alfabet Posted June 20, 2020 Posted June 20, 2020 On obsłuży te pasma na których obecnie plus, t czy Play obsługują 5G? Chyba jednak nie wszystkie.
witek_77 Posted June 21, 2020 Posted June 21, 2020 (edited) nic nie obsłuży póki co bo jeszcze nie było przetargu na 3,5GHz które ma poco. Póki co będą na 2100 robić a w przyszłości i 700MHz (to samo co było z LTE B20 czyli 800MHz tj żaden chińczyk nie miał). Także 5G póki co jako ciekawostka i ewentualnie w przyszłości tylko w dużych miastach, blisko nadajników. Oczywiście mówię o poco, bo MI10 już inaczej wygląda. NAjlepiej wypada huawei P40 Edited June 21, 2020 by witek_77
alfabet Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Tak poco jest wykastrowany z obsługą 5g. Odpada. Brałem go pod uwagę ten telefon na 3,4 lata. Skupię się na oneplus 8. Tam obsługa jest lepsza 5g. Też nie jest kompletna.
wojasheck Posted June 23, 2020 Author Posted June 23, 2020 Być może jest możliwość dodać to w późniejszym terminie? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
alfabet Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Jeśli to sprawa sprzętowa to nie. Jak software to tak.
wojasheck Posted June 23, 2020 Author Posted June 23, 2020 Na xda czytałem że to sprawa modemu i że się da. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
alfabet Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Być może się da. Ale wątpię aby to zrobili. Z jakiejś przyczyny to ograniczyli.
nardenis Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 One plus i f2 maja chyba te same modemy co inne flagowce izywajace snapdragona czyli taki sony xperia 1 II czy lg V60 więc migli by dodać kolejne pasma do modemu Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
wojasheck Posted June 26, 2020 Author Posted June 26, 2020 Dokładnie, nie widzę w tym problemu. Sam moduł zapewne jest taki sam lub bardzo podobny. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
witek_77 Posted June 27, 2020 Posted June 27, 2020 nie prawda. To samo było w xiaomi mi5 i pasmem B20 czyli LTE 800MHz. Niby obsługiwał, ale nie dali rady go odpalić. Wiele urządzeń na snapie 820 z tym modemem miało B20. Także byłbym ostrożny
lamv Posted July 4, 2020 Posted July 4, 2020 Jak wygląda sprawa z dostępem do aktualizacji w tej marce Xiaomi? F1 był długo wspierany przez producenta? Były wypuszczane aktualizacje miui i wersji Androida? Co do standardowych produktów Xiaomi nie miałbym obaw, ale przy poco po prostu nie wiem. Aktualnie jest dobra cena w rtv agd za 2199.
wojasheck Posted July 4, 2020 Author Posted July 4, 2020 To przecież K30 Pro ze zmienioną nazwą, dlaczego miałby nie dostać, to żadna praca więcej dla nich Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1
robi173 Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Zgadza się, nawet jak wgrasz rom EU to nazwa telefonu zmienia się na Redmi K30 Pro 1
lamv Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Tu jest w pełni płaski ekran czy 2,5D? Jak przylegają szkła hartowane?
robi173 Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Jest 2,5 D, szkiełka dopiero zamówione więc jeszcze nie wiem jak będą leżeć, ale na pewno nie będzie łatwo dobrać w Mi 8se też długo szukałam dobrego szkła, aż w końcu najbardziej podpasowało mi takie za 1,5 $ . Duże znaczenie ma również case, nie wszystkie dobrze" współpracują" ze szkłem. Póki co jadę na fabryczej foli.
wojasheck Posted July 6, 2020 Author Posted July 6, 2020 Ja kupiłem z allegro zestaw etui "carbon" i szkło z zestawu i dobrze leży. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1
robi173 Posted July 7, 2020 Posted July 7, 2020 (edited) Też kupiłem ten zestaw carbon ( za 19,90 zł) i case jest ok, natomiast szkło w/g mnie za małe jak równo rozłożysz to brakuje spokojnie po 2 ,3mm z każdej strony. Edited July 7, 2020 by robi173
tomas89 Posted July 7, 2020 Posted July 7, 2020 Witam, zakupiłem to cudo 2 dni temu. Mam tylko 2 pytania. Po pierwsze, w momencie kiedy dostanę wiadomość SMS, nie przychodzi mi powiadomienie o tym fakcie. Muszę wejść w wiadomości i dopiero wtedy widzę, że dostałem smsa. Oczywiście w ustawieniach aplikacji mam włączone pokazywanie powiadomień itd. Druga sprawa tyczy się faktu, że w momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni to mimo iż numer zapisany w książce to nie pojawia się nazwa dzwoniącego, tylko numer... W ogóle dziwna sprawa z tą książką telefoniczną, bo niektóre osoby wyświetlają się normalnie, a inne nie. Proszę o porady PS: Telefon polecam. Przesiadłem się z Mi Mix 2 i jest to zauważalny skok w wydajności, działaniu i całej reszcie.
pkonrad Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 15 godzin temu, tomas89 napisał: Witam, zakupiłem to cudo 2 dni temu. Mam tylko 2 pytania. Po pierwsze, w momencie kiedy dostanę wiadomość SMS, nie przychodzi mi powiadomienie o tym fakcie. Muszę wejść w wiadomości i dopiero wtedy widzę, że dostałem smsa. Oczywiście w ustawieniach aplikacji mam włączone pokazywanie powiadomień itd. Druga sprawa tyczy się faktu, że w momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni to mimo iż numer zapisany w książce to nie pojawia się nazwa dzwoniącego, tylko numer... W ogóle dziwna sprawa z tą książką telefoniczną, bo niektóre osoby wyświetlają się normalnie, a inne nie. Proszę o porady Pewnie ten sam numer masz wpisany pod więcej niż jedną nazwą kontaktu. Dlatego telefon nie wyświetla żadnej, bo dwóch na raz nie może. Jeśli chodzi o powiadomienie o SMS, to masz na myśli ikonę koperty na górnej belce ?
tomas89 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Nie mam żadnego powiadomienia o przychodzącej wiadomości sms. Czy to dźwiękowej, czy ikonka na belce, czy jakieś powiadomienie na AOD, czy nawet cyferka przy ikonce wiadomości. Zero powiadomienia o smsie. Dopiero jak wejdę w wiadomości to widzę, że mam nieprzeczytaną wiadomość. Ot taka ciekawostka. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i jakby się naprawiło, bo wszystko zaczęło działać normalnie i powiadomienia o sms były tak jak być powinny. Po resecie, konfiguracji wszystkiego na nowo, zaktualizowały się aplikacje systemowe i znów to samo... Wydaje mi się, że muszę czekać po prostu na aktualizację...
pkonrad Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 @tomas89 Jaką masz dokładnie wersje oprogramowania? Ja mam Poco F2 Pro z Global Stable ROM, wersja MIUI V11.0.4.0.QJKMIXM, na bieżąco zaktualizowana aplikacja Wiadomości i nie ma żadnego problemu z powiadomieniami SMS. Przytrzymaj 3 sek palec na ikonie aplikacji od SMS, potem wybierz Informacje i tam będziesz miał taką pozycję jak Powiadomienia. Wejdź w nią i zobacz czy wszystkie powiadomienia masz zaznaczone dla tej aplikacji.
tomas89 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Posiadam MIUI Global 11.0.6.0 QJKEUXM. Czyli inną niż Ty...
wojasheck Posted July 8, 2020 Author Posted July 8, 2020 Posiadam MIUI Global 11.0.6.0 QJKEUXM. Czyli inną niż Ty...Mam dokładnie taką i wszystko hula.Spróbuj aplikację Textra Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
pkonrad Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 6 godzin temu, tomas89 napisał: Posiadam MIUI Global 11.0.6.0 QJKEUXM. Czyli inną niż Ty... Możliwe też że jakaś aplikacja którą instalujesz powoduje taki problem. Mam za to pytanie z innej beczki do osób posiadających Poco F2 Pro. Sprawdźcie sobie jak zachowuje się ekran przy wyświetlaniu logo odcisku palca na skanerze, przy całkowicie wyłączonej opcji Ekran zawsze włączony. W moim telefonie w kompletnej ciemności widać jakieś dziwne artefakty, delikatnie pulsujące rozjaśnienie w lewej górnej części ekranu, oraz wokół skanera odcisku palca. Przypomina to trochę nierównomierne podświetlenie w ekranie LCD Co ciekawe, przy włączonym AOD, nieważne czy jest aktualnie wyświetlane, czy tylko zaplanowane, problem który opisałem wyżej nie występuje. Moim zdaniem na 99% to software'owy problem.
Adam Błażejewski Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Zamówiłem szkło MOCOLO jak telefon przyjdzie to sprawdzę jak się spisuje. Przed wszystkim fajne jest to że na początek Poco F2 ma folie na ekranie, zawsze to jakieś zabezpieczenie.
Szajbus_89 Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Czy może ktoś potwierdzić że Poco F2 nie ma żadnych problemów z podświetleniem czy zielonej poświaty lub innych nierównych podświetleń przy niskiej jasności. Pytam ponieważ wygląda że wyświetlacz jest produkcji samsunga, jak w przypadku Oneplus 8 Pro który cały czas boryka się z problemem wyświetlacza.
wojasheck Posted July 9, 2020 Author Posted July 9, 2020 Zero problemów u mnie. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
MrBright Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Rozumiem że miuipolska ver k30pro działa na normalnie na f2 pro ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
S3V3N Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 Powinna Wysłane z mojego RMX2063 przy użyciu Tapatalka
zazo245 Posted July 11, 2020 Posted July 11, 2020 Witam a czy ktoś z was ma problem z ikoną lokalizacji bo ja jej nie mam w głównym menuWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
wojasheck Posted July 11, 2020 Author Posted July 11, 2020 A konkretnie co z tą ikoną? W menu? Mówimy o pasku powiadomień, ustawieniach? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
zazo245 Posted July 11, 2020 Posted July 11, 2020 O pasku powiadomień ten u góryWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
wojasheck Posted July 11, 2020 Author Posted July 11, 2020 Przeciągnij w lewo, kliknij Edytuj i sobie dorzuć do paska Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
zazo245 Posted July 11, 2020 Posted July 11, 2020 No właśnie o to chodzi że edytuj też niemaWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts