Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2024 48 minut temu, sonek napisał(a): Portfel google wywala błąd, że telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa. Fix nie pomaga, ktoś coś? 1. Jaki ROM? 2. Jaka wersja fixa?
sonek Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 ROM jeszcze 1.0.7.0.UNRCNXM xiaomi eu Fix z 16 sierpnia
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Próbowałeś wyczyścić dane Usług Google Play?
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Nie, chodzi o Usługi Google Play (bez AR).
sonek Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga. Wszystkie dane można usunąć bez konsekwencji?
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Można. Jeśli nie będziesz mógł się dostać do Portfela, to musisz w Ustawieniach > Prywatność > Panel prywatności nadać Usługom Google Play dostęp do SMS-ów.
Uszaty Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Panowie o jakim skrypcie debloat mówicie? Raczej na razie nie chcę przechodzić na xiaomi.eu, poczekam na wersję z Android 15 a coś tam bym zoptymalizował na stocku. Wywaliłem trochę z listy reccomended przez universal Android debloater ale czy o to chodzi?
jankoo Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 (edytowane) Witajcie, chciałem kupić Redmi Note 13 pro w wersji 12/512. Jednak jest on dostępny tylko poza oficjalnym kanałem dystrybucji i trochę obawiam się wałków z pochodzeniem tych telefonów, brandu, ewentualnych napraw gwarancyjnych za pośrednictwem sprzedawcy itp. Dzwoniłem nawet do dwóch sklepów, ale nie potrafią (nie chcą) powiedzieć nic na temat pochodzenia, poza tym że to dystrybucja europejska. Niektóre komentarze kupujących poddają to w wątpliwość. I tu dwa pytania: - a może 8/256 działa w praktyce równie dobrze? Mam na myśli oczywiście ilość ramu. W sklepie Xiaomi można go obecnie kupić nieco powyżej 1000 (po użyciu kuponu) - czy ma ktoś osobiście sprawdzony sklep który sprzedaje 12/512? Pozdrawiam Edytowane 22 Września 2024 przez jankoo
Ursus2 Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 Mam 8GB RAMu w Samsungu S20 i jak żyję, to mi nie zjadł więcej niż 4,5 GB. Czyli 3,5 w zapasie. W tym Xiaomi bałbym się bardziej o procesor, bo żeby przemielić tak duże zdjęcia(rozdzielczość) trzeba czegoś mocnego, a tutaj Mediatek pewnie ma wąskie gardło. Jeśli dużo grasz na smartfonie, to może te 12 GB wykorzystasz. Na koniec dwa słowa dla tych, którzy śmieją się z aparatu o tak dużej liczbie pikseli 200. Jak będziecie te zdjęcia oglądać na monitorze lub TV o dość dużym ekranie, to wtedy docenicie te 200Mpx. Zdjęcia mają ostrość jak z lustrzanki. Podobnie jest z 108px.
Ursus2 Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Zaraz mnie rozniesie Jak ustawić nagrywanie wideo w 4k ? Mam w opcjach tylko 1080 i 720, nawet jak zmienię na 30fps.
lucas7911 Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Ja w aplikacji aparat w zakładce Video w prawym górnym rogu mam trzy opcje 720,1080 i 4K po lewej stronie a po prawej liczbę klatek 30 dla 720, 30 albo 60 dla 1080 i 30 dla 4K
Ursus2 Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 (edytowane) Już wiem co jest grane ... Sferis wpisał błędny opis aukcji na Allegro. Odnosi się do redmi 5G z plusem ... Edytowane 26 Września 2024 przez Ursus2
Marrik Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Przecież RN13 pro 5G bez plusa też ma nagrywanie 4K.Jaki masz dokładny model telefonu? Sprawdź w ustawieniach.
Ursus2 Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Wczoraj aktualizowałem po wyciągnięciu z pudełka.
Marrik Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Wejdź w ustawienia i dalej w szczegółowe informacje i specyfikacje. Jaki tam masz model podany?Po wersji oprogramowania wydaje mi się, że masz wersję 4G czyli Emerald na mediateku a nie Garnet, dlatego nie masz nagrywania 4K.
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Września 2024 Autor Opublikowano 26 Września 2024 Dokładnie tak jest.
Ursus2 Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Zgadza się. Mediatek. Sprzedawca zgodził się na zwrot ze względu na błędny opis. Dzięki za pomoc.
Karol Wroński Opublikowano 26 Października 2024 Opublikowano 26 Października 2024 Czy na Xiaomi redmi note 13 pro 5g jest naklejona fabryczna folia ochronna na ekran ?
sonek Opublikowano 16 Listopada 2024 Opublikowano 16 Listopada 2024 Mam pytanie odnośnie płatności zbliżeniowych. Czy problemy z google pay co czasem są ze trzeba fixa instalować dotyczą też innych aplikacji np. Santander? Bo ustawiłem teraz domyślną Santander i się zastanawiam czy zawsze zadziała
Master Opublikowano 16 Listopada 2024 Opublikowano 16 Listopada 2024 11 minut temu, sonek napisał(a): Mam pytanie odnośnie płatności zbliżeniowych. Czy problemy z google pay co czasem są ze trzeba fixa instalować dotyczą też innych aplikacji np. Santander? Bo ustawiłem teraz domyślną Santander i się zastanawiam czy zawsze zadziała ten fix dotyczy tylko usług Googla - czyli jak masz płatności zbliżeniowe np przez blika w apce bankowej to nie będzie rzutować ... chyba że apka bankowa też korzysta z Googla - to inna sprawa wtedy ... u mnie na iPKO zbliżeniowe bez Googla działają bez problemu
Uszaty Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Rzekomo HyperOS 2.0 dla tego modelu ma być jeszcze w tym miesiącu. Ktoś dostał?
jankoo Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Na regionie Szwajcaria pobrałem dzisiaj 1.0.21
Uszaty Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 18 godzin temu, jankoo napisał(a): Na regionie Szwajcaria pobrałem dzisiaj 1.0.21 A to dalej poprawki bezpieczeństwa tylko. A wersja 2.X ma być.
ohara Opublikowano 7 Grudnia 2024 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Ten smartfon 13 pro 5g posiada esim a bliźniaczy poco x6 5g już nie ma,a wszystko mają takie same wie ktoś o co tu chodzi?
Master Opublikowano 7 Grudnia 2024 Opublikowano 7 Grudnia 2024 21 minut temu, ohara napisał(a): Ten smartfon 13 pro 5g posiada esim a bliźniaczy poco x6 5g już nie ma,a wszystko mają takie same wie ktoś o co tu chodzi? myślę że to pytanie do Xiaomi ... 🙃 esim to funkcjonalność tzw. sprzętowa ... widocznie ktoś tam uznał - w swej nieskończonej mądrości - że w tym modelu tego nie będzie ...
Rendager Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Witam, mój Poco X3 Pro powoli kończy swój żywot, więc w tym tygodniu planuję zakup Redmi Note 13 Pro 4G. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda kwestia nagrywania rozmów na tym modelu. Czy muszę odblokować bootloader i wgrać ROM, na przykład indonezyjski? Czy w takim ROM-ie działa język polski, czy procedura wygląda inaczej? To będzie mój pierwszy telefon z procesorem MediaTek, więc każda wskazówka będzie mile widziana.
Master Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 6 minut temu, Rendager napisał(a): Witam, mój Poco X3 Pro powoli kończy swój żywot, więc w tym tygodniu planuję zakup Redmi Note 13 Pro 4G. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda kwestia nagrywania rozmów na tym modelu. Czy muszę odblokować bootloader i wgrać ROM, na przykład indonezyjski? Czy w takim ROM-ie działa język polski, czy procedura wygląda inaczej? To będzie mój pierwszy telefon z procesorem MediaTek, więc każda wskazówka będzie mile widziana. odblokować trzeba ... choć czasami piszą tu o różnych kombinacjach żeby podmienić romy przy update i wtedy można się obejść bez tej procedury ... napisz po więcej info do @Marrik nagrywanie mają globale na rejony Indonezja - oznaczenie w identyfikatorze ID - i wersja na Tajwan - analogicznie jak poprzednio TW - to są romy globalne więc tam będzie wybór różnych języków ... zapewne i nasz gdzieś tam będzie ... one różnią się małymi detalami od globala w wersji na rynek europejski ale to nic istotnego i powinny działać dobrze też u nas ... 1
Uszaty Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Jest aktualizacja do Androida 15, HyperOS 2.0.3.0 region Niemcyg Z pierwszych wad to nowy grid size 9x5 wygląda komicznie jak chodzi o wielkość ikon i ich rozmieszczenie. Jak ktoś znajdzie sposób na zmianę rozmiaru na normalny bodajże 7x5 to dajcie znać. Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Uszaty
lucas7911 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Mam Telefon z dystrybucji T-Mobile jaki region jeszcze sprawdzić, Niemcy i szwajcaria nie znajdują aktualizacji
Master Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 45 minut temu, lucas7911 napisał(a): Mam Telefon z dystrybucji T-Mobile jaki region jeszcze sprawdzić, Niemcy i szwajcaria nie znajdują aktualizacji leć po wszystkich europejskich ... przede wszystkim Wielka Brytania i Francja 🙃 zazwyczaj najszybciej jest na Szwajcarii ... w ogóle fajne te kombinacje z regionami ... na szczęście w Xiaomi eu mamy z tym spokój ...
Rekomendowane odpowiedzi