Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

231222.png

• Poprawki zabezpieczeń Androida z grudnia 2023 r. (Xiaomi 14, 14 Pro; inne urządzenia otrzymały je wcześniej)
  • Poprawki błędów, m.in. związanych z nieprawidłowym działaniem funkcji Automatycznie dostosuj teksty i tła w ustawieniach Ciemnego motywu
  • Dla Xiaomi 14 i 14 Pro wydanie nosi numer OS1.0.23.12.19.DEV
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Ponieważ to ostatnia aktualizacja przed Świętami, życzymy wszystkim Wesołych Świąt :)
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Informacja dot. aplikacji

Jeśli po aktualizacji ROM-u aplikacje przestają działać, należy włączyć opcje programisty w Ustawieniach (poprzez dotknięcie kilka razy informacji o wersji HyperOS), tam debugowanie USB, a następnie podłączyć telefon do komputera i wydać w ADB polecenie:

1
adb shell pm compile -a -f -r cmdline --full

Jeśli po wykonaniu komendy w większości przypadków otrzymujesz komunikat Failure, należy ponowić próbę do skutku (za którymś razem zadziała).

Skrypt, który automatycznie wykonuje tę czynność, można znaleźć tutaj (po rozpakowaniu paczki należy uruchomić plik FixAppCrash.bat).

Informacja – POCO F5 Pro

W nowych ROM-ach opartych na Androidzie 14 nie ma potrzeby instalowania modemu z ROM-u Global. Chiński modem działa normalnie.

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

obraz_2023-12-15_203209773.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka:

• Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+)
  • Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000)
  • Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100)

Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi Note 13 Pro+ (Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (Dimensity 8200),
  • Redmi K60E (Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12 Pro Dimensity (Dimensity 9000+),
  • Xiaomi 12T (Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (Dimensity 9000),
  • Redmi K50 (Dimensity 8100),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (Dimensity 1080),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (Dimensity 8100),
  • Redmi Note 11 Pro/+ 5G (Dimensity 920),
  • Xiaomi 11T (Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

"Skusiłem się" na aktualizację niestety w dalszym ciągu dźwięk powiadomień e-mail nie działa....  Obojętnie jaki dźwięk nie wybrałbym,próbowałem już wszystkiego,co do płatności nie wiem nie używam wolę gotówkę 

• Sad 1
Opublikowano

to co pisał załogant @uvzen to też powoduje brak przezroczystości tego rozwijalnego menu sterowania - z wyłączonymi teksturami to ogólnie lepiej wygląda 🙃 na wersji poprzedniej też tak jest więc to nie zmieniło się wraz z tą nową ... w sumie taki detal ... poza tym rozwijalnym menu systemowym w innych miejscach nie zauważyłem żeby coś było na + czy - ...

Opublikowano

Ja mam jeszcze chiński rom i ta opcja na nim nie powoduje tego efektu w centrum sterowania. Ale fakt, że nie jest to developerska wersja, więc to tylko tak porównawczo piszę, nie wiem jak by było na chińskiej becie dev.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, kris68 napisał(a):

A u mnie w ogóle tego nie ma :( .

Screenshot_2023-12-25-18-58-28-344_com.android.settings-edit.jpg

to w ustawieniach wyświetlacza można włączyć - zaawansowane tekstury - w sumie to wyłączyłem ... ale w ogole ciekawe na co to jeszcze wpływa ... może tylko właśnie te efekty przezroczystości czy rozmycia tła ... bo jak pisałem - po wyłączeniu tego nie zauważyłem nigdzie więcej specjalnie żeby to na coś rzutowało 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Witajcie pomownie 😃. Myślałem że da się żyć bez bety miuipolska, ale niestety nie da się. Sprzedłem 12X i 11, i teraz ujeżdżam 13 pro 🙃. Dziś minął termin odblokowania BL, więc z dziką przyjemnością zainstalowałem HyperOs i.... podoba mi się, jak na razie wszystko co potrzebuję działa bez problemów. Działamy.

Edytowane przez marek_k
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, marek_k napisał(a):

Witajcie pomownie 😃. Myślałem że da się żyć bez bety miuipolska, ale niestety nie da się. Sprzedłem 12X i 11, i teraz ujeżdżam 13 pro 🙃

potwierdzam - nie da się 🙃

tzn. teoretycznie się da ... ale co to za życie? albowiem powiadam Wam - kto nie zaznał bety choć raz zaprawdę jest szczęśliwy ... bo ma noc spokojną i dzień nietęskliwy ... 🙃

Edytowane przez Master
  • Like 1
Opublikowano

Czy da się usunąć pasek wyszukiwania Google na ekranie głównym? Znalazłem tylko że można wybrać gdzie ma szukać a opcji usunięcia nie ma.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Opublikowano
10 minut temu, kaciek napisał(a):

Czy da się usunąć pasek wyszukiwania Google na ekranie głównym? Znalazłem tylko że można wybrać gdzie ma szukać a opcji usunięcia nie ma.

A w opcjach launchera nie ma ?

Opublikowano
17 minut temu, kaciek napisał(a):

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

u mnie jest w pulpicie ...

Screenshot_2023-12-26-14-07-48-377_com.miui.home.jpg

Opublikowano

Też to mam ale nie da się wyłączyć, jest tylko opcja w czym ma szukać. Tak myślę...633870b0e84b1f179d1d971ef972e541.jpg

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Edit.
Chodzi mi o ten pasek na dole

de68dbd2d46038c498d92bb64cde9aa1.jpg

Edit kolejny.

Włączyłem suwak paska i wyłączyłem ponownie i teraz zniknął. Temat rozwiązany. Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Master napisał(a):

u mnie jest w pulpicie ...

No ja mam po angielsku system, ale tak czy inaczej ten pulpit, to opcje launchera.

Opublikowano
16 minut temu, Test napisał(a):

No ja mam po angielsku system, ale tak czy inaczej ten pulpit, to opcje launchera.

no tak ... ja już przyzwyczaiłem się do naszego Xiaomi eu 🙃 co ciekawe tej opcji nie było w ogóle u sąsiadki bo prosiła mnie żeby jej zrobić wyszukiwarkę Googla na pulpicie - dodałem to jako widżet po prostu 🙃

Opublikowano
2 minuty temu, Master napisał(a):

no tak ... ja już przyzwyczaiłem się do naszego Xiaomi eu 🙃 co ciekawe tej opcji nie było w ogóle u sąsiadki bo prosiła mnie żeby jej zrobić wyszukiwarkę Googla na pulpicie - dodałem to jako widżet po prostu 🙃

A czemu nie, można i tak, ważne że cel osiągnięty 🙂

• Haha 1
Opublikowano

Wie ktoś może jak rozwiązać problem z wysypującą się galerią? Podczas przeglądania zdjęć wyłącza się lub wychodzi do głównego katalogu... ADB i wiersz poleceń robiłem i był spokój przez dzień

Opublikowano
13 minut temu, simcold napisał(a):

A widzi inne pliki?

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

Widzi różne foldery których z poziomu menadżera ja nie widzę, więc nie mogę tak nawet przerzucić zipa

Opublikowano
4 minuty temu, Kacper Maj napisał(a):

Widzi różne foldery których z poziomu menadżera ja nie widzę, więc nie mogę tak nawet przerzucić zipa

przejdź do folderu sdcard

Opublikowano
26 minut temu, Lechuuu napisał(a):

Działam na redmi note 12 i zamierzam przejść na HyperOS, czy nakładka ma wbudowany equalizer?

ma ... zakładam że o to pytasz?

Screenshot_2023-12-26-19-46-38-512_com.miui.misound.jpg

Opublikowano
27 minut temu, Lechuuu napisał(a):

Działam na redmi note 12 i zamierzam przejść na HyperOS, czy nakładka ma wbudowany equalizer?

Jeszcze nie ma do tego modelu.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kacper Maj napisał(a):

Właśnie ten folder jest pusty

masz najnowsze TWRP?

TWRP

Edytowane przez fk4mil
Opublikowano
3 minuty temu, Master napisał(a):

ma ... zakładam że o to pytasz?

Screenshot_2023-12-26-19-46-38-512_com.miui.misound.jpg

O super sprawa, mam ogromną nadzieje że to działa z każdym telefonem i na głośniku także?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...