Skocz do zawartości

Mi 11 Pro - nie widzi telefonu komp - fastboot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Windows 11 na kompie. Jestem na 13.0.12 w telefonie.

wchodze w Fastboot w telefonie i odpalam z katalogu rozpakowanego z 14.0.11.00  plik windows_fastboot_update_rom.bat z kompa

no i nie widzi device.

Kabel oryginalny, poinstalowalem qualcomm driver, adb driver, zresetowalem windowsa i d*pa.

Help :)

Edytowane przez kocur75
Opublikowano (edytowane)

nic nie widzi w menedżerze, żadnego innego urządzenia. zero

doinstalowałem sterowniki

edit

ale ze starego mi flasha. sprobuje z nowszego

Edytowane przez kocur75
Opublikowano (edytowane)

chciałbym ale moja wspaniała i najcudowniejsza dziewczyna kliknęła aktualizuj na starym kompie z Win10 na którym robiłem wcześniej aktualizacje :)

spróbuję kogoś zdybać ale nie wierzę że nikt tego nie robił na win11

Edytowane przez kocur75
  • Like 1
Opublikowano

Dokładnie mi nie chciało widzieć na Win 11 a robiłem wszystko, i musiałem wrócić do Win 10. Podejrzewam, że u Ciebie bez tego się nie obejdzie. Dlatego zawsze mam zrobioną kopie systemu programem Aiomei Backup - odtwarzanie całego systemu z wszystkimi aplikacjami trwa 20 minut i nic mi nie straszne. Pomocne także przy awarii systemu. Polecam.

• Thanks 1
Opublikowano

no ciekawy temat ... ja akurat nie miałem u siebie żadnych problemów na mi 11 i z windowsem 11 pro 64bit - ale i podłączam zawsze kabel do USB 2 a nie 3 - taki stary nawyk 🙃 ogólnie to w biosie jest taka opcja do przełączenia (a przynajmniej powinna być) która się nazywa xhci hand off - to w szczególności dotyczy portów USB 3 - niejako zamienia je w 2ki - tzn tak je widzą podpinane urządzenia

Opublikowano

Nigdy nie miałem problemów z podłączeniem telefonu na Win11, a używałem kabla usb C i portu z szybkim ładowaniem.

Jeśli nie widzi Ci telefonu to zmień kabel, mi raz padł kabel i windows też nie widział telefonu, a wystarczyło go zgiąć lub przekręcić i działał.

Czasami problemem są pomieszane sterowniki i najlepszym wyjściem jest format i czysta instalacja. Takie jaja miałem jeszcze na starych telefonach i win7.

Możesz też w menedżerze urządzeń zaznaczyć pokazywanie nieaktywnych urządzeń i pousuwaj je, wszystkie sterowniki telefonu z USB i wyczyść rejestr. A potem spróbuj wgrać te z Xiaomi, np. z paczki do odblokowywania bootloadera.

Aha, czasami w win 10 i win11 w aktualizacjach opcjonalnych pojawiała się paczka sterowników do ADB i ona powodowała problemy z łączeniem telefonu.  Ogólnie jej nie instalowałem, teraz jej nie widzę, być może coś naprawili i się zainstalowała, bo nie miałem problemów z działaniem telefonu.