Kacper Skrzypek Posted September 24, 2023 Share Posted September 24, 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Pro/Ultra (nazwa kodowa: mars/star). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.11.0.TKACNXM_v14-13.zip/download, https://androidfilehost.com/?fid=10620683726822081511 Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubic Posted September 24, 2023 Share Posted September 24, 2023 (edited) Ktoś już testuje? Ciekawi mnie, czy jest rozwiązany problem z nie działającym tylnym wyświetlaczem i automatyczną jasnością wyświetlacza. Doświadczam niestety obu tych problemów😭 Edit: Jestem po aktualizacji, niestety nie usuwa w/w problemu. W sumie to nie widać żadnych zmian . 😪 Edited September 25, 2023 by gubic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted September 28, 2023 Share Posted September 28, 2023 W dniu 24.09.2023 o 13:57, Kacper Skrzypek napisał(a): Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Pro/Ultra (nazwa kodowa: mars/star). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.11.0.TKACNXM_v14-13.zip/download, https://androidfilehost.com/?fid=10620683726822081511 Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Mam pytanie, teoretycznie to stable to lvl wyżej niż Dev. Jestem obecnie na Dev 18.09 i czy mogę zainstalować ten ROM od razu na Dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 28, 2023 Share Posted September 28, 2023 2 godziny temu, ThreeDog napisał(a): Mam pytanie, teoretycznie to stable to lvl wyżej niż Dev. Jestem obecnie na Dev 18.09 i czy mogę zainstalować ten ROM od razu na Dev? pisaliśmy o tym przy okazji nowej dev w innym wątku - aktualizacje - raczej powinno pójść bezproblemowo ... ja spróbuję to zrobić jak wyjdzie nowe stable na mi 11 ... też mam teraz dev 9.18 - oczywiście zrobię backupa na wszelki wypadek 🙃 daj znać w razie czego jak poszło - ja się zdecydujesz oczywiście 🙃 na razie nie widziałem nigdzie żeby ktoś potwierdził że jest ok więc może ktoś pierwszy podejmie wyzwanie ... mnie w tym "wyscigu" ogranicza tylko brak nowego stable 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 6 godzin temu, Master napisał(a): pisaliśmy o tym przy okazji nowej dev w innym wątku - aktualizacje - raczej powinno pójść bezproblemowo ... ja spróbuję to zrobić jak wyjdzie nowe stable na mi 11 ... też mam teraz dev 9.18 - oczywiście zrobię backupa na wszelki wypadek 🙃 daj znać w razie czego jak poszło - ja się zdecydujesz oczywiście 🙃 na razie nie widziałem nigdzie żeby ktoś potwierdził że jest ok więc może ktoś pierwszy podejmie wyzwanie ... mnie w tym "wyscigu" ogranicza tylko brak nowego stable 🙃 Jestem na razie w pracy więc ryzykować nie chcę ale po pracy bardzo chętnie spróbuję. Teoretycznie stable wyszło później niż Dev dla 11 Ultra więc powinno śmignąć ale wolę potwierdzić. Na stronie Xiaomi.eu piszą że wipe jest potrzebny ale to tylko potwierdzenie utartego stwierdzenia że stable to downgrade. Tutaj to raczej upgrade, ostatni Dev to najnowszego stable. Jak dla Mi 10 Ultra etc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 29, 2023 Author Share Posted September 29, 2023 Nie zagwarantuję, że się uda, ale poprawki zabezpieczeń są te same, więc od biedy można spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 44 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie zagwarantuję, że się uda, ale poprawki zabezpieczeń są te same, więc od biedy można spróbować. Więc jednak zrobię clean install dzisiaj, nie będę ryzykować. Dev to jednak Dev i wiadomo co system robi. Wolę nie namieszać bo mam dość słabego SOT i stable mam nadzieję poprawi wszystko 😇 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 (edited) 43 minuty temu, ThreeDog napisał(a): Więc jednak zrobię clean install dzisiaj, nie będę ryzykować. Dev to jednak Dev i wiadomo co system robi. Wolę nie namieszać bo mam dość słabego SOT i stable mam nadzieję poprawi wszystko 😇 wiesz clean install możesz zrobić zawsze - zrób najpierw na próbę updata ... a jak coś będzie nie tak to zrobisz wtedy instalke z wipe data ... możliwe że stable to to samo co beta tylko wydawane po prostu co jakiś czas - ot biorą betę która uznali za dobrą - bez większych bolączek i problemow i dają jako stabla - stąd podejrzewam że taki update wyjdzie super ... przy updacie i tak - też podejrzewam choć nie mam pewności - są nadpisywane wszystkie pliki systemowe - więc czy zrobisz update czy clean install myślę że to bez znaczenia 🙃 Edited September 29, 2023 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamdvd Posted October 8, 2023 Share Posted October 8, 2023 Mam zainstalowaną najnowszą wersję od ok. tygodnia. Z plusów: - nic nie zepsuli - naprawili kompas w Mapach Google Minusów brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzul85 Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 Witam, robiłem instalację systemu od zera. Wszystko się wydaje ok z wyjątkiem płatności zbliżeniowych Google pay. Czy ktoś miał podobną sytuację? Trzeba coś doinstalować? Ostatni firmware jakie miałem był na miui 12 i wszystko śmigało do czwartku i nagle przestało. Zrobiłem reset data i instalacja systemu od zera. safety net pokazuje wszystko na zielono. Jakieś pomysly? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 12, 2023 Author Share Posted November 12, 2023 Ściągnij ROM jeszcze raz, był rebuild w piątek/sobotę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzul85 Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 (edited) ok, sciagam to co jest w linku na gorze. dam znac czy pomoglo. teraz dodatkowo trzeba wrzucac magiska czy to zbedne ? ps. zauważyłem ze aplikacje z google przyjmują odcień tapety blokady ekranu. da rade to wyłączyć ? edit. aktualizacja do najnowszego build pomogla teraz tylko czy da sie cos zrobic z tymi kolorami w apkach googla ? bede wdzieczny za pomoc. Edited November 12, 2023 by bzul85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 47 minut temu, bzul85 napisał(a): ok, sciagam to co jest w linku na gorze. dam znac czy pomoglo. teraz dodatkowo trzeba wrzucac magiska czy to zbedne ? ps. zauważyłem ze aplikacje z google przyjmują odcień tapety blokady ekranu. da rade to wyłączyć ? edit. aktualizacja do najnowszego build pomogla teraz tylko czy da sie cos zrobic z tymi kolorami w apkach googla ? bede wdzieczny za pomoc. z tym odcieniem to nie bardzo idzie co zrobić ... to zachowanie systemowe - jedyne co możesz kombinować. to zmieniać tapety i jakoś sobie to dopasować metodą prób i błędów 🙃 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzul85 Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 Mam pytanie o uprawnienia. Czy możecie mi powiedzieć na czym polegają te pozwolenia? we wcześniejszej wersji tego nie miałem lub nazywało się inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 (edited) 59 minut temu, bzul85 napisał(a): Mam pytanie o uprawnienia. Czy możecie mi powiedzieć na czym polegają te pozwolenia? we wcześniejszej wersji tego nie miałem lub nazywało się inaczej. tu troszku infa jest o tym ... https://fikiri.net/ile-rodzajow-aktywnosci-wystepuje-w-androidzie/ w sumie niedużo ale zawsze 🙃 mi się wydaje że chodzi tu o to że system zarządzania pamięcią nie ubija po jakimś czasie tych aplikacji pracujących cały czas w tle ... stąd nazwa pierwszoplanowa ... czyli to trzeba dawać dla apek z których dostajemy powiadomienia ... no i właśnie blokuje ich potencjalne wywalenie z ramu ... wywalić można też pewnie optymalizując system np w panelu zarządzania ... bo wtedy też zwalnia się dużo ramu ... a tych pierwszoplanowych pewnie się ten optymalizator nie chyci 🙃 Edited November 13, 2023 by Master 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Ostatnia modyfikacja pliku xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.11.0.TKACNXM_v14-13.zip Datowana na 19 listopada... Cos dodano? Zmieniono? Zabezpieczenia są z października? Nadal jadę na ostatnim DEV więc nie wiem czy sens wrzucać... Nie chcę robić czyszczenia telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 Zrobiłem wczoraj aktualizacje to tej wersji z 14.0.9.0. i wysyskuje mi taki o to problem z płatnościami NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 Robiłem tydzień temu aktualizuje do tej wersji i znowu się pojawiło coś takiego. Czy warto to robić? Coś się zmieniło jeśli to ta sama wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 To jest rebuild z aktualnymi poprawkami na płatności Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 56 minut temu, Netoper napisał(a): To jest rebuild z aktualnymi poprawkami na płatności Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Czyli co działa NFC przez portfel Google czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 @misiek18186 wszystko masz tu: https://miuipolska.pl/naprawa-portfela-google-na-xiaomi-eu/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 Nie mam pojęcia, nie mam Mi 11.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts