Problemy techniczne
183 topics in this forum
-
- 1 reply
- 447 views
Witam. Redmi 7. Nie moge zainstalowac softu przez mi flash toola itp Posiadam unlocktoola tyle ze nie ma tam zwyklej 7 ale jest note. Mimo nic to nie daje Wchodze w tryb edl ale wyskakuja bledy sahara. Packet cos tam itd Niestety recovery nie ma wgl. Po trzymaniu power przez 10 sek pokaze sie na sekunde redmi i odrazu sie wylacza. Juz nie mam pojecia co robic. Wszystkie stery sa. Pomozcie . Dzieki i pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 426 views
Witam serdecznie. Mam problem z ładowaniem Redmi Note 7. Mojej dziewczynie wpadł telefon do wody i nic się nie działo do momentu ładowania. Rozłączało i wyłączało się ładowanie. Przez noc naladowało do 70% baterii. Przy kolejnej próbie ładowania wieczorem bateria dochodziła już tylko do 11% a przez noc do 16%. Następnego dnia przy probie ładowania po raz trzeci, już bateria nie chciała się ładować, choć nie do końca. A mianowicie, bateria nie chce się ładować, ale tylko na włączonym telefonie. Gdy wyłączę go, procent baterii rośnie normalnie nawet jak go włączę. Przy ponownym ładowaniu ten sam problem. Telefon włączony nie ładuje, telefon wyłączony normalnie się ładuje. M…
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 11 replies
- 2.2k views
Witam! Po wykonaniu wipe, wykonaniu fastboot boot trwp-3.7.0_9-0-lavender.img i wpisaniu fastboot boot trwp-3.7.0_9-0-lavender.img lub fastboot reboot nie pojawia się munu TWRP. Również użycie Vol+ + Power nie powoduje przejścia do menu TWRP - pojawia się Main Menu Redmi-Recovery 3.0. Czy może Ktoś coś doradzić?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 followers
- 21 replies
- 1.9k views
Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Dostałem od kolegi redmi 7a z uwalonym systemem, wcześniej włączał się w trybie fastboot, podłączyłem pod komputer, pobrałem jakiś program do odblokowania bootloadera od mi i przeszedł mi w tryb serwisowy HS-USB QDLoader USB, tak go przynajmniej wykrywa komputer i zero niczego na ekranie, bardzo bym prosił o pomoc jak wyjść z tego trybu i ewentualnie odceglić telefon, nie chciałem nic kombinowac tylko przywrócić telefon do życia, proszę o pomoc bo już walczę z tym kilka ładnych godzin
Last reply by obcy116, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.7k views
Czy ktoś jest wstanie mi pomóc ?po flashowaniu mojego urządzenia kiedy włączam telefon pokazuje mi początkowy znaczek MIUI a później jest coś takiego "aby uruchomić Android wpisz hasło " wcześniej żadnego hasła nie miałem nie wiem jakie tam jest hasło czy ktoś może mi podpowiedzieć. Moje urządzenie to jest Xiaomi redmi note 7 chciałem sobie wgrać MIUI 13
- 2 replies
- 7.9k views
Cześć, to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Wczoraj wieczorem ni z tego ni z owego mój Xiaomi Redmi Note 7 przestał reagować na przycisk Power - nie wyłączał ekranu. Wszystko inne działało dobrze. Przytrzymałem ów przycisk Power przez 5 sekund, żeby zresetować sprzęt, a ten zresetował się, ale zamiast załadować system, po wyświetleniu "Redmi by Xiaomi" wszedł do trybu Redmi - Recovery 3.0. [Zdjęcie wzięte z internetu, bo nie mam jak zrobić mojemu xD jedyna różnica jest taka, że mam "Redmi-Recovery 3.0", a nie "Mi-Recovery 3.0"]. Opcja "Reboot" -> "Reboot to System" prowadzi do restartu i powrotu do ekranu ze zdjęcia. Teraz moje główne pytan…
Last reply by Afis, -
- 4 replies
- 444 views
dzień dobry od jakiegoś czasu mam na telefonie redmi 7a 8gb plików inne i nie da się z nimi nic zrobić. Menadżer plików nie znajduje nic i nie wiem co zrobić bo z 16gb pamięci 6 gb zajmuje mi system, 8 te pliki inne. podsyłam zdjęcie jak to wygląda. z góry dziękuję
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 5 replies
- 386 views
