Jump to content

Xiaomi Mi 11 - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.5.15.0.RKBCNXM - Android 11

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 11 (nazwa kodowa: venus).

Link do pobierania ROMu:

REUPLOAD

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI11_V12.5.15.0.RKBCNXM_v12-11.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Posted

Może troszku nie w temacie ale ze swojej strony polecam rozważenie przejścia już na 12tke - bardzo dobrze to działa zauważalnie szybciej niż ta wersja na 11 - specjalnie nie ma poważniejszych problemów - jedyna aplikacja co nie chce działać na 12tce to ta od tmobila - reszta bezproblemowo - też nie ma problemów z przyzwyczajeniem się do 12tki bo w zasadzie nie ma żadnych różnic w nakładce - no ale trzeba trochę inaczej upgrady robić niż do tej pory - w sumie też żaden problem poza tym, że trzeba fona do kompa na kilka minut podłączyć raz na miesiąc czy dwa :)

Posted

Potrzebuję pomocy. To moja pierwsza aktualizacja MIUI. Pobrałem plik i wskazuje go przez trzy kropki w menu aktualizacje. Telefon się uruchamia ponownie w TWRP żeby zainstalować update ale nie przyjmuje moje wzoru odblokowania i nic więcej nie zrobię. Pewnie można to jakoś obejść więc będę wdzięczny za pomoc.

Posted

Jak usunę wzór to TWRP nie widzi pamięci wewnętrznej (pokazuje 0MB). Jak dodam z powrotem to to TWRT nie przyjmuje wzoru. Zmieniałem na PIN i to samo. TWRP odrzuca kod. Można wyłączyć szyfrowanie pamięci w tym telefonie?

Posted (edited)

Próbowałem tego:

twrp-3.5.1-venus.img | by Camerado for Generic Device/Other (androidfilehost.com)

i tego:

mi-11-twrp3.5.1-recovery-v21.5.10_decrypted.img | by Orjon for Generic Device/Other (androidfilehost.com)

Na obu to samo.

_____________________________________________________________________________________________________________

Mimo błędu przy deszyfrowaniu doczytałem że dane z pamięci wewnętrznej są tutaj: /data/media

Wskazałem plik i zaktualizowałem. Ale coś z tym TWRP jest nie tak

Edited by zaba44
aktualizacja
Posted

Witam.Panowie mam problem. Tel. Mi 11.Nowka. Chiński 12/256.Preinstalowane xiaomi. Eu. Nie mam za bardzo dostępu do neta, jestem ograniczony transferem(statek) .Wersja 12.5.5..Podlaczylem tel do kompa i wrzuciłem 12.15.5 zip. Chcialem zrobic update z pozycji uruchom w recovery. .Ale! Odpaliło się recovery po chińsku recovery stockowe 5… Podlaczylem tel przez fastboota. Widzi go. Scisgnalrm recovery z waszej strony i lipa. Błąd. Tel nie ma żadnego hasla ani blokady. Nie mogę sflashowac TWRP. Odpala się tulko stockowe. Update jest do pobrania. Czy jest możliwe że nie ma twrp? A jest system xiaomi. Eu?Już się zamotalem. Trochę się boję ściągać ten update. Bo jak go sflashiwac??? Dzięki za pomoc…. 915eea2448034136190513f4e091e87c.jpg

Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka

ce091ba64174ad9f9b573a9c074b9e61.jpg

Daje że ma updateowac i nic się nie dzieje….

Czy to rom sflashowany przez fastboota może???

Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Witam
Po wczorajszym flashu chcialem dziś zrobić backup. Co Wy na to ?Pomożecie? TWRP Oczywiście temporary fastboot boot twrp. img. Pozdrawiam

a5f43b30b19d4693113827cf2d270b3f.jpg

Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie, wlasnie nie

Powodem tego komunikatu byla prawdopodobnie blokada ekranu. Chcąc zrobić kompletny backup via TWRP Zaznaczyłem wszystkie opcje. Niestety porażka. Jakieś rozwiązanie panowie? 1637502295524.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Aktualizacja poszła gładko wszystko pięknie zainstalowane ale mam problem z aparatem. Gdy włączam aparat wyskakuje mi komunikat "zamontuj pamięć wewnętrzną USB p przed użyciem". 

Standardowo, ten problem rozwiązywało się poprzez wejście w twrp, zakładka advance -> naprawa selinux. 

Wykonałem to dwukrotnie niestety nie pomogło bardzo proszę was o podpowiedź jak to cholerstwo rozwiązać czy wrócić do poprzedniej wersji?

Posted
3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Być może gdzieś u Ciebie jest problem z pamięcią/jej deszyfracją. Może trzeba zrobić format/wipe.

Robiłem standardowy wipe data, cache itp nie pomogło, jakieś inne podpowiedzi?

Posted
12 minut temu, zajec napisał:

Robiłem standardowy wipe data, cache itp nie pomogło, jakieś inne podpowiedzi?

Jak miałem kilka razy z tym problem to robiłem wipe i wygrywałem od nowa aktualizacje i działało 😁

Posted (edited)

Uwaliłem telefon,   tzn wszedłem w TWRP zrobiłem wipe i..  telefon ciągle wpadał w pętle po uruchomieniu włączał się TWRP. Aktualnie ciągle staje na fastboot. 

Pobrałem MiFlash Tools z xiaomimiflashtool.com wersja MiFlash20200314 czyli chyba najnowsza. Niestety po włączeniu pojawia się okno doinstalowania sterowników i tak wisi po czym pojawia się jakiś chiński napis, MiFlash nie widzi telefonu. 

Podpowiedzcie jak mogę wgrać jakikolwiek rom żeby przywrócić telefon do życia? 

ps: dodam, że miflash_unlock-en-5.5.224.24  widzi telefon SN****   venus   unloced  

Edited by zajec
Posted
2 minuty temu, Bico napisał:

Rom zmieniłeś?

37 minut temu, zajec napisał:

Uwaliłem telefon,   tzn wszedłem w TWRP zrobiłem wipe i..  telefon ciągle wpadał w pętle po uruchomieniu włączał się TWRP. Aktualnie ciągle staje na fastboot. 

Pobrałem MiFlash Tools z xiaomimiflashtool.com wersja MiFlash20200314 czyli chyba najnowsza. Niestety po włączeniu pojawia się okno doinstalowania sterowników i tak wisi po czym pojawia się jakiś chiński napis, MiFlash nie widzi telefonu. 

Podpowiedzcie jak mogę wgrać jakikolwiek rom żeby przywrócić telefon do życia? 

ps: dodam, że miflash_unlock-en-5.5.224.24  widzi telefon SN****   venus   unloced  

Mi flash pobierz jakąś wersję działającą, nieraz jak wracałem sobie z romu miuipolska to miałem z nim problem i nie chciało się nic zrobić, szukaj po wersjach.

Posted

Dobra udało się, dzięki. 

Znalazłem wersję Miflash, która bez problemu wgrała nowy Miui Global. Teraz tylko zabawa od nowa, TWRP ->miuipolska i będzie git. :) 

Posted
Teraz, zajec napisał:

Dobra udało się, dzięki. 

Znalazłem wersję Miflash, która bez problemu wgrała nowy Miui Global. Teraz tylko zabawa od nowa, TWRP ->miuipolska i będzie git. :) 

Ja to parę razy próbowałem na mi 11 miuipolska ale komfort użytkowania według mnie lepszy na global stable :D pozdro

Posted
11 godzin temu, zajec napisał:

Na global google Play nie działa mi ;) 'nie można skonfigurować płatności zblizniowych" na miuipooska działa. 

A jak przesiadasz się na global masz odblokowany bootloader? Może to być powód :D

Posted
W dniu 5.11.2021 o 12:44, Master napisał:

Może troszku nie w temacie ale ze swojej strony polecam rozważenie przejścia już na 12tke - bardzo dobrze to działa zauważalnie szybciej niż ta wersja na 11 - specjalnie nie ma poważniejszych problemów - jedyna aplikacja co nie chce działać na 12tce to ta od tmobila - reszta bezproblemowo - też nie ma problemów z przyzwyczajeniem się do 12tki bo w zasadzie nie ma żadnych różnic w nakładce - no ale trzeba trochę inaczej upgrady robić niż do tej pory - w sumie też żaden problem poza tym, że trzeba fona do kompa na kilka minut podłączyć raz na miesiąc czy dwa :)

A jak z baterią? Lepiej, tak samo czy gorzej?

Posted
Godzinę temu, deathmenxddd napisał:

A jak z baterią? Lepiej, tak samo czy gorzej?

Wiesz tu różnie piszą - część osób ma problemy - zerknij do wątku z aktualizacjami - ja osobiście nie widzę żadnych problemów -  wydaje mi się że trzyma bardzo podobnie - w zasadzie jedyny problem jaki mam na 12.6 to z aplikacja T-Mobile która w ogóle się nie uruchamia a tak poza tym jest bardzo dobrze - system jest na pewno szybszy zarządzanie pamięcią jest lepsze czytnik w ekranie też lepiej działa no i zaraz będzie już wersja 13 ... w sumie możesz zaczekać z upgradem do tej wersji :)

Posted
3 godziny temu, Master napisał:

Wiesz tu różnie piszą - część osób ma problemy - zerknij do wątku z aktualizacjami - ja osobiście nie widzę żadnych problemów -  wydaje mi się że trzyma bardzo podobnie - w zasadzie jedyny problem jaki mam na 12.6 to z aplikacja T-Mobile która w ogóle się nie uruchamia a tak poza tym jest bardzo dobrze - system jest na pewno szybszy zarządzanie pamięcią jest lepsze czytnik w ekranie też lepiej działa no i zaraz będzie już wersja 13 ... w sumie możesz zaczekać z upgradem do tej wersji :)

No w sumie to kwestia 2/3 tygodni, dzięki za info :D

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Panowie, od pewnego czasu mam problem z powiadomieniami. Pozmieniałem powiadomienia w kilku apk jak mbank, telegram, gmail, aquamail. Po jakimś czasie, chyba restarcie fona mam tylko wibracje. Ustawiam jakiekolwiek dźwięki i lipa. Ktos cos? Pozdroweczka

Mi 11 last stable eu