3Bitu Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam posiadam redmi note 10 pro i mam takie pytanko do forumowiczów czy da się ustawić always on display tak aby się wyłączał jak telefon jest ekranem w dół żeby oszczędzić baterie? W moim poprzednim Huawei 20pro tak było, czujnik wyłapywał że ekran jest zasłonięty i się wygaszał dziękuję i pozdrawiam
Pietrii Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 33 minuty temu, 3Bitu napisał: Witam posiadam redmi note 10 pro i mam takie pytanko do forumowiczów czy da się ustawić always on display tak aby się wyłączał jak telefon jest ekranem w dół żeby oszczędzić baterie? W moim poprzednim Huawei 20pro tak było, czujnik wyłapywał że ekran jest zasłonięty i się wygaszał dziękuję i pozdrawiam Ten telefon nie ma takiego czujnika. Działa to na innej zasadzie niestety.
fing Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ogólnie ten AoD jest prądożerny, że masakra, przez noc zjada ok.20% energii. Nie dziwię się, że dali go tylko na 10sekund.
blejdzik Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 5 minut temu, fing napisał: Ogólnie ten AoD jest prądożerny, że masakra, przez noc zjada ok.20% energii. Nie dziwię się, że dali go tylko na 10sekund. AOD 10 sekundowe można wyłączyć za pomocą wyłączenia optymalizacji MIUI , ale racja strasznie baterie żre
3Bitu Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zależy mi tylko o to aby położyć telefon ekranem w dół na noc żeby nie zjadał baterii
brawo Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Jak w Psach. Nie wierzę Przecież można ustawić kiedy ma pracować AOD, w jakich godzinach. I w jakich godzinach ma być wyłączone np. w nocy.
FromWP Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nie gaśnie po pewnym czasie w ciemności? W innych Xiaomi gaśnie po kilku minutach i nawet nie można tego zmienić. Jest to wyraźnie opisane w ustawieniach AOD przy ustawieniu "zawsze". "Aby zmniejszyć zużycie energii, elementy nie będą wyświetlane, gdy urządzenie będzie znajdować się w ciemności przez długi czas"
Adam Błażejewski Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @fing Ustawiania / Ekran zawsze włączony / ekran zawsze włączony / wyświetl elementy i tam można zaplanować godziny w jakich działać ma AOD Spoiler
fing Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) U mnie tego nie ma. Na pewno pokazałeś zrzut z Redmi Note 10/pro? Na youtubie przejrzałem sporo testów tych telefonów i nigdzie nie ma możliwości zaplanowania AoD lub ustawienia na stałe. Chyba, że była jakaś aktualizacja. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez fing
Adam Błażejewski Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Widocznie masz starą wersję AOD, pobierz najnowszą z Apkmirror Nie chodzi o telefon a o wersję aplikacji.
fing Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zainstalowałem najnowszą z apk.mirror i bez żadnych zmian.
S3V3N Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zmień Rom na normalny, bo pewnie siedzisz na wykastrowanym Globalu :/Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
fing Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Tak na globalu, na jaki zmienić by nie stracić gwarancji? O Xiaomi.eu różnie ludzie mówią, jedni, że serwis im zakwestionował po wgraniu a inni, że nie robią problemu.
S3V3N Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Nie tracisz gwarancji wgrywając Xiaomi.eu! Nawet ta informacja jest przyklejona w niektórych tematach, ba mało to masz info na stronie głównej - portalu.
Damian.zg89 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam. Posiadam Redmi Note 10 pro na globalu 12.0.3. i mój AOD w ciemności po ok 5 minutach gasi zegar przy świetle wyświetla cały czas. Nic nie ustawiałem. Oczywiście z wyjątkiem wyłączenia optymalizacji. Mam pytanie czy to normalne że gdy ktoś do mnie dzwoni to telefon na AOD nie wyświetla żadnej informacji? Dopiero gdy go chwycę (bez odblokowania) na ekranie blokady widzę "połączenie" a dopiero po odblokowaniu przechodzi do ekranu połączenia. Trochę to dziwne. Edit. Problem leżał po stronie blokowania powiadomień aplikacji telefon. Po wyłączeniu wszystko jest tak jak powinno. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Damian.zg89 Rozwiązano
brawo Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Dziwne to jest to, że grzebiesz w optymalizacji tej aplikacji. A inne ustawienia jakie są?
NEOne Opublikowano 14 Maja 2021 Opublikowano 14 Maja 2021 Dnia 26.04.2021 o 14:12, blejdzik napisał: AOD 10 sekundowe można wyłączyć za pomocą wyłączenia optymalizacji MIUI , ale racja strasznie baterie żre Ma ktoś tak że nie ma w opcjach programistycznych "optymalizacja miui"? Global 12.0.3.0 rkgeuxm Ewentualnie jak inaczej można wyłączyć tą 10 s blokadę?
Andrzej2020 Opublikowano 14 Maja 2021 Opublikowano 14 Maja 2021 Czy po wgraniu softu MIUIPolska działa pełna opcja Always on display na Redmi Note 10 Pro?
Morowiec Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 10 godzin temu, NEOne napisał: Ma ktoś tak że nie ma w opcjach programistycznych "optymalizacja miui"? Global 12.0.3.0 rkgeuxm Ewentualnie jak inaczej można wyłączyć tą 10 s blokadę? Wchodzisz w opcje programistyczne i klikasz parę razy w przywróć wartości domyślne i ci się pojawi optymalizacja miui 1
S3V3N Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Czy po wgraniu softu MIUIPolska działa pełna opcja Always on display na Redmi Note 10 Pro?Czytałeś wszystkie posty?Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
NEOne Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 5 godzin temu, Morowiec napisał: Wchodzisz w opcje programistyczne i klikasz parę razy w przywróć wartości domyślne i ci się pojawi optymalizacja miui Wielkie dzięki. O to chodziło!
kielbasa Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Na czym polega to,ze niektore telefony Xiaomi z amoledem maja mozliwosc przelaczenia AOD tak, zeby dzialal przez caly czas, a niektore nie ? Nawiasem mowiac - wylaczenie optymalizacji miui niesie za soba wiele uniedogodnien, bo niektorych rzeczy na telefonie nie da sie pozniej zrobic, a niektore po prostu nie beda dzialac.
Rekomendowane odpowiedzi