Jakiś czas temu kupiłem telefon jak w tytule. Telefon działa ale cierpi na brak aktualizacji systemu. Aktualizacje aplikacji zrobiły się tylko raz i koniec. Ponoć posiadam jakiś dziwny rom. Ponadto gdybym nawet wziął się za wgrywanie do telefonu nowego ROMU na podstawie jakiejś instrukcji (albo jakieś aktualizację przez kompa), to niestety komputer nie wykrywa telefonu. BŁĄD usb. Na innym starszym kompie wykrywa, ale to stary komputer i praca na nim to udręka niżej zdjęcia z braku aktualizacji i czegokolwiek. pomocy
- 1 follower
- 0 replies
- 222 views
Witam, Mam problem, gdyż po bezprzewodowym połączeniu telefonu z Android Auto w samochodzie (nie bez problemów) aplikacja działa, ale ze względu na wykorzystanie do komunikacji telefon-samochód sieci WiFi (5GHz, po przełączeniu na 2,4 to samo), zablokowana jest możliwość odbioru danych z sieci komórkowej, co w zasadzie sprawia, że AA staje się bezużyteczne. Grzebałem w ustawieniach, ale nic nie potrafię poradzić. Dziwi mnie, że mimo braku internetu z tej WiFi (co wyraźnie widać jak otworzy się dostępne sieci) nie pobiera danych z sieci mobilnej - nie wyskakuje nawet żaden komunikat o tym. W największym skrócie chodzi o to, aby po połączeniu z tym WiFi nie odcinało da…
Last reply by Kamazzo, -
- 0 replies
- 594 views
Witam, mam problem z cichym głośnikiem w redmi Note 7. Rok temu telefon został wysłany do serwisu właśnie z tego samego powodu, bardzo ciche działanie głośnika rozmów. Ostatnio stało się to samo, ale sam kupiłem nowy głośnik i go wymieniłem, ale niestety brak jakiejkolwiek poprawy, dźwięk jest identyczny. Ktoś ma pomysł co może być nie tak, że problem powrócił, i jak go wyeliminować?
Last reply by Netgen, -
- 0 replies
- 321 views
Witam, korzystam z redmi note 7 z zainstalowanymi najnowszymi aktualizacjami. Brakuje mi jednak opcji asystenta dźwięku. Czy może mi ktoś pomóc go włączyć?
Last reply by Grylix, -
- 0 replies
- 404 views
Witajcie, jak w temacie problemem jest poświata poprzednio uruchomionej aplikacji, lub ikon pulpitu. Zrobiłem zdjęcie innym telefonem, bo print screen tego nie oddaje. Nad godziną delikatnie przebija logo aplikacji mobi dziennik (na żywo widać to trochę lepiej). Gdyby to był amoled, nie byłoby tematu, ale w takim przypadku?
Last reply by Gorus, -
- 2 replies
- 436 views
W dniu dzisiejszym dość długo rozmawiałem przez telefon (około 40 minut). Po rozmowie zauważyłem, że wyświetlacz pozostał nadal czarny. Po około 3 minutach telefon ponownie zadzwonił, ale nie mogłem odebrać, bo nie dało uruchomić się ekranu - pozostawał nadal ciemny. Po dłuższym przytrzymaniu przycisku wyłącznika smartfon zresetował się i dalej było w porządku. Zdarzyło mi się to pierwszy raz, ale trochę się zaniepokoiłem. Co mogło być tego przyczyną?
Last reply by rusiadek, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam i proszę o pomoc - posiadam redmi note 7 i od 3 dni telefon zaczął wariować tzn. sam co jakieś 5 sekund odświeża ekran i ładuje od nowa aplikacje typu facebook (powrót do strony startowej), aplikacja bankowa (po wpisaniu haseł powraca do ekranu głównego aplikacji), przeglądarka internetowa co doprowadza mnie do szału. Co może być tego powodem i jak temu zaradzić bo nie chce robić twardego resetu żeby nie stracić danych. Telefon posiadam 2 lata z polskiej dystrybucji a zwykły reset niestety nie pomaga. Dodam, że wszystkie aplikacje i system są zaktualizowane.
Last reply by markol84, -
- 6 replies
- 814 views
Witam, posiadam Redmi Note 7, którego wyświetlacz nie jest już funkcjonalny. Smartfon po prostu spadł i rozbił mu się ekran przez co nic nie widać. Moje pytanie jest następujące. Czy jest jakiś sposób aby podłączyć przykładowo monitor pod ten telefon? I czy w takim wypadku mógłbym podłączyć przy pomocy huba USB myszkę i klawiature? Wiem, że jest to troche głupie, ale nie widze sensu w wymianie wyświetlacza, gdyż mam już inny telefon a chce jedynie zgrać zdjęcia z Note 7.
Last reply by Qba., -
- 1 reply
- 440 views
Dzień dobry mam problem z moim telefonem nie działają przyciski boczne a musze go włączyć. proszę o pomoc
Last reply by Netoper, -
- 8 replies
- 441 views
Witam, od jakiegoś tygodnia mam problem z ekranem głównym. Znikają mi codziennie wszystkie aplikacje, dzieje się to chyba o północy,bo rano wstaję i mam pusty ekran. W ustawieniach nic nie było zmieniane. Nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje. Pozdrawiam
Last reply by Claaau91, -
- 1 reply
- 428 views
Od dłuższego czasu mam problem z aktualizacją systemową google play. Pojawia mi się informacja, że jest dostępna aktualizacja w rozmiarze 2,2 MB. Klikam pobierz i zainstaluj i 1 - albo zaczyna ściągać i po godzinie ja to zatrzymuję, albo w kilka sekund ściąga się i instaluje, a po restarcie telefonu z powrotem wraca do starej wersji z informacją, że jest dostępna nowa. To już druga taka aktualizacja. Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 256 views
Witam. Posidam note 7 pro (violet )z odblokowanym bootloaderem .Wczoraj po nie udanej probie zainstalowania twrp przez fastboota , prawdopodobnie uceglilem telefon. Teraz ciągle jest odpalony fastboot i nawet jak resetuje telefon to od nowa wchodzi w fastboota . Recovery oryginalne tez nie odpala. MiPc suite tez telefonu nie widzi . Próbując flashowac rom przez mi flash dzieje tak że po wcisnieciu Flash po sekundzie wyskakuje ze flashowanie skonczone sukcesem i nic sie nie dzieje. Ktoś ma pomysł jak go teraz uratować ?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 424 views
Witam, mam problem z aktywowaniem WiFi-Calling w appce od a2mobile. Pomimo tego, że karta jest włożona i jest zalogowana do sieci otrzymuję komunikat od aplikacji, że niema wsadzonej sim a2mobile. MIUI Global 12.5.1.0 (QFGEUXM) Wersja pasma - 660_GEN_PACK-1.381998.1.399979.1 dzięki za każde info
Last reply by eXclusive, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, telefon ma dwa lata. Używałem telefonu i przy około 60% baterii telefon nagle się wyłączył. Po naciśnięciu przycisku zasilania telefon wibruje 0,5 sekundy, ekran podświetla się na kilka sekund na czarno (bez żadnego logo itd) i po chwili wyłącza się. Włączania z kombinacjami klawiszy Up/Down Volume nic nie dają, dzieje się tak samo jak przy włączaniu telefonu tylko przyciskiem zasilania. Przy próbach włączania bardzo grzeje się dolna część ekranu, w okolicach portu USB, tzn na szerokość portu USB i wysokości od dolnej krawędzi ekranu około 1cm. Podłączania do ładowarki na nic nie wpływa prócz podświetlenia diody na biało na dole ekranu. Co mogło się stać i się ze…
Last reply by marcin19883, -
- 1 follower
- 5 replies
- 898 views
Witam posiadam telefon Xiaomi redmi note 7 pro. Zrobiłem aktualizacje do MIU 12.5.1 i po niej mam problem z odbiorem smsów. Pochodzą wybiórczo, nie wszystkie. Zmieniałem aplikacje do smsow, ale wszędzie jest to samo. Czy pomoże ktoś z tym problemem?
Last reply by Kra-agnieszka, -
- 2 followers
- 7 replies
- 1.6k views
Witam po nowej aktualizacji nie mam możliwości podzielenia ekranu na dwa tak jak to się robiło przed aktualizacją ( kwadrat przytrzymanie aplikacji)
- 1 reply
- 418 views
Mam problem z pamięcią ciągle mam ikone kończy się miejsce. Oczyszczana usuwam mam około 20 GB zajęta 64 GB cała pamięć teraz 120 GB nowa kartę pamięci i ciągle ta ikona proszę o pomoc
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 856 views
Witam. Posiadam Redmi Note 7 z dwoma kartami SIM. Na pierwszej mam główny numer do połączeń, na drugiej kartę do internetu - obie wykorzystuję do pracy. Od jakichś 2-3 tygodni podczas wykonywania połączeń z karty nr 1 wyłącza się internet na karcie 2 przez co nie mogę skutecznie pracować. Nie bawiłem się ustawieniami, więc przypuszczam, że jakaś aktualizacja to zmieniła. Czy da radę to jakoś odkręcić? Czytałem poprzednie tematy ale jakoś ciężko mi zrozumieć, że to prawidłowe zachowanie, ponieważ pracowałem w takim trybie od początku pandemii w 2020 i było wszystko ok, tzn. wykonując połączenia z karty nr 1, nie rozłączało internetu na karcie nr 2, na której post…
Last reply by Bullsblood,