Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś mi przyszła wersja FD-LTE od Burizy, chociaż spodziewałem się że wysyła TDD-LTE , chociaż nie wiem czy jest jakaś różnica.

Opublikowano

Dodaj sobie aplikację do Autostartu w Panel Sterowania->Uprawnienia->Autostart, wtedy po czyszczeniu RAM apka dalej powinna wysyłać powiadomienia :). Używam Inbox, czyszczę Ram w obu moich telefonach bardzo często (nie lubię gdy apliakcje mi zawalają) i jeszcze nigdy nie miałem problemów z mailami/FB/Messager

U mnie tak to wygląda

post-7117-1442846741,1335_thumb.png

Ale niestety po wyczyszczeniu ramu wciąż nie dostaje powiadomień dźwiękowych ani na pasek.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

Ludzie, na androidzie nie czyści się Ramu. Problem solved.

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka

Czemuż to?

• Like 1
Opublikowano

U mnie tak to wygląda

attachicon.gifScreenshot_2015-09-21-16-41-41.png

Ale niestety po wyczyszczeniu ramu wciąż nie dostaje powiadomień dźwiękowych ani na pasek.

Wejdź wtedy jeszcze w Ustawienia->Powiadomienia->Powiadomienia Aplikacji i zobacz czy na pewno wszystko co jest potrzebne masz zaznaczone.

Ja korzystam z czyszczenia RAM bardziej przez Fejsa :) straszny szajs z tego, więc robie wszystko, aby fejs z messagerem miały jak najmniej uprawnień i nie działały w tle :P

Opublikowano

Wejdź wtedy jeszcze w Ustawienia->Powiadomienia->Powiadomienia Aplikacji i zobacz czy na pewno wszystko co jest potrzebne masz zaznaczone.

Ja korzystam z czyszczenia RAM bardziej przez Fejsa :) straszny szajs z tego, więc robie wszystko, aby fejs z messagerem miały jak najmniej uprawnień i nie działały w tle

O tak o

post-7117-1442849552,1939_thumb.png

Wysłane z mojego Redmi Note 2 Prime

Opublikowano (edytowane)

To chyba nie jest numer od redmi note 2 tylko redmi note 4g albo jest to Prime 32gb? Wtedy to wersja fdd

Edytowane przez Winiu89
  • Like 1
Opublikowano

TDD, chińska. Google i czytanie nie boli.

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka

podaj link gdzie to wyczytałeś

To chyba nie jest numer od redmi note 2 tylko redmi note 4g albo jest to Prime 32gb? Wtedy to wersja fdd

to jest prime 32 GB

Opublikowano

Witam.

Buriza sprawił, że od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Prime'a. Paczka dotarła po 11 dniach i obyło się bez opłat celnych, dodatkowo dokupiłem flipcase, folie oraz powerbank 5000mh. Po wyjęciu z pudełka miałem chińską V6'ke, obecnie wgrałem piątkowy V7(5.9.18), czy powinienem jeszcze zrobić ful wipe itp.? Obecnie tel. wpięty do ładowania przy 8% i po godzinie mam 68%. Jedynie z czym obecnie się borykam to stockowy file explorer, nie wiem jak zmienić wygląd aby można było przechodzić z pam. wew. do karty SD a jeśli już uda mi się odpalić jakiś folder to wciśnięciu lewego przycisku niema opcji np. utwórz folder. Czy lepiej zainstalować ES Explorer itp.?

Opublikowano

jak otwierasz aplikacje 'PLIKI'

kliknij na ikone TELEFON (trzeci rząd od góry, pierwsza z lewej)

W lewym gornym rogu pokaze sie odwrócony ptaszek ^ - kliknij na niego - i bedziesz mial do wyboru karte SD.

Tworzenie folderu jest banalne: Klikasz trzy kropeczki (prawy gorny rog) - NOWY KATALOG, nie potrzebujesz innego explorera...

• Like 1
Opublikowano

jak jest u Was z jakością rozmów? W moim odczuciu, porównując do redmi note pierwszej generacji jakość rozmów jest dużo gorsza. Mam wrażenie że osoby z którymi rozmawiam siedzą gdzieś w beczce ;) Nie jest to wina głośnika, podobny efekt mam na słuchawkach podczas rozmowy.

Opublikowano

jak jest u Was z jakością rozmów? W moim odczuciu, porównując do redmi note pierwszej generacji jakość rozmów jest dużo gorsza. Mam wrażenie że osoby z którymi rozmawiam siedzą gdzieś w beczce ;) Nie jest to wina głośnika, podobny efekt mam na słuchawkach podczas rozmowy.

Jakość rozmów na bardzo wysokim poziomie, głos jest czysty i wyraźny, a osoba która ze mną rozmawia nie ma żadnych zastrzeżeń.

Opublikowano (edytowane)

Hej, dostalem dzis redmi note 2. Mam wersje 32gb i 2,2ghz lecz nigdzie nie jest napisane ze to prime. Jak to jest z tymi wersjami ?

Edit: mam jakis polski rom wgranyMIUI 66.66.77.00(LHMCNCF)(stabilna) android 5.0.2 LRX22G. Antutu na tym romie dokladnie 46707. Co to za rom ? 

Edytowane przez Wojtkson
Opublikowano

Hej, dostalem dzis redmi note 2. Mam wersje 32gb i 2,2ghz lecz nigdzie nie jest napisane ze to prime. Jak to jest z tymi wersjami ?

Edit: mam jakis polski rom wgranyMIUI 66.66.77.00(LHMCNCF)(stabilna) android 5.0.2 LRX22G. Antutu na tym romie dokladnie 46707. Co to za rom ?

Wgraj najnowsze miuipolska i zrób wipe
Opublikowano

Wgraj najnowsze miuipolska i zrób wipe

Okej czyli najpierw wgrac rom pozniej reset do fabrycznych ustawien ? I ten rom nie wroci do starego tylko dalej bd najnowszy miui polska? :P 

Ktoś wypowie się na temat pierwszej części mojego postu ? :D