mrosi Posted November 3, 2021 Posted November 3, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 11 (nazwa kodowa: venus). Link do pobierania ROMu: REUPLOAD https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI11_V12.5.15.0.RKBCNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Master Posted November 5, 2021 Posted November 5, 2021 Może troszku nie w temacie ale ze swojej strony polecam rozważenie przejścia już na 12tke - bardzo dobrze to działa zauważalnie szybciej niż ta wersja na 11 - specjalnie nie ma poważniejszych problemów - jedyna aplikacja co nie chce działać na 12tce to ta od tmobila - reszta bezproblemowo - też nie ma problemów z przyzwyczajeniem się do 12tki bo w zasadzie nie ma żadnych różnic w nakładce - no ale trzeba trochę inaczej upgrady robić niż do tej pory - w sumie też żaden problem poza tym, że trzeba fona do kompa na kilka minut podłączyć raz na miesiąc czy dwa
zaba44 Posted November 7, 2021 Posted November 7, 2021 Potrzebuję pomocy. To moja pierwsza aktualizacja MIUI. Pobrałem plik i wskazuje go przez trzy kropki w menu aktualizacje. Telefon się uruchamia ponownie w TWRP żeby zainstalować update ale nie przyjmuje moje wzoru odblokowania i nic więcej nie zrobię. Pewnie można to jakoś obejść więc będę wdzięczny za pomoc.
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2021 Posted November 7, 2021 Usuń chwilowo wzór w systemie i wtedy spróbuj zainstalować aktualizację.
zaba44 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Jak usunę wzór to TWRP nie widzi pamięci wewnętrznej (pokazuje 0MB). Jak dodam z powrotem to to TWRT nie przyjmuje wzoru. Zmieniałem na PIN i to samo. TWRP odrzuca kod. Można wyłączyć szyfrowanie pamięci w tym telefonie?
Netoper Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Spróbuj wrzucić inną wersję twrp.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
zaba44 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 (edited) Próbowałem tego: twrp-3.5.1-venus.img | by Camerado for Generic Device/Other (androidfilehost.com) i tego: mi-11-twrp3.5.1-recovery-v21.5.10_decrypted.img | by Orjon for Generic Device/Other (androidfilehost.com) Na obu to samo. _____________________________________________________________________________________________________________ Mimo błędu przy deszyfrowaniu doczytałem że dane z pamięci wewnętrznej są tutaj: /data/media Wskazałem plik i zaktualizowałem. Ale coś z tym TWRP jest nie tak Edited November 8, 2021 by zaba44 aktualizacja
j.a.r.e.c.k.i Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Witam.Panowie mam problem. Tel. Mi 11.Nowka. Chiński 12/256.Preinstalowane xiaomi. Eu. Nie mam za bardzo dostępu do neta, jestem ograniczony transferem(statek) .Wersja 12.5.5..Podlaczylem tel do kompa i wrzuciłem 12.15.5 zip. Chcialem zrobic update z pozycji uruchom w recovery. .Ale! Odpaliło się recovery po chińsku recovery stockowe 5… Podlaczylem tel przez fastboota. Widzi go. Scisgnalrm recovery z waszej strony i lipa. Błąd. Tel nie ma żadnego hasla ani blokady. Nie mogę sflashowac TWRP. Odpala się tulko stockowe. Update jest do pobrania. Czy jest możliwe że nie ma twrp? A jest system xiaomi. Eu?Już się zamotalem. Trochę się boję ściągać ten update. Bo jak go sflashiwac??? Dzięki za pomoc…. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu TapatalkaDaje że ma updateowac i nic się nie dzieje…. Czy to rom sflashowany przez fastboota może???Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka
j.a.r.e.c.k.i Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Próbowałem jeszcze raz… .. to samoWysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka
j.a.r.e.c.k.i Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Wszystko gra i chuczy.Problem z W 11.Na 10 ładnie poszło.GitesWysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
j.a.r.e.c.k.i Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 WitamPo wczorajszym flashu chcialem dziś zrobić backup. Co Wy na to ?Pomożecie? TWRP Oczywiście temporary fastboot boot twrp. img. PozdrawiamWysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 Używasz klonowania aplikacji/Drugiej przestrzeni? To chyba przez to.
j.a.r.e.c.k.i Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Nie, wlasnie nieWysłane z mojego M2011K2C przy użyciu TapatalkaPowodem tego komunikatu byla prawdopodobnie blokada ekranu. Chcąc zrobić kompletny backup via TWRP Zaznaczyłem wszystkie opcje. Niestety porażka. Jakieś rozwiązanie panowie?
zajec Posted November 27, 2021 Posted November 27, 2021 Aktualizacja poszła gładko wszystko pięknie zainstalowane ale mam problem z aparatem. Gdy włączam aparat wyskakuje mi komunikat "zamontuj pamięć wewnętrzną USB p przed użyciem". Standardowo, ten problem rozwiązywało się poprzez wejście w twrp, zakładka advance -> naprawa selinux. Wykonałem to dwukrotnie niestety nie pomogło bardzo proszę was o podpowiedź jak to cholerstwo rozwiązać czy wrócić do poprzedniej wersji?
Kacper Skrzypek Posted November 27, 2021 Posted November 27, 2021 Być może gdzieś u Ciebie jest problem z pamięcią/jej deszyfracją. Może trzeba zrobić format/wipe.
zajec Posted November 27, 2021 Posted November 27, 2021 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Być może gdzieś u Ciebie jest problem z pamięcią/jej deszyfracją. Może trzeba zrobić format/wipe. Robiłem standardowy wipe data, cache itp nie pomogło, jakieś inne podpowiedzi?
Bico Posted November 27, 2021 Posted November 27, 2021 12 minut temu, zajec napisał: Robiłem standardowy wipe data, cache itp nie pomogło, jakieś inne podpowiedzi? Jak miałem kilka razy z tym problem to robiłem wipe i wygrywałem od nowa aktualizacje i działało 😁
zajec Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 (edited) Uwaliłem telefon, tzn wszedłem w TWRP zrobiłem wipe i.. telefon ciągle wpadał w pętle po uruchomieniu włączał się TWRP. Aktualnie ciągle staje na fastboot. Pobrałem MiFlash Tools z xiaomimiflashtool.com wersja MiFlash20200314 czyli chyba najnowsza. Niestety po włączeniu pojawia się okno doinstalowania sterowników i tak wisi po czym pojawia się jakiś chiński napis, MiFlash nie widzi telefonu. Podpowiedzcie jak mogę wgrać jakikolwiek rom żeby przywrócić telefon do życia? ps: dodam, że miflash_unlock-en-5.5.224.24 widzi telefon SN**** venus unloced Edited November 28, 2021 by zajec
Bico Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 2 minuty temu, Bico napisał: Rom zmieniłeś? 37 minut temu, zajec napisał: Uwaliłem telefon, tzn wszedłem w TWRP zrobiłem wipe i.. telefon ciągle wpadał w pętle po uruchomieniu włączał się TWRP. Aktualnie ciągle staje na fastboot. Pobrałem MiFlash Tools z xiaomimiflashtool.com wersja MiFlash20200314 czyli chyba najnowsza. Niestety po włączeniu pojawia się okno doinstalowania sterowników i tak wisi po czym pojawia się jakiś chiński napis, MiFlash nie widzi telefonu. Podpowiedzcie jak mogę wgrać jakikolwiek rom żeby przywrócić telefon do życia? ps: dodam, że miflash_unlock-en-5.5.224.24 widzi telefon SN**** venus unloced Mi flash pobierz jakąś wersję działającą, nieraz jak wracałem sobie z romu miuipolska to miałem z nim problem i nie chciało się nic zrobić, szukaj po wersjach.
zajec Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 masz na myśli, że któraś z tych wersji powinna zaskoczyć ? https://xiaomiflashtool.com/
Bico Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 2 minuty temu, zajec napisał: masz na myśli, że któraś z tych wersji powinna zaskoczyć ? https://xiaomiflashtool.com/ W moim przypadku zaskoczyło :v
zajec Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 Dobra udało się, dzięki. Znalazłem wersję Miflash, która bez problemu wgrała nowy Miui Global. Teraz tylko zabawa od nowa, TWRP ->miuipolska i będzie git.
