Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2438.png

• Poprawki zabezpieczeń Androida z marca 2024 roku (większość urządzeń) lub z lutego 2024 roku (Xiaomi 14/Pro)
  • Poprawki błędów
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

jak u załogantów wcześniej - pobrane wrzucone bezproblemowo (fastboot), na razie wszystko luks ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
12 minut temu, dimson napisał(a):

Czy dalej występuje doczytywanie nazwy kontaktu w smsach - przy wejściu do aplikacji sms ?

nic takiego u siebie nie widzę ... na poprzednich wersjach też nie widziałem ...

Opublikowano

Zainstalowane na xiaomi 14 global, bl odblokowany, flash z wipe. Przy flashu widać w logach, że pomija parę partycji ale wgrywa do końca. Po restarcie wraca do fastboot, zresetowanie przyciskami i telefon dalej powraca do fastboot. Jakieś pomysły?

Opublikowano
9 minut temu, ferdeksoon napisał(a):

Zainstalowane na xiaomi 14 global, bl odblokowany, flash z wipe. Przy flashu widać w logach, że pomija parę partycji ale wgrywa do końca. Po restarcie wraca do fastboot, zresetowanie przyciskami i telefon dalej powraca do fastboot. Jakieś pomysły?

zainstaluj oryginalny rom miflashem - nie blokuj bootloadera - potem zainstaluj znowu Xiaomi eu jako clean install with format ... powinno pomóc ...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Master napisał(a):

zainstaluj oryginalny rom miflashem - nie blokuj bootloadera - potem zainstaluj znowu Xiaomi eu jako clean install with format ... powinno pomóc ...

Dzięki. Tylko na stronie xiaomifirmwareupdater.com znalazłem do pobrania rom w wersji china, nie ma globala.

Opublikowano
19 minut temu, ferdeksoon napisał(a):

Wgraj TWRP i potem uruchom telefon. Z jakiegoś powodu czasami nie idzie bez niego na tym modelu...

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wgraj TWRP i potem uruchom telefon. Z jakiegoś powodu czasami nie idzie bez niego na tym modelu...

Problem rozwiązany tym sposobem plus później komendy

fastboot erase misc

fastboot set_active a

fastboot reboot

Opublikowano
35 minut temu, ferdeksoon napisał(a):

Problem rozwiązany tym sposobem plus później komendy

fastboot erase misc

fastboot set_active a

fastboot reboot

luks że poszło ... zawsze to mniej zabawy niż z miflash ... i dobrze wiedzieć że ta opcja z twrp pomaga na takie problemy 🙃

7 minut temu, emil1818 napisał(a):

Xiaomi 14 Pro, na razie działa bez problemów. 

dokładnie ... potwierdzam ... jest elegancko

Opublikowano

X 13 PRO też bez problemów. Jedyne co mnie zaskoczyło to na instalację przez TWRP zjadło 15% bateria, a trwało jak zwykle krótko.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Edit.
Jeszcze jedna ciekawostka, zablokowano w tej wersji możliwość wyłączenia powiadomień z niektórych aplikacji. Konkretnie chodzi mi o Mi Connect, Usługi łączności między urządzeniami oraz Panel sterowania.
Aplikacje te wyświetlają cały czas powiadomienia jakby w tle, tzn nie są widoczne na pasku, ale ja używam aplikacji do wyświetlania ikon powiadomień na wyłączonym ekranie AOE i one są tam cały czas wyświetlane. Wcześniej mogłem wyłączyć powiadomienia z nich i ich ikony znikały, teraz się nie da.

7f85f3d93785bde12c0ecf2bf3241054.jpg

Opublikowano

X14 niby zainstalowane przez fastboot, wszystko przeszło jak należy, ale od wczorajszego wieczoru system pokazuje, że jest dostępna nowa aktualizacja, która jest oznaczona tym samym symbolem. Wyszła jakaś poprawka czy o co chodzi?

