Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tak wiem o tym że jest Miui 13 android 12. Pytałem czemu nie ma 14 bo jest tylko recovery. Ale pewnie dla tego że to wczesne wersje.

No tak nie podałem o co mi chodzi dokładnie, nie przejdę fastboot z eu na global tylko Miflash?

Edytowane przez Radem
Opublikowano
9 minut temu, Radem napisał(a):

No tak nie podałem o co mi chodzi dokładnie, nie przejdę fastboot z eu na global tylko Miflash?

Paczki fastboot się wgrywa właśnie przez MiFlash. Instrukcje masz w dziale Tutoriale na górze forum.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie Root i Twrp jeśli załóżmy że mam te dwie że czy i po jakimś czasie chcę wrócić do globala i zablokowania bootloadera to Miflash lock i wszystko znika i przechodzi do stanu pierwotnego.? 

Opublikowano (edytowane)

Widać że bardzo dobra robota była zrobiona na Rom Xiaomi Miui.eu 14 bo wszystko prawie perfekcyjnie działa, ale aplikacje tego romu są na tyle zmodyfikowane że gdyby wyszła aktualizacja jakiejś apki, na apk mirror to i tak była by inna niż ta która jest umieszczona w Rom?.

Co zrobić kiedy taka apka się zbuguje, doczytałem że jesteście miłośnikami systemu i robicie to w czasie wolnym za free. Nikt po zgłoszeniu nie leci do klawiatury by naprawiać błąd

A jeśli zablokuje bootloader jak właśnie w tym momencie to znowu musze czekać tydzień na odblokowanie ponowne?

Edytowane przez Radem
Opublikowano
17 minut temu, Radem napisał(a):

ale aplikacje tego romu są na tyle zmodyfikowane że gdyby wyszła aktualizacja jakiejś apki, na apk mirror to i tak była by inna niż ta która jest umieszczona w Rom?.

Nie tyle inna, ile po prostu mogłaby nie zawierać pewnych funkcji, które są odblokowywane w tych zmodyfikowanych aplikacjach.

18 minut temu, Radem napisał(a):

A jeśli zablokuje bootloader jak właśnie w tym momencie to znowu musze czekać tydzień na odblokowanie ponowne?

Nie, możesz odblokować od razu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czy działa u was aplikacja systemowa Miui+ w xiaomi.eu 14 chciałem ją wypróbować i nie mogę, muszę się połączyć z jakimś ustrojstwem pytanie czy będzie ona działać po kablu lub Wifi.

Edytowane przez Radem
Opublikowano

MIUI+ to aplikacja, przez którą łączysz się z aplikacją, którą trzeba zainstalować na komputerze (i jest po chińsku, nie ma angielskiej wersji). Nowe wersje apki na PC formalnie działają tylko na urządzeniach Xiaomi, da się to obejść i wtedy działa też na reszcie (przynajmniej u mnie na Xiaomi 12, nie wiem jak będzie to wyglądać na 11T Pro).

Opublikowano

No właśnie czyli muszę mieć komputer od Xiaomi. Próbowałem na PC laptopie ale bez skutecznie szkoda. Bynajmniej w ustawieniach telefonu widać komputer ale z podłączonym hubem co steruje urządzeniami w domu i jak bym go miał pewnie bym się podłaczył.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Warto sie jeszcze interesować się Xiaomi 11 t pro ? Mam 10T i w sumie jestem zadowolony, ale moj ojciec uszkodzil swój telefon i mógł bym mu oddać swojego 10T a sobie kupić używane 11T pro . Jak oceniacie ekran , stabilność systemu i czas pracy na baterii, jak aparat? Miałem juz kupic s21fe ale ten telefon jest taki nijaki..

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Zależy w jakie cenie. Córka używa 11T pro. Z telefonu jest zadowolona, wszystko śmiga jest OK. Jednak  bateria szału nie robi mówiąc delikatnie. Ładowarka (bądź power bank) jest dobrym przyjacielem...

Tutaj winny jest prądożerny procesor Snadragon 888 produkowany przez Samsunga. Mam to samo w OnePlus 9 pro - ten sam procesor. Sam telefon jest bardzo dobry. Ma super aparaty, ale SOT słaby. Mój drugi prawie dwuletni Poco F3 ma dużo lepsze osiągi na jednym ładowaniu. 

Osobiście bym teraz go nie kupił (11T pro),  no chyba, że w jakiejś mega dobrej promocji. Lepiej poszukać jakiś nowszy model, który będzie miał dłuższe wsparcie i co istotne lepszy czas pracy baterii. 

Edytowane przez marciniozo
Poprawki
  • Like 1
Opublikowano

Jaki mniej więcej osiągnię sie SOT na baterii? Moje Mi10T min 5 godzin, zazwyczaj 6 . Słyszałem ze 888 jest prądożerny, w s21fe jest bateria 4500 a po 3 godzinach przeglądania FB i YT jest 30% a doładowanie trwa wieki. Swoją drogą mi10T potrafi zagrzać sie w etui do 50 stopni i to nie uzywany.( Np na plaży) .z 11T pro tez tak jest ?

Co do ceny , uywki roczne lub 1.5 roczne na gwarancji sa w okolicy 1500 zl , może cos się uda jeszcze utargowac.

Opublikowano
Jaki mniej więcej osiągnię sie SOT na baterii? Moje Mi10T min 5 godzin, zazwyczaj 6 . Słyszałem ze 888 jest prądożerny, w s21fe jest bateria 4500 a po 3 godzinach przeglądania FB i YT jest 30% a doładowanie trwa wieki. Swoją drogą mi10T potrafi zagrzać sie w etui do 50 stopni i to nie uzywany.( Np na plaży) .z 11T pro tez tak jest ?

Co do ceny , uywki roczne lub 1.5 roczne na gwarancji sa w okolicy 1500 zl , może cos się uda jeszcze utargowac.

Akurat dzisiaj że względu na zdrowie bawię się telefon. Granie YT i odrobiną FB. 6 godzin włączony ekran. Wynik jak na screenie.
Przy normalnym użytkowaniu wieczorem mam w okolicach 50%. Do tego szybkie ładowanie potrafi uratować telefon gdy masz nie planowane wyjście.
Na oryginalnym oprogramowaniu było troszkę gorzej ale nie narzekałem. Teraz mam wgrany soft xaomi.eu i polecam.

Co do zdjęć to jest wątek z gcam polecam wgrać jest lepiej niz stockowej aplikacji.
08e085cb5888b180f57555e52b088717.jpg
Opublikowano

6h SOT,  dobry wynik, ale z tego co widzę to po wifi. Na LTE to już tak dobrze nie jest na oryginalnym oprogramowaniu.

Decyzja oczywiście należy do Ciebie. Ja za 1,5 roczny 11T pro 1500 zł bym dzisiaj nie dał. Szukał bym raczej czegoś nowego. Można upolować coś na promocji np. w Amazonie niemieckim czy hiszpańskim. 

Ja właśnie 1.5 roku temu kupiłem córce nowego 11T pro na hiszpańskim Amazonie za niewiele ponad dwa tys. Oczywiście normalnie gwarancja w Polsce - sprawdziłem po IMEI w serwisie. Dostawa pięć dni. 

Opublikowano

Właśnie mam zagadkę, s21fe (uzywany z gwarancja kosztuje tyle samo ok 1500 zl) czy mi11t pro , czy zostać na 10t i czekać az ceny s23plus lub mi 13 pro spadną .

Opublikowano

6h SOT,  dobry wynik, ale z tego co widzę to po wifi. Na LTE to już tak dobrze nie jest na oryginalnym oprogramowaniu.

Tak oryginalne oprogramowanie z tego co pamiętam gorzej sobie radziło z baterią. Różnicy w wifi LTE nie zauważyłem. Telefon po po wgraniu rumu na czysto (przed upgradem) radził sobie jeszcze lepiej. Myślę że po przywróceniu ustawień fabrycznych by tak było jednak nie czuje potrzeby żeby sprawdzać.
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dar00 napisał(a):

Tak oryginalne oprogramowanie z tego co pamiętam gorzej sobie radziło z baterią. Różnicy w wifi LTE nie zauważyłem.

Serio nie zauważyłeś różnicy pomiędzy korzystaniem z wifi a LTE? Używałem wielu telefonów i te różnice zawsze były. Oczywiście na korzyść wifi.

Edytowane przez marciniozo
Opublikowano
Serio nie zauważyłeś różnicy pomiędzy korzystaniem z wifi a LTE? Używałem wielu telefonów i te różnice zawsze były. Oczywiście na korzyść wifi.
Normalnie nie eksploatuje tak telefonu jak dzisiaj więc nie patrzę na baterię. Jedynie kiedy zauważam że LTE drenuje baterię to gdy zasięg jest bardzo słaby i/lub często się przełącza między nadajnikami. Najlepiej to widać podczas jazdy pociągiem.
Opublikowano

Ktos w innym temacie pisał o jakis problemach z wyświetlaczem w pewnym okresie z początku produkcji, ponoć usuwane na gwarancji. Ktos wie jak to poznać?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@Kacper Skrzypek

Cześć. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jako osoba najbardziej zorientowana, jakie są różnice pomiędzy stokowymi romami Global i EEA? Pytam, gdyż waham się jaki rom zainstalować, xiaomi.eu czy bazujący na EEA (Elite Lite). Wiadomo, że baza, na której są dokonywane zmiany jest ważna i stąd moje pytanie. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 11.02.2024 o 15:09, king89yaku napisał(a):

Witam.

Czy jest jakaś informacja odnoścnie UPDATE do HyperOs dla 11T Pro?

I czy instalacja z Xiaomi.eu stabilne - 14.0.5.0.TKDMIXM - Android 13 będzie przez fastboot a późniejsze update z poziomu recovery?

Dzięki 

z poziomu twrp możesz zrobić też update wersji stabilnej na andku 13 do hyperos ... powinno pójść bez problemu ... można i przez fastboot - to jedyna opcja jak nie masz postawionego twrp które deszyfruje pamięć ... czyli wybierasz wariant który Ci pasuje i jedziesz ... 🙃

Opublikowano
W dniu 23.04.2024 o 19:22, Master napisał(a):

z poziomu twrp możesz zrobić też update wersji stabilnej na andku 13 do hyperos ... powinno pójść bez problemu ... można i przez fastboot - to jedyna opcja jak nie masz postawionego twrp które deszyfruje pamięć ... czyli wybierasz wariant który Ci pasuje i jedziesz ... 🙃

Mam TWRP - robiłem update z V14.0.4 do V14.0.5 i poszło bez problemów.
Nie widzę nigdzie do pobrania HyperoOs - sprawdzałem dział MIUI stabilne i na oficjalnej stronie Xiaomi, ostatnia wersja to Android 13.

Możesz podesłać link do pliku?

Dzięki 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, king89yaku napisał(a):

Mam TWRP - robiłem update z V14.0.4 do V14.0.5 i poszło bez problemów.
Nie widzę nigdzie do pobrania HyperoOs - sprawdzałem dział MIUI stabilne i na oficjalnej stronie Xiaomi, ostatnia wersja to Android 13.

Możesz podesłać link do pliku?

Dzięki 

możliwe że nie ma jeszcze do tego modelu (albo w ogóle nie będzie ...) ja nie śledzę tego infa bo jest za dużo tych wariantów i modeli 🙃 jeśli chodzi o romy Xiaomi eu to patrzysz tutaj na forum - też ewentualnie na serwerze sourceforge - to repozytorium plików Xiaomi eu - również twrp ... zainstaluj sobie taką apke jak w załączeniu i zobacz co tam Ci pokaże ...

ps. romy możesz też sprawdzić tutaj ... 

https://miuirom.org

Screenshot_2024-04-24-21-26-37-637_com.miui.gallery.jpg

Edytowane przez Master