Bico Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 Teraz, zajec napisał: Dobra udało się, dzięki. Znalazłem wersję Miflash, która bez problemu wgrała nowy Miui Global. Teraz tylko zabawa od nowa, TWRP ->miuipolska i będzie git. Ja to parę razy próbowałem na mi 11 miuipolska ale komfort użytkowania według mnie lepszy na global stable pozdro
zajec Posted November 28, 2021 Posted November 28, 2021 Na global google Play nie działa mi 'nie można skonfigurować płatności zblizniowych" na miuipooska działa.
Bico Posted November 29, 2021 Posted November 29, 2021 11 godzin temu, zajec napisał: Na global google Play nie działa mi 'nie można skonfigurować płatności zblizniowych" na miuipooska działa. A jak przesiadasz się na global masz odblokowany bootloader? Może to być powód
zajec Posted November 30, 2021 Posted November 30, 2021 Bootloader jest odblokowany, google Play wykrywa, że jest zrootowany itp.
Adam Błażejewski Posted November 30, 2021 Posted November 30, 2021 Jeśli chcesz, aby na Globalu wszystko działało, to musisz zablokować bootloader.
jaroslaw5342 Posted November 30, 2021 Posted November 30, 2021 Tylko żeby telefon nie był z Chin z wgranym Globalne. Bo przy blokowaniu uwali telefonWysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka
deathmenxddd Posted November 30, 2021 Posted November 30, 2021 W dniu 5.11.2021 o 12:44, Master napisał: Może troszku nie w temacie ale ze swojej strony polecam rozważenie przejścia już na 12tke - bardzo dobrze to działa zauważalnie szybciej niż ta wersja na 11 - specjalnie nie ma poważniejszych problemów - jedyna aplikacja co nie chce działać na 12tce to ta od tmobila - reszta bezproblemowo - też nie ma problemów z przyzwyczajeniem się do 12tki bo w zasadzie nie ma żadnych różnic w nakładce - no ale trzeba trochę inaczej upgrady robić niż do tej pory - w sumie też żaden problem poza tym, że trzeba fona do kompa na kilka minut podłączyć raz na miesiąc czy dwa A jak z baterią? Lepiej, tak samo czy gorzej?
Master Posted November 30, 2021 Posted November 30, 2021 Godzinę temu, deathmenxddd napisał: A jak z baterią? Lepiej, tak samo czy gorzej? Wiesz tu różnie piszą - część osób ma problemy - zerknij do wątku z aktualizacjami - ja osobiście nie widzę żadnych problemów - wydaje mi się że trzyma bardzo podobnie - w zasadzie jedyny problem jaki mam na 12.6 to z aplikacja T-Mobile która w ogóle się nie uruchamia a tak poza tym jest bardzo dobrze - system jest na pewno szybszy zarządzanie pamięcią jest lepsze czytnik w ekranie też lepiej działa no i zaraz będzie już wersja 13 ... w sumie możesz zaczekać z upgradem do tej wersji
deathmenxddd Posted November 30, 2021 Posted November 30, 2021 3 godziny temu, Master napisał: Wiesz tu różnie piszą - część osób ma problemy - zerknij do wątku z aktualizacjami - ja osobiście nie widzę żadnych problemów - wydaje mi się że trzyma bardzo podobnie - w zasadzie jedyny problem jaki mam na 12.6 to z aplikacja T-Mobile która w ogóle się nie uruchamia a tak poza tym jest bardzo dobrze - system jest na pewno szybszy zarządzanie pamięcią jest lepsze czytnik w ekranie też lepiej działa no i zaraz będzie już wersja 13 ... w sumie możesz zaczekać z upgradem do tej wersji No w sumie to kwestia 2/3 tygodni, dzięki za info
j.a.r.e.c.k.i Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Witam. Panowie, od pewnego czasu mam problem z powiadomieniami. Pozmieniałem powiadomienia w kilku apk jak mbank, telegram, gmail, aquamail. Po jakimś czasie, chyba restarcie fona mam tylko wibracje. Ustawiam jakiekolwiek dźwięki i lipa. Ktos cos? PozdroweczkaMi 11 last stable euWysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Gdzieś wyczytałem, że to błąd po aktualizacji aplikacji motywy. Na globalnej wersji podobnie.
Recommended Posts