Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołączam do grona płaczków ;) Do dziś w T-Mobile działo mi WiFi (i nie działało VoLTE ale to nie ważne). Niestety, ale nie mam dziś tych obu ikon na pasku, ani nie jestem zarejestrowany w usłudze IMS. Wysyłając sms 80535 otrzymuję od operatora, że jestem w usłudze. Ale telefon pokazuje, że nie. Jakieś problemy są z siecią LTE, ale Internet bardzo stabilny i WiFi caling powinno działać bez problemu. Suwaki są we właściwej pozycji. Była dziś aktualizacja Usług operatora (Carrier Serwices) z googla i podejrzewam, że to sprawca mojego nieszczęścia. Odinstalowanie aktualizacji nic nie zmienia. Za to dochodzi wówczas problem z nie działaniem RCSu. Kasowanie danych i ponowna instalacja Usług Operatora nic nie zmienia. To znaczy zaczyna działać RCS, ale brak reszty, łącznie z ikonkami na pasku.

Może ktoś zauważył u siebie z tym problem?

Opublikowano

Już działa Volte i VoWifi. U mnie też nie było od wczoraj chyba. Godzinę temu wróciły usługi, ale czasami nie chce realizować połączeń. 

ps. Problemy zniknęły całkowicie. Przed chwilą sprawdzałem ponownie.

Opublikowano

Pojawiła się ikona VoLTE, ale wciąż nie ma tej ważniejszej WiFi calling. No chyba że to się zbiegło z również dziś zainstalowanych nowym Laucherem z APK (relase) i on coś psuje na pasku? Z siecią na pewno było coś nie tak.