pitt_99 Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 Witam. Dziś w OTA pokazała mi się aktualizacja do wersji 13.0.4. po kliknięciu pobierz, pokazuje się komunikat o generowaniu linki i nic się nie pobiera. Po jakiś czasie pokazuje się napis "aktualizacje nie odpowiada" i daje wybór. Albo czekaj albo zamknij. Jest na to jaka rada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 1 godzinę temu, pitt_99 napisał: Witam. Dziś w OTA pokazała mi się aktualizacja do wersji 13.0.4. po kliknięciu pobierz, pokazuje się komunikat o generowaniu linki i nic się nie pobiera. Po jakiś czasie pokazuje się napis "aktualizacje nie odpowiada" i daje wybór. Albo czekaj albo zamknij. Jest na to jaka rada? jest rada pobierz : https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V13.0.4.0.SKFMIXM_v13-12-fastboot.zip/download i zrób w trybie fastboot pełną instalkę albo aktualizację do 13.0.4 masz wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 Musisz pobrać u nas z download tym razem. W czasie budowania ostatnich wersji stabilnych miui 12 nie było jasne, że wszystko będzie tylko pod fastboot i aktualizator nie ogarnia zmiany nazewnictwa. Zawiesza szukając mirrorów, których nie jest w stanie odszukać, a, że jest ich około 20 i każdy ma timeout 8s to android uznaje tak długi brak odpowiedzi za błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 Tak będzie już zawsze (aktualizacja przez fastboot) czy to jednorazowa akcja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Dopóki nie będzie TWRP pod Androida 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Dopóki nie będzie TWRP pod Androida 12. TWRP ma jakiś związek z OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Tak, ma. W normalnym przypadku nie zainstalujesz aktualizacji bez recovery (w tym przypadku TWRP, tak samo jak mi-recovery na Globalu). TWRP nie wspiera jeszcze Androida 12, więc nie zdeszyfruje pamięci, z której wyciągnąć można plik. Dlatego aktualizacje są u nas przez fastboota. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 Dzięki za odpowiedź. A tak na marginesie. Są jakieś konkretne zmiany w wersji 13.0.4 w stosunku do 13.0.2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Nie mam Redmi Note 10 Pro, więc nie odpowiem na 100%. Wersje stable znacznie trudniej porównać niż bety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxis_o2 Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 A ja mam inny problem a mianowicie po zainstalowaniu aktualizacji 13.0.2 komputer przestał wykrywać telefon w trybie fastboot. Debugowanie USB włączone. co robić :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Może przeinstalować sterowniki w kompie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts