Jump to content

[13.0.2] Aktualizacja nie odpowiada.

pitt_99
 Share

Recommended Posts

Witam. 

Dziś w OTA pokazała mi się aktualizacja do wersji 13.0.4. po kliknięciu pobierz, pokazuje się komunikat o generowaniu linki i nic się nie pobiera. Po jakiś czasie pokazuje się napis "aktualizacje nie odpowiada" i daje wybór. Albo czekaj albo zamknij. 

Jest na to jaka rada?

IMG_20220220_174712.jpg

1 godzinę temu, pitt_99 napisał:

Witam. 

Dziś w OTA pokazała mi się aktualizacja do wersji 13.0.4. po kliknięciu pobierz, pokazuje się komunikat o generowaniu linki i nic się nie pobiera. Po jakiś czasie pokazuje się napis "aktualizacje nie odpowiada" i daje wybór. Albo czekaj albo zamknij. 

Jest na to jaka rada?

IMG_20220220_174712.jpg

jest rada pobierz https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V13.0.4.0.SKFMIXM_v13-12-fastboot.zip/download i zrób w trybie fastboot pełną instalkę albo aktualizację do 13.0.4 masz wybór.

Musisz pobrać u nas z download tym razem. W czasie budowania ostatnich wersji stabilnych miui 12 nie było jasne, że wszystko będzie tylko pod fastboot i aktualizator nie ogarnia zmiany nazewnictwa. Zawiesza szukając mirrorów, których nie jest w stanie odszukać, a, że jest ich około 20 i każdy ma timeout 8s to android uznaje tak długi brak odpowiedzi za błąd.

Tak, ma. W normalnym przypadku nie zainstalujesz aktualizacji bez recovery (w tym przypadku TWRP, tak samo jak mi-recovery na Globalu). TWRP nie wspiera jeszcze Androida 12, więc nie zdeszyfruje pamięci, z której wyciągnąć można plik. Dlatego aktualizacje są u nas przez fastboota.

• Thanks 1