Opublikowano
1 godzinę temu, chomiczek napisał(a):

X14 niby zainstalowane przez fastboot, wszystko przeszło jak należy, ale od wczorajszego wieczoru system pokazuje, że jest dostępna nowa aktualizacja, która jest oznaczona tym samym symbolem. Wyszła jakaś poprawka czy o co chodzi?

Tak, jest poprawka dla Xiaomi 14 - chodzi o eSIM na globalnych modelach, zatem jeśli nie masz takiego modelu, to nie musisz jej wgrywać.

Opublikowano

Xiaomi 13 ultra.

Czy ktoś również ma problem z gestami? Od 2-3 aktualizacji zdarza się że gęsty nie działają, najczęściej trzeba wyłączyć gęsty(włączyć przyciski) i wtedy zaczyna działać, czasami dopiero reset telefonu pomaga.

Opublikowano
23 godziny temu, Master napisał(a):

nic takiego u siebie nie widzę ... na poprzednich wersjach też nie widziałem ...

a jeśli coś takiego pojawia się u mnie to co to może być ? przeważenie jak apka wiadomości nie jest w pamięci, to następuje takie doczytywanie

Czasem jest nawet tak, że jak wchodzę w sms to widzę tylko numery telefonów (bez nazw kontaktów).

Opublikowano
a jeśli coś takiego pojawia się u mnie to co to może być ? przeważenie jak apka wiadomości nie jest w pamięci, to następuje takie doczytywanie
Czasem jest nawet tak, że jak wchodzę w sms to widzę tylko numery telefonów (bez nazw kontaktów).
Ja zrobiłbym kopie SMS, a następnie wyczyścił wszystkie dane aplikacji i przywrócił wiadomości.

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

Opublikowano

To już ćwiczyłem, tym bardziej że przechodziłem na HyperOS, miałem kilka wersji beta ale finalnie i tak wróciłem to ostatniego wydania MIUI 14.0.31.0🙃

Dla mnie HyperOS działa zauważalnie.. wolniej, mniej płynnie, zdarzają się jakieś lagi interfejsu - takie są przynajmniej moje odczucia na MI13 w stosunku do MIUI

Opublikowano

Panowie, potrzebuje pilnej pomocy. Przez przypadek zainstalowałem 1.0.24.1.8 ;/ Telefon się włącza ale nie mogę wejść w żadną aplikację, cały czas komunikat poczekaj aż urządzenie w pełni zostanie włączone. W ustawienia mogę wejść, odblokować ekran również. Niestety w TWRP wpisuje kod by odszyfrować pamięć i wywala błąd o błędnym kodzie mimo że jest poprawny :( Co robić? Jak zrobić update?

Opublikowano

To jest pierwszy ROM, który wgrałem do mojego Xiaomi 14 i mam wrażenie graniczące z pewnością, że w porównaniu do Globala, który był w telefonie z PL dystrybucji, zużycie baterii jest znacznie większe.

Ktoś ma podobne spostrzeżenia?

Opublikowano

Na którymś wcześniejszym ROMie podczas przekierowanego połączenia głosowego, była informacja o tym, że połączenie jest przekierowane. Teraz informacja ta znowu się nie pokazuje. Może gdzieś jest opcja, którą należy włączyć, żeby komunikat znów był widoczny? 

Opublikowano (edytowane)

Jaki jest powód że hyperOS dla starszych telefonów nie otrzymuje wersji developerskiej tylko otrzymał jedną stabilną?  Czy stabilna kolejna wyjdzie dla telefonów starszych typu Note 10 Pro?

Czy NFC pozwala płacić kartami banku zbliżeniowo dodanymi bezpośrednio z ich aplikacji bez dostępu do Internetu (np. Mbank, VeloBank, PKO)? Nie mówimy o BLIKu zbliżeniowym. Czy te aplikacje muszą działać w tle jako oszczędzanie baterii czy mogą być całkowicie ubite? Czy musza być dodane do portfela google?

Czy opcja find my phone działa poprawnie na obecnym hyperos i działa jak jest wyłaczona transmisja danych komórkowych biorąc środki z konta?

Edytowane przez zagrobelny
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...