kocur75 Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 (edited) Windows 11 na kompie. Jestem na 13.0.12 w telefonie. wchodze w Fastboot w telefonie i odpalam z katalogu rozpakowanego z 14.0.11.00 plik windows_fastboot_update_rom.bat z kompa no i nie widzi device. Kabel oryginalny, poinstalowalem qualcomm driver, adb driver, zresetowalem windowsa i d*pa. Help Edited September 30, 2023 by kocur75
Kacper Skrzypek Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 W menedżerze urządzeń widzi go jakoś po podłączeniu? Możesz jeszcze spróbować zainstalować sterowniki z MiUnlock (ikona zębatki).
kocur75 Posted September 30, 2023 Author Posted September 30, 2023 (edited) nic nie widzi w menedżerze, żadnego innego urządzenia. zero doinstalowałem sterowniki edit ale ze starego mi flasha. sprobuje z nowszego Edited September 30, 2023 by kocur75
Netoper Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Spróbuj na na sprzęcie z windowsem 7/10Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka 1
kocur75 Posted September 30, 2023 Author Posted September 30, 2023 (edited) chciałbym ale moja wspaniała i najcudowniejsza dziewczyna kliknęła aktualizuj na starym kompie z Win10 na którym robiłem wcześniej aktualizacje spróbuję kogoś zdybać ale nie wierzę że nikt tego nie robił na win11 Edited September 30, 2023 by kocur75 1
Netoper Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Na W11 potrafią być jaja tak jak na portach usb3 czy na platformie ryzena.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka 1
kris68 Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Dokładnie mi nie chciało widzieć na Win 11 a robiłem wszystko, i musiałem wrócić do Win 10. Podejrzewam, że u Ciebie bez tego się nie obejdzie. Dlatego zawsze mam zrobioną kopie systemu programem Aiomei Backup - odtwarzanie całego systemu z wszystkimi aplikacjami trwa 20 minut i nic mi nie straszne. Pomocne także przy awarii systemu. Polecam. 1
Master Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 no ciekawy temat ... ja akurat nie miałem u siebie żadnych problemów na mi 11 i z windowsem 11 pro 64bit - ale i podłączam zawsze kabel do USB 2 a nie 3 - taki stary nawyk 🙃 ogólnie to w biosie jest taka opcja do przełączenia (a przynajmniej powinna być) która się nazywa xhci hand off - to w szczególności dotyczy portów USB 3 - niejako zamienia je w 2ki - tzn tak je widzą podpinane urządzenia
Bar.Tek Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 Nigdy nie miałem problemów z podłączeniem telefonu na Win11, a używałem kabla usb C i portu z szybkim ładowaniem. Jeśli nie widzi Ci telefonu to zmień kabel, mi raz padł kabel i windows też nie widział telefonu, a wystarczyło go zgiąć lub przekręcić i działał. Czasami problemem są pomieszane sterowniki i najlepszym wyjściem jest format i czysta instalacja. Takie jaja miałem jeszcze na starych telefonach i win7. Możesz też w menedżerze urządzeń zaznaczyć pokazywanie nieaktywnych urządzeń i pousuwaj je, wszystkie sterowniki telefonu z USB i wyczyść rejestr. A potem spróbuj wgrać te z Xiaomi, np. z paczki do odblokowywania bootloadera. Aha, czasami w win 10 i win11 w aktualizacjach opcjonalnych pojawiała się paczka sterowników do ADB i ona powodowała problemy z łączeniem telefonu. Ogólnie jej nie instalowałem, teraz jej nie widzę, być może coś naprawili i się zainstalowała, bo nie miałem problemów z działaniem telefonu.
Recommended Posts