Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki. Informuj o spamie było odznaczone, ale drugie było włączone. Masakra - nic nie jest intuicyjne.

Dodatkowo wczoraj zauważyłem, że jak pojawiają się powiadomienia to wybudza się ekran i czeka te 30 sekund (tyle mam ustawione), ale dwa razy wybudził ekran tylko 1 sekundę i wygasił ekran.

Opublikowano
14 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Dzięki. Informuj o spamie było odznaczone, ale drugie było włączone. Masakra - nic nie jest intuicyjne.

Dodatkowo wczoraj zauważyłem, że jak pojawiają się powiadomienia to wybudza się ekran i czeka te 30 sekund (tyle mam ustawione), ale dwa razy wybudził ekran tylko 1 sekundę i wygasił ekran.

Możes zmienić wybudzanie ekranu w ustawieniach baterii, ale chyba tylko na tak lub nie

Opublikowano
20 godzin temu, brawo napisał(a):

Człopie. Że ty masz czas tak patrzeć w telefon żeby wychwycić tą 1 sekundę i to dwa razy to szacun ;)

W pracy telefon leży przy klawiaturze.

20 godzin temu, kaciek napisał(a):

Możes zmienić wybudzanie ekranu w ustawieniach baterii, ale chyba tylko na tak lub nie

Chodzi właśnie o to, że 2 razy tak szybko wygasił ekran.

Dzisiaj rano podczas użytkowania z telefonu pojawiło się powiadomienie i nie mogłem rozwinąć górnego menu, aby zobaczyć powiadomienie. Musiałem wyłączyć ekran i po włączeniu już był ok.

Tak samo ynteligentne działanie ma zaplanowane zadania. W ciągu dnia mam wi-fi włączone (bardzo rzadko używam danych mobilnych). Zadania: Nie przeszkadzać, ciemny motyw, wyłączenie wi-fi, wyłączone dane mobilne, jasność zmniejszona i oszczędzanie baterii włączone. Po ustawionej godzinie włącza wi-fi i dane mobilne (nawet jak przed uaktywnieniem zadania były wyłączone!!!).

Opublikowano

Mi 11ultra(star)brak dźwięków powiadomień i połączeń. Przy próbie wyboru systemowego dzwieku nic nie słychać, po wyborze swojego słychać i tyle. Nie działa też czyszczenie głośnika. Podczas zamykania niektórych apk. Wibracje (nie bylo ich wcześniej) pomogło wyłączenie wszystkich wibracji i włączenie tylko dla sms/połączeń. 

Opublikowano

Informacja techniczna: od następnej bety podział na ROM-y fastboot i recovery u nas przechodzi do historii. Paczki będzie można wgrywać i w ten, i w ten sposób. Stąd tez, ze względu na niezbędne testy, przygotowanie nowej bety potrwa trochę dłużej. Nie wiem, kiedy się ona pojawi.

Następna beta po tej która będzie w ten weekend albo na początku przyszłego tygodnia pojawi się po 3 lutego (Chińczycy świętują)

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Informacja techniczna: od następnej bety podział na ROM-y fastboot i recovery u nas przechodzi do historii. Paczki będzie można wgrywać i w ten, i w ten sposób. Stąd tez, ze względu na niezbędne testy, przygotowanie nowej bety potrwa trochę dłużej. Nie wiem, kiedy się ona pojawi.

Następna beta po tej która będzie w ten weekend albo na początku przyszłego tygodnia pojawi się po 3 lutego (Chińczycy świętują)

to będą dwie różne wersje do pobrania? czy jedna paczka tyle że będzie ją można wgrywać przez fastboota albo przez twrp - wedle preferencji? w sumie to zmiana na plus bo przy wywalaniu błędów w twrp można będzie sobie klasycznie zrobić updata :) chińczyk też człowiek (chyba?) i też chce imprezować ... tylko niech pamiętają zawodniki że imprezować i świętować to każden jeden by chciał ... a robić nie ma komu 🙃

🙃 ps. ogólnie dużo osób zgłasza te problemy z dźwiękiem choć u mnie nie ma żadnych problemów z dzwonkiem czy dźwiękami powiadomień - za to wywala dźwięki systemowe - ale przyznam że na tej wersji to się jeszcze nie zdazylo ... może to już poprawione? przez dźwięki systemowe rozumiem oczywiście np dzwiek odblokowania ekranu pazurem czy ten dwuklik na ekranie - bo jak tego nie ma to znaczy że wywalenie nastąpiło :)

Edytowane przez Master
Opublikowano
7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

jak dla mnie na plus, będzie mniej narzekania, przynajmniej w teorii ;)

Opublikowano
5 godzin temu, patrikos23 napisał(a):

jak dla mnie na plus, będzie mniej narzekania, przynajmniej w teorii ;)

no zobaczymy w praktyce jak to będzie - oczywiście to zmiana na plus bo z fastbootem nie ma takich problemów jak z twrp ... ja kiedyś miałem problemy z wgrywaniem przez fastboota ale to okazało się że winny był kabel - a specjalnie wziąłem lepszy (bo ten oryginalny w ogóle nawet fona nie wykrywał) potem już szło zawsze bezproblemowo ... w sumie chyba jedyna zaleta metody z twrp to taka że nie trzeba fona podłączać do kompa :) czekamy na razie na kolejną betę (ciekawe jak długo to będzie jeszcze miało status dev beta)

Opublikowano

Kurde. Mam dylemat. 

Dorwałem dziś moje bezprzewodowe słuchawki MI a tu zonk.

Słuchawki grają cicho. Na miui 13 bez grzebania w systemie na fullu nie dawało się słuchać. Tu max i nawet nie charcza.

Idąc tropem ustawień nie uzyskałem tego efektu co kiedyś, dodatkowo odkryłem że w opcjach programistycznych mimo zmian wprowadzonych ... po wyjściu nie zapisuje się. Czekam na następną OTA i liczę na poprawę. Za dużo błędów w systemie żeby działało jak kiedyś za potrzebą. 

Jeden fon cofam do miui 13 bo wytrzymam wszystko ... Ale tego że cicho mi grają słuchawki już nie 😆

Opublikowano
9 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jedna paczka.

2x więcej GiB do ściągania. Jak serwer będzie mulić to będzie ściągać ruskie 2 tygodnie.

Opublikowano
17 minut temu, qwerty01 napisał(a):

2x więcej GiB do ściągania. Jak serwer będzie mulić to będzie ściągać ruskie 2 tygodnie.

możliwe że to są te same pliki - po prostu będą dodatkowo tylko skrypty do uruchomienia aktualizacji przez fastboota ... czyli rozmiarowo będzie to samo co do tej pory - ogólnie ciekawe jest to że tam kiedyś czytałem że w tej nowej wersji odchudzono jej wielkość rozmiarową a z tego co pamiętam paczki dla wersji 13 miały bodajże 4 GB teraz mają chyba 4.4 GB :)

Opublikowano

Tak miało być. Ale już się dowiedziałem że jednak tak nie będzie, bo taki eksperymentalny ROM nie odpala się po wgraniu przez fastboota. Usprawniliśmy natomiast skrypty pod recovery i raczej nie powinno już wywalać takich błędów jak przedtem. Podział na ROM-y fastboot i recovery zostaje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tak miało być. Ale już się dowiedziałem że jednak tak nie będzie, bo taki eksperymentalny ROM nie odpala się po wgraniu przez fastboota. Usprawniliśmy natomiast skrypty pod recovery i raczej nie powinno już wywalać takich błędów jak przedtem. Podział na ROM-y fastboot i recovery zostaje.

no i gitara - jak nie będzie tych błędów w twrp to załatwia sprawę ... zobaczymy co będzie w praktyce :) na razie czekamy na kolejną rozwojową - fajnie że z tymi powiadomieniami już zrobiony jest jako taki porządek ... to najbardziej przeszkadzało

Opublikowano
39 minut temu, majdanzse napisał(a):

Jak pobrac najnowszy rom z tej strony sour ? wg nie startuje mi pobieranie romów moze ktoś podesłać alternatywny link ? 

sprawdziłem przed chwilą i z pobieraniem nie ma żadnych problemów - w swoim koncie dajesz pobierz miui - tam wersja stabilna lub rozwojowa - wybierasz swój telefon - klikasz na serwer główny potem otwiera Ci się strona i dam klikasz pobieranie - u mnie jest komunikat że może nie być możliwości pobrania na to urządzenie ale tam jak wybierzesz pobieranie - to zielone - to ściąga się bezproblemowo ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

jeszcze odnośnie tego kodu błędu przy pobieraniu motywów - gdzieś znalazłem że powinno pomóc przywrócenie do ustawień fabrycznych ... nie będę u siebie próbował ale jeśli któryś załogant chciałby poświęcić się dla dobra wspólnego to będzie to mile widziane 🙃

edit - niechcący dodałem info do tej wersji - ale pewnie ten sam problem jest i na tej becie ...

Edytowane przez Master
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...