Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zewnętrznie doinstalowanego też? Mam na moto g lte z andkiem 5.1 zainstalowany flash i działa na niektórych przeglądarkach np. na dolphinie, na puffinie chyba też, nie wiem czy są jeszcze jakieś

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z taka ver go kupiłem od A4You a po uruchomieniu aplikacji aktualizacja pokazuje mi że system aktualny.

attachicon.gifScreenshot_2015-09-22-23-07-10.png

Czemu wiec telefon sam nie dokona update do 5.9?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 Prime

Klikij w link w mojej sygnaturze oraz wejdź sobie na:http://miuipolska.pl/faq/ i poczytaj to się wszystkiego dowiesz ;-;

Zewnętrznie doinstalowanego też? Mam na moto g lte z andkiem 5.1 zainstalowany flash i działa na niektórych przeglądarkach np. na dolphinie, na puffinie chyba też, nie wiem czy są jeszcze jakieś

Od androida 4.4 (albo i już 4.2) Flash masz wbudowany w system, więc doinstalowywanie go mija się z celem.

Opublikowano

Klikij w link w mojej sygnaturze oraz wejdź sobie na:http://miuipolska.pl/faq/ i poczytaj to się wszystkiego dowiesz ;-;

Od androida 4.4 (albo i już 4.2) Flash masz wbudowany w system, więc doinstalowywanie go mija się z celem.

Ok dzieki Nezumi, poczytalem. Czyli my mamy MIUI ver. 6 tak? Musze sciagnac sobie najnowsza ver 5.9.18 na telefon a potem zainstalować przy pomocy aplikacji aktualizacje?

P.s. Jak moge sobie wyciagnac ikone Blokada ekranu na pulpit widze na screenach ze tak jest.

P.s2 FAQ bardzo przydatne sporo sie dowiedzialem na temat ciekawych nowych funkcji.

Opublikowano

Ok dzieki Nezumi, poczytalem. Czyli my mamy MIUI ver. 6 tak? Musze sciagnac sobie najnowsza ver 5.9.18 na telefon a potem zainstalować przy pomocy aplikacji aktualizacje?

P.s. Jak moge sobie wyciagnac ikone Blokada ekranu na pulpit widze na screenach ze tak jest.

P.s2 FAQ bardzo przydatne sporo sie dowiedzialem na temat ciekawych nowych funkcji.

Aktualnie v7, ale to się wiele od v6 nie różni xD. Każdą aktu pobierasz na telefon, a następnie metodą 1 z instrukcji aktualizujesz. Wyciągnięcie ikonek na pulpit jest gdzieś w ustawieniach, teraz Ci nie powiem bo dawno tam nie grzebałem :D

PS: przytrzymaj przycisk z 3 kreskami, potem "widżety"->Przełączniki :)

Opublikowano

Tak. Pytam o flash playera. Telefon go wspiera/obsługuje?

Odpaliłem właśnie filmy z cda.pl, które wymagają flasha, więc wspiera

Opublikowano (edytowane)

Hej mam klawiaturę Swype. Ale ciągle mi wyskakuje wybierz metodę wprowadzania tekstu mimo, że swype jest ustawiona jako domyślna. Da się coś z tym zrobić?

Edytowane przez Wojtkson
Opublikowano

Hej mam klawiaturę Swift Key. Ale ciągle mi wyskakuje wybierz metodę wprowadzania tekstu mimo, że swype jest ustawiona jako domyślna. Da się coś z tym zrobić?

W sensie na pasku powiadomień?
Opublikowano

Po muśnięciu palcem w dół pojawiają się szybki dostęp do: cichy, rotacja, blokada, bluetooth, dane, wifi itd. Czy można zamienić kolejność tych skrótów? Chciałbym sobie na góre ustawić:, dane, gps, hotspot i wydajny. Szukam po ustawieniach ale bezskutecznie.

