Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Weź jeszcze porządnie podmuchaj w gniazdo, może jakiś paproch się przykleił do pina . Jak masz lupę to zajrzyj w gniazdo może coś wypatrzysz.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G codemane RUBY , miui 14.0.8TMOEUXM global android 13

Wiem że jest niby nowsza wersja 14.0.11 , ale i także z tego co czytałem na telegramie to już zaczyna się wypuszczanie hyperos na androidzie 14 na Europę 😂

Czy jest paproch , zobaczę , podmucham, ale skoro inny kabel działa to raczej nic tam nie ma , telefon wyjęty z pudełka , poleżał na blacie w kuchni może z kilka godzin i został podłączony i już był brak komunikacji 😂

Dziś się nie wyrobiłem do salonu w celu sprawdzenia innego oe kabla , może jutro się uda 😂

Edytowane przez Ciutniak
Opublikowano
4 godziny temu, Ciutniak napisał(a):

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G codemane RUBY , miui 14.0.8TMOEUXM global android 13

Wiem że jest niby nowsza wersja 14.0.11 , ale i także z tego co czytałem na telegramie to już zaczyna się wypuszczanie hyperos na androidzie 14 na Europę 😂

Czy jest paproch , zobaczę , podmucham, ale skoro inny kabel działa to raczej nic tam nie ma , telefon wyjęty z pudełka , poleżał na blacie w kuchni może z kilka godzin i został podłączony i już był brak komunikacji 😂

Dziś się nie wyrobiłem do salonu w celu sprawdzenia innego oe kabla , może jutro się uda 😂

Na nasz model już zaczynają wypuszczać hyperos w Europie?

Opublikowano (edytowane)

Tak , już zaczęli 

Nawet w apce miui download czy jakoś tak jest dostępna 😃 

Hehe , korekta 😂 było przez chwilę dostępne , ale następnego dnia już nie widziałem opcji pobrania go 😂 jedynie w wersji mi pilot xD ale ogólnie gdzieś na telegramie czytałem że jakoś tak 2 połowa stycznia / początek lutego ma niby być wypuszczany ROM , chociaż ciul wie .

Pomoc na wersję 4G , oraz wersję bez pro jest już wypuszczany 😂 ciekawe czemu , one są na snapie czy tak samo jak wersja pro na mediateku ? 

Edytowane przez Ciutniak
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.10.2023 o 13:57, sasza100 napisał(a):

to polecasz to etui??

Polecam.

Jak to jest z modelem/ nazwa kodową?

Wg Xiaomi mam model 22101316UCP nazwa kodową rubyplus a w telefonie pokazuje mi 22101316UG czyli rubypro-Redmi Note 12 Explorer (Discovery)

Ładowanie mam 120W a nie 210W czyli Pro+ no chyba ze sprzedawca coś namieszał.

Opublikowano

Ściagnij sobie Aida64 czy CpuX i zobacz co tam będzie podane, zobaczysz też jaki siedzi procesor ile rdzeni.

Opublikowano
15 godzin temu, vilus1 napisał(a):

Ładowanie mam 120W a nie 210W czyli Pro+ no chyba ze sprzedawca coś namieszał.

... 210W !? W rękach  by ci wybuchło ... 😁🤪

Chodziło o Max. 67 W. Nawiasem. Podawana moc jest Szczytowa. Nigdy tyle się nie osiąga. Na mojej 67W w programie AccuBattery najwięcej zobaczyłem 37W. I dobrze. Większa moc to wyższe napięcie U, które degraduje baterie. 

Opublikowano
3 godziny temu, zbyszkooo napisał(a):

... 210W !? W rękach  by ci wybuchło ... 😁🤪

Chodziło o Max. 67 W. Nawiasem. Podawana moc jest Szczytowa. Nigdy tyle się nie osiąga. Na mojej 67W w programie AccuBattery najwięcej zobaczyłem 37W. I dobrze. Większa moc to wyższe napięcie U, które degraduje baterie. 

Ok. Ale w końcu który to model. Czy sugerować się numerem modelu z ustawień czy numerem ze strony Xiaomi?

Opublikowano (edytowane)

Ja mam MIUI Global 14.0.11 i też androida 12

zmieniłem region i zassał 14.0.6.0... i androida 13

Edytowane przez jaryn
Opublikowano

Witam,Pomoże mi ktoś ogarnąc taka sytuacje aby automatycznie mi sie głośnik nie wyciszał samoistnie,też tak macie pomoże ktoś to ogarnąć??Mowa oczywiście o smartfonie Xiaomi Redmi note 12pro 4g.

Opublikowano
20 godzin temu, sasza100 napisał(a):

Witam,Pomoże mi ktoś ogarnąc taka sytuacje aby automatycznie mi sie głośnik nie wyciszał samoistnie,też tak macie pomoże ktoś to ogarnąć??Mowa oczywiście o smartfonie Xiaomi Redmi note 12pro 4g.

Co to za pytanie? W jakiej (jakich sytuacjach) ? Sprawdziłeś "Asystent dźwięku" ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na patreonie są romy dla fonów Xiaomi na mediateku,
Jak po opłaceniu subskrypcji nie masz dostępu to skontaktuj się z twórcą romów/kanału

Opublikowano

Koledzy piękni i młodzi,

trochę się pogubiłem w oznaczeniach modeli XIAOMI. Czy na Redmi Note 12 Pro 5G (link do modelu u sprzedawcy) mogę wgrać ROM Indonesia ze strony miuirom.org (link do strony)?  Bo patrzyłem też na xiaomifirmwareupdater.com (link3) i tam jest mowa o "Redmi Note 12 Pro/Pro+/Discovery 5G/Pro+ 5G (ruby)" czyli wchodzi lekka rozbieżność i nie chce strzelić gafy. Zależy mi na tym żeby działao domyślne nagrywanie rozmów, bez zewnetrznych programów czy informowania drugiej strony że rozmowa jest nagrywana. Przy okazji nie chcę tracić NFC.

