Skocz do zawartości

Xiaomi 13 - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.7.0.UMCCNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.7.0.UMCCNXM dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_FUXI_OS1.0.7.0.UMCCNXM_os1-14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 1
Opublikowano

Witam

Problem wgrałem właśnie 1.07  telefon nie działa do końca

Nie działają apki bo telefon nie jest gotowy. Wejsćie do  twrp kończy sie prośbą o pin i po podaniu nie może zdeszyfrować partycji.Czyli nie mogę przywrócić telefonu nawet. Jak dzwonię to pisze odblokuj urządzenie. Pomocy.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Maverick1970 napisał(a):

Witam

Problem wgrałem właśnie 1.07  telefon nie działa do końca

Nie działają apki bo telefon nie jest gotowy. Wejsćie do  twrp kończy sie prośbą o pin i po podaniu nie może zdeszyfrować partycji.Czyli nie mogę przywrócić telefonu nawet. Jak dzwonię to pisze odblokuj urządzenie. Pomocy.

a wgrywales to jak? jako update innej wersji czy czysta instalkę z format data? zakładam że jako update pewnie jakiejś wersji rozwojowej ... możliwe że jest konflikt sygnatur zabezpieczeń ... wrzuć na to co masz teraz (ta stabilna) jako update najnowsza wersję rozwojową dev beta i możliwe że to rozwiąże te problemy... ps. do tego nie musisz w ogóle używać twrp - robisz wszystko w trybie fastboot (telefon podłączony do kompa + skrypt windowsowy update) w ogóle bez potrzeby uruchamiania recovery ...więc to czy jest tam deszyfrowanie czy nie na nic to nie rzutuje ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

Niestety, podejrzewam że po prostu zapomniałem wyrzucić paszczę z blokady telefonu i nie mógł mi odszyfrować. Tak czy owak skończyło się że po próbie wymazania pliku od zabezpieczeń system wpadł w bootlop i musiałem wgrać z formatem. Nie jestem szczęśliwy ale cóż. Tak bywa.