Jump to content

Bateria - SOT

Wako1986

Recommended Posts

Witam, ile rzeczywiście trzyma bateria w mi11i?? 5-6h sot idzie wyciągnąć? Ogólnie to lepiej jak mi11? I czy dużo gorzej jak 11t pro?? Chciałbym zmienić mi10 tylko nie wiem na który model z serii 11 , żeby bateria jakoś nie odstawała od tej z mi10

13 minut temu, wlodeka napisał:

Mam Mi11i i intensywnie katując go trzyma  cały dzień, wychodzi wtedy 7-8 h przed ekranem.

Jeśli faktycznie tyle to bardzo ładny wynik, w takim przypadku nie wiem co recenzji piszą za bzdury że 4-5h...

Godzinę temu, brawo napisał:

Kiedy wy żyjecie? 8 godzin przed telefonem na dobę? Do tego szkoła/praca 8 godzin. Plus spanie 8 godzin. Musicie mieć dobę 30 godzinną...

Raz mi tak wyszło prawie 7h, a mam czas jako emeryt. 

Godzinę temu, Vergiliusz napisał:

Na pewno czas pracy na baterii skrócił się od aktualizacji do MIUI 12.5 EE

Ja mam Miui 13 i Antka 12 i nie narzekam na baterie, jak mało siedzę na fonie to wystarcza na dwa dni, jak dłużej posiedzę to wieczorem ładowanko

• Like 1

• ZduneX25 changed the title to Bateria - SOT
  • 2 weeks later...

8h po LTE/5G wątpię. Podawajcie scenariusze używania, bo podawanie że 8h to bzdura. 90% ludzi używa go z sobą w pracy, dworze, uczelni a nie po wifi w domu. W życiu nie osiągnąłem więcej niż 4. Nie gram, nie używam fb, insta. Używam 99% po LTE.

Edited by r3k3rs

Rzeczywiście ja tylko po WiFi (emeryt siedzi w domu) i raz mi wyszło SOT ponad 7h. Zaznaczam że telefon Mi 11i, nowy! Teraz średnio SOT 5h ale bateria startuje z 90% (nie ładuje do pełna) i po 5h jeszcze w 30% naładowana

• Thanks 1

Nie potrzebnie tak robisz. Powinieneś ładować spokojnie do wskazania 100%. A z dołu jak spadnie poniżej 20%, ale dla tego że to szkodzi czy polepsza coś aku, ale po prostu spowolni ci telefon. Tak to działa i w komputerach. Te wskazanie 100% to nie jest pełne naładowanie akumulatora. Im mniej będziesz tankować, tym częściej będziesz to robić.

Edited by brawo

21 godzin temu, wlodeka napisał:

Rzeczywiście ja tylko po WiFi (emeryt siedzi w domu) i raz mi wyszło SOT ponad 7h. Zaznaczam że telefon Mi 11i, nowy! Teraz średnio SOT 5h ale bateria startuje z 90% (nie ładuje do pełna) i po 5h jeszcze w 30% naładowana

Emeryt nie emeryt dane trzeba pokazać w prawdziwym scenariuszu. Pokaż jak po LTE czy w jakim tam obecnie się zasięgu znajdujesz. Po wifi zawsze czasy są dobre.

@brawo wszystko fajnie ale temat dotyczy baterii SOT mi11i a od dwóch lat go nie używasz :). Nie mówimy tu o tym jak ładujemy itp.

Edited by r3k3rs

3 godziny temu, r3k3rs napisał:

Nie mówimy tu o tym jak ładujemy itp

Czytaj ze zrozumieniem. Jeśli ktoś pisze o SOT (kompletnie nie miarodajny parametr), to jak najbardziej zależy to od tego jak naładowany jest aku. Jeśli ktoś nie ma w pełni naładowanego aku, to w ogóle o czym tu mówić?  ;) I nie ma to znaczenia w jakim telefonie...

Edited by brawo

• 3 weeks later...