Dopiero przymierzam się do zakupu tego modelu, i nie chcę "wtopić" tak jak to zrobiłem kiedyś korzystając z redmi note 8T (wtedy wersja 8PRO dawała możliwość nagrywania a 8T nie )

Opublikowano
8 minut temu, budyn napisał(a):

Czy na Redmi Note 12 Pro 5G (link do modelu u sprzedawcy) mogę wgrać ROM Indonesia ze strony miuirom.org (link do strony)?  Bo patrzyłem też na xiaomifirmwareupdater.com (link3) i tam jest mowa o "Redmi Note 12 Pro/Pro+/Discovery 5G/Pro+ 5G (ruby)" czyli wchodzi lekka rozbieżność i nie chce strzelić gafy.

Możesz. Na XiaomiFirmwareUpdater jest po prostu informacja, że to pasuje również do modelu Discovery.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam dziwny "problem" z Redmi Note 12 Pro 5G. Czytałem cały ten wątek i nie znalazłem żeby ktoś coś pisał o tym. Telefon kupiony z Orange, na pudełku jest model 22101316G. "Problem" jest taki że telefon fabrycznie ma soft w wersji 14.0.11, a aktualizator w telefonie chce ściągać 14.0.8.0. Jak to zauważyłem to od razu anulowałem pobieranie w apce "Pobrania" bo bałem się że instalacja starszej wersji coś popsuje. Plik który aktualizator chce pobrać nazywa się "miui_RUBYEEAGlobal_V14.0.8.0.TMOEUXM_a44c880d42_13.0.zip". Pytanie za milion, czy mogę go bezpiecznie pobrać i zainstalować bez ryzyka? Nie chcę kombinować z nieoficjalnymi romami lub z innych regionów, to jest telefon na firmę kupiony i chcę normalnie mieć gwarancję na niego itd.

1709626529755.jpg

1709626529747.jpg

Opublikowano (edytowane)

To nie jest starsza wersja. Zauważ, że wersję 14.0.11.0 masz na Androidzie 12 (SMOEUXM), a wersja, którą aktualizator chce pobrać, jest na Androidzie 13 (TMOEUXM).

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.03.2024 o 09:24, Piotr1986 napisał(a):

Witam, mam dziwny "problem" z Redmi Note 12 Pro 5G. Czytałem cały ten wątek i nie znalazłem żeby ktoś coś pisał o tym. Telefon kupiony z Orange, na pudełku jest model 22101316G. "Problem" jest taki że telefon fabrycznie ma soft w wersji 14.0.11, a aktualizator w telefonie chce ściągać 14.0.8.0. Jak to zauważyłem to od razu anulowałem pobieranie w apce "Pobrania" bo bałem się że instalacja starszej wersji coś popsuje. Plik który aktualizator chce pobrać nazywa się "miui_RUBYEEAGlobal_V14.0.8.0.TMOEUXM_a44c880d42_13.0.zip". Pytanie za milion, czy mogę go bezpiecznie pobrać i zainstalować bez ryzyka? Nie chcę kombinować z nieoficjalnymi romami lub z innych regionów, to jest telefon na firmę kupiony i chcę normalnie mieć gwarancję na niego itd.

Mam dokładnie w 100% ten sam smartfon - taki Model z pudełka. Miałem fabrycznie soft tak jak ty. I pierwsze co zrobiłem to Aktualizacja po zmianie Regionu na Szwajcaria. Aktualnie mam wersję o której pisałem wcześniej w tym wątku (czyli Android 13 TP1A.220624.014, oraz MIUI 14.0.6.0(TMOEUXM).

Edit:

Dostałem ostatnio aktualizację bezpieczeństwa. Teraz jest MIUI 14.0.12.0(TMOEUXM) - stan Androida na 2023-12-01

Edytowane przez zbyszkooo
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam czy u was też sie pojawia tak,że w multimedii sie zniża dzwiek coś takiego!!

1712410222966.jpg

zniża mi sie to samoistnie ktoś pomoże jak zrobić aby tak nie robiło??

Opublikowano
W dniu 6.04.2024 o 15:35, sasza100 napisał(a):

witam czy u was też sie pojawia tak,że w multimedii sie zniża dzwiek coś takiego!!

1712410222966.jpg

Jakie masz ustawienia dla "Asystent dźwięku " --> "Dostosuj dźwięk multimediów w wielu aplikacjach". Zaznaczone suwakiem czy Nie ? Sprawdź też czy masz odznaczone "Wiele źródeł dźwięku".

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.04.2024 o 15:35, sasza100 napisał(a):

1712410222966.jpg

Jakie masz ustawienia dla "Asystent dźwięku " --> "Dostosuj dźwięk multimediów w wielu aplikacjach". Zaznaczone suwakiem czy Nie ? Sprawdź też czy masz odznaczone "Wiele źródeł dźwięku".

Opublikowano

Witam, 

Mam dziwną sytuację z moim Notem 12Pro+, a mianowicie miał wgraną indnonezję 14.0.5.0.TMOIDXM w sobotę  w końcu pozwoliłem mu pobrać aktualizację do OS1.0.3.0.UMOIDXM i dziwna sprawa został mu anulowany certyfikat Play Protect. Mimo że wcześniej miał dodane karty płatnicze teraz nie można nim płacić bo z kolei Portfel Google twierdzi, że telefon ma root lub modyfikowane oprogramowanie. Telefon nie ma i nigdy niemiał roota a jedynie ma zmienione oprogramowanie z EEA na ID. Ma ktoś jakiś pomysł.