Problemy techniczne
50 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 88 views
Witam, czy w waszych telefonach aparat też kręci filmy i robi zdjęcia w bardzo przekłamanych kolorach? U mnie są one strasznie wyblakłe i mało realistyczne.
Last reply by Łukasz Kamiński, -
-
- 2 replies
- 223 views
Cześć, Po aktualizacji do hyperos 2 i androida 15 zamiast niektórych powiadomien na zegarku mi watch active, dostaję informację jak w temacie. Zaznaczam że tylko niektóre wiadomości czy maile są ukryte, np z informacją o wystawionej fakturze. Da się to wyłączyć?
Last reply by Gorus, -
- 1 follower
- 4 replies
- 132 views
Mam taki problem, że mój telefon nie wykrywa jakiejkolwiek aktualizacji, i telefon został na MIUI 14.0.4 . Nie wiem co zrobić....
Last reply by soxzko, -
- 4 followers
- 74 replies
- 6.8k views
Mam problem z moim Redmi Note 13 Pro 5g (GARNET) kupiony w sklepie wersja EEA. Wgrałem mu Indonezje aby mieć nagrywanie rozmów i tu dziwna sprawa do puki nie włączę mu internetu wszystko działa jak należy ale jak tylko połączę go po WiFi czy przez dane pakietowe pobiera chyba jakąś aktualizację z google i wyłącza nagrywanie rozmów. Z dialera znika kaseta a z ustawień zakładka nagrywania rozmów. Taka sama sytuacja jest też na oprogramowaniu Tajwan. Ktoś coś miał może podobnego i czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.
Last reply by Marrik, -
- 5 replies
- 137 views
Dzień dobry. Nabyłem nowy telefon Xiaomi Redmi Note 13. Skonfigurowałem telefon w pierwszym uruchomieniu, zainstalowałem wszystkie aktualizacje, Zalogowałem się na moje konto Google, zainstalowałem aplikacje, których najczęściej używam. Problem jest taki, że nie przychodzą mi powiadomienia z tych aplikacji. Jak odpalę stary telefon Xiaomi Redmi Note 7 wszystko działa, powiadomienia walą drzwiami i oknami. Co robić? Dodam, że mama ma ten sam model telefonu i problemu nie ma?
Last reply by Mirek Sałandziak, -
- 4 followers
- 6 replies
- 163 views
Niedawno kupiłem nowy Redmi Note 13. Bardzo dobrze działa na miui 14, pojawiła się aktualizacja do HyperOS, nie wiem czy wgrywać? Jakie wrażenia po zaktualizowaniu systemu? Jakieś problemy techniczne? Czytałem że pojawiają się problemy z baterią? Czekam na opinie czy wgrywać HyperOS czy zostać przy MIUI.
Last reply by kozseb, -
- 1 follower
- 4 replies
- 104 views
Dzień dobry wszystkim, jestem użytkownikiem urządzenia Redmi Note 12. Ostatnio pojawił się problem, kiedy chciałem wykonać połączenie w roamingu w UE, usłyszałem informacje, że nie jestem uprawniony do wykonania połączenia. Innym członkom rodziny wszystko działa. Internet mam z sieci Play. Czy to wina urządzenia, czy sieci? Czy da się rozwiązać ten problem?
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 2 replies
- 69 views
Czy można gdzieś ustawić domyślny stopień rozmycia tła w fabrycznej apce aparatu? Przy każdym użyciu tego trybu rozmycie jest maksymalne, co nie do końca mi się podoba. A może przesiąść się na inną apkę? Da się bez roota? Jeśli tak to na jaką?
Last reply by jankoo, -
- 14 replies
- 3k views
Cześć mam telefon od dwóch tygodni. czy tylko u mnie bateria jest mega słaba? Przy średnim używaniu, wręcz dość niskim, jak na dzisiejsze standardy, to bardzo szybko spada jej poziom, spadł o ponad 40% w 8h podczas mojej Pracy więc tyle co go używałam to w przerwie i drodze do pracy albo żeby komuś odpisać
Last reply by Jakub Rychel, -
- 1 follower
- 0 replies
- 47 views
Zauważyłem że jak usunę element albo zamknę aplikacje to długo nie znika informacja na dole ekranu. Chodzi mi o ten dymek - usunięto 1 element. O co tu może chodzić? Wysłane z mojego 23090RA98G przy użyciu Tapatalka Utworzyłem temat i dalej wisi info o utworzeniu tematu. Wysłane z mojego 23090RA98G przy użyciu Tapatalka
Last reply by JacekBB, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.5k views
Witam, posiadam urządzenie jak w temacie(23090ra98g). Problem polega na tym, że pomimo tego, że wykrywa kartę sim możliwe są tylko połączenia alarmowe (brak zasięgu) na obu slotach sim Wersja oprogramowania 1.0.6.0.unoeuxm Wersja android 14 up1a.231005.007 Automatyczna aktualizacja oprogramowania nie pomogła, również resetowanie ustawień sieciowych.. Proszę o pomoc
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 replies
- 324 views
Dzień dobry wszystkim! Jestem nowym użytkownikiem forum. Piszę, ponieważ mam problem. Dziś na moim urządzeniu wyskoczył pomarańczowy ekran "Xiaomi CrashDump Mode" Your device is crashed, you can either get full memory dump using qpst or select to save it to fac partitoin! Ramdump partition not found, enter qpst mode! DumpRegion- all ok Przytrzymałem vol up+ power i po kilkunastu sekundach pojawiło się menu z reboot lub wipe data. Moje pytanie brzmi następująco: skąd ten pomarańczowy ekran? Telefon leżał w torbie, zablokowany. Czy mogła go uruchomić przypadkowo wciśnięta kombinacja klawiszy vol+power czy jest to zwiastun jakiegoś poważniejszego probl…
Last reply by BartRedmi, -
- 1 follower
- 3 replies
- 468 views
Zauważyłem dwa dziwne skutki wyłączenia zasilania Redmi Note 13 5G. Jeden można łatwo poprawić, ale żeby poprawić drugi trzeba przejść przez reset do ustawień fabrycznych. 1. Po wyłączeniu zasilania i ponownym jego włączeniu maleje głośność dzwonka telefonu: Każde kolejne wyłączenie/włączenie zasilania ścisza dzwonek coraz bardziej. Ostatecznie pasek głośności zatrzymuje się w okolicach litery "w" w słowie "Dzwonek" na powyższych rysunkach. Można to traktować jako ciekawostkę, bo pierwotną głośność można łatwo przywrócić pociągnięciem palcem. 2. Druga ciekawostka nie jest już tak łatwa do poprawienia. W jednym zdaniu: po wyłączen…
Last reply by Ladranix, -
- 1 reply
- 164 views
Witam mam problem z najnowsza aktualizacja miui polska o nazwie "OS2.0.6.0.VNHMIXM" telefon po aktualizacji strasznie zwolnił, często zdarza się że prosta animacja rozwijania paska powiadomień poprostu klatkuje i trwa parę sekund... Próbowałem cofnąć aktualizacje i zainstalowałem poprzednia wersję systemu jednak telefon zapetlił się na ekranie ładowania i resetował w kółko. Konieczna była ponowna aktualizacja najnowszej wersji softu, podejrzewam że ustawienia fabryczne lub hard reset naprawiły problem jednak aż mi się niedobrze robi na myśl o tym że trzeba od nowa wszystko ustawiać (kopia zapasowa nie do końca rozwiązuje problem) Moje pytanie... Czy jest jakaś opcja cofn…
- 2 followers
- 1 reply
- 70 views
Wersja Pro 13 Karta Lenowo 512, spokojnie mogłam ustawić zapis zdjęć i filmów na karcie SD, od jakiegoś miesiąca co chwila mi meldował telefon o znalezieniu karty mimo że nie była ani wyjmowana ani nie było zmian ustawień. Zgrałam wszystko z karty, sformatowałam na telefonie i... Wielkie G... telefon nie widzi tej karty, ani w ustawieniach gdzie pokazuje mi tylko pamięć wew. ani w ustawieniach aparatu ... no nie ma i już za to co jakiś czas odpala info że znalazł kartę SD... Kartę wyjmowałam, sprawdzałam na laptopie i tu bryka... a na telefonie nie... To już kolejny bubel wyskakujący w tym modelu ale dotychczasowo tolerowałam minusy telefonu ...tego nie zignoruje... …
Last reply by grzegorz.lki, -
- 1 follower
- 0 replies
- 67 views
Mam problem z aktywacją chmury xiaomi w Redmi note 13 pro+ 5g. Wylogowywałem się paro krotnie i logowałem się znowu i nic ?
Last reply by Leszek Z, -
- 3 replies
- 157 views
Witam , jak zmienić kolor zaznaczony strzałką?
Last reply by VRil, -
- 2 followers
- 13 replies
- 7.6k views
Cześć. Czy ma ktoś problemy z android auto w modelu redmi note 13 ? Mam wersję na kabelku w moim aucie i redmi note 10 od razu uruchamia się android auto, po podłączeniu kablem do samochodu a w redmi note 13, w ogóle go nie wykrywa.
Last reply by Piotr Nowak, -
- 5 replies
- 412 views
Witam Na Black Friday zakupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4g w sieci sklepów Auchan z myślą że podaruję telefon bratu pod choinkę. Po zakupie włączyłem go i przeszedłem przez pierwszą konfiguracje żeby sprawdzić czy telefon działa i wszystko było w porządku, nie logowałem żadnego konta xiaomi ani google, nie wsadzałem karty sim ani nie łączyłem z wifi oraz nie podłączałem do komputera. Zwyczajnie sprawdziłem ekran, głośniki za pomocą pierwszego lepszego utworu na youtube i telefon wyłączyłem i wsadziłem do pudełka. Nadszedł 24 grudzień, telefon rozpakowany, włączamy i wszystko działa, szkło było w zestawie więc szukamy etui które będzie mieć zabezpieczenie p…
Last reply by Buczy1906, -
- 0 replies
- 82 views
Cześć, czy można wymusić aby aplikacje przeglądać w 120Hz tak jak mam w ustawieniach? Gdy wejdę w yt czy przewijam wiadomości na telegramie odświeżanie spada do 60 czy tak to działa w smartfonach Xiaomi?
Last reply by Bolexx, -
- 1 follower
- 1 reply
- 158 views
Dzień dobry, od 3 miesięcy jestem posiadaczką Xiaomi redmi note 13 pro +. Wczoraj chciałam zrobić zrzut ekranu, po wejściu w galerie zrzut ekranu pokazuje ale tylko górną część lub tak jak w załączniku tylko połowę. Reszta zdjęcia jest czarna. Czy to jest jakiś błąd, czy coś jest w ustawieniach. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 5 replies
- 307 views
Witam serdecznie mam taki problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 13 Pro (wersja 4G) otóż jak ładuje telefon ładowarką 67W to telefon prawie że co chwile po poruszeniu jego jak i zostawieniu na biurku gdzie obok siedze dziwnie sie zachowuje. gdy laduje telefon wlacza sie animacja 67W. gdy zgasze ekran telefon znow sie podswietla, wlacza sie dzwiek wibracji i na chwileczke przerywa ladowanie ktory po pół sekundach wraca z powrotem i tak w kolko. Dodam ze przy innej ladowarce od telefonu xiaomi redmi note 11 ktora ma 33w telefon laduje normalnie nawet zaznacze tutaj to ze wyskakuje napis mi turbo charge i niewiem dlaczego ale telefon sie wedlug mnie nawet szybciej laduje. pr…
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 1 reply
- 265 views
Witam, mam problem z dodaniem karty eSim w Redmi Note 13 Pro 5g. Próbowałem i z Orange i z Red Bull Mobile. Otrzymuję komunikat jak w załączniku. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Michał
Last reply by Piwior Vee, -
- 1 follower
- 3 replies
- 500 views
Witam. Posiadam Xiaomi Remi Note 13 pro 4g z wgranym Romem MIUI 14.0.9.0 i nie pojawiają się żadne aktualizacje. Próbowałem zmieniać regiony oraz wgrać Romy OS.1.0.1.0. oraz 14.0.5.0 ale bez żadnych rezultatów. Czy ktoś miał podobny problem?
- 6 replies
- 782 views
Hej.. Moze ktoś będzie mi w stanie pomoc i objaśnić parę kwestii. Od paru dni jestem posiadaczem pierwszego telefonu ze stajni Xiaomi m.in. Redmi Note 13 i tutaj poproszę ( 'mobilków' ) (xD) o pomoc w paru opcjach/zmiennych. 1) Motywy a) Czy jest możliwość zmiany tapety w motywach ? Czy trzeba od razu wymieniać cały motyw? - Kiedy pobieram jakiś motyw ze wbudowanej aplikacji 'Motywy' i chce zmienić tapetę ekranu blokady to pokazuje sie komunikat - "korzystasz obecnie z motywu dostawcy...styl zostanie przywrócony jako domyślny" Da się to jakoś zmienić? Niektóre motywy są fajne, ale tapety paskudne xD b) Posiadam motyw z rozszerzeniem ***…
Last reply by Tomopi,