Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ursusc360 napisał(a):

w nocy zmienia sie w telefonie moja pozycja gps na Indie

2 godziny temu, Ursusc360 napisał(a):

Co moze byc przyczyna?

Noc ;)

Opublikowano
2 godziny temu, kris68 napisał(a):

Pytanie a co gdybym na razie chcial wrocic do normalnego  miui - pelne czyszczenie czy update wystarczy ??

Pełen wipe. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bajanoski napisał(a):

Prędkość sieci ma taką małą czcionkę że oczy mnie bolą od wpstrywania się. Porażka 

Poza tym Poco F5 Pro brak ikon bluetooth, NFC czy lokalizacji

Z czcionką w tym wypadku nic nie zrobisz, natomiast brak ikon jest według mnie spowodowany dziurą na aparat. One tam są tak na prawdę, tyle że zasłonięte, jak ściągniesz z prawej strony panel z przełącznikami w dół, to zobaczysz je wszystkie. Przynajmniej u mnie tak jest. Cóż... Taki urok Xiaomi 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Test napisał(a):

Z czcionką w tym wypadku nic nie zrobisz, natomiast brak ikon jest według mnie spowodowany dziurą na aparat. One tam są tak na prawdę, tyle że zasłonięte, jak ściągniesz z prawej strony panel z przełącznikami w dół, to zobaczysz je wszystkie. Przynajmniej u mnie tak jest. Cóż... Taki urok Xiaomi 😉

Po przejechaniu w dół też niestety nie mam 

Screenshot_2023-11-26-08-04-14-141_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Bo mamy problem z wysypywaniem się aplikacji po aktualizacji. Próbujemy go ogarnąć.

Jest to dziwne, to są te same wersję aplikacji co w poprzedniej - pierwszej becie i tam działały. Obstawiam że Xiaomi coś dłubali zawzięcie. 

Opublikowano

Jest szansa na nowy build dzisiaj @Kacper Skrzypek? Jeśli nie ma szans to moje pytanko, jeśli chciałbym wrócić do wersji stabilnej muszę wykonać pełny wipe telefonu? 

Aktualnie mam 1.0.23.11.8.DEV ale galeria się wywala co jakiś czas i telegram też mi się potrafi zamykać bez powodu, ciężko tego używać.

Opublikowano
34 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To nie ode mnie zależy, ale raczej nie.

Jeśli chodzi o powrót do stable to tak, pełny wipe i być może nawet format, bo starszy Android.

ehh, to w takim razie czekam na nowy build, w końcu się pojawi :) Dzięki za info. 

Opublikowano
2 godziny temu, Lukasz07 napisał(a):

Integrity checker pokazuje tylko Basic integrity na zielono, portfel Google narazie nie wyświetla komunikatu ale to pewnie kwestia godzin...

ja dziś płaciłem i wyświetlił się standardowy komunikat o braku możliwości zapłaty telefonem ale płatność przeszła, przypuszczam że kolejne już nie przejdą. :(

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie czy da się ustawić w wersji dev. aby ikony powiadomień miały styl z aplikacji w MIUI chyba tak było. 
Zaznaczyłem 1. z banku mam ikonę, a aplikacji z sms monochrom.
oraz
Zaznaczyłem 2. wyskakujące powiadomienie tu ikony mają tło chyba pobierane z kolory tapety  da się to usunać?

1..jpg

Opublikowano

Czy Play integrity fix przez magisk też działa w wersji Dev czy jedynie w stabilnych? Wiadomo już coś kiedy będzie aktualizacja? Chyba są jakieś większe problemy skoro się nie ukazuje i nie ma żadnych informacji?

Opublikowano (edytowane)

Cóż... Nie chcę siać zamętu, ale w ostatnich tygodniach niewątpliwie dało się zaobserwować nasilenie walki z customowymi romami, a właściwie płatnościami realizowanymi za ich pomocą. Ggl pod pretekstem drobnych usprawnień wypuszcza raz za razem security patche do swojego walletu, który po aktualizacji odmawia oczywiście możliwości płacenia. Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności nastąpił splot wydarzeń w wyniku którego nagle polityka Xiaomi co do możliwości odblokowania bootloaderów w telefonach stała się diametralnie odmienna i bardzo agresywnie zaczyna dotyczyć już nie tylko najnowszej ich serii 14, ale dochodzą raporty, że również wcześniejszym modelom szansa zostaje odbierana. Sam doświadczyłem tego na zakupionym już jakiś czas temu padzie 6 Pro, na którym ni jak nie udaje się tej blokady zdjąć. Akurat nie specjalnie mi na tym zależało, więc dałem na jakiś czas spokój, ale widzę że ta możliwość już niestety nie powróci. Zatem ekipa Xiaomi.eu musi zadać sobie pytanie, czy będzie im się chciało oraz (nie umniejszając absolutnie ich umiejętności) czy dadzą radę wydawać połatane co chwilę nowe kompilacje romów, które na kilka chwil pozwolą ludziom zrealizować płatność za pomocą portfela Google ? Czy ta walka w ogóle ma sens ? Po prostu jeśli nic się nie zmieni sami zrezygnują lub romy wydawane będą z niedziałającymi płatnościami a odpowiedzialność za to zostanie przerzucona na użytkowników, którzy samodzielnie będą walczyć z problemem i to też oczywiście do czasu, kiedy twórcy modułów dla magiska dojdą do tego samego wniosku, że to walka z wiatrakami. W dodatku nikt za to im nie płaci, bo przecież no jak to tak...Sam bootloader również obecnie wymaga odblokowania jakąś szemraną metodą, za którą nie wiedzieć czemu trzeba zapłacić kryptowalutą, która do niedawna jeszcze miała być niby taka anonimowa i nagle okazuje się, że bez rejestracji konta z podaniem dokładnie prawie wszystkich danych nie można już kupić/sprzedać żadnej kryptowaluty, czyli mili Państwo...Nawet nie będę tu pisał "obym się mylił" bo przecież doskonale wiemy, że te dobre czasy już nie wrócą i jeśli ktoś jeszcze ma nadzieję, to powodzenia w naiwności ;) 

Edytowane przez Test
Opublikowano
5 godzin temu, Test napisał(a):

Zatem ekipa Xiaomi.eu musi zadać sobie pytanie, czy będzie im się chciało oraz (nie umniejszając absolutnie ich umiejętności) czy dadzą radę wydawać połatane co chwilę nowe kompilacje romów, które na kilka chwil pozwolą ludziom zrealizować płatność za pomocą portfela Google ? Czy ta walka w ogóle ma sens ?

