Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam problem z wifi calling w 11t pro. Od pewnego czasu wifi calling przestawało mi działać , po restarcie telefonu było ok. Jednak przestało działać całkowicie, nic nie było zmieniane w ustawieniach , po prostu ikona na pasku nie pojawia się, nie działa. Zadzwoniłem do pomocy technicznej gdzie poradzono mi żebym zmienił slot karty SIM. Po zmianie eureka wszystko działa 😁. Ale podziałało może 2 tygodnie i przestało . Ani na 1 ani 2gim slocie , wszystko włączone jak wcześniej ...☹️ W domu praktycznie nie mam zasięgu więc wifi calling jest mi potrzebne . Nie jest to wina operatora z jego strony wszystko ok . Dodam tylko że telefon mam od premiery i przez pół roku wszytko było w najlepszym porządku.

Ma ktoś jakiś pomysł co możnaby spróbować zrobić oprócz przywracania ustawień fabrycznych? Z góry dzięki za jakiekolwiek rady.🖐️

Pozdrawiam

Opublikowano

Aktualizowałeś do MIUI 13?

U mnie po aktualizacji tak w kratkę działało, ale od jakiegoś tygodnia wydaje mi się, że jest już ok.

Może nasi operatorzy nie byli przygotowani, bo zmieniałem region na inny żeby wymusić aktualizację.

Jaki operator?

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś miał podobny problem z wifi calling na Xiaomi 11T?

Czy na Miui 13 działa wifi calling?

Jeśli tak to w jakiej sieci?

Póki co mi wychodzi że nie warto korzystać z wifi calling i VoLTE ponieważ operatorzy komórkowi to blokują a potem mówią że to nie ich wina. Np Orange mówi że wspiera Xiaomi ale tylko z ich brandem.

Sprawdź regulamin usługi wifi calling bo np ja w regulaminie Orange znalazłam. Zapis o następującej treści:

d. Orange zastrzega możliwość wyłączenia funkcjonalności wysyłania/otrzymywania SMS-ów oraz otrzymywania MMS-ów Abonentowi w
przypadkach, kiedy sposób korzystania przez niego z tych usług powoduje degradację Usługi u innych użytkowników lub degradację sieci. 

Edytowane przez linuxozaurus
Opublikowano (edytowane)

@linuxozaurusBzdura. Nikt nikogo nie blokuje, oprócz Orange, jeśli telefonu nie ma na ich śmiesznej liście. Nie musisz mieć brandu. Trzeba się tylko upewnić, że na danym numerze Volte/VoWifi jest aktywne w systemie operatora. Na moim telefonie działają usługi od zawsze, tylko je ręcznie aktywuje na czacie (Play, Orange, T-mobile). Plusa nie testowałem nigdy, bo nie mam zasięgu.

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano

Po rozmowach z Orange naprawdę mam wątpliwości co do wifi calling ,bo powiedzieli że nie gwarantują działania wifi calling i VoLTE na innych ich własny branding. Ten co mam jest na ich liście czyli Xiaomi 11 T bo jak piszą nie są przetestowane. Dlatego się pytam? Dodam na dokładkę że ja uciekam z Orange (prepaid) bo wiecznie mają awarię lub przeciążenie sieci mam ich dosyć. Chyba wezmę inny starter (zwykle idą na internet ponieważ że starterów na ogół nie rozmawiam.)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam abonament firmowy w Orange.
U mnie jest tak - zarówno "VoLTE" jak i "Nawiązuj połączenia za pomocą WiFi" (czyli, jak rozumiem, VoWIFI) daje się u mnie włączyć w menu. Na belce stanu także jest ikonka VoLTE. Połączenia wykonane wewnątrz Orange mają na liście połączeń widoczną ikonkę "HD" (a niektóre nawet "HD+") za to na pewno nie mają jej połączenia do Play (inne sieci nie wiem bo po numerze teraz nie można poznać - są przenoszone).

• ZduneX25 zmienił(a) tytuł na Wifi calling było i nie ma