Jump to content

Xiaomi Mi 11 Pro / Ultra - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.11.0.TKACNXM - Android 13

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Pro/Ultra (nazwa kodowa: mars/star).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.11.0.TKACNXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822081511

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Ktoś już testuje? Ciekawi mnie, czy jest rozwiązany problem z nie działającym tylnym wyświetlaczem i automatyczną jasnością wyświetlacza. Doświadczam niestety obu tych problemów😭 

Edit: Jestem po aktualizacji, niestety nie usuwa w/w problemu. W sumie to nie widać żadnych zmian .

😪

Edited by gubic

W dniu 24.09.2023 o 13:57, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Pro/Ultra (nazwa kodowa: mars/star).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.11.0.TKACNXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822081511

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Mam pytanie, teoretycznie to stable to lvl wyżej niż Dev. Jestem obecnie na Dev 18.09 i czy mogę zainstalować ten ROM od razu na Dev?

2 godziny temu, ThreeDog napisał(a):

Mam pytanie, teoretycznie to stable to lvl wyżej niż Dev. Jestem obecnie na Dev 18.09 i czy mogę zainstalować ten ROM od razu na Dev?

pisaliśmy o tym przy okazji nowej dev w innym wątku - aktualizacje - raczej powinno pójść bezproblemowo ... ja spróbuję to zrobić jak wyjdzie nowe stable na mi 11 ... też mam teraz dev 9.18 - oczywiście zrobię backupa na wszelki wypadek 🙃 daj znać w razie czego jak poszło - ja się zdecydujesz oczywiście 🙃 na razie nie widziałem nigdzie żeby ktoś potwierdził że jest ok więc może ktoś pierwszy podejmie wyzwanie ... mnie w tym "wyscigu" ogranicza tylko brak nowego stable 🙃

6 godzin temu, Master napisał(a):

pisaliśmy o tym przy okazji nowej dev w innym wątku - aktualizacje - raczej powinno pójść bezproblemowo ... ja spróbuję to zrobić jak wyjdzie nowe stable na mi 11 ... też mam teraz dev 9.18 - oczywiście zrobię backupa na wszelki wypadek 🙃 daj znać w razie czego jak poszło - ja się zdecydujesz oczywiście 🙃 na razie nie widziałem nigdzie żeby ktoś potwierdził że jest ok więc może ktoś pierwszy podejmie wyzwanie ... mnie w tym "wyscigu" ogranicza tylko brak nowego stable 🙃

Jestem na razie w pracy więc ryzykować nie chcę ale po pracy bardzo chętnie spróbuję. Teoretycznie stable wyszło później niż Dev dla 11 Ultra więc powinno śmignąć ale wolę potwierdzić.

Na stronie Xiaomi.eu piszą że wipe jest potrzebny ale to tylko potwierdzenie utartego stwierdzenia że stable to downgrade. Tutaj to raczej upgrade, ostatni Dev to najnowszego stable. Jak dla Mi 10 Ultra etc

44 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie zagwarantuję, że się uda, ale poprawki zabezpieczeń są te same, więc od biedy można spróbować.

Więc jednak zrobię clean install dzisiaj, nie będę ryzykować. Dev to jednak Dev i wiadomo co system robi. Wolę nie namieszać bo mam dość słabego SOT i stable mam nadzieję poprawi wszystko 😇

43 minuty temu, ThreeDog napisał(a):

Więc jednak zrobię clean install dzisiaj, nie będę ryzykować. Dev to jednak Dev i wiadomo co system robi. Wolę nie namieszać bo mam dość słabego SOT i stable mam nadzieję poprawi wszystko 😇

wiesz clean install możesz zrobić zawsze  - zrób najpierw na próbę updata ... a jak coś będzie nie tak to zrobisz wtedy instalke z wipe data ... możliwe że stable to to samo co beta tylko wydawane po prostu co jakiś czas - ot biorą betę która uznali za dobrą - bez większych bolączek i problemow i dają jako stabla - stąd podejrzewam że taki update wyjdzie super ... przy updacie i tak - też podejrzewam choć nie mam pewności - są nadpisywane wszystkie pliki systemowe - więc czy zrobisz update czy clean install myślę że to bez znaczenia 🙃

Edited by Master

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Witam, robiłem instalację systemu od zera.

Wszystko się wydaje ok z wyjątkiem płatności zbliżeniowych Google pay. Czy ktoś miał podobną sytuację? Trzeba coś doinstalować? Ostatni firmware jakie miałem był na miui 12 i wszystko śmigało do czwartku i nagle przestało. Zrobiłem reset data i instalacja systemu od zera. safety net pokazuje wszystko na zielono.

Jakieś pomysly?

Screenshot_2023-11-12-13-32-46-149_com.google.android.gms.jpg

Screenshot_2023-11-12-13-49-37-667_com.flinkapps.safteynet-edit.jpg

ok, sciagam to co jest w linku na gorze. dam znac czy pomoglo. teraz dodatkowo trzeba wrzucac magiska czy to zbedne ? 

ps.

zauważyłem ze aplikacje z google przyjmują odcień tapety blokady ekranu. da rade to wyłączyć ? 

edit. 

aktualizacja do najnowszego build pomogla :) 

teraz tylko czy da sie cos zrobic z tymi kolorami w apkach googla ? :) bede wdzieczny za pomoc.

Edited by bzul85

47 minut temu, bzul85 napisał(a):

ok, sciagam to co jest w linku na gorze. dam znac czy pomoglo. teraz dodatkowo trzeba wrzucac magiska czy to zbedne ? 

ps.

zauważyłem ze aplikacje z google przyjmują odcień tapety blokady ekranu. da rade to wyłączyć ? 

edit. 

aktualizacja do najnowszego build pomogla :) 

teraz tylko czy da sie cos zrobic z tymi kolorami w apkach googla ? :) bede wdzieczny za pomoc.

z tym odcieniem to nie bardzo idzie co zrobić ... to zachowanie systemowe - jedyne co możesz kombinować. to zmieniać tapety i jakoś sobie to dopasować metodą prób i błędów 🙃

• Thanks 1

59 minut temu, bzul85 napisał(a):

Mam pytanie o uprawnienia. Czy możecie mi powiedzieć na czym polegają te pozwolenia?

we wcześniejszej wersji tego nie miałem lub nazywało się inaczej.

Screenshot_2023-11-13-22-28-14-544_com.lbe.security.miui-edit.jpg

tu troszku infa jest o tym ...

https://fikiri.net/ile-rodzajow-aktywnosci-wystepuje-w-androidzie/

w sumie niedużo ale zawsze 🙃

mi się wydaje że chodzi tu o to że system zarządzania pamięcią nie ubija po jakimś czasie tych aplikacji pracujących cały czas w tle ... stąd nazwa pierwszoplanowa ... czyli to trzeba dawać dla apek z których dostajemy powiadomienia ... no i właśnie blokuje ich potencjalne wywalenie z ramu ... wywalić można też pewnie optymalizując system np w panelu zarządzania ... bo wtedy też zwalnia się dużo ramu ... a tych pierwszoplanowych pewnie się ten optymalizator nie chyci 🙃

Edited by Master
  • Thanks 1

• 2 weeks later...

Ostatnia modyfikacja pliku 

xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.11.0.TKACNXM_v14-13.zip

Datowana na 19 listopada... Cos dodano? Zmieniono?  Zabezpieczenia są z października?

Nadal jadę na ostatnim DEV więc nie wiem czy sens wrzucać... Nie chcę robić czyszczenia telefonu.

• 2 weeks later...