Odpowiedź na to pytanie już pośrednio jest - na stable przecież płatności nie działają i trzeba tam kombinować. Na becie pozostawiliśmy fixa, bo jest ona aktualizowana częściej i tu można sobie pozwolić na poczekanie te parę dni.

Opublikowano
8 godzin temu, Test napisał(a):

Sam bootloader również obecnie wymaga odblokowania jakąś szemraną metodą, za którą nie wiedzieć czemu trzeba zapłacić kryptowalutą, która do niedawna jeszcze miała być niby taka anonimowa i nagle okazuje się, że bez rejestracji konta z podaniem dokładnie prawie wszystkich danych nie można już kupić/sprzedać żadnej kryptowaluty, czyli mili Państwo...Nawet nie będę tu pisał "obym się mylił" bo przecież doskonale wiemy, że te dobre czasy już nie wrócą i jeśli ktoś jeszcze ma nadzieję, to powodzenia w naiwności ;) 

jest metoda bez krypto - sam z niej skorzystam - bo nie chce w to g... wchodzić ... już mam temat w trakcie - opłacone normalnie kartą

Opublikowano
2 godziny temu, Master napisał(a):

jest metoda bez krypto - sam z niej skorzystam - bo nie chce w to g... wchodzić ... już mam temat w trakcie - opłacone normalnie kartą

Tak wiem, widziałem na YT, ogólnie jednak jest droższa nawet, ale nie w tym rzecz... Napisałem post, który nie wymaga odpowiedzi, bo po prostu wujek Ggl i tak nie da pożyć, więc odblokowywanie BL jeśli komuś zależy na płaceniu telefonem staje się krokiem bez sensu, w dodatku płatnym.

Opublikowano
14 minut temu, czaxxx napisał(a):

Jest szansa że w ten weekend będzie już jakiś stabilniejszy build? 😛

masz to na stronce szanowny Kolego... 🙃

Bez tytułu.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Master napisał(a):

masz to na stronce szanowny Kolego... 🙃

Bez tytułu.jpg

22.11 wyszedł 9.DEV i zaraz poszła informacja by go nie instalować bo wywala aplikacje i czekamy na poprawiony build, do soboty się nie pojawił. W sobotę nie wyszedł żadnej nowy build, nie wyszła też poprawka to niedziałającego 9.DEV z przed tygodnia. 

Oczywiście nie mam żadnych pretensji, wiem że wiele pewnie nie zależy od ekipy miuipolska a od chińskiej bety. Dopytuje bo 8.DEV też ma wiele błędów i działa dużo mniej stabilnie niż ostatni DEV MIUI 14, zastanawiam się czy jest sens robić downgrade czy może uda się doczekać :) 

Opublikowano
27 minut temu, czaxxx napisał(a):

22.11 wyszedł 9.DEV i zaraz poszła informacja by go nie instalować bo wywala aplikacje i czekamy na poprawiony build, do soboty się nie pojawił. W sobotę nie wyszedł żadnej nowy build, nie wyszła też poprawka to niedziałającego 9.DEV z przed tygodnia. 

Oczywiście nie mam żadnych pretensji, wiem że wiele pewnie nie zależy od ekipy miuipolska a od chińskiej bety. Dopytuje bo 8.DEV też ma wiele błędów i działa dużo mniej stabilnie niż ostatni DEV MIUI 14, zastanawiam się czy jest sens robić downgrade czy może uda się doczekać :) 

czekaj ... ja jeszcze nie wrzucalem tego romu ... moze jutro sie uda ... a w sobote jak bedzie nowy build to go wrzuce jako update na ten wczesniejszy ... wiesz to nowe romy ... na pewno beda jakies problemy a duzo juz tego zaloganci wrzucili - i tutaj i na pewno na xiaomi eu ... tak wiec mozliwe ze ten nowy build duzo naprawi :) a moze i cos zepsuje przy okazji ... ot to urok tych bet ... wersja stable wyjdzie pewnie niedlugo jak juz te bety beda w miare ogarniete ...

Opublikowano

Nie jestem pewien czy dobre miejsce, ale czy HyperOS zniknęły funkcje zamazywanie podglądu aplikacji, czy ja czegoś nie widzę?

Opublikowano
1 godzinę temu, chomiczek napisał(a):

Nie jestem pewien czy dobre miejsce, ale czy HyperOS zniknęły funkcje zamazywanie podglądu aplikacji, czy ja czegoś nie widzę?

Są w ustawieniach Homescreen/Arrange items in Recents

Opublikowano
9 godzin temu, Test napisał(a):

Są w ustawieniach Homescreen/Arrange items in Recents

Faktycznie, chociaż się uszukałem, dla 'polskojęzycznych', ale: Ustawienia -> Pulpit -> ostatnia opcja na dole: Widok elementów w menu Ostatnich aplikacji (u mnie ustawioną opcję widać na Pionowo), ale po kliknięciu jest lista aplikacji, których podgląd można zamazać ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...