Opublikowano

Po muśnięciu palcem w dół pojawiają się szybki dostęp do: cichy, rotacja, blokada, bluetooth, dane, wifi itd. Czy można zamienić kolejność tych skrótów? Chciałbym sobie na góre ustawić:, dane, gps, hotspot i wydajny. Szukam po ustawieniach ale bezskutecznie.

Ustawienia>Powiadomienia>Uklad Przelacznikow.

Poczytaj sobie FAQ ktory wyzej podal Nezumi, na prawde przydatne :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba już zrobiłem. Wyłączyłem aplikacje klawiatura google i obu klawiaturom wyłączyłem powiadomienia

Edit

Było wcześniej chyba jak ustawić aplikacje żeby zawsze działała w tyle, ale nie mogę znaleźć. Chciałem żeby mi fit działał żebym powiadomienia połączeń itd otrzymywał czy do tego nie musi działać w tyle? Tak samo jeśli mam w mi fit trzy aplikacje zaznaczone do powiadomień to muszą one działać w tyle żeby powiadomienia były? Np. Gmail.

Edytowane przez Wojtkson
Opublikowano

Chyba już zrobiłem. Wyłączyłem aplikacje klawiatura google i obu klawiaturom wyłączyłem powiadomienia

Edit

Było wcześniej chyba jak ustawić aplikacje żeby zawsze działała w tyle, ale nie mogę znaleźć. Chciałem żeby mi fit działał żebym powiadomienia połączeń itd otrzymywał czy do tego nie musi działać w tyle? Tak samo jeśli mam w mi fit trzy aplikacje zaznaczone do powiadomień to muszą one działać w tyle żeby powiadomienia były? Np. Gmail.

Ustawiasz w Panelu Sterowania Autostart, a następnie jak odpalisz apkę i wrócisz do home to po kliknięciu 3 kresek pociągasz daną apkę w dół, powinna wyświetlić się kłódeczka :) Oraz w "Uprawnienia"->"Powiadomienia" dajesz apce wszelkie wymagane ustawienia :P

Opublikowano

Ustawiasz w Panelu Sterowania Autostart, a następnie jak odpalisz apkę i wrócisz do home to po kliknięciu 3 kresek pociągasz daną apkę w dół, powinna wyświetlić się kłódeczka :) Oraz w "Uprawnienia"->"Powiadomienia" dajesz apce wszelkie wymagane ustawienia

Pięknie dziękuję.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ustawiasz w Panelu Sterowania Autostart, a następnie jak odpalisz apkę i wrócisz do home to po kliknięciu 3 kresek pociągasz daną apkę w dół, powinna wyświetlić się kłódeczka :) Oraz w "Uprawnienia"->"Powiadomienia" dajesz apce wszelkie wymagane ustawienia :P

O stary nawet nie wiesz jak mi to pomoglo z tym problemem moich aplikacji mailowych na ktory tez mi odpowiadales :D Teraz jak czyszcze RAM Aqua Mail i Gmail zostaja. Ciekaw jestem ile jeszcze ten telefon ma przede mna nieodkrytych tajemnic. :)

Opublikowano

O stary nawet nie wiesz jak mi to pomoglo z tym problemem moich aplikacji mailowych na ktory tez mi odpowiadales :D Teraz jak czyszcze RAM Aqua Mail i Gmail zostaja. Ciekaw jestem ile jeszcze ten telefon ma przede mna nieodkrytych tajemnic. :)

Ja mam Mi4 od 2 miesięcy i Redmi 2 od pół roku, a co aktualizację znajduję coś nowego, więc pewnie jeszcze z rok będziesz odkrywać telefon, po czym przyjdzie nowa aktualizacja i odkrywanie zaczniesz od nowa! :D

Opublikowano (edytowane)

Gdyby jeszcze tylko była funkcja doubletap do blokowania to juz calkiem kisiel w majtkach.

Klikij w link w mojej sygnaturze oraz wejdź sobie na:http://miuipolska.pl/faq/ i poczytaj to się wszystkiego dowiesz ;-;

No i już jestem aktualny. Dzięki za pomoc

post-7117-1443001203,8871_thumb.png

Wysłane z mojego Redmi Note 2 Prime

Co sadzice o tym szkle na wyswietlacz?

http://allegro.pl/folia-szklo-hartowane-xiaomi-redmi-2-redmi-note-2-i5654800120.html

oraz tym

http://allegro.pl/szklo-hartowane-xiaomi-mi4-redmi-2a-redmi-note-2-i5670524859.html

Edytowane przez Tronik
Opublikowano

Czy to byl sarkazm?

Raczej nie, też brałbym najtańsze :P Żadna z firm się niczym specjalnym nie wyróżnia, to po co przepłacać? Brałbym najtańsze i ew za 3mies/pół roku wymieniał na jakiegoś nilkina (chociaż on ma średnie opinie), 3mk lub mocolo.

Opublikowano (edytowane)

Ok wszystko jasne

tumblr_mc8vkj6TK41rrgd02o1_500.gif

To nawet nie była ironia :) po prostu dobra rada ale trenuj dalej kiedyś się uda  ^^ 

tu masz moje szklo http://www.aliexpress.com/item/Tempered-Glass-Film-for-xiaomi-hongmi-redmi-note-2-Arc-Edge-2-5D-0-33mm-High/32438885113.html

ale nie chce ci sie pewnie czekac 2 tygodni :D

Zgadza sie nie bedzie mi sie chcialo czekac. Poza tym za 2 tyg wyswietlacz moze byc juz porobiony.

Edytowane przez Tronik
Opublikowano

Co do flash playera to nie, żaden telefon Xiaomi nie ma. Filmy z niektórych stron odtwarza, to fakt. Być może apka video potrafi obsłużyć część, ale samego flasha osadzonego na stronie nie wspiera.

Opublikowano

@Tronik

Ja mam to samo szkło, co Lamcza. Polecam, trochę się palcuje ale poza tym spoko.
Nawiasem mówiąc to jest na 99% to samo szkło, co w twoim drugim linku.

Opublikowano

Co do flash playera to nie, żaden telefon Xiaomi nie ma. Filmy z niektórych stron odtwarza, to fakt. Być może apka video potrafi obsłużyć część, ale samego flasha osadzonego na stronie nie wspiera.

Od 4.0 google powoli rezygnowalo z flash playera w 4.4 zrezygnowalo calkowicie. To ze cos strona odtwarza to nie znaczy ze jest flash. Dla przykladu youtube zawsze odtowrzysz w przegladarce, tylko youtube od kilku lat juz nie korzysta z flash playera i formatu flv.
Opublikowano (edytowane)

A ja od ponad 2 lat jadę na Maxthonie jako przeglądarce. On miał nawet flasha na Nokii E51 na Symbianie :D

Edytowane przez dajnos
Opublikowano

Tia, troszku poszperałem, flasha już nie ma, są sposoby, aby go wgrać, ale też nie zawsze działają i z tego co wiem tylko na delfinku bangla, ale w sumie nigdy nie miałem problem z odpaleniem filmików na przeglądarce :D

Opublikowano (edytowane)

Odpaliłem właśnie filmy z cda.pl, które wymagają flasha, więc wspiera

Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Plis forgiw mi

Propo jeszcze kwestii ładowania, wiadomo że nima Pump express ale sprawdzę jak wygląda to przy ładowaniu z MI powerbanka. Bo wczoraj podłączyłem go na "chwile" i załadował 30%

Edytowane przez Jasiu
Opublikowano

Pytanie do osób co mają mibanda i ustawione powiadomienia z aplikacji. Mam wszystko ustawione. Aplikacje zablokowane(działają w tle) a powiadomienia np ze snapchata nie wibruja na opasce. Jakieś pomysły?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka