Pix Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Przejrzałem cały dział dla mojego modelu więc proszę moderatorów o nie usuwanie tego tematu... Zwłaszcza pod pretekstem spamu... Nie ma w tym dziale informacji w podobnej przypadłości. Jeśli gdzieś takowa jest, to poproszę o link do takowego i nie zamkniętego tematu... Jakiś czas temu na moje note 7 weszła aktualizacja miui 12 i zaczęły się kłopoty... Najczęściej zawieszanie się telefonu, zawieszanie się aplikacji... Postanowiłem zrobić downgrade przy pomocy miflash. Używałem nie pierwszy raz więc luzik... Po parunastu dniach, kilku próbach downgrade do różnych miui i testowaniu ich dopadł mnie pech... 2 dni temu podczas kolejnego flashowania wysunął się kabel usb z laptopa... Cegła... Działa jedynie mi recovery, które jak wiadomo jest okrojone i nic nie da się zrobić... chyba... Fastboot nie działa, pod lapkiem telefon jest wykrywany jako LeMobile Android Device-> Android ADB Interface (tryb mi recovery), a normalne uruchomienie powoduje pętlę podświetlania na czarnym ekranie... Na komputerze w zależności od sterowników jest wykrywany jak na screenach. Nie jest widoczny jako dysk, karta sd również. Próbowałem na różne sposoby wrzucić w niego cokolwiek ale bez efektu. Za pomocą deep flash próbowałem wejść w tryb EDL... Niestety też bez powodzenia. Nie wiem co mam robić dalej, czego próbować... Wszelkie sterowniki pobrałem, różne oprogramowanie łącznie z fastboot-ami i flashtool-ami... Ktoś pomoże? ps. Jutro w południe jestem umówiony z "czarodziejem od smartfonów" ale nie lubię oddawać sprzętu w obce ręce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Skoro masz Mi-Recovery to jeszcze nie jest stracone. https://miuipolska.pl/forum/topic/40620-instalacja-softu-poprzez-xiaomiadb-tylko-globalchina/ Pod recovery oczywiście musisz mieć paczkę recovery, a nie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pix Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 Dziękuję Orjon za nie usunięcie posta i wskazówkę. Mój Note 7 jest z oficjalnej dystrybucji Polska więc nie wiem czy to zadziała... Na razie próbuję za poradą trumanshow z działu dla Note 8 Pro przy pomocą MiFlashPro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 1 godzinę temu, Pix napisał: Na razie próbuję za poradą trumanshow z działu dla Note 8 Pro przy pomocą MiFlashPro... Chińska wersja MiPcSuite może mogła by pomóc, jak działa mirecovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pix Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 FromWP Dziękuję za pomoc... Okazuje się, że już zbyteczna Orjon Dziękuję Tobie. Udało się. Sposób opisany przez Trumanshow nie zdał egzaminu. Twoja podpowiedź okazała się w pełni skuteczna. Jedyny problem polegał na znalezieniu romu, który będzie pasował. Dziecko będzie mieć prezent jutro... Dziękuję. Temat do zamknięcia. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts