Test Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ale ja doskonale wiem gdzie to sprawdzić, to był test czy ten ktoś w ogóle wie o czym pisze... 1
Acid Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 8 godzin temu, kris68 napisał(a): Niestety jak zwykle okazuje sie, że nikt a forum nie używa 13 co dziwne bo jest ich chyba przynajmniej kilka tysiecy. Ale nikt nie raczył się odezwać . Masz chyba niebywałe szczęście bo akurat Admin tego forum Xiaomi 13 posiada. Oto dowód działania MMS. Od zawsze jak mam Orange działają mi MMSy. Na każdym telefonie i systemie. Moim zdaniem powinieneś poprawnie ustawić APN do MMS. Czasem nie zawsze system poprawnie to ustawia, czasem trzeba na stronie operatora popatrzeć czy wszystko się zgadza co do znaku. Ale zanim zrobisz cokolwiek usuń te wszystkie apki co doinstalowałeś, zostaw MMS od MIUI i testuj.
SP1 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Czy w Androidzie 14, pojawiła się funkcja smartfonu jako kamery internetowej, bez dodatkowych aplikacji?Na początku roku był szum w sieci, a teraz nie mogę się doszukać.
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Acid z tym ze ja mam PLAY i apn ustawione, a po drugie czy to aplikacja systemowa bo ja uzywam Chomp smsPRO ??
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2023 41 minut temu, SP1 napisał(a): Czy w Androidzie 14, pojawiła się funkcja smartfonu jako kamery internetowej, bez dodatkowych aplikacji? Na początku roku był szum w sieci, a teraz nie mogę się doszukać. Na Pixelach to weszło dopiero w aktualizacji QPR1, nie w podstawowej 14-stce, więc na Xiaomi jeszcze pewnie trochę czasu minie, zanim się pojawi...
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) No ACID jak jesteś taki specjalista to to co niby jest: A po drugie pokazujesz na screenach tylko, że próbujesz wysłać, a nie, że poszło, robisz ludzi w konia. Punkty dostępu w Play Wiadomości MMS (APN MMS) punkt dostępu (apn): mms uwierzytelnianie: brak nazwa użytkownika: brak hasło: brak strona główna: http://mmsc.play.pl/mms/wapenc adres serwera proxy: brak port: brak Transmisja danych - Internet (APN Internet) punkt dostępu (apn): internet numer dostępowy: *99# nazwa użytkownika: brak hasło: brak dns: dynamiczny Aplikacja systemowa i wykupione Chomp SMS PRO - jak masz jakiegos chinola to pewnie idzie Edytowane 5 Grudnia 2023 przez kris68
czaxxx Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Na 13 ultra MMSy działają, sprawdziłem, wysłałem pierwszego od kilku lat 😜
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 13 ultra, ale od chnoli i jaką aplikacja ??
Acid Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 24 minuty temu, kris68 napisał(a): No ACID jak jesteś taki specjalista to to co niby jest: A po drugie pokazujesz na screenach tylko, że próbujesz wysłać, a nie, że poszło, robisz ludzi w konia. Punkty dostępu w Play Wiadomości MMS (APN MMS) punkt dostępu (apn): mms uwierzytelnianie: brak nazwa użytkownika: brak hasło: brak strona główna: http://mmsc.play.pl/mms/wapenc adres serwera proxy: brak port: brak Transmisja danych - Internet (APN Internet) punkt dostępu (apn): internet numer dostępowy: *99# nazwa użytkownika: brak hasło: brak dns: dynamiczny Aplikacja systemowa i wykupione Chomp SMS PRO - jak masz jakiegos chinola to pewnie idzie Zanim wypowiesz taki słowa dopatrz się na zdjęcia. Na jednym jest wychodzący MMS ze zdjęciem a drugi telefon MIX 2 ma pokazane, że otrzymał. Myślisz, że bym tracił rano czas na podrabianie tego? Nie używam żadnych aplikacji poza systemową. Mówiłem odinstaluj wszystko co wgrałeś i sprawdź APNy. Od zawsze jest tak, że wkładam kartę do telefonu, nic nie muszę robić i działa MMS. A przynajmniej tak jest w Orange. Z Play zawsze były cyrki więc może przejdź się do salonu niech popatrzą czy wszystko się zgadza.
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Tak pójdę 3 kilometry o kulach po śniegu żeby powiedzieli ze wszystko ok, ciekawe ze ani w Play, ani w Vectra nie wychodzą w ogóle. Obie sieci kijowe tylko Orange cacy ??.... A w miui.eu wszystko działa MMSy z Play i z Vectry. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez kris68
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 12 minut temu, kris68 napisał(a): Tak pójdę 3 kilometry o kulach po śniegu żeby powiedzieli ze wszystko ok, ciekawe ze ani w Play, ani w Vectra nie wychodzą w ogóle. Obie sieci kijowe tylko Orange cacy ??.... Wiesz - możliwe że masz tyle różnych apek do tego poinstalowanych że gdzieś się to ze sobą pożarlo 🙃 pamiętam kiedyś podobną sytuację z dialerem ... Też tu temat był wyjaśniany ... Ustawienia do MMS na pewno znajdzie się w necie i nie trzeba tam ich męczyć w biurach obsługi tym bardziej że często sami nie mają o tym pojęcia ... Ja w Twojej sytuacji bym wywalił wszystkie te apki które nasz do tego sprawdził te konfiguracje i wtedy przetestował a jak to nie rozwiąże sprawy to po prostu postawił system na nowo i bardzo możliwe że będzie ok ... Jest jakiś powód że u Ciebie jest z tym problem i może to wcale nie być związane z brakami czy niedoskonałością systemu ... Ja mam u siebie tmobila - zobaczymy co będzie po testach ... Liczę że szybko już to ogarnę ...
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ale z tymi samymi aplikacjami pod miui 14 wszystko dziala. No niestety nie miales jak jeszcze sprobować ale wątpie czy Ci MMSy pojdą. HyperOS ma skopane MMSy przyajmniej jezeli telefony z polskiej dystrybucji.
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, kris68 napisał(a): Ale z tymi samymi aplikacjami pod miui 14 wszystko dziala. No niestety nie miales jak jeszcze sprobować ale wątpie czy Ci MMSy pojdą. HyperOS ma skopane MMSy przyajmniej jezeli telefony z polskiej dystrybucji. No ja tu zakładam w ten sposób że skoro pan Kacper to sprawdził na swojej 14 i jest ok to i u mnie będzie ok ... Nie wiem czy dystrybucja telefonu ma tu znaczenie ... Bo chińczyk w zasadzie różni się sprzętowo od globala tylko tym że nie ma obsługi jakiegoś pasma lub pasm - w przypadku 14 jest to B20 (800tka) a konfiguracje SMS MMS połączeń itd. robi już system ... Pod miui działa ale to jest inny system i na innym andku ... Apki robione pod 12 czy 13 niekoniecznie będą dobrze działać na 14 ... Dokładnie ta sama sytuacja była np z apka tmobila kiedy przeszedłem z andka 12 na 13 - zanim to poprawili to miesiące minęły 🙃 kiedyś na one plusie musiałem wrócić do starej wersji systemu bo był problem z połączeniem z netem kupy apek w tym np. olx czy bankowej IKO ...
Acid Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 9 minut temu, kris68 napisał(a): Ale z tymi samymi aplikacjami pod miui 14 wszystko dziala. No niestety nie miales jak jeszcze sprobować ale wątpie czy Ci MMSy pojdą. HyperOS ma skopane MMSy przyajmniej jezeli telefony z polskiej dystrybucji. MIUI 14 czy Hyper to to samo. Nic tu się względem konfiguracji MMS nie zmieniło. A telefon także nie ma znaczenia czy chiński czy globalny. Ja mam chiński 13 i działa.
czaxxx Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 57 minut temu, kris68 napisał(a): 13 ultra, ale od chnoli i jaką aplikacja ?? 13 ultra, wersja CN. Operator Viking mobile, oni korzystają chyba z infrastruktury Play. Apka systemowa od wiadomości.
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 To ciekawe wgrałem czysty Hyper teraz i z systemowej apki nie poszedł ani MMS z Play, ani z Vectry. No co ja kłamię. W wersji CN musi być coś innego.
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 12 minut temu, kris68 napisał(a): To ciekawe wgrałem czysty Hyper teraz i z systemowej apki nie poszedł ani MMS z Play, ani z Vectry. No co ja kłamię. W wersji CN musi być coś innego. No to teraz upewnij się co do tych ustawień dla swojej sieci ... Posprawdzaj wszystko dobrze ... I daj znać ...
Netoper Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 @kris68Spróbuj wprowadzić poprawny numer w SMSCJa swego czasu 2 dni walczyłem po zmianie romu z mmsami, i ile członów i panien lekkich obyczajów nawsadzałem w telefon to żaden serwisant by tego nie wyjął Problemem okazało się właśnie SMSC. też to było w Play, w T-Mobile i plusie jajec takich nie uświadczyłem.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Pawle, ale ja automatycznie resetuję ustawienia Play i on sobie pobiera na nowo ustawienia. To, co więcej mogę zrobić jeżeli na Miui działa to samo. No proszę, wytłumacz mi........
s2002 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Czy ktoś tu jeszcze oprócz "Mastera" posiada 14 pro i instalował najnowszą aktualizację .30? Faktycznie są problemy z restartami? Nie chciałbym odtwarzać swojej 14 od podstaw i wolę zrobić rekonesans wśród większej ilości użytkowników.
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 2 godziny temu, kris68 napisał(a): Pawle, ale ja automatycznie resetuję ustawienia Play i on sobie pobiera na nowo ustawienia. To, co więcej mogę zrobić jeżeli na Miui działa to samo. No proszę, wytłumacz mi........ no automat to jedno ale warto sprawdzić potem co tam jest ustawione w tym punkcie dostępowym ... bo tu wszystko wygląda na to że to nie problem ani telefonu ani systemu tylko leży po stronie operatora / ustawień ...
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 2 godziny temu, s2002 napisał(a): Czy ktoś tu jeszcze oprócz "Mastera" posiada 14 pro i instalował najnowszą aktualizację .30? Faktycznie są problemy z restartami? Nie chciałbym odtwarzać swojej 14 od podstaw i wolę zrobić rekonesans wśród większej ilości użytkowników. Na Xiaomi eu też jest to zgłaszane ... Tu jeden z przykładów ... Gość zrobił to samo co ja czyli wrócił do wersji 11.17 - do tej pory nie miałem ani jednego takiego restartu na tej wersji ...
s2002 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ok, to czekam na kolejną aktualizację. Dzięki.
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 13 minut temu, s2002 napisał(a): Ok, to czekam na kolejną aktualizację. Dzięki. Tak więc czekamy razem 🙃 ja zrobiłem co mogłem żeby wbić się na 11.30 - wszystko to nic nie dało ...
bartos38 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 21 godzin temu, kris68 napisał(a): Na Xiaomi 13 na Systemowej, Textra PRO, Chomp sms PRO nie dziala. Gdybym tego 10x nie sprawdzal to bym tego nie napisal. Moze kompresja ciulowa ale nie kazdy - zwlaszcza osoby starsze nie mają WhatsAppa, Messengera, Telegrama wiec jest im to potrzebne - zwyczajnie zrobić zdjecie w sumie 13 ma super optykę i wyslac SMS-a czy MMS-a. To jest dla nich proste. Potrzebuję wysac im zdjecie obojętnie jakiej jakości i nie mogę. To , ze na 14 czy 14 pro dziala nie znaczy że na Xiaomi 13 dziala. Niestety jak zwykle okazuje sie, że nikt a forum nie używa 13 co dziwne bo jest ich chyba przynajmniej kilka tysiecy. Ale nikt nie raczył się odezwać . Cytat z Google pierwszy wynik : " Aplikacje bankowe działają, mObywatel też to tak na gorąco natomiast nie działają MMS-y ani Portfel-karty nie da się dodać, bo telefon nie spenia wymogów bezpieczeństwa. Ja sprawdziłem i u mnie na 13stce działają mms apka stock wersja 1.0.23.11.8 sieć plus , zaraz po zainstalowaniu też mi nie działały sms i mms zrobiłem ustawienia fabryczne i później wszystko działało jak należy Edytowane 5 Grudnia 2023 przez bartos38
ricki Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Na xiaomi 14 w wersji 11.30 już nie działają płatności Google no i apka MC Donald nie pokazuje okazji (pojawia się komunikat o zagrożonym bezpieczeństwie). Jak wygrywałem w poniedziałek obie rzeczy działały.
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Pojawiła mi sie wczoraj taka 'poprawka' jak w załączonym zrzucie, natomiast.. o ile komunikat znika, to płatności dalej nie działają.. Coś należy jeszcze zrobić? (oczywiście reset, etc robiłem)
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 godzinę temu, chomiczek napisał(a): Pojawiła mi sie wczoraj taka 'poprawka' jak w załączonym zrzucie, natomiast.. o ile komunikat znika, to płatności dalej nie działają.. Coś należy jeszcze zrobić? (oczywiście reset, etc robiłem) A w ogóle zainstalowałeś APK, która jest podlinkowana? 4 godziny temu, ricki napisał(a): Na xiaomi 14 w wersji 11.30 już nie działają płatności Google no i apka MC Donald nie pokazuje okazji (pojawia się komunikat o zagrożonym bezpieczeństwie). Jak wygrywałem w poniedziałek obie rzeczy działały. Jak wyżej?
ricki Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Jasne że zainstalowałem. W pierwszy dzień płatności działały teraz już nie działają.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2023 A zainstalowałes nowy APK? Bo od tamtego czasu pojawiła się aktualizacja.
Bajanoski Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 OS1.0.23.11.8.DEV | rozwojowa Czy aktualizacja do płatności zadziała w tej wersji ?
Test Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A zainstalowałes nowy APK? Bo od tamtego czasu pojawiła się aktualizacja. Kacper ja tą aktualizację zainstalowałem i płatności przestały działać na Xiaomi 13. Nie mówię, że to wina tej nowej apki z 5.12, ale wcześniej działały, może to zbieg okoliczności, bo i tak miały przestać działać na starej wersji też.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2023 Póki co u mnie najnowsza apka jeszcze działa, także to raczej nie kwestia czegoś u nas. Płaciłem 20 minut temu.
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 9 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A w ogóle zainstalowałeś APK, która jest podlinkowana? Oczywiście, że tak.
Rekomendowane odpowiedzi