mrosi Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 11 (nazwa kodowa: venus). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI11_V12.5.13.0.RKBCNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Zainstalowane - jak zwykle bezproblemowo - so far so good Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.a.r.e.c.k.i Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Witam. Mi 11 świeży z Tradingshenzen. Flash nowego romu. Niby sflashowany, brak systemu. NO OS. Flash bez davik , data gdyż wersja wyżej, stabilna. Co jest nie tak?i tak 3x już. Sugestie? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Trudno mi powiedzieć czemu tak się dzieje. Wgraj starszą wersję pod fastboot i zaktualizuj przez TWRP do najnowszej bez czyszczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted October 6, 2021 Share Posted October 6, 2021 Też mam wersję z chińskiej dystrybucji - pierwsza instalacja po odblokowaniu była robiona przez fastboot z usunięciem wszystkich danych a potem już cały czas updaty przez twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Ponownie mam problem z pobraniem paczki, tj: z pozycji telefonu w "update" gdy próbuję pobrać w połowie wywala błąd i trzeba od nowa, próbowałem parę razy i niestety po paru minutach zawsze jest błąd. Gdy pobrałem paczkę stąd i wrzuciłem w telefon nie widzę jej w TWRP (wchodzę w aktualizacje i wybieram zaktualizuj z paczki zip.) wchodzi w TWRP wpisuje swój pin i.... paczki nie widać, co robię źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Usuń blokadę telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 6 minut temu, Szabla napisał: Usuń blokadę telefonu w sensie całkowicie w ustawieniach ja wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Dzięki, poszło! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba44 Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Jutro mam dostać nową Mi 11tkę. Muszę czekać na odblokowanie bootloadera czy jest jakieś obejście aby zainstalować ten ROM? Jestem całkiem świeży jeżeli chodzi o Xiaomi więc pomału próbuję wszystko ogarnąć. Jeżeli dobrze rozumiem to jest najnowszy stabilny ROM xiaomi.eu. Jest w nim możliwość nagrywania rozmów i działają płatności zbliżeniowe (bank Santander)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 54 minuty temu, zaba44 napisał: Jutro mam dostać nową Mi 11tkę. Muszę czekać na odblokowanie bootloadera czy jest jakieś obejście aby zainstalować ten ROM? Jestem całkiem świeży jeżeli chodzi o Xiaomi więc pomału próbuję wszystko ogarnąć. Jeżeli dobrze rozumiem to jest najnowszy stabilny ROM xiaomi.eu. Jest w nim możliwość nagrywania rozmów i działają płatności zbliżeniowe (bank Santander)? Trzeba czekać, nagrywanie działa, płatności jeśli nic nie jest napisane w temacie to także działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Czy u Was działa zmiana dzwonka wiadomości SMS?U mnie wychodzi zaraz po wejściu w ustawienie wyboru dźwięku.. Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olsen Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 4 godziny temu, piqpoq napisał: Czy u Was działa zmiana dzwonka wiadomości SMS? U mnie wychodzi zaraz po wejściu w ustawienie wyboru dźwięku.. Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka u mnie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 No coś nie do końca jest dobrze z tymi dzwonkami - na próbę zmieniłem sobie ten co używam do SMS na inny ale co ciekawe nie jest on odtwarzany przy otrzymaniu wiadomości tylko jakiś inny - zmieniłem z powrotem na ten co miałem i działa dobrze - w sumie za dużo tym się nie bawiłem ale faktycznie coś jest nie tak - jeszcze trochę z innej beczki - może ktoś już korzysta z andka 12 - jest ROM do pobrania i instalacji przez fastboota - także jako upgrade bez utraty danych - czy jest sens to instalować czy lepiej zaczekać na kolejną wersję z poprawkami? Miałem swego czasu dużo problemów przy telefonie innej firmy i przesiadce z 10 na 11 w szczególności z poprawnością działania aplikacji bankowej czy serwisów typu olx lub allegro - chcąc niechcac trzeba było robić downgrade - stąd może ktoś ma jakieś uwagi co do tej nowej 12 - wrzucać czy trochę poczekać ... ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Dzisiaj zaczęły mi się pojawiać reklamy. Otwiera się klawiatura i wyskakuje okienko z reklamą albo nie wiem z czym, że jak nie mam przeglądu to 30 tys kary. Ktoś się spotkał z tym? Jakiś syf z którejś aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Tego typu "wiadomości" pokazują się jak zaciągało się jakiegoś syfa. I zapewne po kliknięciu jest przekierowanie do płatności aby się zalogować i przejąć hasła użytkownika.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Niby nic nowego nie mam od miesięcy oprócz Home Assistent, ale to raczej sprawdzona apka. Odinstalowałem klawę M$ i uruchomiłem ponownie telefon, na razie nic nie wyskakuje. Nie klikałem w to tylko ale łapiąc do przesunięcia już po puszczeniu znikało. No ciekawe, zobaczymy czy będzie powracać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts