can either get full memory dump using qpst or select to save it to fac partitoin! Ramdump partition not found, enter qpst mode! DumpRegion- all ok Przytrzymałem vol up+ power i po kilkunastu sekundach pojawiło się menu z reboot lub wipe data. Moje pytanie brzmi następująco: skąd ten pomarańczowy ekran? Telefon leżał w torbie, zablokowany. Czy mogła go uruchomić przypadkowo wciśnięta kombinacja klawiszy vol+power czy jest to zwiastun jakiegoś poważniejszego probl…
0 głosów3 odpowiedzi -
-
Redmi Note 13 4G NFC
Witam. Posiadam telefon Redmi Note 13 4G i nie dostaje aktualizacji. Zatrzymałem się na Miui Global 14.0.3.0. Co może być przyczyną? Czyściłem dane aplikacji pobierającej aktualizacje, zmieniałem region, próbowałem pobrać plik w zainstalować ręcznie przez wybranie praczki aktualizacji, ale nic nie działa. Dostaję komunikat "Nie można zweryfikować aktualizacji. Nie można flashować tej pamięci ROM". Próbowałem wgrać Miui 14.0.4.0 oraz oraz Hyper OS, ale za każdym razem to samo. Komuś udało się rozwiązać ten problem? W rodzinie są jeszcze 2 takie same telefony i dostają aktualizacje bez problemu.
0 głosów4 odpowiedzi -
Redmi Note 13 pro 5G - brak aktualizacji
Witam! Proszę o podpowiedź w rozwiązaniu problemu. Jakieś pół roku temu kolega kupił na Allegro Redmi Note 13 pro 5G i do tej pory nie dostał żadnej aktualizacji. Na pokładzie ma HyperOS V816.0.6.HYPERVH. Co zrobić w tej sytuacji? Podejrzewam, że to przez zainstalowany ROM. Jeśli tak, to jak to zmienić?
0 głosów8 odpowiedzi -
0 głosów0 odpowiedzi
-
Konto Xiaomi
Dzień dobry mam problem z kontem xiaomi w zastosowaniu mam pusto, a jak zastosować telefon w urządzeniach administratora, aby pojawił się mi napis: Trwa aktualizacja systemu. Spróbuj ponownie później. Co nic nie daje. Zdjęcia w zabitych. Telefon i tak jest odblokowany, bo można odblokować Bootloadera tylko wtedy, gdy nie ma problemu z kontem w urządzeniu nie oglądającym telefonu. Wraz z aktualizacją itd. Tak samo w aplikacji Xiaomi Community pokazuje, że mogę złożyć wniosek o odblokowanie bootloadera chociaż wcześniej było, że dostęp odblokowany. Próba wysłania wniosku kończy się monitem: Osiągnięto limit Aplikacji
0 głosów2 odpowiedzi -
Problem z esim note 13pro+5g
Witam to jest mój pierwszy post jestem użytkownikiem redmi Note 13 PRO PLUS 5g chciałem aktywować kartę eSim pomimo tego że w moim systemie operacyjnym telefonu jest możliwość zarządzania kartami moduł jest nieaktywny jest to telefon kupiony od chińskiego sprzedawcy przez Allegro z tego co się dowiedziałem to board to z incor natomiast mam hyperos1.0. telefon obsługuje SIM nie mam bladego pojęcia dlaczego to nie działa proszę o pomoc
0 głosów4 odpowiedzi -
Bootloop przy słabej/padniętej baterii
Na codzień używam RN13 Pro. Moje pytanie dotyczy Redmi, 8 ale postanowiłem napisać tutaj, ponieważ tamtego forum chyba już nikt nie czyta, a temat może dotyczyć też innych modeli. Redmi 8 leży sobie w szufladzie jako telefon zapasowy. Chciałem go ostatnio podładować, ale cyklicznie co około 6 sekund restartuje się i ładowanie nie postępuje. Zdąży tylko wyświetlić logo Redmi, uruchomić się nie da, bo bateria jest za słaba. Pytanie: da się to jakoś obejść i wymusić ładowanie bez bootloopa czy pozostaje jedynie wymiana baterii?
0 głosów1 odpowiedź -
Brak w ustawieniach systemowych pozycji Region.
W moim RN 13 Pro 5G wgrałem ROM tajwański 2.0.9.0 VNRTWXM i zauważyłem, że w zakładce Dodatkowe ustawienia pod pozycjami Data i czas oraz Języki i metody wprowadzania brak jest pozycji Region. W wyszukiwarce nigdzie go nie lokalizuje. Wcześniej miałem wersję indonezyjską a potem xiaomi.eu i region zawsze był w tym samym miejscu. Co ewentualnie mogło się stać, że nie ma możliwości zmiany regionu. Czyżby był ukryty w innej zakładce pod inną nazwą, albo trzeba go dopiero jakoś uaktywnić lub w trakcie konfiguracji na starcie ROM-u gdzieś ten fakt przegapiłem.
