Gruchi Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 (edited) Witajcie, mam problem z telefonem POCO X3 mianowicie gdy ktoś dzwoni na niego nie słychać co mówi, problem rozwiązuje restart ale jest to dość męczące. Telefon ma wgrany najnowszy stabilny rom miupolska. Czy ktoś z was ma podobny problem na tym romie? Edited March 30, 2021 by Gruchi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 Moment, to w końcu problem z mikrofonem czy z głośnikiem?Samodzielnie to możesz zrobić przywrócenie do ustawień fabrycznych ( najpierw kopia danych żeby nie stracić). Jeśli nie pomoże to wgranie na czysto systemu.Jeśli i to by nie pomogło to serwis/gwarancja.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 Raz miałem taki efekt na poprzedniej wersji MIUI Polska - 12.0.7.0. Na ostatniej na razie nie wystąpiło. Więc możliwe, że coś jest na rzeczy. Niestety nie wiem co to powoduje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Miałem kilka razy taki problem i pomagał właśnie restart. Teraz mam wgraną najnowszą wersję xiaomi.eu (12.0.8.0) i się nie powtórzyło, za to czasem pojawia się problem z Bluetooth, nie chce łączyć z niektórymi urządzeniami lub zniekształca dźwięk i też pomaga restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted March 28, 2021 Author Share Posted March 28, 2021 Jak dla mnie 100% że jest jakiś błąd w sofcie bo w poprzedniej wersji było to częste zjawisko. Po aktualizacji było troszkę spokoju jednak znów problem się pojawił. Dobrze by było gdyby wypowiedział się ktoś z softem Global czy ten problem także występuje. Podejrzewam że format czy wgranie softu od nowa nie rozwiąże problemu. Problem jest z mikrofonem bo nie słychać rozmówcy Poco X3 - dopiero tak jak pisałem powyżej gdy Poco zostaje zrestartowany rozwiązuje to problem, gdyby była to kwestia hardware to restart raczej by nie pomagał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Rozmówcy to się nie słucha przez mikrofon...Na globalu nie występuje problem o którym piszesz, przynajmniej u mnie.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 "nie słychać rozmówcy Poco X3" czyli nie słychać osoby, która do Ciebie mówi z telefonu Poco. Rozumiesz teraz Netoper? Mi również na globalu nic takiego się nie zrobiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Problem z..... To nie jest opis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HWKZMC Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 Dołączę się do dyskusji. Mam u siebie wgrany stabilny soft V12.0.8.0QJGMIXM, mniej więcej raz na miesiąc, gdy ktoś do mnie zadzwoni i odbiorę, to nie słyszę rozmówcy w ogóle. Pomaga restart telefonu. W innym wątku przeczytałem, żeby wyłączyć asystenta głosowego Google, co może pomóc. Niestety dalej zdarzają się takie losowe "akcje". Czy ktoś z użytkowników poradził sobie z tą przypadłością? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haldrigar Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Też tak mam na najnowszej wersji. Zauważyłem, że przełączenie rozmowy na głośnik i z powrotem na słuchawkę odblokowuje dzwięk. Macie zainstalowany Magisk albo jakiegoś innego roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts