Jump to content

Problem z mikrofonem - nie słychać rozmówcy Poco X3

Gruchi

Recommended Posts

Witajcie, mam problem z telefonem POCO X3 mianowicie gdy ktoś dzwoni na niego nie słychać co mówi, problem rozwiązuje restart ale jest to dość męczące. Telefon ma wgrany najnowszy stabilny rom miupolska. Czy ktoś z was ma podobny problem na tym romie?

Edited by Gruchi

Moment, to w końcu problem z mikrofonem czy z głośnikiem?
Samodzielnie to możesz zrobić przywrócenie do ustawień fabrycznych ( najpierw kopia danych żeby nie stracić). Jeśli nie pomoże to wgranie na czysto systemu.
Jeśli i to by nie pomogło to serwis/gwarancja.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Miałem kilka razy taki problem i pomagał właśnie restart. Teraz mam wgraną najnowszą wersję xiaomi.eu (12.0.8.0) i się nie powtórzyło, za to czasem pojawia się problem z Bluetooth, nie chce łączyć z niektórymi urządzeniami lub zniekształca dźwięk i też pomaga restart.

Jak dla mnie 100%  że jest jakiś błąd w sofcie bo w poprzedniej wersji było to częste zjawisko. Po aktualizacji było troszkę spokoju jednak znów problem się pojawił. Dobrze by było gdyby wypowiedział się ktoś z softem Global czy ten problem także występuje. Podejrzewam że format czy wgranie softu od nowa nie rozwiąże problemu. Problem jest z mikrofonem bo nie słychać rozmówcy Poco X3 - dopiero tak jak pisałem powyżej gdy Poco zostaje zrestartowany rozwiązuje to problem, gdyby była to kwestia hardware to restart raczej by nie pomagał.

• Gruchi changed the title to Problem z mikrofonem - nie słychać rozmówcy Poco X3
  • 1 month later...

Dołączę się do dyskusji. Mam u siebie wgrany stabilny soft V12.0.8.0QJGMIXM, mniej więcej raz na miesiąc, gdy ktoś do mnie zadzwoni i odbiorę, to nie słyszę rozmówcy w ogóle. Pomaga restart telefonu. W innym wątku przeczytałem, żeby wyłączyć asystenta głosowego Google, co może pomóc. Niestety dalej zdarzają się takie losowe "akcje". Czy ktoś z użytkowników poradził sobie z tą przypadłością?

• 2 weeks later...