0 głosów2 odpowiedzi -
HyperOS opcje batterii,dysku i aplikacji nie otwierają się.
Cześć! Od kilku aktualizacji mam problem z opcjami baterii i dysku - nie otwierają się. Obecnie mam najnowszy HyperOs, ale działo się to już wcześniej, każda kolejna aktualizacja nie pomagała. Nagranie ekranu - https://photos.app.goo.gl/2YWPDfbxdgQczFUA7 Jakieś pomysły? Mam zablokowany bootloader, wszystko Stock.
0 głosów6 odpowiedzi -
Nagrywanie rozmów znika
Mam problem z moim Redmi Note 13 Pro 5g (GARNET) kupiony w sklepie wersja EEA. Wgrałem mu Indonezje aby mieć nagrywanie rozmów i tu dziwna sprawa do puki nie włączę mu internetu wszystko działa jak należy ale jak tylko połączę go po WiFi czy przez dane pakietowe pobiera chyba jakąś aktualizację z google i wyłącza nagrywanie rozmów. Z dialera znika kaseta a z ustawień zakładka nagrywania rozmów. Taka sama sytuacja jest też na oprogramowaniu Tajwan. Ktoś coś miał może podobnego i czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.
0 głosów79 odpowiedzi -
Zegar w pasku powiadomień
Od jakiegoś czasu wyświetla mi się zegar w pasku powiadomień i nie mam pojęcia jak go wyłączyć tzn. żeby nie był widoczny na ekranie głównym. Podczas korzystania z innych aplikacji jak najbardziej ok i tak to działało do tej pory natomiast od kilku dni jest widoczny non stop. Raczej nic nie zmieniałem w motywach ani innych ustawieniach. Jeśli ktoś wie jak to usunąć z ekranu głównego będę wdzięczny.
0 głosów1 odpowiedź -
Nie słychać rozmówcy przy połączeniach przychodzących
Od jakiegoś czasu nie słyszę swojego rozmówcy kiedy odbiorę połączenie przychodzące, pomaga wyłączenie bluetootha , co jest uciążliwe, bo mam smartwatcha. Przy wykonywaniu połączeń problem nie występuje. Miał ktoś podobny problem i udało się go rozwiązać?
0 głosów1 odpowiedź -
Redmi Note 13 Pro zacina się klawiatura/klatkuje.
Dzień dobry. Posiadam telefon Redmi Note 13 PRO i mam od jakiegoś czasu problem. Mianowicie chodzi mi o zacinanie klawiatury. Kiedy wchodzę w aplikacje np. Wiadomości i chcę coś napisać, to po kliknięciu w pole tekstu klawiatura wysuwa mi się z paska nawigacji przy czym bardzo klatkuje, bardzo nie płynnie to się dzieje. Przy schowaniu klawiatury i ponownym wysunieciu już tego problemu nie ma. Dzieje się tak praktycznie w każdej aplikacji, w której trzeba coś napisać. Usuwałem dale aplikacji SwiftKey, robiłem aktualizacje, przeinstalowywalem na nowo i dalej jest tak samo. Pomóżcie mi rozwiązać ten problem, bo mi już ręce opadają. Może to nie jest jakiś mega problem, ale mn…
0 głosów4 odpowiedzi -
Redmi note 13 Pro+ 5g - brak zasięgu
Witam, posiadam urządzenie jak w temacie(23090ra98g). Problem polega na tym, że pomimo tego, że wykrywa kartę sim możliwe są tylko połączenia alarmowe (brak zasięgu) na obu slotach sim Wersja oprogramowania 1.0.6.0.unoeuxm Wersja android 14 up1a.231005.007 Automatyczna aktualizacja oprogramowania nie pomogła, również resetowanie ustawień sieciowych.. Proszę o pomoc
0 głosów8 odpowiedzi -
Brak powiadomień na ekranie blokady
Jako nowy użytkownik Witam się ze wszystkimi. Jeżeli temat w złym miejscu to proszę o przeniesienie Otóż od kilku miesięcy jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G i z każdym dniem próbuję się z nim zaprzyjaźnić coraz bardziej . W starym telefonie (motorola) nie miałem takich "problemów" aczkolwiek tutaj nie mam pojęcia jak to rozpracować. Do brzegu... próbuję ustawić powiadomienia na ekranie blokady tzn, w starym telefonie jak dostałem np smsa, wiadomość na messenger itd to na ekranie blokady pokazywała się odpowiednia ikonka danej aplikacji. W obecnym telefonie za cholerę nie wiem jak to ustawić, w ustawieniach mogę tylko ustawić wygląd ekranu blokady czyli …
0 głosów23 odpowiedzi -
Włączono eksperymentalne rozszerzenie MTE
Czy wie ktoś jak to wyłączyć bo ciągle jest na ekranie .
0 głosów7 odpowiedzi -
Redmi Note 13 Pro+
Cześć, kupiłem jakiś czas temu dwa telefony z poniższej akcji: https://archiwum.allegro.pl/oferta/xiaomi-redmi-note-13-pro-12gb-512gb-5000mah-oled-i14885444459.html Wersja MIUI Global 14.0.3 (TNOMIXM) Wersja Android TP1A.220624.014 Niestety nie mogę zrobić żadnej aktualizacji (tak było w ofercie, niedopatrzenie). Czy możecie podpowiedzieć czy da się coś zrobić, nawet tracąc gwarancję, gdyż niektóre aplikacje/funkcje nie działają (NFC, dyktafon w Duolingo, McDonalds w Polsce)?
0 głosów4 odpowiedzi -
Redmi note 13 pro+ 5g - aparat pociemnia kolory
Witam, czy w waszych telefonach aparat też kręci filmy i robi zdjęcia w bardzo przekłamanych kolorach? U mnie są one strasznie wyblakłe i mało realistyczne.
0 głosów0 odpowiedzi -
Treść poufnego powiadomienia została ukryta
Cześć, Po aktualizacji do hyperos 2 i androida 15 zamiast niektórych powiadomien na zegarku mi watch active, dostaję informację jak w temacie. Zaznaczam że tylko niektóre wiadomości czy maile są ukryte, np z informacją o wystawionej fakturze. Da się to wyłączyć?
0 głosów2 odpowiedzi -
problem z aktualizacją do HyperOS
Mam taki problem, że mój telefon nie wykrywa jakiejkolwiek aktualizacji, i telefon został na MIUI 14.0.4 . Nie wiem co zrobić....
0 głosów4 odpowiedzi -
Problemy z powiadomieniami Xiaomi Redmi Note 13
Dzień dobry. Nabyłem nowy telefon Xiaomi Redmi Note 13. Skonfigurowałem telefon w pierwszym uruchomieniu, zainstalowałem wszystkie aktualizacje, Zalogowałem się na moje konto Google, zainstalowałem aplikacje, których najczęściej używam. Problem jest taki, że nie przychodzą mi powiadomienia z tych aplikacji. Jak odpalę stary telefon Xiaomi Redmi Note 7 wszystko działa, powiadomienia walą drzwiami i oknami. Co robić? Dodam, że mama ma ten sam model telefonu i problemu nie ma?
0 głosów5 odpowiedzi -
Po aktualizacji do HyperOS
Niedawno kupiłem nowy Redmi Note 13. Bardzo dobrze działa na miui 14, pojawiła się aktualizacja do HyperOS, nie wiem czy wgrywać? Jakie wrażenia po zaktualizowaniu systemu? Jakieś problemy techniczne? Czytałem że pojawiają się problemy z baterią? Czekam na opinie czy wgrywać HyperOS czy zostać przy MIUI.
0 głosów6 odpowiedzi -
Problem z połączeniami wychodzącymi w UE
Dzień dobry wszystkim, jestem użytkownikiem urządzenia Redmi Note 12. Ostatnio pojawił się problem, kiedy chciałem wykonać połączenie w roamingu w UE, usłyszałem informacje, że nie jestem uprawniony do wykonania połączenia. Innym członkom rodziny wszystko działa. Internet mam z sieci Play. Czy to wina urządzenia, czy sieci? Czy da się rozwiązać ten problem?
0 głosów4 odpowiedzi -
Poziom rozmycia tła w trybie Portret
Czy można gdzieś ustawić domyślny stopień rozmycia tła w fabrycznej apce aparatu? Przy każdym użyciu tego trybu rozmycie jest maksymalne, co nie do końca mi się podoba. A może przesiąść się na inną apkę? Da się bez roota? Jeśli tak to na jaką?
0 głosów2 odpowiedzi -
Słaba bateria
Cześć mam telefon od dwóch tygodni. czy tylko u mnie bateria jest mega słaba? Przy średnim używaniu, wręcz dość niskim, jak na dzisiejsze standardy, to bardzo szybko spada jej poziom, spadł o ponad 40% w 8h podczas mojej Pracy więc tyle co go używałam to w przerwie i drodze do pracy albo żeby komuś odpisać
0 głosów14 odpowiedzi