Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem ze swoim telefonem POCO X3 NFC kupiłem go z chińskiej dystrybucji w Polsce na allegro. Telefon chodzi bardzo sprawnie i dobrze, lecz po około tygodniu pracy bez wyłączania strasznie "muli się". Wszystko się zacina i działa bardzo powoli. Nie pomaga mu czyszczenie aplikacji i danych. 

Po restarcie telefonu wszystko działa jak należy. 

Macie jakieś pomysły?

Wersja android to MIUI 12.0.7.0.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. 

Mam ten sam problem. Po jakimś czasie od włączenia / uruchomienia ponownego, moje Poco zaczyna zamulać, dokładniej mam na myśli, że gdy otwieram jakąś aplikację, widać klatkowanie animacji. 

Po uruchomieniu ponownym wszystko jest okej, ale nie chciałbym 2 razy dziennie tego robić ;)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem gdzie ustawić to 0.5 , ale zrobiłem wszystko co zalecaliście, usunięcie animacji + opcje programistyczne ze zrzutu ekranu - działa pięknie telefon :) 

Opublikowano (edytowane)

Lagujące animacje to nie tylko problem w Poco. Ja od początku premiery Miui 12 na to narzekam. Popsuli je na całego. Losowe lagi w aplikacjach, głównie minimalizacja/maksymalizacja to nic nowego. To największa bolączka Miui 12. Nie naprawisz tego poprzez zmiane szybkości animacji. Jedynie całkowite wyłączenie poprawia działanie systemu. Zauwazyłem tez, że odświeżanie ekranu 120Hz bardzo poprawia płynność systemu. Warto ustawić. :wink:

Edytowane przez marcin19883