Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO F3 / Redmi K40 (nazwa kodowa: alioth). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V14.0.6.0.TKHCNXM_v14-13.zip/download ROM można zainstalować zarówno w TWRP, jak i przez fastboota: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Tomequ123456 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Czemu nie wrzucasz od razu linku do listy zmian?
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Bo jej nie mam? Jedyne, co mamy, to oficjalny changelog od Xiaomi. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich zmian na stable.
Tomequ123456 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 No właśnie, przydałoby się wrzucić jakiś link do tych zmian, bo po co robić aktualizacje, jak się nie wie co się zmieniło, poprawiło itp. No i druga sprawa - jak włączam tryb samolotowy albo wyłączam telefon i wtedy ktoś wyśle mi SMSa, to po włączeniu te SMSy nie przychodzą. To problem z softem czy mam dzwonić do t-mobile?
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Tomequ123456 napisał(a): No właśnie, przydałoby się wrzucić jakiś link do tych zmian, bo po co robić aktualizacje, jak się nie wie co się zmieniło, poprawiło itp. Problem w tym, że informacje o zmianach w przypadku changelogow Xiaomi są zazwyczaj szczątkowe (poprawki zabezpieczeń). A jak pisałem, pełnych nie jesteśmy w stanie przygotowywać. Godzinę temu, Tomequ123456 napisał(a): No i druga sprawa - jak włączam tryb samolotowy albo wyłączam telefon i wtedy ktoś wyśle mi SMSa, to po włączeniu te SMSy nie przychodzą. To problem z softem czy mam dzwonić do t-mobile? Powinieneś dzwonić do T-Mobile raczej. Sprawdziłem u siebie, w Mobile Vikings pod tym względem jest OK. 1
bossza Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam, Po pierwsze wesołych świąt. Pytanie: mam na swoim poco obecnie V14.0.23.2.27.DEV czy trzeba czyścić tel przy przejsciu na tą wersję, czy można zaktualizować przez twrp tak jak kolejne rozwojowe wersje? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez bossza
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2023 55 minut temu, bossza napisał(a): Witam, Po pierwsze wesołych świąt. Pytanie: mam na swoim poco obecnie V14.0.23.2.27.DEV czy trzeba czyścić tel przy przejsciu na tą wersję, czy można zaktualizować przez twrp tak jak kolejne rozwojowe wersje? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Trzeba czyścić.
wojted Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Wszystko działa jak trzeba? Płatności, aplikacje bankowe? Nie zamierzam rootować telefonu a nie jestem pewien, czy apki bankowe nie wykrywają odblokowanego bootloadera. Bez roota da się używać?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Gruchi Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 nie trzeba używać root'a wszystko działa
wojted Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Czy na xiaomi.eu aplikacja Motywy jest jakaś ograniczona? Na Globalu (nie europejskim) miałem w ulubionych sporo fajnych motywów a teraz po instalacji tego ROMU w ulubionych nie mam nic a wyszukując motywy nie ma tych, o które mi chodzi.Do tego opis kategorii jest po chińsku oOWysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Używamy chińskiej wersji Motywow, także tam są chińskie motywy. Globalna wersja nie ma np. motywów pod Ekran zawsze włączony.
wojted Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 @Kacper Skrzypek Czy to znaczy, że motywy w aplikacji Motywy są inne na Globalu niż na xiaomi.eu?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 No są inne, w MiuiPolska, jak Kacper napisał używana jest wersja CN, której na globalny romie nie ma bo na globalu jest wersja ...globalWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
wojted Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Szkoda. Aplikacja do motywów jest jednak lepsza na Globalu. No trudno. I tak opcje personalizacji pulpitu na xiaomi.eu są zdecydowanie lepsze więc jakoś to przełknę.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
TTome Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Update bardzo na plus, w końcu zniknął problem powiadomień.
innyreader Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 W dniu 19.04.2023 o 14:26, TTome napisał(a): Update bardzo na plus, w końcu zniknął problem powiadomień. A jak bateria? bo jak na chwilę wrzuciłem to był dramat.
TTome Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 8 godzin temu, innyreader napisał: A jak bateria? bo jak na chwilę wrzuciłem to był dramat. Chyba trochę gorzej, ale nie ma tragedii. Portfel Google za to coś wariuje, początkowo było ok, a dzisiaj komunikat, że urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa.
wojted Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 @TTome Nie strasz mnie. Masz zrootowany telefon? U mnie na razie płatności działają. Dość długo nie używałem romów miui.pl bo miałem kiedyś problemy właśnie z Google Pay, jeszcze na MI9T. Jutro wyjeżdżam do Holandii i wolałbym nie mieć problemów z płatnościami telefonem.A tak z innej beczki, jest jakiś sposób, żeby ustawić inną wyszukiwarkę wywoływaną przesunięciem palca od dołu? Wolałbym DuckDuckGo niż Google.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Portfel Google mógł dzisiaj wariować, bo Google coś kombinowało z SafetyNetem. Wygląda na to, że na razie cofnęli swoje zmiany, więc wciąż działa (przynajmniej u mnie), ale nigdy nie wiadomo, co wymyślą.
wojted Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 No właśnie. Tak ogólnie już to skandal, żeby nie można było decydować na własnym urządzeniu, kupionym za ciężkie czasem pieniądze, czy się chce zabezpieczenia czy nie. Koncerny traktują nas jak jakieś zwierzęta lub bezmyślne dzieci. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
TTome Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 W dniu 21.04.2023 o 20:04, Kacper Skrzypek napisał: Portfel Google mógł dzisiaj wariować, bo Google coś kombinowało z SafetyNetem. Wygląda na to, że na razie cofnęli swoje zmiany, więc wciąż działa (przynajmniej u mnie), ale nigdy nie wiadomo, co wymyślą. Portfel Google już jest na szczęście OK, to faktycznie była chyba tylko chwilowa awaria.
Netoper Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 No właśnie. Tak ogólnie już to skandal, żeby nie można było decydować na własnym urządzeniu, kupionym za ciężkie czasem pieniądze, czy się chce zabezpieczenia czy nie. Koncerny traktują nas jak jakieś zwierzęta lub bezmyślne dzieci. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu TapatalkaEee noo, przecież te tak znienawidzone koncerny nie zmuszają nas do korzystania z ich produktów , przecież można korzystać z płatności analogowych Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
wojted Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Eee noo, przecież te tak znienawidzone koncerny nie zmuszają nas do korzystania z ich produktów , przecież można korzystać z płatności analogowych Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaJa nie mam w sobie nienawiści do koncernów. Chodzi mi tylko o to, że to nie koncern powinien decydować o tym jak właściciel smartfona go używa. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Jest to wkurzające ale niestety, kupując dany produkt mimowolnie godzimy się na warunki producenta.Xiaomi i tak idzie na rękę że pozwala na dłubanie w sofcie, ale też jest związane z ogólnymi przepisami na danym rynku/obszarze, tak samo jak google. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
wojted Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Nie macie problemów z częstotliwością odświeżania ekranu? U mnie od czasu do czasu zauważam, że ekran działa na 60hz. Przełączam wtedy ze 120hz, które jest ustawione, na 60hz i znów na 120hz i jest ok. Ale tak działać to chyba nie powinno?Po za tym od kilku ostatnich restartów telefonu pojawia mi się taki komunikat jak na załączonym screenie. O co tu chodzi? Z odblokowaniem telefonu nie mam problemów.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Loczeski Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 @wojted mam ten sam problem z odświeżaniem ekranu, ale to nie wina tej aktualizacji. Tak samo miałem przy 13...
dzeryae Opublikowano 17 Maja 2023 Opublikowano 17 Maja 2023 Czy wyłączenie pamięci wirtualnej ma wpływ na mniejsze zużycie baterii?
Netoper Opublikowano 18 Maja 2023 Opublikowano 18 Maja 2023 Jakiś wpływ może mieć, wykonywane są operacje zapisu/odczytu na "dysk" więc potrzebny do tego prąd, ale ile tego prądu idzie to ciężko ocenić.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Loczeski Opublikowano 23 Maja 2023 Opublikowano 23 Maja 2023 Czy działa wam poprzedni panel widgetów? Wchodzę w widgety -> app with widget support -> na samym dole Android widgets. Klikam ale wywala mnie do pulpitu :/
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Opublikowano 23 Maja 2023 18 minut temu, Loczeski napisał(a): Klikam ale wywala mnie do pulpitu Najprawdopodobniej masz zainstalowaną globalną wersję App vault (Panel informacyjny). Odinstaluj ją. 1
wojted Opublikowano 24 Maja 2023 Opublikowano 24 Maja 2023 U mnie działają. Tylko piesek i kotek nie działają. Próbowałem z ciekawości sprawdzić co to to robi ale po dodaniu do ekranu jest tylko zwierzę że strzałką pobierz i tyle. Nic się nie pobiera. Ale to akurat nie problem bo nie używam takich rzeczy, tak tylko wspomniałem. Reszta widgetów działa bez problemu.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
TTome Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Miał ktoś z Was może problem z rozłączaniem internetu podczas połączenia telefonicznego? Resetowałem ustawienia sieci, nie pomogło.
wojted Opublikowano 28 Maja 2023 Opublikowano 28 Maja 2023 U mnie tak jest od zawsze. Na MI9T miałem to samo. Dane mobilne podczas połączenia telefonicznego są wyłączane, tylko Wi-Fi działa.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Kluska Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Hej Mam pytanko, czy F3 na 13.03.0 (SKHCBXM) można zrobić update do 14.0.6.0.TKHCNXM przez update bez utraty danych metodą fastboot Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Kluska
Rekomendowane odpowiedzi