Skocz do zawartości

Xiaomi 12X - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.TLDCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najświeższej dostępnej aktualizacji wersji stabilnej HyperOS 1.0.3.0.TLDCNXM od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 12X (nazwa kodowa: psyche).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_PSYCHE_OS1.0.3.0.TLDCNXM_os1-13.zip/download

ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

W tej wersji HYPEROS: OS1.0.3.0.TLDCNXM występuje problem z widżetami na pulpicie, po dodaniu zegara innego niż ten domyślny z pogodą lub po dodaniu widżetu pogody przy widżecie pojawia się symbol pobierania  i widżet wisi oraz wyskakuje błąd aplikacji motywy.

Screenshot_2024-02-26-19-45-58-956_com.miui.bugreport.jpg

Screenshot_2024-02-26-19-46-20-877_com.miui.home.jpg

Screenshot_2024-02-26-19-45-54-018_com.miui.personalassistant.jpg

Opublikowano
12 minut temu, d_k napisał(a):

W tej wersji HYPEROS: OS1.0.3.0.TLDCNXM występuje problem z widżetami na pulpicie, po dodaniu zegara innego niż ten domyślny z pogodą lub po dodaniu widżetu pogody przy widżecie pojawia się symbol pobierania  i widżet wisi oraz wyskakuje błąd aplikacji motywy.

Będzie reupload dzisiaj lub jutro.

Opublikowano
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Będzie reupload dzisiaj lub jutro.

w/w błędy naprawione śmiga

Opublikowano (edytowane)

Z ustawień zniknęły ustawienia Android Auto (w miui jeszcze były). Aplikacji też nie da się wyszukać, jej ślad istnienia zaznaczony jedynie w google play.

Kolego d_k - skąd wziąłeś te widgety?

Jest też jakiś problem z uprawnieniami, przynajmniej raz dziennie muszę je na nowo nadać aplikacji business calendar, bo "zapomina". 

Screenshot_2024-02-27-22-44-49-424_com.appgenix.bizcal.jpg

Edytowane przez krainawilka
Opublikowano (edytowane)

u mnie na betach jest tak caly czas ... pisalem juz o tym kilka razy ... ostatnio co fajnie ze pojawila sie ikonka vpn ... dobre i to 🙃 u Ciebie dobre choc to ze przez jakis czas byla ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
7 minut temu, dudijack napisał(a):

Panie Kacprze problem powrócił:  Ikona NFC jest jak jest rozwinięta górna belka, ale już jej nie ma jak belka jest zwinięta.

Xiaomi tak zrobiło, pewne ikony są na "czarnej liście" i nie pojawiają się na pasku.

Opublikowano
2 minuty temu, dudijack napisał(a):

Kurcze...... Na Miui 14 wszystko działało, co mnie podkusiło na zmianę 🙁

a tam ... bedzie dobrze 🙃kiedys ... 🙃 jako beta testerzy musimy cierpiec ... a tak w ogole to ten problem juz opisywalem tygodnie jak nie miesiace temu ... i wlasnie ostatnio wskoczyla juz w pasek statusu ikonka VPN ... ale reszty brak ... akurat NFC tez by sie przydalo - chyba najbardziej z tych wszystkich ... budzika tez nie widac ... ale inne systemowe sie pojawiaja po wlaczeniu typu tryb samolotowy czy nie przeszkadzac ... mi osobiscie najbardziej brakuje wlasnie NFC - tam budzik to no problem ...

4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Xiaomi tak zrobiło, pewne ikony są na "czarnej liście" i nie pojawiają się na pasku.

cholera ... powazna sprawa 🙃 dobrze ze nie zrobili takiej listy dla motywow czcionek czy ikon ... NFC to najbardziej w sumie szkoda ... ale temat ciekawy ... co im to przeszkadza :)

Opublikowano
30 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

A jak ładnie poprosimy wskażesz gdzie  to usunąć z czarnej listy? Mając roota nie powinno to być chyba trudne?

Opublikowano
3 godziny temu, dudijack napisał(a):

A jak ładnie poprosimy wskażesz gdzie  to usunąć z czarnej listy? Mając roota nie powinno to być chyba trudne?

w ogóle zastanawiające jest to że Xiaomi swoje własne ikony dało na swoją czarną listę 🙃 może komuś tam decyzyjnemu psuły zmysł estetyki ... 🙃 w sumie trudno mi wyobrazić sobie jakiś racjonalny powód ... czemu akurat ta jest na liście a inne niekoniecznie 🙃 jakby była jakaś petycja o usunięcie tego z czarnej listy to dawać też do mnie ... 

Opublikowano
W dniu 29.02.2024 o 17:06, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie wiem niestety dokładnie gdzie to siedzi.

Drogi Panie Kacprze byłaby możliwość zapytania Pana Igora w tym temacie?

Opublikowano
W dniu 27.02.2024 o 22:41, krainawilka napisał(a):

Z ustawień zniknęły ustawienia Android Auto (w miui jeszcze były). Aplikacji też nie da się wyszukać, jej ślad istnienia zaznaczony jedynie w google play.

Kolego d_k - skąd wziąłeś te widgety?

Jest też jakiś problem z uprawnieniami, przynajmniej raz dziennie muszę je na nowo nadać aplikacji business calendar, bo "zapomina". 

Screenshot_2024-02-27-22-44-49-424_com.appgenix.bizcal.jpg

Widgety które widać na zrzutach to standardowe widgety Xiaomi

W dniu 24.02.2024 o 20:01, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wątek poświęcony najświeższej dostępnej aktualizacji wersji stabilnej HyperOS 1.0.3.0.TLDCNXM od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 12X (nazwa kodowa: psyche).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_PSYCHE_OS1.0.3.0.TLDCNXM_os1-13.zip/download

ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

W OS1.0.3.0.TLDCNXM/Stabilna znów pojawił się problem z portfelem googleScreenshot_2024-03-01-18-25-25-323_com.google.android_apps.walletnfcrel.thumb.jpg.835f2c4d933e42304f775d3239071156.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, abc00 napisał(a):

Też rano zauważyłem przy terminalu, wgrałem fix z 29.02 i czekam aż się odświeży, w sklepie Play integralność wróciła i są dwa statusy ok, a w portfelu na razie bez zmian.

Linki do fixa dla stable tu:

https://miuipolska.pl/naprawa-portfela-google-na-xiaomi-eu/

w MIUI14 fix pojawiał sie w aktualizacji, w w HyperOS się nie pojawia, ale zainstalowałem ręcznie, działa.

Opublikowano
12 minut temu, d_k napisał(a):

w MIUI14 fix pojawiał sie w aktualizacji, w w HyperOS się nie pojawia, ale zainstalowałem ręcznie, działa.

u mnie od rana jest info o tym fixie - przynajmniej tak jak się wywleklem z łoża po 9tej to był  ... wczoraj nie było tylko - tez pobierałem ręcznie - jak tylko temat pojawił się na forum to już fix był na serwerze ...

Opublikowano

Kupiłem swojego Xiaomi 12X na tradingshenzhen od razu z wgranym softem xiaomi.eu, czy mogę do niego wrzucić soft (jak już się pojawi) Global Stable z HyperOS 1 i zablokować bootloader przez MiFlash (Clean all and lock), czy telefon będzie normalnie działał?

Opublikowano
W dniu 1.03.2024 o 21:54, Kacper Skrzypek napisał(a):

Informacja o fixie poszła do aktualizatora wczoraj ok. 19:40.

pobrałem soft jeszcze raz wgrałem jeszcze raz i nadal nie pojawia się info o tym fixie do płatności portfelem google, szkoda bo była to fajna opcja która kierowała na stronę pobierania.

Opublikowano
3 godziny temu, abc00 napisał(a):

to apk ręcznie umiem znaleźć, pisałem wyżej że w MIUI propozucja instalacji pliku apk pojawiała się po wejściu do aplikacji aktualizacje...

40 minut temu, krainawilka napisał(a):

Pytam, bo u mnie tych widgetów nie ma...

Screenshot_2024-03-03-20-07-48-847_com.miui.home.jpgimage.thumb.jpeg.d8339388cce5df992fd405e4a7343160.jpeg

przytrzymujesz ekran i pojawiają się na dole opcje tapeta widgety ustawienia, po kliknięci w widgety, u mnie pierwszą opcją są widgety od Xiaomi duże kolorowe kafelki, potem na dole są aplikacje wspierające, klik na wszystko i ponownie na dole są widgety androida...

Screenshot_2024-03-03-20-45-20-909_com.miui.personalassistant.jpg

Screenshot_2024-03-03-20-45-44-333_com.miui.home.jpg

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, d_k napisał(a):

przytrzymujesz ekran i pojawiają się na dole opcje tapeta widgety ustawienia, po kliknięci w widgety, u mnie pierwszą opcją są widgety od Xiaomi duże kolorowe kafelki, potem na dole są aplikacje wspierające, klik na wszystko i ponownie na dole są widgety androida...

U mnie tego nie ma, są tylko te widgety widoczne na zrzucie który wysłałem.

Panie Kacprze, co może być przyczyną tego złego stanu rzeczy?

Dodatkowo nadal nie mam ustawień Android Auto - to błąd, czy tak ma być?

teraz zauważyłem również problem z smsami, od wtorku, czyli momentu instalacji, nie dochodzą do mnie żadne smsy ani na jedną (orange), ani drugą (plus) kartę.

Edytowane przez krainawilka
Opublikowano
6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jeśli masz ustawione Google Discover jako panel asystenta z lewej strony pulpitu, to tak będzie.

Świetnie, działa!

A z smsami ktoś zgłaszał? Wiemy coś o tym?

Opublikowano

grzebałem w ustawieniach, próbowałem czyścić dane aplikacji. Ściągnąłem nawet kolejną.

Ani wiadomości google, ani stockowa aplikacja nie ruszają, na obie karty smy nie dochodzą. Co może być przyczyną? Ostatni sms doszedł przed aktualizacją z MIUI na hyperOS.

Opublikowano
12 godzin temu, grzegorz.lki napisał(a):

@krainawilka a sprawdź czy uprawnienia do sms mają te aplikacje nadane.

Może aktualizacja to zmieniła 

Na razie doszedłem do tego, że usunięcie wiadomości google spowodowało odblokowanie. Możliwe więc, że rzeczywiście było coś z uprawnieniami.