Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

nic nie obsłuży póki co bo jeszcze nie było przetargu na 3,5GHz które ma poco. Póki co będą na 2100 robić a w przyszłości i 700MHz (to samo co było z LTE B20 czyli 800MHz tj żaden chińczyk nie miał). Także 5G póki co jako ciekawostka i ewentualnie w przyszłości tylko w dużych miastach, blisko nadajników. Oczywiście mówię o poco, bo MI10 już inaczej wygląda. NAjlepiej wypada huawei P40

Edited by witek_77
Posted

Tak poco jest wykastrowany z obsługą 5g. Odpada. Brałem go pod uwagę ten telefon na 3,4 lata. Skupię się na oneplus 8. Tam obsługa jest lepsza 5g. Też nie jest kompletna.

Posted

One plus i f2 maja chyba te same modemy co inne flagowce izywajace snapdragona czyli taki sony xperia 1 II czy lg V60 więc migli by dodać kolejne pasma do modemu

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Dokładnie, nie widzę w tym problemu. Sam moduł zapewne jest taki sam lub bardzo podobny.

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

nie prawda. To samo było w xiaomi mi5 i pasmem B20 czyli LTE 800MHz. Niby obsługiwał, ale nie dali rady go odpalić. Wiele urządzeń na snapie 820 z tym modemem miało B20. Także byłbym ostrożny 

Posted

Jak wygląda sprawa z dostępem do aktualizacji w tej marce Xiaomi? F1 był długo wspierany przez producenta? Były wypuszczane aktualizacje miui i wersji Androida?

Co do standardowych produktów Xiaomi nie miałbym obaw, ale przy poco po prostu nie wiem.

Aktualnie jest dobra cena w rtv agd za 2199. 

Posted

To przecież K30 Pro ze zmienioną nazwą, dlaczego miałby nie dostać, to żadna praca więcej dla nich :)

• Thanks 1
Posted

Jest 2,5 D, szkiełka dopiero zamówione więc jeszcze nie wiem jak będą leżeć, ale na pewno nie będzie łatwo dobrać w Mi 8se też długo szukałam dobrego szkła, aż w końcu najbardziej podpasowało mi takie za 1,5 $ . Duże znaczenie ma również case, nie wszystkie dobrze" współpracują" ze szkłem. Póki co jadę na fabryczej foli. 

Posted

Ja kupiłem z allegro zestaw etui "carbon" i szkło z zestawu i dobrze leży.

• Thanks 1
Posted (edited)

Też kupiłem ten zestaw carbon  ( za 19,90 zł) i case jest ok, natomiast szkło w/g mnie za małe jak równo rozłożysz to brakuje spokojnie po 2 ,3mm z każdej strony.

Edited by robi173
Posted

Witam, zakupiłem to cudo 2 dni temu. Mam tylko 2 pytania. Po pierwsze, w momencie kiedy dostanę wiadomość SMS, nie przychodzi mi powiadomienie o tym fakcie. Muszę wejść w wiadomości i dopiero wtedy widzę, że dostałem smsa. Oczywiście w ustawieniach aplikacji mam włączone pokazywanie powiadomień itd. Druga sprawa tyczy się faktu, że w momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni to mimo iż numer zapisany w książce to nie pojawia się nazwa dzwoniącego, tylko numer... W ogóle dziwna sprawa z tą książką telefoniczną, bo niektóre osoby wyświetlają się normalnie, a inne nie. Proszę o porady :)

PS: Telefon polecam. Przesiadłem się z Mi Mix 2 i jest to zauważalny skok w wydajności, działaniu i całej reszcie.

Posted
15 godzin temu, tomas89 napisał:

Witam, zakupiłem to cudo 2 dni temu. Mam tylko 2 pytania. Po pierwsze, w momencie kiedy dostanę wiadomość SMS, nie przychodzi mi powiadomienie o tym fakcie. Muszę wejść w wiadomości i dopiero wtedy widzę, że dostałem smsa. Oczywiście w ustawieniach aplikacji mam włączone pokazywanie powiadomień itd. Druga sprawa tyczy się faktu, że w momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni to mimo iż numer zapisany w książce to nie pojawia się nazwa dzwoniącego, tylko numer... W ogóle dziwna sprawa z tą książką telefoniczną, bo niektóre osoby wyświetlają się normalnie, a inne nie. Proszę o porady :)

Pewnie ten sam numer masz wpisany pod więcej niż jedną nazwą kontaktu. Dlatego telefon nie wyświetla żadnej, bo dwóch na raz nie może. Jeśli chodzi o powiadomienie o SMS, to masz na myśli ikonę koperty na górnej belce ?

Posted

Nie mam żadnego powiadomienia o przychodzącej wiadomości sms. Czy to dźwiękowej, czy ikonka na belce, czy jakieś powiadomienie na AOD, czy nawet cyferka przy ikonce wiadomości. Zero powiadomienia o smsie. Dopiero jak wejdę w wiadomości to widzę, że mam nieprzeczytaną wiadomość. Ot taka ciekawostka. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i jakby się naprawiło, bo wszystko zaczęło działać normalnie i powiadomienia o sms były tak jak być powinny. Po resecie, konfiguracji wszystkiego na nowo, zaktualizowały się aplikacje systemowe i znów to samo... Wydaje mi się, że muszę czekać po prostu na aktualizację... 

Posted

@tomas89

Jaką masz dokładnie wersje oprogramowania? Ja mam Poco F2 Pro z Global Stable ROM, wersja MIUI V11.0.4.0.QJKMIXM, na bieżąco zaktualizowana aplikacja Wiadomości i nie ma żadnego problemu z powiadomieniami SMS. Przytrzymaj 3 sek palec na ikonie aplikacji od SMS, potem wybierz Informacje i tam będziesz miał taką pozycję jak Powiadomienia. Wejdź w nią i zobacz czy wszystkie powiadomienia masz zaznaczone dla tej aplikacji.

Posted
Posiadam MIUI Global 11.0.6.0 QJKEUXM. Czyli inną niż Ty...
Mam dokładnie taką i wszystko hula.
Spróbuj aplikację Textra :)

Posted
6 godzin temu, tomas89 napisał:

Posiadam MIUI Global 11.0.6.0 QJKEUXM. Czyli inną niż Ty...

Możliwe też że jakaś aplikacja którą instalujesz powoduje taki problem.

Mam za to pytanie z innej beczki do osób posiadających Poco F2 Pro. Sprawdźcie sobie jak zachowuje się ekran przy wyświetlaniu logo odcisku palca na skanerze, przy całkowicie wyłączonej opcji Ekran zawsze włączony. W moim telefonie w kompletnej ciemności widać jakieś dziwne artefakty, delikatnie pulsujące rozjaśnienie w lewej górnej części ekranu, oraz wokół skanera odcisku palca. Przypomina to trochę nierównomierne podświetlenie w ekranie LCD :D Co ciekawe, przy włączonym AOD, nieważne czy jest aktualnie wyświetlane, czy tylko zaplanowane, problem który opisałem wyżej nie występuje. Moim zdaniem na 99% to software'owy problem.

Posted

Czy może ktoś potwierdzić że Poco F2 nie ma żadnych problemów z podświetleniem  czy zielonej poświaty lub innych nierównych podświetleń przy niskiej jasności. Pytam ponieważ wygląda że wyświetlacz jest produkcji samsunga,  jak w przypadku Oneplus 8 Pro który cały czas boryka się z problemem wyświetlacza.

gsmarena_001.jpg

Posted

Witam a czy ktoś z was ma problem z ikoną lokalizacji bo ja jej nie mam w głównym menu

Posted

A konkretnie co z tą ikoną? W menu? Mówimy o pasku powiadomień, ustawieniach?